THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 May 2011

Langkawi Holiday - Kereta Sewa ALZA Baru

Kete sewa kat langkawi tak susah nak dapat...kuar je airport berlambak pilih je la depan mata...pandai pandai la bargain harga..diorang ni letak harga main suka je...kebetulan hari ku pergi jatuh 1 May ..public holiday hari pekerja...kete MPV adalah sold out...haiyooo kacau kacau dibuatnya...tak sangka lak jadi macam ni...nasib agak baik...ada kete MPV satu kosong jenis ALZA..kami kawtim dapat la sehari RM120 ..4hari= RM480..okey la dah darurat takde langsung MPV ni....leh muat tak..dewasa ada 6 orang..patut 8 orang tapi abang dan SIL tak dapat join sekali...so bawa la anak anak buah aku 2 orang kanak kanak...

Pertama kali la jugak aku naik ALZA ni..baru sesangat...masuk kete pun bau kedai...harumm je bau...ALZA ni ngam ngam je untuk 6 orang dewasa 2 kanak kanak..tapi standard ar kete perodua kan bonet kecik...berhimpit gak la letak barang...nasib pegi tak bawa luggage..kitaorang bawa beg bunjut bunga colorful je sorang satu...tapi nanti siap ar nak balik nya...aku gerenti banyak...hmmm ate langkawi...tak sah la kalau tak soping.....kete kat langkawi ni dah siap sedia tunggu kat luar airport...wahh rasa ada drebar lak...kete ALZA ni siap terpampang logo owner nya :

Jazirah Holidays Sdn Bhd
No.A14, Arrivall Hall, Langkawi International Airport,
Padang Matsirat, 07100 Langkawi, Kedah
Tel : 04-9555197/019-4790425




testing testing kete baru...ok pasni nak buat kete sendiri for 4 days..sapa lagi drebar nya..kalau tak laki aku..harapan keluarga


suami isteri kena duk depan...emak dan abah aku nak jadi mem pak besar kat belakang...driver jalannnnn daaa


okeh bebudak duk belakang yer...dira ko pun kategori budak kan...eheheh..(marah dia weh kata budak)


ok memasing dah amik tempat tu ...mari lah pandang kamera beramai ramai yer


nak mulakan perjalanan bersama ALZA..belum apa apa lagi...abah dah krookk tido...ngantuk la kot..



kete ALZA kami...cehwahh tapi untuk 4 hari je...kete baru ni weh..tengok plat sudahh


okey kete dapah dapat awal pagi..perkara pertama yang harus di buat ialah sarapan pagi....yeahhhh lapar weh...perut jam dah ni...


 sarapan di deretan kedai area pantai cenang je..berlambak...nasi lemak, roti canai in da house....suke ko dpt makan....dan orang ada lah sangat ramai hari tu...public holiday kann




GENTLEMAN , START UR ENGINE..LETS VROOMMMMMMMMMM..NEXT STATION









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Mia-Ina said...

wah cepat2x.nk tau entry tue sblm mia balik perlis nie jun

Softtouch [Hanim] said...

yeay cite langkawi dah start..suka suka..bestnya dpt kete baru..lenjan abis abisan lah yer...heeee

Liyanaroxx said...

wah dapat kereta baru mmg terbaeklah!selesa tuh~ lenjan jgn tak lenjan kak!

POSH76 said...

vrooomm2 keta baru u..bessnyer

noradzlina.kamdani said...

oo g reramai..ingat awk berduaan jek..

Pepel BoNda AmaNi said...

hari tue iena...nie ko lak....nie yang buatkan semangat ku nak bercuti ke langkawi semakin berkobar2 nie nok.....

cik xxx said...

mimy,

teruk eye bag ko babe. pesal? ko tak cukup tido ke...baik ko do something dgn masalah ini..

I am whoo consent bout u :)

si tuan putri kiUt said...

tetiba nak g langkawi plakkk.. ishkkk3

Eri-chan said...

keta baru best wo...owner pun dah senyum je walau korang lenjan..dah bayar RM480..baru 4hari..kalau 30 hari? ko darabla..lepas dowh byr loan, maintenance

tour wisata said...

Dear Admin
I would like also to introduce my region of Sulawesi, one of fantastic island in Indonesia for the culture & tradition / www.sulawesitur.blogspot.com

Google