THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 June 2011

Langkawi Holiday - Soping Wajib @ Kuah Sebelum Pulang



Acara soping timee....tergesa gesa nak ke Pekan Kuah soping barang barang sikit...sempat gi Haji Ismail Group je..idaman suri pun tak sempat...jam dah kul 12.00 tghari..masa diberi untuk sopin pilih apa yang patut dalam 2 jam...pemborongan wajib adalah coklat...adik adik aku adalah pengemar tahap tegar coklat..tapi memasing tetap kurus murus...tak macam kakak dia...makan sikit je coklat...hamik ko gemok berganda..yer ker sikit...oppss...ekin coklat untuk dia saja sudah RM200...dia sorang je tau...aku nya RM250..lebeh sket la nak bagi keluarga mentua dan diri sendiri balun...untuk seisi rumah makan itu emak  dan dira punye...habis la RM200..melampau kan giler coklat semata beratus habis...

Memasing borong luggage beg.barang dah banyak...kaum pompuan cam aku ni dah attack harta benda dapur..pinggan mangkuk tak de dalam list...hadiah kawen ada yang tak rasmi lagi dalam kotak...pejam mata je nengok Corelle...aku mau Vision...aku mau jugak...dapat la juga beli beli yg sederhana size 3 in 1 harga RM297..murah melampau dari KL...dan aku beli pinggan kaca nak buat lasagna,puding tu...3 in 1 brand Marinex sale dapat la RM58..gilerr..dah cukup...tak lupa sudu, senduk stanless steel...semua ni masuk je dalam luggage memasing..hamik ko kat airport baper lak kena tax nya..gigil haku..tapi tak kena pun..hangkut bawa naik perut kapal terbang

Kul 1.30 ptg Encik Awak dah bunyikan hon tandanya...stop soping ..kul.2.30ptg  dah kena ada airport untuk check in flight...so sempat la makan laju laju tengahari....tercekik tulang ke hapa nasib la ko..daripekan Kuah nak ke airport Padang Mat Sirat tu leh tahan jauh gak..walaupun 20 minit....dah kenyang..sempat sampai airport kul 2.15 ptg..nasebbb..ada masa lagi nak melilau airport..apa kejadah la pulak kan nak melilau airport..jakun gamaknya..boboy lak dah buat hal masa ni..geram tul..melalak tak tentu pasal pastu mengamuk ngamuk..nasib flight tak delay..sampai tepat pada masa nya..kalau delay memang serabut aku duk  airport lama lama...tak sabar nak balik KL pun satu hal...balik umah nak bantai qadha tido...finally kami selamat sampai mendarat jam 4.30 ptg...tapi sampai umah kul 7 ptg..hazab la join sekali jem ngan orang balik keje...lebamm..yang penting selamat sampai...welcome back Kuala Lumpur...Home Sweet Home


Haji Ismail Group kami datang ni nak memborong

bab soping memasing terkedek kedek kemain...

bonet Alza yang sempit itu dipenuhi sarat sarat barang soping..berbonjot bonjot plastik..

menunggu ketibaan flight untuk pulang...hepi tak delay..legaaaaaa


maaf muka selenga tak bermekap..mood mau pulang segera yer..laki kat belakang pun aku dah tak kesahhh

flight dan sampai....mari  kita pulang beramai ramai

nak berjalan naik flight satu hal...nasib la pilih tambang murah Air Asia..gini la kekdah nya kannn

nasib ada menantu hantu tolong angkat beg kat belakang tu..yang mak sedara ngan anak buah ni pahal...booy time balik dah buat hal mengamuksakan...dira pun satu hal gak..kacau je....padan muka ko




Kronologi Travelog Langkawi Holiday 4 Hari 3 Malam...(1/5/2011 - 4/5/2011)







DENGAN INI CERITA LANGKAWI SUDAH TAMAT....BOSAN LA TU KAN....
ADA AKU KESAH.....
HAISHHHHH PENAT MENAIP












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

La dOLcE mEa_nAtt said...

dah khatam cter langkawi semua episod...hahhahah

ratusiput said...

khatam akhirnya.terasa mcm aku yg ade kat sana :)

Nadine said...

Yeah, khatam jua akhirnya. Sronok baca ur holiday story babe. Buat I teringat my sweet memories honeymoon kat Langkawi & holiday kat sini bawak Faaz :)

Just Call Me Bitt said...

ade ade ade hehehe ok2 akan ku rujuk bila nak p sana....

Jasfyra said...

saya xbosan..suka lg ada..syok woo baca kisah langkawi walaupun saya pun baru je p bln 2 aritu..heheh.saya pun xsempat p idaman suri.wajib la p langkawi lg ni.hihi

Zallyna said...

baru nak komen....kene tunggu citer sampai abes dulu.....tertunggu2 jer...hehehe!!!

Anda layak jadi penulis dalam Majalah LIBUR...hehhehehehe!!!

AlinNilsa said...

best baca pasal g langkawi nie...boleh jadi panduan nanti ke sana...chawwwww...hehehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

best gila soping coklat....

Softtouch [Hanim] said...

pg langkawi xsah xsoping coklat kan..xsoping pinggan mangkuk xpe janji soping coklat..hehehehhe

Ann Ishak said...

jom kita pegi sama2 next year...ada mauuuuuu

Google