THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 July 2013

My Baju Raya Baju Gaya

Salam uolls ..tetiba nak citer pasal baju raya la...yer aku tau la baru puasa nak masuk 4 hari kan...hukhuk...tapi tetap nak cite baju raya...kemestian hari raya baju bertukar baru...sehelai pun jadi la kan....selalu tetiap tahun aku ada je masalah dengan tailor...baju baju aku semua kena tempah...kos kain + tempah agak mahal sebenarnya...badan macam aku ni ..buat kurung je dah RM50...kurung moden RM100-150 tengok patern....padahal beli kain biasa biasa je...semeter RM5-10 ...tapi bila tempah huk aloh...macam tak patut je...gitu la kos tailor KL ni..padahal aku hantar tailor rumah orang je bukan kedai kena sewa pung...katanya benang mahal naik harga...ok ok fine...hakak tak kisah janji jahitan kemas terletak dan sedap di pakai....aku ni selalu je tak lucky ngan tailor..memula je ok pastu kali kedua repeat...ada je tak kena...

Tahun ni aku tak nak tempah tailor....stop jap...kain pasang ada banyak ni tak berjahit...biar lah..lepas raya baru ku tempah buat baju keje....kebelakangan tahun ni hot dengan ready made dari designer...pehh dasat...aku memang tak de ar nak designer bagai ni sedar diri badan ngeeeeee...mampu tengok la...kalau dah designer kan...harga pun boleh tahan..tapi ada yang mampu milik ...nak lagi cantik design yang tak mampu milik...tak apa la..bukan ada size aku pun...size limited edition memang special...susah nak ready made...ada je yang tak kena...lagi aku ni berpunggung besar lebar...sarung je stuck kat tengah apakah?? hehehe

Jeng jeng tahun ni baju raya baju gaya aku adalah ready made...kurus kah sekarang nak ready made..ada size kah....haihh hello pandai cari pandai jumpa ada la.......yeayyy yg penting ready made design fefeeling gaya designer..tak designer sangat la...feeling jek...yer aku berjaya jumpa ready made size gabak punya...suke suke...leh ar raya bergaya...opss...hover hakak kan...raya je nak bergaya....sepatutnya konon tak nak tukar pakai je baju masa adik aku Ekin kawen color gold...tapi mengada lak nak tukar tema raya pertama color hitam by EA...kebetulan opis aku nanti buat tema raya hitam....ah sudah...tak memasal kena cari baju ala ala corak hitam....nk sedondon katenyyaaaaaaaa....yang pasti hakak dah berjaya mendapatkan beberapa helai ...baju raya baju gaya ni baju gi keje gak...hakak citer pun korang bosan ...nak tengok lettew baju hakak kan...mariiiiii


color tema asal sepatunya baju ini...huhuhu..dah siap beli baju melayu Fayel color ni...tapi tetiba nak tukar pulak hukhuk

Teaser eh...ini baju raya pertama tema hitam eh....nak tengok aku pakai penuh kena tunggu ar....tu dia bahu berlabuci...baju raya baju gaya kannn

Dak kenit bujang pakai je jubah ni balik...sedondon hitam ....jubah tu jubah pinjam harap maklum huhuhu....bocor rahsia








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

28 comments:

PinKy MoMMa said...

wahhhh kerlazzz baju raya..corak rimau uols..mengaummm dipagi raya..aku jg yg sempoi je tahun ni..nak cari jubah murah2 je nnt huhu..

MimahAjil said...

wah...baju corak rimau u...iols baju recycle mase adik kawen bulan 2 baru ni je...rugi la..skali tu je pakai..sedondon oren...hehe

erin said...

cantik baju, rin pakai balik baju kunning masa adik ipar kawen mei hari tu je, mls nak beli baru, duit nak buat beli menda lain..hehe

With Julia said...

Fuhhhhh glamorrrrr...corak tuh kerlasssssssssss.....dasat sis mimy berani mengayakan apa sahaja janji happy...cantik tau :)

m@m@yAyA said...

Amboi akk nk mengaum dpagi raya ke..
Kak rya mn dlu taon nie? Insyallah lau smpt sblm blk melaka zura g raya umh akk lau akk rya cni..

Haslinda Sadiken said...

wowwww..lin ptg neh tailor dh panggil ukur badan..sekali dgn SB nanti

yUmiE AzuRa said...

meletop le raya ni.kte pkai blk baju time abg ipar kawen ritu.malas nk pk2 cari tema.husband bkn pkai bju melayu sgt.yg ada pn elok lg.huhu

ayahmamilisa said...

nak tanya mimy, kat mane beli baju rimau aumm tu? boleh jugak nak usha2..huhu..

Cik Eka said...

cantek.. suka tengok akak bergaya. Berkeyakinan...

Mrs.Farhana said...

waa..meletops mimy!share la jugak kt mane beli baju tu..kita pun bukan size badan model..hehehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

wah2, baju designer ye ! akak skrg mmg dh bnyk yg jual plus size. terbaru akak jenguklah kree.com.my

ameris said...

mimy, ai pun sama benornya. nampak je kecik cenggini. baju saiz S kain saiz M. sapa nak jual ready made baju kain saiz lain2...
skrg nak beli jeans pun susah. sampai peha dah tak leh tarik. huhuhu

Chekgu Azrine said...

Kemahen dia!!curlasss!!!!!

Unknown said...

sis..kongsila bli kt mne??? sy pn big size gak, hehehehe

Queen said...

tahun ni pun nik ingat nak repeat je baju yang buat masa kenduri kahwin haritu.. satu family dah ada dah..

tapiii.. silap target sbb masa raya tgh sarat

maka jadi baju raya tahun depan la pulak..hahha



Gaya..gaya..gaya

Kella said...

cantik yang kaler oren tu mimy...

aniswany lazim said...

byk dah baju raya skrang diorg letak pangkat dekat bahu..kihkih manik2 tu kitorangz pggl pangkat :D

ctmah said...

kelass kau kak..mesti cik abg gewamm je tengok..lalalalaa

Nadine said...

pheeewwwit! glam you tahun ni baju raya *wink*

share lah mimy, which website, bleh i recommend kat adik i :)

Aeen said...

waa...mengaum kak mimy pagi raya..hehehe...

malynd_anggun said...

curlasss giteww!

Mommy_Cha said...

gitewww aummmm singa ke leopard ni hihihi?

Diana Aziz said...

trend skrg bju labuci kat bahu... geram tema opis tuu... pakai kaler2 kan best...

Nurul Aziz said...

betul tu. harga upah lagi mahal dari kain. tapi mmg pun sekarang ni benang naik harga... huhu ni apa nak pakai time raya nanti pun taktahula.. beli last minit jela jawabnya..

Mrs. Ady Firdaus said...

samala kita kat mimi berpunggung besor payah tul memg plan nak cari jubah ready made hat murah2 jerrrrr

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Aiseyy..baju raya GOJES laaa...
meh meh..tempah kat my MIL...
Termasuk pos RM 40 sepasang...hihihi...
kat sini pun harga tempah baju lebih kurang jerr...Kalau nak berkilau2 tuh..siap laa...kalau pegi tailor... harga tak bley tahan...so..macam saya prefer beli ready made...walaupun saizku susah dicari...bila jmpa..mesti alter...

puan.mila said...

Akak bju 1st mustard color kan? Lawa!! Tema mila raya 1st..tp xjumpa y brkenan, uwaas

Softtouch [Hanim] said...

kat mana beli ready made to mimy? Sy pun ssh nk beli readymade.....sy big size

Google