THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 May 2011

Bercerita Tentang Dua (2) Barang Baru Beli

Nak cerita barang baru beli macam la ko beli barang hebat bebenor...tajuk macam benda besar je padahal...ado ado aje.. tapi tapi...dua benda ini ada best nya tersendiri...tak cayo...ni aku nak story mory....


Makeup Remover  produk by BIORE
PRICE : RM 20.90
 Aku selalu duk baca review orang pasal Makeup Remover the best in town....hottest beb produk ni...asal aku nak cari je sure habis....takde stok la...tensionn aku...nak tau gak la...kebersanan yang orang duk uar uar kan....aku ni mekap tebal sikit...paling leceh nak bersih tang mata....adehhh....before ni aku pakai eye remover jenis silky girl..RM12.90 je....ok gak..tp leceh nya kena pakai cotton pad...dah la kena ngelap sikit sikit...aku jenis nak sekaligus zassss je terus hilang..finally aku dah dapatkan produk yang disukai ramai ni...yer memang betul beb tak payah pakai cotton pad...letak kat tangan sapu kat mata, muka semua macam facial...hilang semua...dia agak sticky berminyak tapi takpe pastu basuh la semula ngan cleanser...senang kan....aku bagi ***** (5) bintang kat produk ni....sukaaaaaaaaa.....pasni nak mekap macam muka harimau pun tak de masalah lagi....




SHATAVARI produk by Himalaya
PRICE : RM 46.90
pil apa ni?? ini satu lagi pil kesihatan yang aku makan.... aku berminat terpengaruh nak beli setelah budak salesgirl kat guardian tu pot pet pasal khasiat pil ni....aku nak beli pil lain....dia pot pet lak...hmmm cam best la pulok....lagi pulak aku ni kan nak conceive for getting baby....harus la..semua produk aku nak try...termakan cakap aku beli la....nasib ada diskaun 20% dari harga asal...belasah gi kaunter terus bayor....produk ini katanya the best kat India...8/10 wanita dah berjaya ngan produk ini....produk ini kekdahnya adalah boleh seimbangkan hormon estrogen & progesterone...wahh teruja..dan aku pun google la apa kebaikan pil ini...so ini info yang aku jumpa....sumber info leh refer this web http://www.favorfinesse.com/hhshatavari.shtml


Benefits of Shatavari by Himalaya
  1. Shatavari supports reproductive health by toning and nourishing the female reproductive organs
  2. Shatavari maintains healthy hormonal balance
  3. Shatavari treats PMS symptoms by relieving pain and controlling blood loss during menstruation.
  4. Shatavari supports normal production of breast milk for nursing mothers
  5. Shatavari relieves menopausal symptoms such as hot flashes. By producing estrogens it makes up for low estrogen levels in women who are menopausal or have had hysterectomies or oophorectomies
  6. Used in India as a best-known and most often-used herb for women
  7. Shatavari supports normal function of the immune and digestive system
  8. Shatavari also increases libido 
  9.  

11 comments:

Queen said...

mek pakai wet wipes je... tapi betul..time nak bersihkan eyeliner adalah paling seksa

kella said...

beb... aku tak jumpa jumpa ngan shatavari ni... uhh.. speman dah beli dah! dah makan dah kawan tu.. heheh... ;p

cik xxx said...

mimy,

aku suka cap biore. tapi tak penah sepanjang hayat aku pakai mekap remover. aku cuci ngn sabun je.
tapi biore punya shower gel kaler purple giler wangi.aku suke..

atoyis said...

mi buat la entry pasal hantu langkawi tu..nk gak tahu kat chalet mana

intandayani said...

bgs gak ko share pasal produk himalaya tu...aku pun da 3 thn kwen tp tak pregnant gak lg...skrg aku ngah try produk tok guru(wardina).adir ipar member aku gune sbln cmtu die preg...kt aku lom de kesan lg...

ratusiput said...

mmg top biore tu sejak kat cari lagi.cuma jarang2 sgt dpt jumpa.aku pakai maybeline punye tp tang mata part maskara tebal mmg tak dan la nk ilang.part tu aku pakai clarins punye.superb gak.tp tu pun sbb free.kalau kena bli takla..ehehe..sok dh habis baru aku nk cari biore ni.

farahfatihah said...

caiyok2 good luck!

liyana said...

kak, kite pakai myk baby je nak bersihkan mekap (kalo rajin mekap) ahaks

Eri-chan said...

aku abiskan elianto dulula...

Ann Ishak said...

aku pakai makeup remover elianto...sama je function dengan oil makeup remover lain, tapi biore dah ada dalam simpan

shima mizi said...

Cara pengambilan shavatari ni mcm mn? Peod blh mkn ? Bila time x perlu amik

Google