THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 August 2013

1 Syawal Hari Raya 2013 - Mukadimah ...hehehe

1 Syawal hari raya tahun 2013 tahun ni adalah turn belah Encik Awak....sistem giliran memang tetiap tahun dah set...raya Tganu kita deh tahun ni...kalau 2 tahun lepas tahun pertama beraya rumah mentua aku adalah mengada ngada tahap nak lempang...asik asik nangis....asik asik merap masuk bilik emo...asik asik tak nak makan...haishhh ngade sungguh la ko wehhhhhhhh....heheh time tu aku pregnant eh...sila la faham mood swing ke laut...debar gak aku nak balik Tganu ni takut terbuat perangai 2 tahun lepas...kalau pregnant nasib la mood swing lagi la..ehhhhhhh..?? hahaa..Alhamdulillah tahun ni aku dah kental...faktor ada anak adalah penyumbang utama...dan tak pregnant...heheheh...mungkin pregnant back balik kot perangai emo....ngadee..lempang nak??...

Tahun ni memang aku kental di rumah mentua...aku dah boleh terima budaya beraya pantai timur...dah boleh terima tak ada rendang ketupat di pagi raya yang orang duk tayang kat FB.....aku dah suka sangattttt bangat makan Nasi Minyak , Gulai Ayam, Nasi Dagang, di pagi raya..nyummm sedap wehhh...tahun ni gak aku dah tak emo asik asik nak nangis bagai drama air mata....merap bilik...no no....tahun ni kita happykan diri...yang penting beraya di perantauan...cuma air mata mengalir jugak la bila tepon mak abah kat Johor....huwaaaa namun ku tahan jebat...suara cover....apa yang penting bagi aku sekarang semua nya demi keluarga...suami happy dapat beraya jumpa keluarga dia yang jarang sekali bertemu...aku hari hari jumpa...kata sebelah rumah kan :))... so bila positif...aku rasa lebih tenang dan terbuka...yeayyy clap ur hand babe...

Untuk tema raya tahun ni...last minit plan ...konon tak nak susah payah buat baju lagi pakai je baju masa wedding Ekin…color gold kekdah nya…baju melayu fayel pun dah siap beli color sama .. baju melayu color gold beli sama gojes mom tak muat…nasib leenda beli …dapat cover balik beli baju melayu Fayel yang harga mahal gak walau beli Mydin key…RM40…baju melayu geng gojes baru RM28 … nasib last kopek jumpa leher teluk belanga color hitam ada size…dapat la sama patern ngan papa dia…legaaaaa…..tapi aku kan ngadeeeeee….tak nak baju ulang tayang…aku nak baju baru pagi raya …ngeeee…..tukar lain sikit  kelainan tu yang jadi hitam 3 beranak di pagi raya… Hitam itu menawan....lalalala..ingat kan hitam tu color tak lawa …color kelam berkabung…tapi sebenarnya tak…hitam pun color gak kan…bila match matching berganding sedondon…ehh lain dari lain pulak…ala ala rockers berhari raya…hahaha..kesatria baja hitam pun bolehh…hahaha… apa color pun tak kisah sebenarnya….yang penting kami sedondon sama…baru rasa seiring sejalan cehwahh…mari jamu mata gambar raya oleh mama Fayel yang gile gambar hehehe....keluarga mentua ku pasrah rela dengan menantu sorang ni ...



Pagi dah bangun nak siap gerak ke masjid solat sunat..pose ngan bapaknya

pastu ngan anak bujang sorang dah ready gak

Solat sunat bersama Fayel

Such a good boy...tak kaco orang solat just berdiri je sepanjang 2 rakaat..tq Fayel

balik solat...makan ...MIL masak Nasi Ayam, Nasi Minyak....ada nampak ketupat rendang..takde eh..huhuhu..

Nak start bergambar dulu deh...tangkap Fayel

Fayel jeles kitaorang pegang tangan hehe

Amik mood dan hati dia bagi kiss muah sikit

 Dah start posing dahhh

 Hero hero kesayangan ku the Hitams

Family potrait versi duduk

Family potrait versi berdiri..

Posing berduaan yang susah sebab Fayel jeles..tak bagi

 Kami....keluarga kecil si hitam itu menawan...

 hang Megat dan bonda nya...ecehhhhhh

Mak mertua ku yang baik hati orang nya...

 Fayel dan Tok Mok nya....

 satu satu nya adik ipar perempuan...selalu tolong kakak ipar dia ni...

Ayah mertua ku nak snap gambar ngan menantu katanya..okla...sila la ayah

 Keluarga mentua ku....

Time ni tengah pujuk Fayel masuk sekali

Adik beradik Encik Awak...sorang tak cukup adik lelaki gi beraya belah mentua

 Adik ipar menyelit jugak...time ni Fayel dah bosan....

Jom beraya naik moto....tapi acah je...

Yang benar kami yang merempit beraya.,..Fayel kena naik kete...nak dating azroy suzana hehehe








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Wawa said...

sempoi ar kak nek moto!hihi

ameris said...

bestnya tgk mimy bergambar. saya takde la cenggitu, asik berebut kamera/henpon dgn rayyan je. pantang tul kita pegang kamera nak bergambar, sia pun nak snap jugak..

yUmiE AzuRa said...

meriah2..ayah org ganu.tp kawen dgn org johor,so pasrah jela terima pagi raya pertama xde nasi.hanya ade ketupat rendang ajo..mlm nt bru jmpe nasi.hahaha

MimahAjil said...

besnye byk gamba raye.....tema hitam pun cantik gak kn klu kena gaya....blh try thn depan ni..hehe

ctmah said...

haip yumie!nak kena babab ni..hehe!
tu la..tema hitam pun cantik gak kan..tetiba rasa nak buat next raya pulok..lalalaa

Diana Aziz said...

blh pakai bju utk jamuan opis nti... :)

Allene said...

best2... ala mimi xde rendang ngn ketupat pun ok wat... bukan nak mkn sangat. rasa sikit2 je. pastu da tak makan. janji bergumbira... lalalala

salwana nordin @ che'wa said...

nice jugak kaler hitam kan..mmg npk rock!!!

biasalah di awal2 perkahwinan nk sesuaikn diri dgn keluarga suami mmg ambik masa sket kan..

nasib ada anak sbg peneman kan..sama mcm saya dulu..kira anak2 ni pengikat hubungan :)

apa2 pun kena lebih positif dan terbuka..

in syaa Allah pasti happy walau kt mana kita beraya..

**saya dah 10 thn beraya sebelah suami hhhhuuuu**

mamyharraz said...

betul tu mimy..
kita kena kentalkan hati bila take turn belah suami.
happy kan jer diri lama2 oklah
sy ni lglah balik sabah bukan diorg sambut raya pun tp giliran tetap suami nak amikkk laaa amik laaaa hehe

Chekgu Azrine said...

Akk suka je tema hitam..kot hubs la takmo pakai..payah hubs akk tu..huhh

Ros Anis Rusli said...

k.mimy comey sgt taw mrempit di hari raya!!!!

Aty_Fared said...

waaahh ko merempit pakai baju kurung..heheh...:)

Google