THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 August 2013

Entry Terakhir - Berehat


Aku sayang blog ni...blog ni banyak tercoret kisah kenangan memori abadi...apapun aku sebenarnya berat hati nak berhenti berblogging...ini mungkin entry terakhir aku...setelah berfikir semasak nya...aku ingin berehat seketika dalam dunia berblogging...nak stop terus tak sampai hati..sayang sangat sangat....sobsssss...bagi ruang untuk berehat seketika....susah sebenarnya nak puaskan hati orang...apa yang orang nampak kat blog ni semua di salah tafsir...apa yang aku cuma papar tonjol pun jadi isu yang melibatkan hal hal sensitiviti...serius aku kecik hati....mungkin keputusan berehat ini dapat memuaskan hati semua....In Sha Allah ...i will be back...doakan yang baik baik saja untuk diri ku dan keluarga...kalau rindu saya boleh la baca entry lama kekal di sini....rasa nak private tapi sayang...dunia blog sentiasa dihati...

kalau mungkin ada yang rindu pada Fayel ....cari di sini...

INSTAGRAM : mimiziouslicious

jangan cari saya di FACEBOOK....sudah deactivate!!!










54 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Alahai kak.. janganlah disebabkan ada orang yg mengata cakap buruk2 akak patah semangat. kita manusia mmg tak kan dapat puaskan hati semua orang. tapi kalau akak rasa itu keputusan terbaik, terpaksa kami terima dengan berat hati.. apapun sabar banyak2 ye

Ayu sukatiakula said...

ala....da kurang satu nanti blog wajib baca ari2

gee aziah said...

persetan je la ngan org yg dengki
sy ni silent reader awak
suka n seronok sgt bc blog awak
pls ye tlg la jgn stop hnya kerana manusia2 yang dengki tu
pasni sunyi la hidupku tanpa blog mu

Siti Khadijah Meor Yusof said...

K.mimy.. knapa? rendula nnti, sy nie hri2 duk baca tgok fayel comell.. apa pun take care ye..

achiek anis said...

alahai nape kak...

blog akak wajib buka hari2...

huhu

ctmah said...

akak akak akak..kenapa ni kak =(
kenapa fb pun akak deactivate =(

Miss Moon said...

ala napaaaaaaaaaa

mimmy asal stop plaksssss nanti kalau ai windu cam naaaaaaaaaaaa

Deqna said...

lor awatnya ni mimy? janganlah sampai gituh... blog ko ni byk gak kasi inspirasi kat aku utk sediakan makanan baby.. bila tengok ko gigih wat makanan fayel masa dia kecik tu dulu, aku pun gigih prepare food Inara..


kalau ko nak berehat kejap ok.. tapi kalau nak quit blogging not ok.. ok..

all the best fren!

veesakura said...

Kak mimy...gerak rehat tak lama. Aminn

veesakura said...

*harap

Misz Pinkie Winkie said...

jangan rehat lelama kak..winduuuuu ;)

Umi Qi said...

Akak mimy...ju nangis kak...nangis sgt2...bru jumpa akak...bila blog dan fb x aktif ju jadi sedih...ya Allahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

YanaHime said...

Ni laaa manusia, suka dengki tgk org lain happy. Sabar ya mimy.

Cik Puan Rara said...

lahhhh knp kak? knp ni.sampai nk stop.jgn buang kak.sayang~ akk rehat je eh.rehat tenangkan fikiran eh kak.hmmm~

Haslinda Sadiken said...

alahhh..kenapa nie gengg...baru ingat nak jumpa sabtu nie..

Lavender violet said...

tidakkk..akk kite ni silent reader.. tp mesti setiap ari baca blog akak.. jgn rehat lelame ye,, nnt kite rindu :(

~ NANA ~ said...

kak mimy...take ur time...kami kat group gojes mommy sentiasa tunggu akak...take care

Unknown said...

ala...nape...nape...nape nak berehat...kte ni silent reader akak..hari2 tunggu akak update blog..
jangan la...

mrs kayrul said...

sayang mimy nak stop blogging.....rugi rasanya stop blogging, ini la kenangan kita untuk anak cucu nanti.........tapi ambik masa untuk tenangkan diri dan rehat ye.....kitorang sentiasa sokong mimy

::puan ungu:: said...

Ala...k.mimy sedihnye...hope k.mimy cepat2 aktif blog balik k...blog k.mimy antara blog yang wajib baca setiap updates=)

D Yatie said...

Serius! Mak Arissa terkejut. Kenapa ni my? Apa pun take care ye. Sy yakin ramai yg akn rindu mimy. Rindu fayel. Gambo tak leh tafsir fayel cmner. Mimy camner. Eh sebak lak den ni ha. Klo fb deactivate mkna ny kt gbsb pn xder. Eh! Mimy antara penyeri gbsb tau! :'(

D Yatie said...

Serius! Mak Arissa terkejut. Kenapa ni my? Apa pun take care ye. Sy yakin ramai yg akn rindu mimy. Rindu fayel. Gambo tak leh tafsir fayel cmner. Mimy camner. Eh sebak lak den ni ha. Klo fb deactivate mkna ny kt gbsb pn xder. Eh! Mimy antara penyeri gbsb tau! :'(

Nadine said...

eh babe, whats up??

why sampai deactivate fb sume ni? FB and blog kan boleh set privacy babe, at least bagi for the friends yg u really kenal and trust.

we will miss u and fayel.. :(

Sarah Veelara said...

Ala kak. Knp ni? Ignore je aura negatif ni kak.bia apa org nk kata,y penting kite n org tdekat taw kite cmne

Apapun harap akk ok n kwn2 kat group rindu akk :)

amal said...

ala akak.. i will miss u! huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

alaaa kak...
nape plak nie
risau plak
jgn rehat lame2 kak
take ur time k!

Queen said...

laahh.. sape palk dengki nih?...

tak paham la org jenis busuk hati ni

dont stop mimy..
rehat pun tak payah lama2
continue je
ni blog you
u punye hak la kan..

jangan mengalah la dengan orang yang busuk hati ni

salah kalau di cari mmg akan jumpa
tapi kitakan manusia


abaikan je mimy

seriously..

i bengang betul kalau org nak tacing2 tah hape2 ni



FB tu pun xpayah deactivate
BLOCK je orang2 yang bawak aura negative ni
percayalah

diorang nak kecik ati ke..
ape ke
persetankan

diorang akan lebih lemah.. kalah bila kita tak jatuh hanya sebab mereka
just like what they wanted too...


kesian u mimy.. i harap u tak stop just because org yang busukhati..

confront je org2 mcm ni
tanya apa yang diorang nak sebenarnya
jaki

Miss N and Mr N said...

k.mimy...jgn lama2 sgt deactivate fb tu yer.. kalo rindu fayel camne? apple/android device takde ni nk bukak instagram selalu.. alaaaaaaaa

missayu said...

wwuuaarghhhhh.....sedihhhh....semoga akak bahagia yer...enjoy ur life...doa2 mommy gojess semua ada...

Nurul Aziz said...

ala.... kenapa ni? dah lama dah baca belog, dari zaman sebelum mengandung, dari zaman gila beli makeup stage tu.. huhu..

tapi takpela, sekejap je ye? nanti berbelog lagi tau! takmo la hilang camtu je..

julie said...

ala...tak best la kalau cm nie...suka baca blog awak...cite tentang family, tentang fayel...pedulikan orang orang yang dengki tu semua...

Chekgu Azrine said...

sis..cepat2 sikit back to blogging yer..
take care..sayang sis..hugs

Siti Nurulhuda Nordean said...

salah satu motivasi saya, tgk blog awk... sy silent reader... blog awk jd rutin saya untuk tahu ttg anak dn mcm2... jgn tutup ye...

kathy jem said...

Alaa mimy kenpe?? jgn stop blogging teruskan..biaserlah orng kadang2 tak boley tngk kite lebih ada jer nk berckp..kathy memahami mimy sbb kathy pun pernah jd mcm tu jgk..sabar ye mimy..kim slm kat fayel hensem tu.. ;)

Diana Aziz said...

Sabar ye mimy... rehat la, bg keadaan sejuk dulu. skrg ni tgh panas hangat...

SweetLikeWhat said...

akak nape?terkejut akak deactivate fb..jangan lama2 sangat kak..borink ar group rini akak tkde..huhuhu

-DoUbLe Z- said...

waaaa...akak rehat tenangkan fikiran je ye..nanti akak active balik ye...huhu..baru nak kenal deeper..sedih sangat....

Allene said...

spechless... ketemu di IG ye.... =)

Mrs. Ady Firdaus said...

la nape kak?? aduhai..rindu la telatah fayel...rindu celoteh akk.Nanti hati dah tenang kembalilah ber blogging

butterfly said...

sabar ekk mimy, lantak kan diorg2 nak cakap apa... apa2 pon jgn rehat lama2 ekk akak suka tau baca blog mimy nie...

p/s : salam perkenalan...

nana said...

Mimy...janganla stop...tiap2 hari tunggu mimy update blog....sapa yg dengki tu harap dia kena gelek ngan stemroll...hidup pun tak guna kalau asik busuk hati!!!!!

Softtouch [Hanim] said...

ala mimy...tapi kenapa....jgn la stop blogging......sayang....biarla org duk ngata tu.....mimy xmo stop blogging ye...n buka fb balik tau......

Elly_z said...

Salam mimy, elly is one of ur silent reader, harap mimy tak mengalah, rehat boleh tp jgn la lama sgt, biarkan mereka yg berhati busuk tu coz u're the best bab tu la depa dengki! Coz of you everything's change! Mimy dah buka mata elly bahwa gugurl extra size like us can live normally happily and can raised a wonderful child much2 better dr so called "ordinary" people.. elly paling suka ur story on Fayel Food! U'r such an inspiration.. please dont stop Mimy!!

damia huda said...

huhuhu nak nangis dah...kak mimy jgn rehat lama2 sangat ye

ayahmamilisa said...

mimy..mengapakah? di saat baru ku mengenali dikau..dikau mau pergi..uhuks..rest je tau..don't stop blogging..i'm your huge fan :)

Riana said...

jgn rehat lama2 nt sy rindu fayel..=(

UMIE SUE said...

ala...akak ntirinducamne..xde insta

miazara ina said...

alamak..x bestnya..mia ni selalu tau singgah blog akak..wp x bg komen..fb akak pun mia selalu jengah...huhuhu.sedih

pepun mia mengharapkan yg terbaik utk akak ya..

Qhaifa Nur said...

comelnya fayel...

kak nur tahu mimy duduk koperasi ha..ha..

Misz Pinkie Winkie said...

kak rinduuuuu

anis abdullah said...

Mimy??????

AIN NAZRI said...

xpe laa mimie.. saya jumpa kamu di TM ajerk.. hehehe

PinKy MoMMa said...

aku jg ketinggalan ketapi ni..patutlah tak nampak ko di FB beb..saper lagi yg mengganggu mu wahai mimy yang happening?

haihh..amik masa yer..tenangkan fikiran..insyaAllah aku doa di masa akan datang akan jadi lebih baik..hugs

mynameismy said...

kak mimy.. rindu huhu..
i wish u will be back... one day!!! :)

Google