THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 July 2013

Corat Coret 1st Birthday Party Fayel - Soccer Football Mania Theme


Ok hari ni kesempatan yang ada …ada yang pernah bertanyakan soalan pada aku pasal besday Fayel yang dah berbulan bulan lepas pun…setengah tahun kot….dari time tu tak reti berjalan berdukung je now dah berlari pun…haishh giler lembab nak update…Fayel nak going 2 dah pun…aku baru dapat update….ini pun sebab pic sekitar majlis berjaya di resize kan dan upload yeayyyyyyy….entry ni untuk kenang kenangan masa depan…hempas pulas otak fulus mania korek sana sini nak merealisasikan impian aku nak celebrate harijadi Fayel…kempunan kecik dulu tak de pun dapat sambut gini maka kita realisasikan kat anak….



Alhamdulillah majlis birthday Fayel untuk setahun telah disambut pada 2 February 2013..selang beberapa hari selepas birthday sebenar 31 January…plan nak buat birthday bash lebih kurang 3 bulan aku plan…memula macam berbelah bahagi tak jadi sebab baudget tak cukup….garu kepala…bincang ngan EA..dia kata tak de modal tak payah buat la..aku dah down dah ..takpela sambut anak beranak je…huhu…tu la rezeki Allah nak bagi tup tup dalam tempoh 3 bulan tu…ada durian runtuh untuk kami sekeluarga…dan kami sepakat niat nak jamu belanja tetamu makan dengan meraikan birthday untuk Fayel sekali…dan tema yang di pilih tak syak lagi Soccer Football mania….harus laaaa dah tentu papa dia kaki bola…lagipun senanng tak payah pikir baju pakai je jersey…dah jimat kos nak tempah baju ke hapa…yeayy sepakat anak beranak  biru…Chelsea Chelsea..





Majlis asal nak buat dewan rukun tetangga…tapi sewa kena sehari RM500..uihh mak ai mahal lol…plan tukar pasang khemah buat rumah je…tup tup tetiba atok Fayel kata boleh buat dewan kafeteria kolej Unikop Free…errrrr betul ke ni abah…abah kata iyer yang penting menjaga kebersihan…owhh takde hal…susunan meja kerusi pun dah disediakan sekali….memang lega jimat duit….sepakat la semua sebab nk sangat buat besday Fayel kan…semua sibling aku sanggup kerahan tenaga…setel dewan…

Makan pulak…aku tempah orang masak je…jiran tetangga sini yang masak…menu untuk majlis…Bihun Sup, Roti Jala, Spaghetti,Nasi Goreng Cina, Nugget, Ayam Goreng, dan kuih muih …jemputan pun hanya focus pada kawan kawan aku dan sekitar…memang tak jemput pun sedara mara dan keluarga mentua jauh luar kawasan KL so memang tak datang la…jemputan lebih kurang dalam 100 orang…kos makan lebih kurang RM600++..tak termasuk desert aku beli sendiri...





Setel perkara di atas ada beberapa perkara lain untuk majlis dah aku sibuk pikir..bab makan serah kat EA dia nak support makan  aje katanya…yang lain nak deko ke hapa pandai pandai la…dah nama pompuan kan….harusla nk deko sana sini…

Trendy now birthday je nak ada candy buffet…terikut juga di samping nak tolong bisnes member aku Kaseh Semanis Kaseh .aku memang tak reti mendeko buat sendiri ke hapa …biar la order saja…dari aku buat kang ntah hapa hapa…untuk pakej candy buffet birthday harga RM300…siap belon …ok la tu…

Kaseh pun tolong setup kan photobooth simple untuk photo session...hasilnya awesome simple tapi happening...ada tiang gol lagi....memang aku harap kat dia ar….kalau aku buat memang haram ar tak siap tak reti apa pun…semua props , banner (2) , sticker, Fridge magnet aku order thru FB Dida Zenal...total sum termasuk design RM200…thru FB je kitaorang deal..agak senang la..TQ dear




Untuk ruangan guest book yang ni memang aku sendiri yang setup…huhuh letak la pic Fayel segala mala…hehehe…tak susah..pastu guest book dengan color magic untuk orang conteng ucapan…Guest book dan welcome board aku tempah dari Airenz Othman geng gojes supermum…aku yang paksa rela dia buat hehehe…dia pun ok je nak buatkan…sangat puas hati kreatif…dia buat memang ikut tema…total kos untuk dua benda ni RM80… 

Aku ada sediakan goodies beg jugak....kos beli kudapan goodies beg lebih kurang RM200...serba serbi food la aku letak..dan ada wisel bola dalam tu..aku sediakan lebih kurang 200 pcs...hope mencukupi la...dan memang ngam ngam je habis...semua dapat...puas hati...goodies yang simple aku hanya beli plastic party park saja...kos dalam RM70 untuk 20 pek...

Dan benda paling penting utama birthday bash adalah kek…takde kek takde la acara utama nya…kek pun tempah ngan neighbour…kek rainbow hijau tema bola…kos RM100 dan surprise untuk EA birthday dia jugak…cupcakes bola RM30…malu ko EA kena surprise terus tunduk memalu kucing hahaha…dia tak pernah sambut besday yer…tu bini bagi sambut..





Majlis besday Fayel more fokus makan makan gathering…memang tak ada game-ing ke apa…sebab takde yang nak conduct…adik ipar aku Zufar nak buat tapi dia pun bzz nak jadi cameraman lagi…takpe la..yang penting aku happy dapat jumpa kawan kawan…terima kasih yang sudi datang…datang bawa hadiah untuk Fayel...tq korang semua....walaupun aku tau ada yang patah balik stuck tengah jalan gara gara jem mengila batu caves thaipusam,….huwaa sorry eh..

Takpe In Sha Allah next time cari tarikh bukan thaipusam kay…laluan ke rumah aku memang akan lalu batu caves…dan aku nak ucapakan setinggi ucapan terima kasih tak terhingga tetamu yang datang pada masa itu..maaf apa terkurang layanan…yer serius penat sangat jadi tetamu ..tak menang tangan kaki….asik meja ke meja aje la…time tu Fayel pun belum berjalan lagi…memang pitam ar asik nak berdukung je…now dah berjalan berlari pun…In Sha Allah ada umur panjang sihat tubuh badan jumpa di Fayel turns 2…rockstar theme…hehehe..** berangan sudahhh..














Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

chuya - the mother of A's said...

bestnyer... nice work..

cikpingu said...

best wooo... next year la nk plan besday dhia..hehehehe... tema ape hekk??

Aty_Fared said...

Even dah lama..tp masih terkilan tak dpt gi besday party anak ko nih..sobsob

ctmah said...

kreatif ah kak mimi ni!time ni tak kenal lg kak mimi..sobs sobs =(
tunggu abg long fayel 2 tahun pulak laa =)

ameris said...

wahhhh... giler meriah. thn depan jemput ai skali yer mimy..

^*NaNa*^ said...

bestnya sambutan besday anak ahkak!...hepy belated besday utk fayel...hensem boy nih!

salwana nordin @ che'wa said...

meriah!!!

Haslinda Sadiken said...

gud jobs mami fayel!! thumb-up

ZazaMyMoon said...

hohhoho meriah uolls..
Happy Belated Birthday Fayel ;)

With Julia said...

Hakak mimy...terbaiklah semua buat sendiri...besday Qi bulan depan dh nih...persiapan? huwaaaaaaaaa

Diana Aziz said...

cantik2... bestnye ade anak.. leh bt besday party, pkir2 tema ape... besttt

Nadine said...

Meriah!! :)

::puan ungu:: said...

malu ai...guestbook dgn welcome board yg saya DIY pun ade...hehee...Tq so much K.mimy yang bukakan hati saya nak wat bisnes something yang saya suka=)

zimo the clown said...

clown service here

www.mrzimo2014.blogspot.com

Google