THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 August 2013

Sudah Tak Masak Berbuka Puasa...mueheheheh

Salam Ramadhan sudah hampir nak berlabuh...minggu depan ramai yang dah start cuti...amacam korang juadah berbuka puasa still kelentang kelentung memasak lagi ke?? Hahaha aku ?? lalala ko jangan tanya la…dah malas tahap berganda…muahahaha….teruk tul….

Dalam esbok ada la saki baki ayam, ketam,kan pari, ikan merah …sayur dah takde tinggal..daun sup dan carrot jek….udang, sotong yilekkkkkkk….huhuhu ada je idea dapat leh masak apa tapi aku kemalasan sudah…mood nak masak takde….nak kata ingat nak raya pun tak…sebenarnya aku dah boring makan nasi putih…

Sudah nya untuk 3 hari berbuka hari ke 20, 21, dan 22 adalah sempoi…..paling best makanan terus turun carta mendadak…hoii ada lagi lebih kurang seminggu ni weh…sila habiskan stok esbok ye…..mood rajin sila la kembali pada ku semula……errr hari ni EA ajak makan luar...esok lusa je la masak ...hehehe




Hari ke 20 - Nasi Ayam dan Nasi Tomato beli tetap masak nasi jugak...nampak tak Tempoyak daun tu ...

Hari ke 21 - Hari ke Tesco masa MC ritu tapi tak sempat masak....beli kat kedai Tomyam aje....nasi aje masak...

Hari ke 22 - lagi hari makan kuih muih jekkk....lalalala...tak la ada nasi goreng tapi masak malam....hehehe,,mana boleh takde nasi....pakcik EA fav tuu











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Makin hari makin dah xde menu nak masak kan..hehehee..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

tu lah, hari2 makan nasi boring lah..

Cik Eka said...

tulah. eka tuka2 makan nasi putih & nasik goreng.

nasib baik fav eka nasi goreng. hehehe

PinKy MoMMa said...

aku masih masak beb huhu..tapi simple simple la..yang mana larat jer..janji ada ;p

Aeen said...

dah ujung2 ni malas nk masak kak..beli je lah senang..heheh

~ NANA ~ said...

i pulak jenis malas nak masuk bazar @ tempat ramai org, sbb tu lagi rela masak sendiri...hihi

Emynz said...


Kannnnn hahha , kemalasan melanda, daud yang rajin.. Takde idea benonye...

Chekgu Azrine said...

dalam esbok akk ada udang sotong..tp sikit je..daging banyakla..hmm..dok pk nak masak apala nih..huhu

Umi Qi said...

Kak mimi mmg rajin memasak lah...salute tau gigih update menu2 iftar dirumah heheheh

MimahAjil said...

owh...harini ngan esok adelah umah mama!!yahoo...gantung periuk belanga kuali sume...hehe!!petisejuk sudah clear dgn barang basah...nxt week blk kg..:)

Google