THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 July 2013

Minggu Pink Sedondon Baju dan Handbag

Sempena Ramadhan yang mulia ini..mengambil keberkatan sepanjang Ramadhan ni aku lebih khusus berbaju kurung saja ke opis....bukan la kata tak berbaju kurung langsung..dalam seminggu tu 2 kali je la pakai nya pun....opis aku swasta bukan gomen so ada la kelonggaran pakai seluar....huhuh...aku suka pakai baju kurung tapi aku malas nak mengosok ...

Pastu saja mengada kan ada beg pink...rasa nak melaram pulak dengan pink baru tu....hamboii hover kann...pastu gigih la selongkar almari cari baju yang sesuai pakai pink...habis semua baju kenduri kendara aku bawa pakai gi opis...ada la yang tegur nak gi kenduri mana....oppss....tak yah kenduri sangat la...kenduri opis aje muahahaha...selamba badak aku aje...berlace la ...berkerawang la...semata nak match ngan bag pink itu....gegirl akakkkkkkkk...

Kebetulan sebenarnya almari gobok..sapa tau gobok...aku orang muar memang biasa panggil gobok...stand gobok runtuh...habis la baju berselerak...EA nampak dia bising ar...dia sound suh pakai baju baju ni..sebelum dia tak bagi beli baju...huhu dah bersuara tu baik cecepat pakai baju yang tak pernah pakai...haish pompuan pompuan...baju memang tak boleh dipisah kan....tu yang bila pakai ...eh aku ada baju leh match ngan handbag pink eh....padahal aku bukan peminat pink pun...ni kes handbag la ni...sudahnya jadi la minggu pink sedondon....:))


Ni baju hadiah dari Kak Nurazmiah ..hadiah wedding katanyaaaaaaaa....kain english cotton tau..beshhhhhhh

Kain Lace Indon murah....RM50 aje..ni kira baju raya tahun pregnant kan Fayel tapi tak sempat pakai ..pregnant perut buncit

Satin Plain Biru ni boss aku bagi...katanya dia tak minat plain sangat..sebenarnya border dia putih ...aku tukar style pakai border lace pink...baju konon buat raya tahun ni tak jadi sebab dah pakai masa gi Kelantan wedding adik aku Ekin

Baju raya last year 2012...mini kurung kerawang bandung...adik ipar belikan..murah aje RM50...sapa gi bandung nak kirim....best pakai..tak payah gosok

Baju kurung raya 2011 tapi tak pakai raya pun sebab pregnant...kain sulam bukit tinggi indon..eh sedap pulak material...walau warna hijau tapi ada bunga pink...ahh sesuai la tu

Last dah takde baju pink...sempena jumaat jubah pink...baju pregnant kan Fayel...tema pink raya pertama kali suami isteri dan pregnant...baju banyak kenangan....buat yang bertanya...baju ni jenama ID Perempuan...kain lycra harga RM100..aku beli pasar harian Selayang....




NEXTTTT... TEMA BIRU PULAK...HUHUHUHU...HOVER








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

20 comments:

Erna Nordiana Zamri said...

kak mimiy...best nya. mesti setiap pagi sampai opis amik gambar ni. somel dia pakai baju fink! hehehe :)

Allene said...

seronoknya... sakan bergaya. tak sabar lin nak bergaya pas abis pantang ni. ihhiihh

yUmiE AzuRa said...

kte suka jubah pink tu sbb design lengan die.nmpk smart even simple.huhu

Umi Qi said...

Hehehhe pandai bergaya sis mimy...marvelos...nk jd PA kena pandai tata rias...cayalah...Umi Qi pemalassssssss hahahha

MimahAjil said...

gigih mama Fayel amek gambar berpink hari2....suke tengok...cantik2 semuanya..tapi paling suka English cotton tu...sangat cantik...:)

intandayani said...

Suke la tgk Mimy ni..Pandai bergaya dr dulu free hair smpi da bertdg tetap meletops..eh nak tayae kak Nurazmiah tu die staf HKL eh?

mamyharraz said...

Cantik mimy.
Pandai awk bergaya.suka tau tgk :)
Baju semua gorjes.

Ann Ishak said...

lepas pakai pulak tema hitam :)

~ NANA ~ said...

kelasssss!
handbag tu namapk sangat2 sesuai dgn u!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seronok jugak ada ikut tema ni kan.. tp Yana baju kurung tak banyak pun. dan kerja sorang2 nak bergaya sangat pun malas.. hehee

ameris said...

semuaaaa santekkkk...

Nadine said...

Pheeewit, cunya mommy fayel pegi keja hari2 ;)

Aty_Fared said...

Besh nyer boleh melawa gi keje hari2 mcm ko....

safiyyah osman said...

Cantik2...semangat ja tgk kak p keja ...

Cik Eka said...

cantekkk..

eka suka baju biru satin plain tu ngan lace pink..

cantikkk

anis abdullah said...

Rajinnya ko amik gambar hari2.. aku nye blog dah bersawang kot.

Dee said...

wah..rajinnya..opismatelah ni ye yg jadi mangsa..aku baru pakai baju kurung 2 hari berturut-turut..opismate dah tegur..kak..pakai baju raya ke? hampeh..hahaha..

Queen said...

ebetul keje swasta best sbb takde rules pemakaian pun..

kadang pakai tshirt and jeans je =P

Softtouch [Hanim] said...

cantik mimy...pndai bergaya suka tgk....

m@m@yAyA said...

kerlasss tau kakak aku sorang nie ;)

Google