THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 May 2012

Tido vs Tak Tido Si Fayel

Alkisah weekend baru ni...Fayel adalah mengada..apa tak nya ..dia memang saja mendera fizikal mental mama papa nya...aku rasa dia tau timing start malam hari jumaat adalah waktu mama papa nya cuti esok hari...aku baru la berangan nak qadha tido bangun lambat sikit..seharian keje bangun awal 5 pagi.. ngantuk beb...tup tup Fayel lebih bijak akal dari mama nya...apa dia buat?? oh Fayel !!! dia adalah kurang tido bercelik mata...memula tu layan la gak mata dia yang tak nak tido tu..esok tak keje konon nak beramas mesra peluk cium anak sendiri kan...at last jam dah 1 pagi pun mata Fayel besor cargas...apakah...tersengguk aku ngan Encik Awak dah ni...konyel, susu masuk botol...berak sudah...apa lagi ni...siap tepuk tepuk bontot suruh tido..tak tido jugak..sudah nya yang terdodoi adalah Encik Awak...ehh dia dah tertido ..aku la ngan Fayel...mata sambil pejam beriba...Fayel tido la ...esok sambung main ...hapa ingat makan saman...lagi dia mengekek gelak besar...aduyai...sudah nya...aku bedung dia ketat ketat ...bilik dah mmg bergelap..aku nampak biji mata dia melilau ..ntah kul baper dia tido..huhuhu ...sori Fayel..mama ngantuk giler... 

Tup tup tersedar jam 4 pagi...Fayel merengek nak susu...then dia dah besar biji mata...alahai nak sambung tido di hari weekend tak dapek la...aku kejut Encik Awak sekali..so kitaorg bergilir la melayan Fayel yang biji mata besar sampai ke Subuh...tak tido jugak ok...tahan betul mata dia....sedar tak sedar jam dah kul 8 pagi...Fayel pun tak tido jugak...haiyoo....sampai gilir gilir turn aku dah mandi wangi ..tetap tak tido..papa dia upah bawa jalan pagi beli sarapan...dengan busuk masam nya tak mandi...kemain suka dapat ikut beli bekpes..konon bawa jalan tu dengan harapan akan tertido la...nan ado..dia lagi celik besar...lama jugak dia bertahan mata...sampai la dia tertido sendiri...aiseh camana nak mandi ni..tido pulak...syhh jangan kejut ..biar kan...aku nak kesempatan curi tido jap...hmm kejap aje la..20 minit dah bangun..sudahnya papa terus bawa mandi bagi segar mana tau tertido..bukan apa suh tido ni..jap lagi tengahari sabtu tu ada wedding...tido la dulu senang nak bawa jalan kan..sudahnya masa nak gi wedding tu la dia tertido macam kena hukum tembak...speaker kuat bagai nak pecah pun still tido...tu la sapa suh tak nak tido malam...nasib la Fayel 

Tu kisah hari Sabtu,,,esoknya Ahad...cuti lagi ...maka kali ni terbalik pulak peel dia..agaknya sabtu tu letih tak tido...ahad tu dia bantai tido pulak..tak bangun bangun...dah aku dan Encik Awak terjerit jerit kejut si Fayel...bangun la nak..bangun...tak jugak bangun...boring la pulak budak kecik ni tido..takde kawan nak melayan...hihi..aku lak rasa macma dah terlebih lebih tido lak..sempat la aku mendobi,gosok baju, mensteril botol..apa apa la keje umah..Fayel tetap tak bangun lagi..sah keletihan...akhirnya dia bangun jam 2 petang..itupun kena paksa kejut..kena mandi...dah lewat sangat nak mandi kan dia..Fayel dah biasa mandi pagi....lewat betul anak bujang bangun pagi yer..nasib la lelaki kalau anak dara mau la kawen lewat macam mama...hihihi...




Kesedap eh sampai ikut papa gi beli sarapan pagi....hamboii..dah balik pun tak tido jugak

Papa main peranan mengkhayalkan Fayel tido

Agak berjaya...dah mamai tu....syhhh

Akhirnya terlentok sendiri...surrender kalah lawan mata

Terlentok akhirnya di pangkuan papa....kejap je tu...

Kejap aje tido nya kat atas tu...celik mata lagi...teman papa main games laptop

.Nak gi wedding kul 2 ptg ..tido la pulak..tengok tido tak sedar diri pulak..

Balik umah segar bugar nengok Barney Ipad mak lang...haishhhhhhhhh

Ini kisah Ahad pulak...memanjang la tido nya...sampai bangun kul 2 petang...

tido lagi ..jam dah 2 ptg ni..bangun dikkkk.....dapat nenen sambung tido yer...sedap nya..mama nak join

budak ni kena paksa mandi...baru segar itu pun nak tido balik..heppp tak leh tido jap lagi nak dating....







MACAM MACAM LA FAYEL NI...TAPI YANG MENGELABAH KECOH ADALAH MAMA PAPA NYA...BILA TAK TIDO BISING..BILA TIDO LAMA PUN BISING...APA DAAAAAA...SIAN FAYEL KAN...HIHIH..TAK KISAH LA FAYEL TAK NAK TIDO KE NAK TIDO LEBIH KE JANJI FAYEL SIHAT SUDAH...AMIN...SAYANG FAYEL KETAT KETAT SAMBIL GOMOL..MUAHH...









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

16 comments:

noradzlina.kamdani said...

stress gak klu ank xmo tdo..mama n papa nk tdo pun ssh...

Kella said...

aduihhh.. dah montel bagai di pam pam dak fayel ni mimy! bila laaaaaa nak jumpa nih!!

Shu Shinju said...

ala comel sggh dia...

kak..muka fayel pic no.2 tu sebijik sebijon papa dia...habisla mama.. hihihi..

Girl Girl said...

Mimy, Fayel makin comel bile rmbut tu belah tepi.. heheh... geram.. makin montel lak tu.. bambam..

.:Kiah-ohh-Kiah:. said...

akak tumpang bertanya. akk keje tm kn? sy nk tye la cmne nk dptkan surat GL ye. Sbb sy da nk due nie. kalo xkeberatan boleh reply ke email sy. azwani_86@yahoo.com. jase akk amat sy hargai...:)

Riri Yoorin said...

hahah macam2 kesah yer

~ NANA ~ said...

haha farish pon pernah buat perangai camni...last2 i ngntok sgt, i biarkn je dia terkebil sorang2....jahat x? hihihi

Qhaifa Nur said...

betul tu kalau fayel tido lama sangat sunyi pulak...

rasanya fayel ni jenis berjaga malam kot...pening kepala mama nanti tak cukup tido..

Liyana said...

hehe kelaka la fayel ni.. sengaje je buat org geram dgn die

Infinite Love said...

cute!!!

love reading your blog.

=)

amal said...

haha fayel comel kenakan mama papa ehhhh... saya pun sama la kak, time anak tido bising suh bangun. time dia bangun sibuk nak suh tido haha... anak o anak.. mcm2 ragam, tapi tetap sayang! ;)

p/s akak pakai baby carrier ape??

mamyharraz said...

comelnya fayel..lagi2 time dia tido gerammm rasa nak cium2.

ariana8733 said...

makin syomel & bambam dh si fayel ni..geram nengok..heheheh...

Bitt (double IS) said...

alahaiii bila dapat goomol fayel nehh...dia tenung tajam betul..ikut sapa la tu? akekkeke

NeenaAnuar said...

hehehee.. cute giler semua gambar2 fayel! suker tengok baby time tido.. rasa nak ngomol tanpa henti!

Softtouch [Hanim] said...

pjg akal betul fayel ni kan..tau je time mama papanya....makinnensem anak bujang sorang nie

Google