THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 July 2013

Fayel Ready Berbaju Raya Tahun Kedua

Tak seperti tahun lepas...pertama kali menyambut raya dengan Fayel ..aku la mak yang over eksited...kemain asik la membeli baju baju...maklum la first time kan...over excited lebih yang amat....pastu plus tittle orang baru rezeki murah banyak la orang bagi hadiah baju...memang banyak giler aku rasa last year...ada yang tak sempat nak pakai dah muat...

Belajar dari last year...tahun ni aku tak berapa over sangat..over tu tak bermaksud tak beli langsung kan..takut macam tahun lepas baju banyak tak boleh pakai....tahun ni aku dah plan awal...aku dah beli sikit sikit..asal jcard sale aku grab sehelai dua...lalu memana nampak cantik grab lagi sehelai dua...lama lama simpan jadi la banyak....ok la ada jugak baju baru berhari raya..urusan membeli ni serah kat mama je la eh...kaum papa memang tak reti...aku biasa jenis beli dulu pastu claim balik...muhahaha...senang habis citer.....

Bila nak dekat raya ni mulala aku tak keruan..mengelabah gatal tangan nak membeli baju lagi untuk Fayel....sebab aku lupa baju baju yang dah beli...aku bebel la gak kat EA..bila ni nak gi beli baju anak ni...asik la duk zikir kat telinga dia...hahaha...EA diam je...pastu dia suh aku buka almari...gi tengok spotcheck balik apa kurang pastu beli...hmm bab spotcheck nyampah ni mesti kata dah cukup...orang laki kan ...apa dia tau...kita orang pompuan kalau boleh luar dalam bagi baru...lalalala

Proses spotcheck bermula...Tshirt ada 9 helai, Kemeja ada 5 helai..Seluar ada 5 helai...Baju Tido ada 2 helai...ehh aku nak seluar Kpop....EA tak bagi anak dia berseluar colourful...alaaaaaaaaaa...punah harapan nak menKpopkan anak ...huhuhu...so tak de la style Kpop eh berseluar color...jadi la abg smart lelaki sejati seluar jeans je pun banyak ...hukhuk...dah papa ko lelaki sejati la sangatttttttttt kan...EA dah sound cukup sangat ni ...cuma tambah singlet dengan baju tido je sehelai lagi....nak beli berapa banyak lagi...beli satu kedai puas hati...hukhuk bila sound gitu kekdahnya malas la nak argue....ok la ok la...

So pasni tambahan untuk Fayel hanya tambah songkok baru + kopiah, singlet 2 helai, itu je kot...baju melayu dah setel...pagi raya pakai jubah pak Arab je...yang lain lain kasut pun dah ada...hari tu pi beli 3 pasang dan plus papa Fayel nak converse kan anak nya...yeaaa...kasut termahal papa Fayel beli...tayangan kasut entry lain eh harap maklum...Alhamdulillah semua dah setel...so tak payah pikir nak bersesak sesak bulan puasa cari baju...eh tapi aku nak bersesak jugak baru la feel raya menjelma kan.......ok Fayel ready kan diri berbaju baru raya nanti yeayyyy....cant wait...eh budak tak pose penuh serba serbi untuk dia aje ...takpela yang seronok pun dia jugak...hoyeh nak collect duit raya...yahoo...


Ini last year punya....gile eksited kan banyak hoii..ada yang tak pakai pun dah tak muat

Edisi tahun kedua beraya....ini saja rezeki dari mama papa berbaju baru di hari raya untukmu anak ....

 Ready siap gantung....aku boleh lupa sebenarnya dah memang beli awal....hohoho...EA kalau bab ni ingat aje kannnnnnnnn







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

23 comments:

achiek anis said...

amboi byknya baru raya fayel....

airis baru 3 pasang jek.....

aznor ibrahim said...

banyakkkknye baju raye fayel..

Felis Domestica said...

Banyaknyer..... untung dier..
kiter beli selai dua jer kat anak

~misshuny~ said...

banyak betol baju fayel..sakan la rye nanti.=)

Nurul Ilyani said...

Byk nye ;)

MimahAjil said...

banyak gak baju Fayel....raye ganu katenye kan...hehe..

Aty_Fared said...

Kaaannnnnn...mesti luper yg kite dah beli baju die banyak sblm ni..selalu rase mcm tak cukup jer...biase ar tuh..mak mak....

Aeen said...

banyaknye baju raye fayel......raya sakan la ek..hehe

Diana Aziz said...

hoiii... dh byk le tu.. ari tu kn kite dh pegi JJ bli bju fayel byk2... lupe ler tuu...

S.n.Fariza said...

Byk... :-)

IdaShazana said...

Amboi,,,kalah artis nmpaknya

ameris said...

wahhh... sakan la fayel beraya nnt.

yUmiE AzuRa said...

kte terbalik..rse mcm byk dh beli bju iman.siap ckp kt husband xbeli dh kot bju iman.sekali bile cek blk,lorr mne cukup nih!!rupenye mama byk beli bju basahan jek.n baju2 tu dh pkai dh pn.mne feel utk raya kn??hahaha.maka terpaksa le bersesak2 sblm raya ni nmpk gayanye.

Liyana said...

Waaa banyak tuuu..untung fayel....

Queen said...

betul tu..kalau beli sikit2 mmg tak terasa sangat.,.. selalu juga buat camtu.. bile nak beli baju baru utk sufiyyah..
kan kalau beli banyak dapat murah kan.. (on9)
jadi belilah 2 3 helai tapi lain2 size..

jadinya lama boleh pakai.. hehe


cuma tahun ni sufiyyah short banyak baju juga
dress2 tak risau sangat..cukuplah mana yg ada
tapi baju tshirt dgn seluar semua senteng2
cepat tinggi betul
baju tak dan lusuh.
huhu

Anak Lebah Comot said...

Beraya sakan la fayel...banyak baju tue..

Erna Nordiana Zamri said...

kak mimi....banyak nyer baju raya fayel. tahun lepas byk. tahun ni pun bykkkkk jugak kak mimi

Nurul Aziz said...

Aah samala, tahun ni kurang sikit kalau nak banding tahun lepas. hehee..


yang beli sikit-sikit tu.. urghhh tak boleh dah pasni amalkan, sebab sy ni jenis ada baju baru, esok nak pakaikan dah. HAHAHAHA.. konon nak buat raya, tapi tak menyabar... jadinya, untuk raya kena jugak la beli lain.. walaupun pakai nya cuma sekali aje, takat 2-3jam pulak tu.. arghh tak boleh.. kena beli lain.. tapi suka je.. bersesak-sesak.. baru la feel raya.. hikhik.


takpe fayel tak kpop, fayel kan rocks.. hee.



t

PinKy MoMMa said...

wahhh jadi raya tahun ni fayel hehehe..aku tahun ni biasa je beb..nak beranak plus ni tahun pertama tanpa cik pah baik ati..

feel tak mari lagi ni..meh tlg tiup meh..

SyimaSyaz said...

amboiiii banyaknya.... saya ingat saya yg paling banyak... 3 helai baju kurung, 10 ke 11 baju jalan.. haaa..hambik... hahahhaa

mmg kalau beli baju anak mane sedar.asyik dok la pikir..anak takde baju ni, baju tu.. hahha last2 bukak almari dia...kebaboooww

mak dia brp helai...2 je...

Wawa said...

Ini klu kak mimy dapat gegel, mau borong 1 kedai ni...haha

UMIE SUE said...

seronok fayel baju raya banyak.aqilah cikit je..hihi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

banyak dah tu.. hehee

Google