THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 July 2013

Soping IKEA Jumpa Blogger

Yeayy pic dah boleh upload...kena resized gambo jadi kecik tu je...ok setel problem...satu persatu citer bergambar menyusul eh...ok first nak citer pasal sabtu 2 lepas aku gi IKEA...plan nak gi IKEA memang ada dalam agenda...tetiba Etty Blogger geng gojes supermum up status turun dari melaka ke IKEA...cantekkk...then menyusul la sapa yang nak follow...ok kebetulan ke sana nak jumpa Mak Etty hihihi...budak melaka yg kecoh ni..hhuhuhu..nak sangat jumpa si Etty mama umar raihan..ni since selalu la beramas mesra dalam FB, BLog...suka gelagat etty ni mengomel...macam mak mak aje...hahahahasorry etty ko marah kena jual eh... 

Ok jumpa Etty agak lewat kul 4 gitu kot rasanya...aku tunggu EA balik keje...yang penting dia nak pegi...hohoho lambat pun lambat la..bukan senang pakcik EA tu rela je nak pegi...yeayyy...IKEA hari tu azab mencari parking...ramai orang woo...tapi aku sekejapan sekali pusing dah dapat eh...rezeki...sampai terus je beratur gi ATM ...yer la ko niat nak soping habis duit tengah bulan makan biskut kering...tengah beratur terperasan kan muka macam ku biasa tengok kat blog..aku pasan Umar Raihan je...muka dah biasa kan #kumpulanmakyangsukauploadpicanak...huhuhu Lyana MK pun ada tengah dukung Fayyadh...Lyana aku dah jumpa masa gathering tu pasan dia....maka duk gebang la bertiga kat situ sambil bergambar...bebel  la laki aku huhu..nasib la bang...bini blogger...Asmiza je dah balik...tak sempat jumpa dia...

Chit chat sekejap akut aku nak cepat...sebab bawa tok mak kan...tok mak nak solat dulu baru leh beli barang...ok ok bye Etty bye Lyana ...ehhh tup tup bye bye jumpa Lyana tengah beratur foodcourt Ikea...potong queue sebelah Lyana hehehe...kemain la kitaorang duk cerita sampai la dah amik makanan...tetiba rasa eh...dah sampai nak amik food..hehehe penangan bersembang tak sedar kan...Lyana tapau je...aku makan situ...after makan nak soping soping barang yeay

Masa kat foodcourt pun aku jumpa sorang lagi blogger...hah yang ni blogger femes amos...Fillanie....memula aku dah nampak pak radie cari parking...aku dah agak ni mesti ada filla..tak jangka jumpa dia kat situ...maka jejak kasihan la...berhai hoi la kitaorang....lama tak jumpa dia ko...last tahun 2009...pak radie still ingat kitaorang lagi aku dan Encik Awak masa bercinta pernah raya rumah mak dia kat ampang...cuma EA je tak pasan pak radie sebab dulu pak radie kan rambut panjang now dah pendek....jumpa fillanie harus la attack si Ani mato...heheh serius cute giler ani...gerammmmmmmmm....acih pun dah besar dulu kecik je...filla tak bawa leecha kena tinggal ...

Then dah habis tu start la pencarian barang IKEA....tetiba nampak lagi blogger geng gojes mum lagi...eh macam kenal baby Dhea...yer Azie !!...hahaha laki ku geleng kepala...satu hari berapa orang daaa jumpa...dia bukan apa kalau aku dah jumpa harus la snap pic...lalalalal...bini blogger bang...kekekeke...pasrah aje la yer ...dah pastu takde jumpa sesapa dah...bershopping la dengan tenang barangan rumah huhuh habis kan duit sila sila....ewahhh...kalau bab shopping laju...lama ko tak gi ikea...padahal gmbak -damansara apa la sgt jauh nya...huhuhu ...no money no talk...ada money boleh talk tu pasal jejak IKEA...


Geng gojes mum Etty & Lyana MK...


Budak melaka turun KL oi....hehehe..Umar Raihan putih melepak ...geram tak takut orang...badan meliuk lentuk dukung...

Kalau ke IKEA tak sah kalau tak makan....meatball addicted..kecur air liur

Hidangan perut kebulur

Fayel dah start nak...lapar la tu

Ok Fayel makan spaghetti tomato...licinnn...good boy

Gi toilet men tunggu EA buang air sekali nampak Pak Radie n Amani...ehhhhh meh sini animato nak tangkap gambar budak femes ni

Ewah ani...geramnya posing gitu..dah la sporting....time ni pak radie je ada...Filla kat meja makan...huhuh..

Walau blur...dapat snap si animato ....finally jumpa budak femes ni

Dah start jalan Ikea...nampak satu patung abg hitam manis...Fayel nak nak..ok setia sampai la habis soping dengan abang hitam ni..pikir 40 kali la mama ko nak beli kan ye...tak de makna

Nak turun lif ..ehhh baby Dhea..heheh nampak anak dulu baru mama nya...geng gojes supermum jugak...Azie!! snap pic lagiiiiiii jom....

Jalan jalan IKEA...ehhhhh jumpa Fillanie lagi....pompuan kalau dah jumpa ...sembang kejap...

Fillanie jom gambo bukan senang nak jumpa ...ko tu femes amos...heheh..Fillanie kata pic ni dia nampak pendek...

Ok next...Fillanie teleng kepala...tak nampak pendek katanya....lalalalala....ok beb...till meet u again kay....ha yer la ...asik pusing dalam Ikea pastu aku nampak dia lagi...

Ending hasil sopingan...phewwwwwwwww....





NAK TAU APA AKU BELI...NANTI LA NEXT ENTRY AKU TAYANG...YER AKU TAU KORANG SUKA BARANG IKEA NI KANNN





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMI

12 comments:

Aty_Fared said...

Pheeewww...ramai betul ko jumpe blogger kat ikea eh..apesal aku tak pernah jumpe...hewhew

Siti Haslinda Sadiken said...

ai is jelesss!!!

CikNaa said...

abang hitam fayel tu sebijik mcm budak betul tau..
hehe..

PinKy MoMMa said...

mimy oiii ko pegi shopping ke..ko pegi buat gathering kat ikea tu hahaha..
wahhh aku nak sangat jumpa animato..nk tgk real animato acaner huhu

e.t.t.y said...

wakakakakakakakak...aku kempunan meat ball tu kakkkkk. cepatlah ko display logo halal oiii ikea!!

ctmah said...

hi abg hitam..eh abg fayel r..eh abg aaron la..eh eh :D

SweetLikeWhat said...

bestnya!nak jumpe mak etty jugakk!!comel sangat abg itam fayel..

Diana Aziz said...

Amboihhh... rmai gile jumpe blogger...

With Julia said...

Tajam betul mata kak mimy...semua blogger dpt jumpa...kalu Umi Qi mata pandang barang jek...meroyan bulu roma tgk barang...hahha nanti nk pi lg IKEA...nk borong benda lain hehhe

Filla said...

haha.. ani sukati je kan? haha.. harap kita jumpa lagi nanti k?

Elya Roza said...

sis mimy!! kiter jumpa kat TM kan?hahha..lupe nk ambik gamba tauuu

Wawa said...

ramai je.....org pemes...cer kite pergi, org pun wat dono je...hahaha...:p

Google