THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 December 2015

Cabaran Memedaskan Lidah Sampai Menangis Bersama Mamee Cool Tea

** sticky post **

Sapa suka pedas ...angkat tangan....aku bukan pemakan pedas...memang tak makan langsung...tak tahan lol..tergigit cili padi pun menangis tahap nak putus urat...uhuhu punya la tak suka pedas....then sampai la baru ni Mamee Cool Tea mencabar kan diri dalam challenge makan pedas...euwwwwww....debar rasa...

Bertempat di Chili Rush, Jaya One Petaling Jaya...seramai 20 orang antara kami telah terpilih untuk cabaran pedas ...mak oii bila dia sebut cili tu lagi pedas dari cili padi aku dah panik...boleh ke makan ni....debar dup dap tauuuuuuuuuuuuuu...huwaaa










Memula kami di berikan air chili...yang rasa dia macam air gula cili padi tapi versi warna putih...erkk rasa nyaaaaaaaaaaa..very the pedas panas sampai ke tekak....rasa la bahang nya badan..pijar rasa....kami di berikan air terbaru dari Mamee Cool Tea...

Semua peserta diberikan cabaran makan Ayam pedas tahap level paling pedas...memula kami di bahagi kepada 6 orang...setiap 6 orang akan bertarung menghabiskan ayam dalam masa 1 minit...nampak senangkan makan aje...tapi cabaran nya aayam tu pedas gile....setiap pemenang dari kumpulan akan ke final pusingan...tak sangka aku masuk final pusingan....dalam pada tak suka makan pedas tu kan...makan jugak pedas nya.,..bantai 2 ketul ayam hhuhu...tapi takpe Mamee Cool Tea kan ada.......hehe serius memang best..minum je rasa sejuk badan....kurang rasa kepedasan....automatik badan dineutralkan kembali...


Round pertama...huyoo mak menang tu..pis terus..boleh la kan level 7 kot ni ni..yeayy juaraaa

Ayam cili babeng pedas...ko mampu cabaran ini

Lepas rasa lega badan dah sejuk semula kan…memang betul la minum Mamee Cool Tea tu badan jadi okey semula..dah tak rasa pedas, pijar bahang…ok aku terpilih untuk final pusingan…maka nya kami kena makan ayam paling pedas ramuan chili paling terpedas di dunia…huwaa dengar je macam nak nangis..boleh ke ni?? 


Lepas minum Mamee Cool Tea dah leh tarik nafas ..pasni nak masuk final lak...


Sahut cabaran…kita redah je….cabaran nya makan ayam sedozen  Level 100 selama 5 minit…lamaaaaa…tapi kena makan jugak….pengalaman makan pedas seumur hidup huwaaaaaaaaaaaaaa……berjaya habis kan 2 ½ ketul…yeayyyyyyyyy …lepas tu kita redakan dengan minum Mamee Cool Tea…oh cool so nyaman lega selega nya..release sekejao badan…memang berbaloi makan pedas sulam air Mamee Cool Tea….suka sangat…rasa dia pun best….tekak sejuk…


Eleh eleh memula tu sakan la ko yek..siap pasni

Huwawaaaa cili dia tahap meresap mata...mas ani memang aku menangis...tq dayu tolong lap kan mata...tangisan ku berbaloi dapat mini fridge heheh

Mamee Cool Tea yang terbaru ini terdiri dari Teh Herba da antara isi kandungan nya Kebaikan Teh ni ada banyak kebaikannya...Mesona Chinensis, Mulberry Leaf, Grosvenor Momordica Fruit, Selfheal, Chrysanthemum Flower, Honeysuckle Flower, Lotus Leaf dan Liquorice Root sebab Cool Tea ni sangat sesuai diminum masa cuaca panas.. Selain faktor cuaca panas Cool Tea ini juga dapat membantu 'penyejukan perut kita' ketika kita makan makanan pedas..Untuk aktiviti lepas bersukan pon boleh juga minum Cool Tea ni..


Cuba la Mamee Cool Tea..ada 3 perisa..ku paling suka yang kuning sebab aku peminat chyransantemum


Minum Cool Tea ni ada ekstrak herba yang dapat membantu menyejukkan badan..so takyah risau la lepas makan tekak perit, perut pedih tak selesa, memulas ker apa ker sebab Cool Tea ni akan buat perut korang rasa lega dan nyaman..korang boleh dapatkan produk ini di any 7-Eleven stores, Aeon, Tesco, The Store, Giant, Aeon Big, Econsave, KK Mart, Shell and Mydin.  


Nak tahu lebih lanjut pasal produk Cool Tea ni korang boleh klik kat bawah ni

Facebook Mamee Cool Tea : www.facebook.com/mameecooltea
Instagram Mamee Cool Tea : www.instagram.com/mameecooltea/


















09 December 2015

Lupa Blog

bagi salam dulu Assalamualaikum....blog yang sepi...kenapa mood blog ko merundum...kang kata bzz orang tak caya..weh PA bzz ke...bzz la weh...schedule masuk banyak...pastu nak fokus arahan boss pulak...2 minggu lepas aku sangat sakit otak memikirkan satu event demo opis...Boss aku minta aku yang arrange kan semua....bunyi senang invite orang...oh silap tak ye...ko hinggat senang nak bagi success ??? jemput memang senang tapi jemput tak datang masalah gak oit....kita kena makesure orang datang ...antara demo dan meeting...meeting lagi penting...so kat sini memang aku pening...nak invite rep rep dan rep lagi..rep tu apa ...reprsentatives..bahasa invitation yang biasa di guna ..bahasa melayu penganti...

Akhirnya setelah penat otak lebih kurang 3 minggu la...memikirkan participant ni...semalam baru la settle semua..Alhamdulillah tarik nafas lega....penat tau otak...weekend balik rumah pun pikir ...selagi tak selesai...apa apa bad buruk PA jugak yang kena..kena makesure semua berlangsung dengan success....yahoooooooooooo ..happy ...hai blog...welcome back....nak update apa macam kan orang kesah hahah...lantak ...perasan diri sendiri...ada takde sejak FB ada ni bukak FB...blog terabai...kesian...takpe everything dah ok settle...baru leh menulis dengan merapu ceria gembira gitu..antara blog dan fb ....aku lagi suka Blog...blog ni kenangan tau...kadang boring baca semula entry lama boleh senyum sengeh ...so rajin la tulis blog jangan malassssssss,..byeeeeeeeeeeeee

27 November 2015

Ulangtahun Perkahwinan ke 5 Tahun...

26 November 2015 tahun ini adalah genap ulangtahun perkahwinan aku yang ke 5 tahun.. pejam celik kejap masa berlalu...berjaya aku harungi fasa pertama 5 tahun ni....haipp jangan nak lega sangat panjang lagi perjalanan rumahtangga yang kita tak pasti lagi apa akan jadi...kita hanya mampu merancang Allah yang dah tentukan semua....namun kita ada usah dengan berdoa semoga dipanjangkan hubungan suami isteri.... kehidupan kita lalui tak sama berbeza...tapi ingat objektif utama kita dalam kawen adalah sama...nak bahagia di samping pasangan masing masing..

Citer bab perangai aku dan bang megat ade je perangai sesama tak suka....gitu la suami isteri ...dari perangai tak suka ini la peranan kita saling tegur menegur, bantu membantu ...dan dari perbalahan  itu la sebuah perubahan bermula...jangan malu untuk berubah...demi kebahagiaan..pewittt...apa yang perlu perbaiki kita perbaiki la...pahit nak ngaku perangai buruk sendiri....sebenarnya 5 tahunbersama..banyak yang best dan tak best....lagi bagus rasa tak best sebenarnya...dari sini aku belajar realiti hidup suami isteri...tampar pipi sikit ini bukan drama cinta dan novel yang aku berangan tu...

Semakin aku rasa tak best tu la aku rasa makin sayang dan sayang dengan bang megat...dari tak best tu la aku belajar mengubah dari aku yang buruk buruk itu dulu untuk menjadi lebih baik...dari tak best tu jugak aku jadi sabar dan kuat ...memang orang kata cliche sabar tu ....tapi itu la kunci rumahtangga....the key is sabar sabar....sabar sampai bila...selagi ko tahan...tak tahan...lepaskan aje...benda ni main peranan bukan satu pihak tapi dua pihak....so give ^ take..tolak ansur la dalam apa jua situasi.....berlapang dada, redha , pasrah, tawakal..semua la yang berbaur positif...buat aku sedar bukan senang nak membina rumahtangga...berhempas pulas keluar duit ribu....saving habis..lepas kawen termenung kah kah...

Apa yang aku nampak bila aku let go n move on ...aku lebih banyak diam dan sabar yang kadang tu sebenarnya hati kecil aku merungut jugak....aku tak kuasa dah nak menjawab...cara ini lebih berkesan ...laki aku ok pulak ..boleh pulak cakap elok elok...rasa makin amik berat....apa yang dia tak suka aku cuba tak buat......i follow ....yer ar logik la suami mana suka bini melawan.....ikut je la apa yang bang megat nak....lebih berdiplomasi...lain la dulu kalau tak puas hati je gaduh sampai tak nak bertegur...masam muka serumah...oh no tak best ok..serius tak best...tak patut...sian anak aku oii kejap geng mama kejap geng papa...

Panjang cerita hari ni...semoga jadi iktibar untuk diri sendiri...aku tak suruh orang ikut iktibar cerita aku...masing masing kehidupan lain kisah nya....kisah aku ni mungkin tak banyak bahagia loving loving......ini kisah aku...yang baru masuk 5 tahun menikmati alam rumahtangga....nampak macam lega je dah 5 tahun tu...ye setelah berliku dugaan hidup aku harungi....banyak tau..jangan tengok luaran...dalaman kita orang tak duduk dalam tempat kita....Selalu terap dalam diri...aku isteri wajib patuh suami...sabar dalam rumahtangga adalah kunci nya..

Bermuhasabah la kita...benda benda remeh tu let it go la..tak payah amik pusing sangat...percayalah hari ni mungkin terpalit tak best itu...sok lusa dah tua baru aku tau ini la sebenarnya manis nya berumah tangga....time tu rindu pulak waktu gaduh memuda hahahah..dah tua nak gaduh apa...aku pandang ko pandang aku.......untuk bang megat suami ku tersayang tercinta...ketahuila isteri mu sangat sayang padamu....semoga kita ke Jannah...pmpin aku sayang ...eh jiwang matikla...bye tu je kang nk muntah...hehehe orang 5 tahun ni malu nak romantik depan umum...romantik belakang aje...hhhihi



Saja ngade nak buat video pulak..oo marry me marry me....
video


Cuti cuti Gambang...eh baru pasan lum citer lagi dalam blog...kena story ni kenangan masa depan..nanti la bila ntah







19 November 2015

MIDA Movie Magic Night 2015


Sabtu lepas aku join menyebok gi annual dinner MIDA…eh tetiap tahun ko gi MIDA kan…nak jadi staff MIDA ke hapa…#opisorangkauyangpanas…MIDA ni opis bff aku Zura…sama macam tahun lepas…menyebuk gak …tahun ni pun terselit gak…heheh…saja memeriahkan suasana…nak makan sedap, sambil melaram…heheh…aku suka dinner bertema ni…tahun lepas color block..tahun ni wow movie magic….kena cari costume ni…ye aku memang over…abaikan over aku tu..aku over ko yang panas kenapa….huhuhu…

Tahun ni dinner MIDA buat tempat best..The Majesttic Hotel KL…peh peh…sini makanan dia best….very the class kan tempat nya pun…hhuhu…tak mampu tolak..bagi available gak tarikh 14 December 2015…2 bulan sebelum dah book time bang megat ..jaga anak ye bang…hehehe…bang megat sporting dia ok je…dah dia sangat tau peel bini dia tu kalau bab dinner melaram memang suka…macih bang tolong jaga Fayel…

Macam biasa bila ada dinner bertema ni…harus la memikir baju apa nak pakai ikut tema…2 bulan ko memikir nak jadi apa…hehehe…memula plan asal nak jadi princess Fiona dress hijau aje…mementag Fiona tu gemuk kan…pastu tukar plan ..ramai suka aku jadi malaficient mak tiri sleeping beauty…erkkkk..nampak nau aku ni macam mak sihir…pastu fikir balik..hmmm nak overshadow lebih ko kat ofis orang bukan nnya ko leh menang best dress pun…ingat ko bukan staff ye…haha..ah aku peduli apa…aku suka je ikut tema ni…

Last minit plan aku google jumpa la Princess Leia Star Wars..mak ai tahun bila ni…aku pun tak pernah tau…tapi dress dia simple all white…ala ala princess la jugak kan…aku tanya my fav tailor aku wawa leh tak buat sama…dia kata boleh sangat kakk….hah terus la aku suh dia buat…kekekeke…kain semua serah kat wawa…tak kisah la camana rupa pun..dah cakap wawa asal putih udah….bila siap tu aku terkejut sebijik sama habis wawa buat…terror la wawa…mekasih wawa..merasa akak jadi princess leia star wars..

Ok pendekkan cerita la...mekap hari tu bidan terjun oleh kawan baik geng G19 aku..Syira tolong mekap kan...ala ala princess leia...member siap study youtube hahaha..sehari sebelum pun study cna nak pakai tudung princess leia...hahaha...punya nervous dia...aku trust Syira leh buat punya...dia pramugari...bab groming mekap ni ..senang hati aku ada kawan kawan pandai mekap ni...melainkan diorang bzz kena cari tukang mekap lain...mekap sekarang mahal..huhuhu nak jimat panggil member member je tolong...Zura pun member dia mekap kan...so kali ni dinner kitaorang siap asing asing...tak mcm tahun lepas tukang mekap yang sama....

Ok dah sampai The Majestic Hotel KL...pestime nok mak datang sini...tercengang cengang kahkah...restoran yang dikatakan food dia sedap...so dapat la merasa nak makan sini ..yeayyyyyyyyyy itu yang penting sebenarnya....bab makan penting...hidangan makan chinese set...yummy...ku bagi 5 bintang..semua sedap...artis untuk malam itu Stacy dan Hazama...Hazama la paling layan...lagu sedappppp...Stacy biasa aje.......ok dah itu je cerita menyibuk dinner opis orang...hehehehe...tahun depan macam biasa...sibuk jugak...kan zura...aku jadi spouse ko...



Inspirasi..aku nak jadi Princess ..so aku pilih Princess Leia Star Wars zaman dulu kala....hasil google

Trademark Princess Leia rambur gulung tepi....
Memula jadi la bulatan tepi pastu kat parking dah terjurai
Tq syira..bidan terjun penyelamat jadi tukang mekap..
#ootd mengikut tema konon nya...wannabe Princess Leia Star Wars

Macam biasa posing dulu..Yang tengah tu kawan zura..Zura baju pesen apa...hahaha dia ikut Princess Aladdin nya color ....main color je
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...di kejauhan macam erkk hantu je kan
Karakter Transformer khas untuk Fayel ...terus teruja..wow mama jumpa transformer ..mihmih
Dah masuk dalam nak cop tempat
Mekap Klasik gitu....by kawan ku SYira

My bff Zura...pekerja MIDA adalah dia bukan aku hahaha
Gambar reramai
Ahmas Maslan ...huhu...timb menteri MITI...krik krik
Ni paling best..chinese set..menu menu


Hah siap tulis lagi makanan dan menu...semua sedapppppppppp



Erk ni dah pahal...kah kah gulung sudah tercabu.t asik tercucuk kepala je aku bukak ,,tergelak alya tengok peel aku
Lagi sopan begini..tak begitu??
Mekap masih bertahan...ada orang cakap mekap ala cleopatra
Zura dan spouse nya...ehehehe...aku selalu kena jadi spouse dia....
Show retis Hazama...best la jugak lagu dia pilih sedap...semua ikut nyanyi
Show Stacy...biasa je...macam ko tgk tv

Ok last pic wajib dalam tandas The Majestic Hotel KL...






















13 November 2015

New Baby Cat Anak Bulus- LILOPA

Teringin sesangat nak bela kucing semula ....lama dah pujuk bang megat ..sapa baca blog aku ni sure ingat aku pernah bela seekor kucing sesat dinamakan Mimie..sepanjang 9 Bulan pregnant...dia la peneman aku...penyeri kitaorang laki bini...banyak kenangan aku dengan Mimie...sayang sangat...ingat lepas bersalin dia akan jadi ahli keluarga baru sama dengan Fayel...malangnya masa aku sakit bersalin dia dah buat perangai merajuk sentap...kucing pun pandai sentap kan...grrrrrr...rajuk hati dia tak ada sapa layan dia...aku lak sibuk baby...jadi dia buat muka perangai...nampak aku pegang baby je muka dia tunduk tahan pejam mata..alololo kesian pulak...pastu semua tak layan dia...sibuk ngan baby baru...

Itu kisah kenangan 3 tahun yang lalu...now aku baby tu dah besar...Fayel la... 3 tahun berlalu...Fayel pun dah besar...dia pun dah pandai suka kan binatang...kebetulan pulak...anak aku masih sorang...tunggu 3 tahun tak jugak pregnant nya...heheeh takpela kita bela anak bulus....lama gak pujuk bang megat...dia tak bagi alasan kecik lagi...pastu senyap dah malas tanya...sampai la baru ni ada member opis offer pakcik dia nak let go kucing for FREE...sebab banyak sangat...dah tak terbela..if not nak serah pada Pusat Jagaan kucing je...terus setuju tak tanya dulu pun...huhu gamble je accept...cuma tanya Fayel je...Fayel nak baby cat tak?? harus la dia nak ...dia memang suka kucing...pak mentua aku bela kucing..balik kampung memang kawan kawan dia kucing tok ki... 

Debar gak senyap senyap ni dah la dah janji nak jugak kucing..berbelah bagi ..nak cakap ke tak...cakap je la kang marah...aku pun tanya....dup dap dup dap..."bang, ayang nak bela kucing...ada member nak bagi lagipun Fayel nak kucing.."..kemain guna nama Fayel....bang megat ko diam je...pastu lama tu dia cakap..."ok bela la tapi berak, makan, urus ayang buat"...hmm aku ok je la...walhal macam krik krik gak dengar...aku pun bagitau nomi aku setuju amik kucing tu...Nomi snap pic nak mana satu...ada banyak rambang mata...ada satu aku pilih tu pregnant pulak..tak jadi pilih lain..dapat la seekor warna latte...umur bawah setahun masih kitten...aku debar tau bela kitten aku tak pernah bela kitten..tak tau cana..tak experience..since nomi kata takpe dia dah biasa berak pasir...hmm okla sebab nak sangat bela kannnnnnnnnnn... 

Bela kucing baru ni ibarat bela baby gak..dah la kitten aku tak de prepare apa langsung...tu duk tanya kawan kawan itu ini...apa nak buat..aku risau ...apa nak bagi makan nya...dah la dia bertuan...preparation apa pun takde...cari sangkar, beli makanan pun aku salah beli...ingat semua sama rupanya untuk kitten lain..hukhuk..dah terbeli adult banyak lak tu sekilo...takpe ar simpan kucing cepat besar...beli pasir gak...pasir kucing sekarang kemain...siap ada bau lagi...amboi boi...tak berbau...macam macam ada lavender, apple, ros...jakunnnnnnnnn...hahah kucing aku dulu berak kat pasir luar je...pandai la dia cari pot sendiri... 

Finally Lilopa in the house...jauh dia datang....dari Mantin N9 ke Gombak...terus dia jadi blur...alahai comel gile kenit je kitten...lebih kurang 6 bulan la umur dia...dah pandai main, bergurau...suka merayap...so cute...Fayel punya suka...eh pasal nama kan...nama tu Fayel pilih..kebetulan tanya dia tengah tengok Meletop...dia mmg tau neelofa sebab dulu neelofa pernah pakai seluar petak sebijik macam fayel..tu dia tau...nilopa...spontan je fayel cakap....bagi nama nilopa..eh best la pulak...tapi panggil nilopa kang terbayang neelofa depan mata..so tukar Lil means little dan Lopa...gabung jadi LILOPA...kucing betina nama harus la glamer....kekekeke...maka nama Lilopa pun berteriak la selalu sana sini...lopa oo lopa.. 

Bang megat cana?? eheheh ego memang la...dah depan mata..dia la paling sayang Lilopa..sampai Fayel jeles haha...Lilopa pun manja sangat ngan bang Megat...duduk celah kangkang, atas perut..atas bahu...dia yang bagi makan...cuci taik...yeayyyyyyyy..kami buat sama sama...so now tambah la komitmen baru untuk anak bulus...memelihara binatang pun satu rezeki...semoga kami berjaya memelihara Lilopa sebaik mungkin..membesar dengan jaya dan gemuk nya..tak sabar tunggu Lilopa besar....Welcome our family Lilopa..lepas ni blog ada la kisah Lilopa :))






Adik beradik Lilopa...sian Lilopa dah nak pindah dah...tak mampu nak amik semua..sobss sian tengok muka anak kucing..nama asal dia Latte

Nomi wasap tunjuk ni la kucing nya...spesis MaineCoon..oh tanjat..MaineCoon mahal woooooo..ini la dinama rezeki orang nak bagi FREE


Anak Bulus jakun bertukar rumah...kemain tawaf satu rumah amik bau



Hello Lilopa...awak dah ada keluarga baru...nakal dan comel...suka main




Ini abam awak ye...asal nak main cat je kena buka baju katanya nanti bulu lekat kat baju Fayel...so far dia tak bulu Lilopa...dia buat kawan..main bola la...main kejar la


























12 November 2015

Haircut Style Neymar vs Fayel

Hai bertemu kembali rambut baru Fayel....pantang panjang ada aje papa dia  nya panjang akal apa nak bikin rambut anak dia....mementang la dia yang potong...so suka hati dia je..nak bikin cana...hari tu dah rambut korea kan...tetiba minggu lepas bangun pagi bang megat pujuk Fayel ajak mandi sama nanti potong rambut...eh elok pulak dia mood baik Fayel...nak nak...aku dah bebel ...rambut pesen apa lagi bangggggggggg....bangg tu panjang aku bebel jerittttttttttt...idok dia endah cakap aku..huwaaaaaa..aku kan kalau bang megat ko potong aku nebes...aku suka anak aku rambut  ala kadar biasa je..dia tu ada aje la sumber mana di tengok...

Taraa sekali siap...errr togel tepi kiri kanan...atas je berjambul....hmmmmmmmmmm....style mohawk pun ada ni...ala ala AC Mizal aku nengok nya..tanjat makkkkkkkkk...dah kenapa gini rupa..pitamlamaknak....adoiyaiiiiiiiiiii...ini la neymar ayg...tu pun tak tau ke??? erkkkkkk...meamacam la...Neymar pulak....habis imej Ben10 anak mama...huwaaaaaaaa....papa ko ni suka la nau eksperimen anak bujang....Neymar tu sapa....aku tak tau hahaha...kena sound bang megat Neymar tu footballer la ....pemain spain..apa la mama ni ermmmmmmmmmmmm...ye la ye la....mama semua pun tak tau...tapi tak kira la sapa Neymar tu ...ai is tak kenannnn...eiiiii geram nyaaaaaaaaaaaaa...hukhuk...ok mama tunggu next panjang apa la papa ko nak bikin lagi nak...jangan maciam maciam tahun depan dah sekolah....



Hi korang sapa tak kenal Neymar seppp ngan kita hahaha


Style baru Neymar Fayel....suka dia rambut ni tapi maaf mama tak kenan


Papa sejukkan hati mama katanya panjang nanti macam ni..tak jadi siap ye paaaaaaaaaaa

Cepat la panjang rambut mu wahai anak ku...tak sanggup tengok neymar ...












09 November 2015

Nampak Natural Macam Tak Pakai Apa Je...itu dia BBCream SEQY BEAUTY....

Ramai yang tanya aku ...aku ni tak pakai bedak ke...yerlah ada yang nak pinjam berbedak...heheh bedak memang takde dalam handbag...yer sila percaya... Foundation ke?? susah aku nak buang kadang foundation ni buat muka ko melekit…eh aku memang tak pakai bedak compact tau…iye serius tak tipu…pakai kalau memerlukan gi kenduri saja…so nampak la muka aku kusam sikit tanpa semua tu…aku rasa muka berat je sapu bedak, foundation  apa saja la sewaktu dengan nya…muka tak flawless orang kata…huhuhu

Dari foundation or bedak pada aku better la pakai bb cream…apa tu bb cream ..bb cream ialah gabungan krim dan foundation bergabung jadi satu..biasa orang pakai bb cream ni untuk ringkas kasual…takyah bedak pun takpe ….untuk aku la…tapi selalu nya bb cream pun sama gak melekit…ada tu kadang aku rasa rimas…sapu pipi dah melekat krim nya…so aku memang agak memilih nak pakai bb cream….rela muka takde sapuan apa..

Tapiiii aku nak gak muka smooth flawless…then aku cuba produk baru BB Cream dari Seqy Beauty..alaaa ownernya dari blogger famous SepetNoh…banyak baca review Bb cream ni best…pakai sekali terus suka…nak tau gak apa bestnya sangat tu…haah ye dengar cakap orang je baik cuba sendiri…then aku pun mencuba la…bb cream seqy beauty in da house yawwwwwww….aku terkejut tengok bekas bb cream dia…biasa kan bb cream jenis bentuk picit tu…pastu lama picit jadi leper…tapi seqy beauty nya lain…dia dalam bentuk botol comel…pastu picit press saja…oh my akak sukaaaaaaaaaaaaaaaa….botol dia nice la…


Takkan suka botol je…kena la try pakai pulak..tengok serasi ke tak …betul ke apa orang cakap best benor tu….aku pun nak bukti bebenar sebenar nya nak cari punca kenapa best sangat bb cream seqy beauty…sempat suh bang megat snap kan..haha terpaksa la melayan peel bini nya suka mencuba alat mekap baru ni…hahaha…gigih aku nak tunjuk kat korang aku dah cuba bb cream yang dikatakan best sangat itu…haah iyer..dah la botol comel..pastu pakai just tekan je..tak yah membazir…pemakaian jimat leh tahan lama ni…sikit je sapu rata muka..tadaaaaaaaa…..lek lu dalam 5 minit…yeszaaaaa magic lak aku rasa…bb cream ni ringan…macam tak pakai je!!!!!!....settle satu masalah untuk aku yang tak suka muka melekit...i likeeeeeee

comel kan botol dia ...berkenan tul aku...selalu kan bentuk kena picit tengah dah leper ..ni tak ...bekas cantik

Okla nak try pakai ni...muka tak mekap pucat lesi tu...demi nak tunjuk kebenaran sanggup akak togel kan muka tau

Picit kat tangan dulu tengok color dan tekstur sebelum ke muka...gosok sikit..oh ok tak lekit...akak pakai no.2

 letak tang sini tang sinun tang sinin...sedia mula nak main sapu sapu


 Oh setelah sapu...nampak tak bercahaya seri wajah...huhuhu

 Paling suka lepas pakai eyeliner kat mata tu dia tak comotkan eyeliner kita....sukaaaaaa nya

Dengan itu aku nak ajak korang meh la cuba Seqy Beauty BB Cream ni,...rasakan keajaiban magic kat muka...serius muka memang ringan, tak melekit,,kenapa BB Cream ini jadi pilihan...puas hati dengan botol unik nya itu ..Harga RM55 sebotol ....kredit : http://seqybeauty.blogspot.com



Untuk sebarang pembelian dan info boleh la merujuk kepada media berikut :

Whatsapp : 011-21076726












Google