THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 May 2011

Peristiwa Minggu Setiausaha April Yang Lalu

Huhu tengok tajuk pun dah jadi Peristiwa...kisah April...May baru nak story mory...memang peristiwa la...setiap April kan minggu setiausaha...so pada yang rasa bergelar setiausaha di raikan la...function sana sini la...tapi depend gak pada bos dan budget opis...sapa yang bertuah tu dapat la merasa luncheon show best best oleh artis top mantop...cth mcm Anuar Zain ke..Dato' CT ke...Anita Sarawak ke...sila la maklum yer harga table aje dah melampau...hanya untuk tengok show di tengahari...aku sempat la merasa luncheon ni...itupun vendor baik hati bayar kan table...tapi sekarang ni hmm jgn harap la..vendor pun berkira..so bila budget opis tak lepas nak gi luncheon ni...diorang hantar seminar untuk setiausaha...jadi la...ok gak...satu hari kuar dari opis.....

Tahun ni macam biasa di tahun tahun lepas dan sebelum nya...aku ke Seminar Setiausaha anjuran Utusan...biasanya anjuran utusan ni lokasi nya Hotel Istana tapi tahun ni nya buat julung kali diaorang buat jauh dari KL ..lokasi di Hotel Marriot, Putrajaya....ni yang makin berkobar aku nak gi...yer la asik Hotel yang sama je tetiap tahun...bosan...dah la situ area kawasan segitiga...petang nak balik tu jem giler...macam nak balik kampung lak..yer ar..super eksited sgt nak ke Putrajaya..yer memang aku tempuh jem giler...lagi teruk dr KL - KL...KL- Putrajaya nya jem ..huii melampaui batasan sempadan...camner la ek orang yang ulang alik keje tetiap pagi...aku tak sanggup...sure kena kuar awal giler...6 pagi kot...aku kuar 7 pagi kot pun dah sangkut..tapi dah biasa takde hal kot...jom layan gambar peristiwa...malas nak tulis panjang..hehehe


nasib ada papago GPS...aku memula berlagak jap tak mo pakai GPS konon tau...nasib kawan aku tumpang suh pakai gak...yer memang berguna..ni yang rasa nak beli jugak...

sudah berada di dalam dewan seminar anjuran utusan

tarikh, lokasi dan peristiwa telah berlaku bulan April

hiasan di luar dewan untuk edisi minum pagi...stail cocktail..


bergaya di luar dewan dulu sebelum seminar bermula...gaya simple aje...kemeja dan pants..yang penting kasut pepel baru kasi rasmi

bila kertas aturcara dah diedarkan..maka acara akan bermula....dari pagi hingga petang..sila la mendengar dengan tabah


sessi pertama pagi hari bermula oleh bekas pengerusi JCORP/ KFC...memula ingat boring..layu ..kaku..tapi tak..best dan ada byk info...fokus more to menjana bisnes...paling best dia dedikasi ucapan nya khas buat bekas setiausaha nya...bangga dapat bos cam ni...asik je puji PA dia..PA dia bertugas sesama smpi pencen

sedang mengodek godek kamera...supaya boleh camwhore muka sendiri


cubaan suh orang sebelah tolong test snap kan muka lebar tapak tangan ni


gula gula angin cap Marriot, Putrajaya...habis di makan sebelum seminar start..pasal sedap sgt dan Free

botol mineral cap Marriot, Putrajaya jugak ada...cepat cepat kasi habis supaya satu botol lagi tambah...hehehe



camwhore bertiga...rakan semeja ku...sedepartment...sambil menyelam snap gambar...takde orang nak snap kan...pegang kamera sendiri sajo...janji pastikan semua muka masuk...


nak bergaya gini suh kawan sebelah amik kan...poyo tak


fokus muka lebar pulak...aku nak tunjuk mekap mata tu...tapi tak baper clear pulak


habis time camwhore...sessi ke 2 pulak...sessi paling best...semua duk khayal ternga nga ngan pakar motivasi ni .Dr Robiah Kulop Hamzah...tak de sikit pun rasa boring...dah la kelakar...lawak giler...walau sinis tapi pandai amik hati...sampai terlebih masa di buat nya...tak sedar...sebab terlampau fokus ceramah dia yang best bangat


nak snap gambo ngan penceramah best...Dr Robiah Kulop Hamzah...terbaekkkkkkk....suka sgt...

ngan kak dila PA consumer..tak lama lagi nak resign ...sedih...:(


di ruang legar luar dewan ...mana jumpa snap je gambor...hehehe...PA audit dan Ika Razak,PA HSBB

she is blogger too...Ika Razak...hari tu dia sanggul rambut cantik kemas macam pramugari lak...cute je

us again...dari sisi kamera lain...

with my best sista in Audit...kawan meja sebelah ku...dia la tempat mengadu..tempat membebel....hehe...Iqa

ngan Diana Special Affair...lama muka dia tak masuk blog aku kan..heheh nah kali ni dia ada...free hair gitu...rambut baru tu...oppss


last but not least....kawan wajib jumpa...my best buddies...walau kami lain dept...jauh lak tu opis...tapi kami akrab di blog...bila jumpa tak leh pisah kan kan...ada je benda nak pot pet pot pet...rasa macam tak puas nak story mory ngan ko beb...takpe sila baca blog dia gak...Kella


masa yang ditunggu lunch time....dan ada hiburan...artis sapa lagi Adibah Noor...semua duk tunggu



makanan dihidangkan stail ala carte...tak macam dulu kat Hotel Istana stail buffet...makanan nama nya peh...tapiii

ini hidangan ala carte nya...nampak meriah mewah tapi rasa agak kureng la...tak baper sedap...baik aku masak sendiri...hehehe


lauk yang aku amik...walau tak sedap sgt...dah lapar tu makan jugak la....masuk perut kenyang

desert nya sedap..puding karamel...berseri ngan buah strawberry

yeahh itu dia...persembahan luncheon oleh Adibah Noor...sore bergema....sedap sore dia...tgk live dia tak la besar sgt...sedang sedang ok je.....hmm cuma aku nak komen sikit...Adibah Noor ni sombong sikit pada pandangan aku...dia memang layan peminat dia sama rata...tapi jangan harap korang nak snap gambar berdua ngan dia...dia tak layan..hmm nyampah lak aku...katanya jgn demanding sgt...dia akan ke setiap meja bergambar...itu saja boleh...

dah habis show adibah...time show MC hari tu Roslan Shah..dia pekena orang la...dulu 2 tahun lepas aku pernah kena...kali ni Diana lak kena tarik wat show...hahahahah....kebetulan duduk tempat aku pernah kena tarik dek Roslan Shah...hamik ko layan je...naik pentas kena dera ...menari gegila

ok ini time adibah noor pusing satu meja ke setiap meja...time ni baru la boleh snap gambar...pulak tu kelam kabut kuar kamera...hanya satu kamera je dia layan...2-3 snap sorry dia blah....hmmm nak gambar berdua..jgn harap le...memang dia tak layan...


Snap ngan MC hari tu lagi bagus..Roslan Aziz...memang sporting...walau mulut dia macam puaka sikit...tapi tang ajak tu tak pernah tolak...ok je..


dan habis cerita bergambar..masa peristiwa april ni aku baru pregnant...jadi perasaan lemau tu memang ada..dah la ngan sakit pinggang nya....nak gedik hover tak larat...mana orang ajak bergambar...aku redah je...nak gambar setiap sorang yang kenal...tak de makna la...gambar sekitar hotel pun aku tak snap...malas ya amat...tapi pregnant dah jadi peristiwa pun kann...:((...takpelah di akhiri dengan gambar gedik satu satu nya ngan geng PA Audit ni...
















Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Just Call Me Bitt said...

wahhh syoknya mimy...bila la saya boleh pergi minggu setiausaha nih...kerja dah bertahun-tahun aekekkeke...saya suka kalo ada setiausaha macam awak ni..konpem ceria sentiasa....

~~lyna~~ said...

hai mimie...wah bestnye dpt kusus kt otel..kite nk ckp nih, yg mc tu roslan shah la, roslan aziz tu ex-hby shiela majid..kikiki

Girl Girl said...

Halamakkkk..kantoi pulak rmbut bru.. hehehehe...

mekchu said...

untung, setiausaha diraikan.. SA mcm mekchu ni adoooo?? huhuhuhu..

Rinna said...

Bestnyaa yer.. dpt gi kursus gini.. tempat kursus yang cantik dan makanan pun sedap2.. :)

Nailah Azman said...

Rambut Kak Mimy cantiklahhhh!
Sejak datang sini tak penah buat hair treatmentttt.
Takutttttt. Hehehe.

Softtouch [Hanim] said...

bestnya mimi...

suka tgk dressing mimi..mimi sgt konfiden n rase selesa ngan diri sndiri..sy selalu rase rendah diri ngan diri sndiri..

mimi awk sgt cntik n pndai bergaya..sy suka...

Eri-chan said...

aku sukala puding tu..pergh aku sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Eri-chan said...

aku sukala puding tu..pergh aku sukaaaaaaaaaaaaaaaaaa

POSH76 said...

yang penting grant....bess2

Google