THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 May 2012

Botol Susu Terbaik "Pigeon Peristaltic Plus" Mesti Cuba




Bagi ibu yang bekerja dan masih menyusukan badan macam aku ni...pemilihan botol susu adalah penting jugak...sebab nak tinggalkan anak ..biarlah dia selesa dengan hisapan...nak tinggalkan dia dalam masa 10 jam masa bekerja...fuhh lama tu...baby sekarang pun pandai memilih botol...kalau boleh nak yang teats dia macam bentuk nipple....payah jugak ...berlambak kat pasaran jenama botol susu dan terkenal dek jenama nya...tapi ingat jangan hanya sebab tengok comel dan terkenal kita main beli jek...pastikan BPA free yer....dan puting yang elok jugak...kadang beli berlambak tetiba baby tak suka pulak nak hisap....memang merisaukan sangat....itulah masalah selalu di hadapi para ibu bila mula nak mengajar anak hisap botol start nak masuk keje...

Fayel tak de masalah dalam mengajar dia hisap botol...sejak dalam hari lagi mama nya dah ajar berbotol....lega setel satu masalah...tapi masa tu dia kecik lagi kan...now dia dah besar 3 bulan..susu pun dah demand..banyak oz...habit berbotol dia dah berubah...dia memilih botol..!!...botol lama dia dari jenama TT tu dia dah main main je bila hisap...kadang terkeluar susu kat celah mulut dia..ini bermakna botol TT ni dah tak sesuai dengan dia..kalau dah keluar lelehan celah ni bukan apa mula la kita risau takut tersedak susu...baby hisap botol memang senang terdedah dengan tersedak susu kalau salah pilih puting..pastikan kita pilih puting yang hanya akan keluar jika baby sucking saja...


Ada satu produk botol terbaru keluaran dari PIGEON...diberi nama  "Peristaltic Plus"..keistimewaan produk ini ialah baby’s natural sucking behaviour and minimise nipple confusion...amat menyenangkan para ibu tanpa was was untuk tinggalkan baby dan botol susu nya...puting/teats nya boleh dikatakan superb magic jugak...tidak akan keluar jika baby tak hisap...bila baby hisap barulah susu akan keluar..so kalau baby terido masa menyusu tak la kita risau akan risiko kemungkinan tersedak susu...compare dengan puting biasa yang aku pernah cuba....susu akan menitik sikit walau baby tak hisap...macam Fayel dia ni suka khayal sambil hisap susu dan tertido...nanti bila dia sedar balik dia hisap semula...Fayel dah terbiasa macam ni sebab dia baby breastfeeding..yang mana kalau direct BF susu akan keluar when sucking..

Dan bila Fayel try menggunakan botol terbaru keluaran PIGEON "Peristaltic Plus"...serius puting yang terbaik buat Fayel...Fayel till now terus tak nak bertukar ke botol lain disebabkan terlalu suka dengan botol susu superb ni...bagus betul botol PIGEON "Peristaltic Plus" ni secara tak langsung dia mengalakkan baby kita tak malas nak menghisap...konsep nya...rajin hisap ada susu ..hihi...yeay good sucking healthy for baby....Puting ini berbeza mengikut size umur bayi dari newborn sehingga setahun ++....dan mengikut harga standard di pasaran..

  • Peristaltic PLUS Nursing Bottle (PP bottle - 160ml), RM40
  • Peristaltic PLUS Nursing Bottle (PP bottle - 240ml), RM42
  • Peristaltic PLUS Nursing Bottle (PPSU bottle - 160ml), RM55
  • Peristaltic PLUS Nursing Bottle (PPSU bottle - 240ml), RM57
  • Peristaltic PLUS Nipple (SS), RM13
  • Peristaltic PLUS Nipple (S - 2 pcs), RM24
  • Peristaltic PLUS Nipple (M - 2 pcs), RM24
  • Peristaltic PLUS Nipple (L - 2 pcs), RM24...

So macammana harga ??.mahal??reasonable dan sesuai dengan kualiti superb...kita pun nak yang terbaik buat anak kita jugak kan....botol jenama luar kita boleh beli kan...ini produk dari Malaysia ...why not kita beralih tanda support...belum cuba belum tahu tau...so all the ibu ibu semua...jangan ragu ragu untuk mencuba dan dapatkan produk terbaik ini untuk baby....aku cakap bukan sekadar omong kosong nak promote ke hapa...dah terbukti Fayel dah cuba...Fayel pun terlalu suka sangat dengan botol susu Pigeon ni...cuba kalau pakai botol lama hmmm memang tak habis la susu...tetap jugak dia nak botol magic dia ni PIGEON "Peristaltic Plus"...dapat botol ni kemain laju dia hisap....thumbs up..Terima Kasih Pigeon kerana memperkenalkan satu produk botol yang sangat superb...baby suka mama senang hati...



Keluaran terbaru botol susu PIGEON Peristaltic Plus...mesti cuba untuk baby anda...try dulu baru tau magicnya

Disertakan jugak puting size L..Fayel 6 bulan kita tukar yer...

Puting/Teats nya yang sesuai untuk baby breastfeeding ..bentuk macam nipple kan...so tak payah kita risau nak tinggal kan baby bersama teats yang lembut dan tak menitik.

Testimonial susu EBM Fayel di tengah malam...penuh 7 oz

Ready untuk berbotol baru Fayel...

Posing dulu bersama botol Pigeon kesayangan nya...mesti nak botol ni,,,

Rutin sebelum tido Fayel mesti nak pekena susu EBM dalam botol...nak kenyang nyenyak tido...

Saksikan magicnya puting tak menitik bila ditonggengkan...

Tengok lagi...secara dekat

Nah kat tangan pun tak menitik jugak

Sangat sesuai untuk bayi anda...bila hisap baru susu keluar....risiko tersedak susu rendah yer...tak la risau kalau tertido

Kan dah kata botol susu Pigeon ni favourite Fayel ..kejap je dia leh minum dari 7 oz tinggal 1 oz je...kenyang la tu ...boleh tido nyenyak bangun sampai esok pagi nya


ALL THE MOMMIES MESTI CUBA YER...DAPATKAN DI PASARAN PIGEON PERISTALTIC PLUS....BABY ANDA PASTI TANGKAP CINTAN GAK LA MACAM FAYEL...




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

26 comments:

Lady Rina said...

interesting...nanti esok2 kalau ada bby tecik mesti nk try botol ni...

mc laa said...

nanti ade baby nk try yang nie jugakla ../ tp jual kt mne enk ? heheh

Girl Girl said...

wahhh... mimy dh mcm duta Pigeon. heheh.... btw, harge xde la mahal sgt... berbaloi dgn kualiti... :D

mrs_nazir (Maz) said...

Tq sis for sharing..mesti cr nih..n3 yg rite on time..hehe.. Memg tgh duk survey botol susu utk bb..hrp bb nak la..plus risau gak tkut bb confuse nipple..smg dpermudahkan...

Softtouch [Hanim] said...

thanx 4 sharing..sgt bagus info ni..mgkin leh cube nnti

Mommy_Cha said...

i like =)

Ann Ishak said...

bagus sebagai info di masa hadapan

rina mazlan said...

Good mummyla.. Yelah dah jadi ibu ni nak yang terbaik untuk anakkan?

youramirah said...

kak mimy, botol ni ke yg dapat free aritu? cane nak dapat free eh? nak jugak. hehehehe

::SMY WORLD:: said...

hi.. its true.. puting peristaltic plus mmg selamat.. al-kisah anak sulung i pun cam tu.. bermacam2 jenis puting dah guna.. tapi slalu sgt tersedak.. at the end, hubby gi cari satu hari tu, dia jumpa nipple pigeon nie.. kiteorg try, mmg puas hati.. so, utk 4 bulan pertama mmg pakai jenama pigeon.. pas tu, biasala, baby meragam, taknak puting tu pulak.. then baru tukar ke philip avent.. sampai la nie.. tapi, utk baby sampai 4 bulan, utk elakkan tersedak susu, baik pakai pigeon peristaltic nipple.. slamat sket..

Mama Fatihah said...

salam... bestnyer botol ni... kiter cari x jumper lg... kat area mane beli erk?? blh belikan x? n sy bayo dgn postage.. if boleh.....
maluuuuuuu..........

lelayong said...

Yunk..masa ni baby Fayel berapa bulan? Kagum tengok baby Fayel minum sampai 7 oz..Fayellllll..auntie Lela jealous hokeiiii..baby Zahra masuk 8 bulan pon menyusu 4 oz jerk. Saya pon rasa mungkin sebab puting dia menyebabkan dia main2 waktu menyusu, TQ for the info, ptg ni zassssss ke SOGO, nak sambar satu..hmmmm tapi berminat gak dengan mimijumi.

puan siti said...

mcm best je tgk...ank sy guna yg avent n tommee tippe tu asyk meleleh je bile nyusu...n try cr jgk la...thank,info yg sgt bguna..

sekuning jagung said...

sesapa nk cr botol pigeon yg murah boleh pm sye atau add fb sye fasiha idrus tq

DianaSafri said...

Follow you dear, thnx for the tips..

David said...

For all related enquiries, you can visit more at http://www.meadjohnsonasia.com.my/expert-information/interesting-reading.aspx . It provide alot of useful tips to me. Just for Sharing :). Have a Good day

David said...

For all related enquiries, you can visit more at Mead Johnson . It provide alot of useful tips to me. Just for Sharing :). Have a Good day

our memories said...

good info la... mmg tgh cari botol baru utk baby... skrg tgh guna TT tp mcm xsesuai utk baby... tq

CikPuanIsteri said...

Tq 4 the info...ammar skrg mcm xnk df lak sjak bonda die nie kerja..maybe sedap pakai botol susu kluar laju...should try this bottle later...skrg pakai TT ngan MAM

Elyyna said...

saya baru beli botol jenis pigeon ni, cuba letak air nak tgk magic air menitik ke tak. bila tonggengkan botol, menitis la. ke klu susu dia tak menitis? kenape ek?

ct munirah mohd akhir said...

Ct dlu bli btol biasa ja tp bli ptng pigeon, xguna ptng yg dpt dgn btol, ptng 2pun bla sdut bru klua susu, btol jth pun susu xtmpah, now ank da besar pkai blik ptng yg free dlu sb dia da pndai kwal susu..

Rin Kifli said...

Akak saya baru beli botol susu ni tapi bila ditonggengakan menitik...apa masalahnya...?

Rin Kifli said...

Elyyna...mcm mana dengan bottle tu...I pun hadapi masalah yg sama...memang menitik ker bila nak di tonggengkan

Rin Kifli said...

Kenapa I beli botol ni menitik bila ditonggengakan..? Harap beri penjelasan

Yasumin Nururu said...

saya mengunakan puting botol susu ini juga untuk anak saya selama 1 tahun. tiada masalah mmg best. tapi sekarang dia dah setahun, dia dah tanak puting ni..lambat rasanya flow dia. mummy2 sekalian boleh tolong suggest, puting botol apa yg terbaik untuk anak 1 tahun keatas? tq

Faatihah Ibrahim said...

slalu sy tahu puting jenama pigeon ni yg Y cut jer tak menitik..cz dah 2 anak mmg pakai puting jenama ini tp botol pakai jenama pureen jer.. tak tahu plak botol jenis yg ni pakai saiz L pun tak menitik gak.. ok thakx for sharing..pasti akan beli product pigeon aja mulai sekarang.. biapun ramai yg pakai avent or lain2 jenama yg terkenal lain.. love pigeon..

Google