THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 August 2009

Gemuk Itu Aku

Motipppp…saje bikin panas huhu…tak der apa la ..mak nak jawab soalan bagi pihak yang sudi bertanya pada haku..soalan itu adalah


“TAK MALU KE JADI GEMUK??”

“NAPA AWK BERANI DRESSING MAUT..AWAK KAN GEMUK??”

“TAK PERNAH CUBA NAK KURUSKAN BADAN KE??”

“SANGAT RILEKS JE JADI GEMUK…WHY?’

“TAK TAKUT KE TAKDER ORANG NAK NGORAT SBB GEMUK”




tapi mak mmg ngaku pun….penternak lemak yang paling berjaya…huhuhu…mengaku aje lol sememangnya gemuk’s…ala mak kisah lah nak ejek mak ni haaaa….klu orang ejek 1000 kali korang ingat aku leh kurus ASAP ke?? tak de maknanya ….kalau orang duk ngata tu esok terus kurus…oh sila lah kutuk lagi nnt mak kurus ….tak mungkin sesenang itu…so be positif beb...…pada yang merasakan diri korang tu gemuk..sila la pandang2 bawah ni…jgn risau ada org gemuk lagi dari korang…haku le tu orang nya…mak mengaku dek non …ko ingat senang aku nak buat pengakuan berani mati ni….sbb aku condifent ngan diri haku….diri haku..haku je yang tau kannnnn..lain la diri korang ..sumpah haku tak tau…..ehheheheh…

So far jadi gemuk ni mmg kadang2 tensi…lebih2 lagi kalau orang ejek memacam debab,tembam, bob the builder, montel,badak,gajah….ala ko dengar je..aku masuk telinga kiri kuar kan balik kat telinga kanan…bukan diorg bagi ko duit pun nak suh kurus…tak pun jadi cam haku ni..klu org cakap ..aku ngaku saja… YA AKU CAM BADAK …bukan le niat ko kondem diri …tapi itu yang org nak dengar ko ngaku ko gemuk….puas kan sikit hati diorg tu….konsepnya mcm gini la..gemuk tapi biar lah sihat dari segala penyakit..mmg gemuk ni risiko penyakit mudah hinggap…jadi makan makan jugak…kawalan makanan penting..senaman teratur..tu je korang amalkan..haku tak kata aku ni suka menjadi gemuk..dulu mak kurus gak…takdir badan mcm gini…lagipun aku ni gemuk mkan ubat…lepas operate terus naik mendadak…what to do..that is my solution….stop lari topik plak..


* haku ni memang tak sedar diri skit....gemuk2 pn ada hati nk menyeksikan diri...seksa wehh...sila lah kutuk !! mak tak matikkk & kesah pun....berani ke gi keje dressing berani mati cam mak ni haaaaaaaa....jangan follow ek kalau hati tak kering cam mak nehhh...mau korang makan hati ulam jantung kena kutuk kaw kaw....telinga mak dah kebal..tak dapek nak nolong...uhh besau nawww peha betis mak tuuuuuuu...

Macam ni la..pada yang rasa rendah diri ngan gemuk yang melanda tu…duit banyak wat pe simpan ..cuba try gi slimming center…
SLIM WORLD, LONDON WEIGHT MGT, MARIE FRANCE..byk lagi..haku tak nak pegi ke?? oh aku tak mampu la..kalau nak taja blh gak…seluas padang bola aku serah diri…boleh gitu??? Pusat Gym pun berlambak…gi je daftarkan diri…haku gi GYM kat opis ni je ha…FREE mmg haku suka la nak pegi..berbayor idak le teman…sekali lagi diulang TAK MAMPU..klau tanya bab pil pil kurus ni aku tak berani komen..rasa condifent…makan le tapi makesure jumpa Mr.Doc…haku ni segala mak nenek pil aku pnh try DORAMIN, PAN BESSY…ada tu pil tu smpi kena banned ngan kem kesihatan….giler crazy aku ni….supplement vitamin aku suggest la..good for health maybe boleh menaikkan metabolisme badan so senang nak reduce fat…senang buat Gastrik Bypass le..da berani 10k above…lg cepat turun…..sekali lagi mak tak mampu…

Bab tabiat kuat makan camno?? Bagus lah selera makan ada..itu kan rezeki Allah bagi…kalau terkena penyakit takder selera makan lagi kesian....kebuklur wehhhh..makan la selagi blh makan...tapi makan beringat skit…pikir2 skit effectnya akan dtg..haku ni plak mmg selera makan mmg kuat …jadi jgn follow cara aku makan…aku suka merasa sumer makanan ..janji puas hati dek non….Tak susah ke nak cari baju?? Hmm so far ok…siap leh beli time sale yg murah2..tapi kena pandai cari la…dh tau size tu
XXL nk gi try XS wat pe…mmg tebiat nak mamps la… lg plak skrang baju plus size berlambak…online pn ada skrang….jangan ikut mcm haku ni.. KETAT SENDAT PADAT..aku kan tak tau malu…selamba kodok nak pakai hapa pun…as long aku selesa ….nak tunggu kurus baru ko nak berfesyen..LEBAM LA....tak merasa la ko nak jadi TRENDSETTER...so pakai je la apa fesyen pun...kena kutuk, ngata peduli hapa haku…yang mengata pun dressing ntah apa2…pegi kedai beli cermin yer…jgn jadikan alasan badan gemuk tak leh bergaya...

Klu ko tanya aku bab pasangan tu…taste orang beza-beza ….haku ni kena ngorat je selalu …
phewittttt...ahhh jgn risau la…manusia dicipta berpasangan… weh sapa kenal haku tau le baper kali aku bercinta cintun ni …20 kali ada kot..kasi pecah rekod....wakakaka...ada gak orang nak kan sampi tergila2…byk hapa org gemuk kawen…tapi haku belum…no hal la ..janji mak vass..ada kelas tersendiri youuuuuu…. Panjang nya aku merapu bab gemuk ni…mentang2 la sedar diri gemuk…kena la ngan tuan punya blog ni iaitu haku…ngeh ngeh….so jangan rendah diri pada yang gemuk mcm haku ni….yang penting orang gemuk awet muda18 tawun lagi….ahahahah…muntah hijau la sumer…sekian



LOVE BEBEH

39 comments:

Emynz said...

hahaha!! bravo!! i loike tis entry very da much. Lantak ah ko gemuk ke ape janji Vogue kan. dorg sebenarnye jeles sbb x reti pastu sesukati nak menurukan konpident org.Abaikan sajek. Keep up da spirit finger *tetibe kan* lol

Ms AiReEn MoHd said...

wah vas vas...bravo...semanagat gemuk gedempol aku datang nak gak support kan...

haah nok ape kesah...kalau cantek hati bangkai..muker mcm cekodok penyek dress up mcm kampung ceruk ape klassss kan...syohhh bla jejuah...hempap ngan peha beso kang mampus situ...kan nok...

haah nok sape lak kate org gemuk tak der org nak...ehhh sorryyy ehh...org gemuk hati suci kan nok....pasalaku pun gemuk tu pasal la back up ko abis biasan neh...nangis nagis org kuwos bace nok...ape ingat deyrang gojes ker?mmg tak la kan...ramas tetek rase tulang ape klassss..baling anjen jer kekedahnyer tuh...

nok ko kalau berpesen hahhhhhhhhhhh ..adoi mak berondok belakang ointu.,..haah takut gak neh...sgt berani alala amber chia ko ehh nok...tak pe takj per piling tu haros ado....kot kang sampai kojol tak kuwos aross kempunan kan nak pakai baju tali kecik suar bawah jubo segala kan...haahh lantak la kan...org tgk sampai demamkepialu pun..ade kesah...dosa tanggung sendirik kan nok...kubur lain lain...

wah hebat lak aku backing ko nok...ape pun aku setuju 200% apo ko tulis nok...hidup org gemukkkkk.....gemuk sihat

Mrs LVoe said...

mimy,
u mmg berani!! sha salute u tau. pkai baju nie kena ade confident, if x confident jgn pkai.

u mmg hati keras. sha nie hati lembut. org kutuk dh nangis.

bagi sha.. u lawa.. u sincere. u baik. biar la ape org nk ckp janji u tahu sape diri u ;-)

Kaseh said...

yang..kalau ada sapa2 kutuk ko gemok kan..ko jawab jekk `ada aku kesah`..
apa dorang ingat org gemuk takleh nak berfesyen ke.. ada apa fesyen utk org2 body mantap cam kita nih.. baju2 kita bukan murah2..mahal2 gitu.. kira kita lagi daring la kan babe..hehe anyway ai like u..so ai follow u babe..

ZhafranZahra said...

salam mimy, slalu baca blog u dr eryn ehehe nati kita add link mimy keh! citer sal entry ni aku terpanggil gak nak stori...kita pon dah biasa dengor org panggil debokla, mok2 la ape2 la..lantaklah korang bukan aku dpt duit pon kalo sakit ati kan...so aku biokan aje panggilan2 tu...ade gak skali dua aku sound balik kat mereka2 tu korang x sedo ke ni fesyen zaman skang mana ade kurus2 dah? ehehe ((ayat nak kewl kan ati)) ehhee takpon aku akan jwb dadah jenis ape korang pakai sampai kurus mcm tiang lampu ni?? ahahahhahaa...ape2 pon janji ati pueh....ehhehe

betul ckp u, gemok sihat takpe jangan kurus byk penyakit...ahahha so far alhamdulillah aku ok lagik cuma skang sakit2 pinggang agaknya terlebih sudah purata lemak kat bdn aku ni...insyaallah bln pose ni turun skit la kot ehhehe

aku ni anak dah 2, seb baik laki aku x bape kisah ngn gemok2 ni..syukurr makk..dia pon ckp janji awak sihat dah yanggg ehehe kurus2 plak nati org ingat i x bg u cukop makan...kena bekhen ngn mak uu nati wakakaka begitu supportivekan laki aku ahahhaha tp ade stengah pompuan takot gemon naik 1/2 kg pon canang satu donia..riso laki lah riso boipren lah...lantak ko lah...dalam hadith pon ckp, wajib hiasan diri cantik2 tuk laki, tp bukan soh jadik kurus mcm mummia hidup kan, cantik termasuk kebersihan dan keperibadian...kalo kurus ati itam wat pe kan..eheheh

syabasss buat ko mimiy wat staement berani mati ni...aku pon x kisah ngaku gemokkk...ape yang pentinggggggggg??? biorlah anak aku si Awan yg selesaikan ((bak kata eryn)) ehehe

okeh mimy..go gurlls~~rawks!!!

adlina said...

Biarlah org nak cakap u gemuk, tp i tgk you ni cantik, sexy & pandai bergaya. Yg penting confident dgn diri sendiri. Betullah kita makan bila rasa nak makan selagi Tuhan bagi nafsu makan kalau dah sakit hilang semua nafsu makan macam mana? YG penting kita bersyukur...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mimieeeeeeeeeee..aku suker entry ko yg nie.. bukan suke sbb ko kutuk diri sendiri.. tidakkk okeh!! aku suker ko 'be yourself'.. ko trendsetter utk org yg sesize ngn ko..buat aper tensi? kan? janji happy.. bukan tak leh begaya..nak ngn tak jer..jgn ko fedulikkan mulut2 jahat tu.. kebabom sgt ker org yg nak soal2 ko ngn soklan mcm tu? pergh aku tak leh blah arr.. agak2 ler soklan.. menci plak aku..aku laser gak..tp aku tapis gak mulut nieh.. aku suker ko konpiden dowwww... aku pon tak leh jadik sekonpiden ko..tlg ajo???... ko tu bkn gemok tak cantek... yer..aku nak ko ingat ayat keramat aku okeh...ko gemok yg cantik!!! jgn marah plak ayat keramat aku yg straight foward...aku kan telus!!!! caiyok!!!!!!! hidop mimiee..weh panjang nawww aku bebel..hihihi...

dillazag said...

Miny,
gelak guling-gulik aku baca..
I love you just the way you are, girl. Love the positivity and the confidence that you exude. :) Seriously, it is all in the attitude. But, as you said lah, yang penting sihat, dik non! :)

Mimy Hamid said...

Emynz,Ms AiReEn MoHd,Mrs LVoe,Kaseh,ZhafranZahra,adlina Filla ~ Kasih Aleeya,dillazag : wah kemain sumer yerk mengomen...ha sila sila la kata mak gemuk ...mak tak marah...tima kasih la yg ngomen..mak suka sgt..jangan risau...dont worry bebeh ku sumer..muahhhhh

tHEoNeANDoNLy said...

al.. mimi pedulikan aper org nak kata... dia tuh bagus sgt ker? apa2 pun i like.. mimi ader stail da milor..!! zass!! hehe..

Mimy Hamid said...

tHEoNeANDoNLy : sebab peduli aku buat pengakuan berani..wah ko jgn xtau sbb minum milo...tu yer terlebih mylo mylo dylo

Amy said...

Hi Mimiey,
i pon dlm golongan same cam u n eryn jgk naa tp dulik ape as long as we're happy kan. kite gumuk xde nya nyusahkan org. bab org suke ke x suka org gumuk ituh lain kire. kwn i pon gumuk tp mat saleh ajak die kawin lg haaa. tegila-gila smpai antar duit suh die mai germany haa. tuh xke giler teghok tuh. ajak kawin bagai. jdinya xkesah org tuh gemuk ke kurus..kalo jantan da suke tgk body mantops cam kte haaa leh leleh ayaq liur ko! basah sume haa!

eh2 aku nk ke arah mencarut lak. baik aku sedo diri dr msg cam kt blog eryn..Kahkahkah.

Nok, i link u erk. Tambah geng same saiz..at least xde la aku segan jln ngn geng ikan bilis..boleh erk??

Mimy Hamid said...

Amy : owh aku tau ko ..selalu baca blog eryn..skodeng je keje aku..wakaka..oh apakah aku kena cakp german ngan ko ni..?? sumpah aku fail..hehehe..meh ar link..mak suka..

kella said...

hahahaah... aku suka la dengan entry ko ni !
ko memang berani sey..
orang yg confident ngan diri je boleh jd cam ko!
yg penting heppy n tak kaco org..
hati pun mau baik..so sumer pun org suker...
bagus..bagus.. i like u so much la! hehehe..

Ms AiReEn MoHd said...

vah vah bukan main geneg gemuk bikin gathering sini......wakakakak sile la havok kan dirik anda...jom kite pakai suar pendek bawah jubo pg jenjalan pavillion jom..ade beran...mamapos barapa ramai mat rempit kojol kang tgk si peha gedempol jln kan....tak cukup tu pakai baju tali alussssss sampai tenggelam dek lemak lagik...adoiii la aku tak leh imagine org gemuk nak piling amber chia neh.....

geng geng gemuk sekalian jom piling jom...wakakakakak cirit ijo la semua org kang...nok yg ko berani wat n3 berani mati ni nape..kan aku tak renti nak berpesen di alam maya nih...

Mimy Hamid said...

Ms AiReEn MoHd : ko jgn memain..aku gi pavi pakai cam gitu ..mencanak mat lepak tu nengok aku..aku pki sleeveless kat langkawi pun terjojol biji mata org nengok...tu ar bak kata ko tetek selambak ..nk wat camno

kella : i like u tooo...baik ke aku nyahhhh?? kang tak baik ko kutuk aku lak...ngeh ngeh

busyuksayang said...

janji cun dear...muahsss

p/s : i pun gemuk :D

Mimy Hamid said...

busyuksayang : yes very theeeeeeeeee

Mimy Hamid said...

Liyanaroxx has left a new comment on your post "Gemuk Itu Aku":

good entry....sbb saya pun dah jadik mcm akak...asal jumpa jer makhluk yang DAH LAMA BERKURUN ABAD tak jumpa...ayat first kuar dari mulut diorg is...

"EH LIYANA...CEPATNYA BADAN NAIK?RASANYA BARU TAK JUMPA SETAHUN KAN?TAK TAKUT KE BADAN TAK TURUN NANTI?"

Hello!!!dulu masa aku cekeding...korang ngomen aku nih papan lapis..skang gue dah tembam sket...pun komen gak!!!pehal???

sesungguhnya...manusia tak penah nak hargai apa yg dia ada...so skang...mari kita hargai diri kita kak mimy!dulik pe org nak cakap ok?

p/s : terkomen panjang plak..sbb baru sedar last week yg jeans kesukaan saya dah x muat lagik!!!!
huwaaa..takpe2...pk positif liyana..pk positif...=p


Liyanaroxx : tak tahu le napa tak approved...tapi apapun liyana be a positive girl...caiyokkkkkkk

Anonymous said...

daela81.blogspot.com

yeeee ha...betul mimy..akk sokong..sbb akk pun gemuk gak..lantak la ape orang nak kata kan....janji heppy..walaupun kadang2 baju yg kita suka x muat....

Mimy Hamid said...

Anonymous said...
daela81.blogspot.com
: wah banyaknya yang menyokong..thanks bebanyak..xpelah..muat ke tak janji vass ...x gitu

Ms AiReEn MoHd said...

nok liyanaroxx tu aku tak paham ape masalahnyer...pastu aku tgh pusing jap...apakah?grrrrrrrrrrrrrrrr

Eri-chan said...

perempuan kurus kena kutuk, perempuan gemuk pun kena kutuk, yang sedang2 pulak??
aku pipih dilayang kena kutuk dgn abg ipar aku, kalau laki peluk rasa tulang je...kuang asam...
dlm 10 thn aku naik 10kg, hebat...mak aku suka aku yg dah jd sedang2 skrg..aku je tak suka muncit2 perot..
tangan dahla besar tiang dlm LRT..selalu kena kutuk.. ha ko ingat kurus best sgt kerr...
ape pun ko memang pandai bergaya..kelasss aku suka ko nyahhh...tambah laser sikit, longkang takde...aku lak dah macam parit...hahaha...

Real Woman said...

hi mimy salam kenal. Nampak yr blog kat mrs lvoe. I pun mcm u jugak. Tapi mak pun tak kisah hokey. Skrg bj plusize lawa2 melambak tapi yg penting keyakinan diri yg harus ada! Eh baik tak yah pegi la pusat2 slimming tu. My fren habis rm5ribu badan maintain je xl. Takde maknanya. Kalau betul nk kurus kena jaga makan and exercize! Sedey dgr!

Mimy Hamid said...

Eri-chan : yer sian ko nyah pompuan kurus..nasib..nak masuk geng gemuk dh terkeluar senarai..wakakaka..well ko kenal aku kan nyah..parit ke longkang..ok jekk....

Real Woman : kalau ada duit ok la slimming center tu...tp mak ni x mampu..sian kan...lagi sadis tu yg badan camni jekkkk...

nOllY dOllY said...

huhu..org pon jadi cam k.liyanaroxx tu. kurus org tegur, da naik 5kg pon org still tegur. tah ape2 lah. ish2.

anyway...org2 yg bersaiz besar ni kan...sume nye baik2 belaka. seriously laa...mmg caring, best...sume lengkap la. tak la macam org2 kurus yg x reti jg mulut tu..sume nk wat dosa je keje. nyampahs!

Snowwhite Zone said...

mmg salue kat mimy.. sy ni kurus tp adajgklemak kat perutkat pinggul still kn perlijgkk..mmg hampeh btl org tu..xxkisah la..janji hatiku senang

||Mrs. Izwan|| said...

hi babe, salam kenal. tertarik nak singgah sini bila baca your topic dekat cpm-link-all. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa saya pun gumuk gak!!! eh, bukan gumuk okeh, plus size!!!! kalu kat US , plus size pun model hokeh!! org mesia ni jek mentaliti murahan kannnn.. suka kutuk2 org gumuk!! i paham prasaan u bep, stakat kena kutuk2 gumuk la, debab la.. i dah biasa sangat tawwww!! sampai ati kan diorang ni kutuk2 org. tp yang penting.. kita happy sudah!!! pedulik kan orang lain!

Mimy Hamid said...

nOllY dOllY : baik ke dik..hehehe..apapun kurus ke gemuk yang pntg hati tu jgn kasi busuk hitam ...

Snowwhite Zone : jgn amik pot sangat cakap2 org..be urself..hati mau keras maaaaa


||Mrs. Izwan|| : yeah hidup plus size...gi overseas ..laku tau dek non..mau la jadi top model..tak gitew...hehehe...tak mati dek keje dah pun skrang ni..yang pntg tau apa kita buat sudah..bravo skit

Ara said...

hoo....sgt2 suke ok baca entry ni...siap gelak2 cm langsuir lg...

btul aa kak..aku rase brsemangt baca entry2 ko...kn bgus aku ade confident level mcm ko...

ape2 pun...aku sokong ko kak!! hehe :)

Mimy Hamid said...

Ara : LANGSUIR !! oh apakah anda?? huhu..rileks sis..be cool...stay diet as u can...caiyok ..pasti blh..jgn ikut cam hakak ko ni..hampeh

eKiN said...

gemuk or kurus...xpenting...jnji pndai bergaye...br nmpak style...

POSH76 said...

beb vangga betul aku baca ko nyer entry ni...anyway ko walupun ++ ko santek beb...can't imagine kalu ko kurus mesti lagi santekkan...aku suker ko nyer style..

aku tak leh ++ tak lawa...huhu

puan.farah. said...

heh..tapi mimi tetap cantik tau..tak nampak pelik pon..hahaha..semangat bace older post..i suke la blog u

Mimy Hamid said...

eKiN : baru tau ke wahai ekin kering

POSH76 : tima kasih nokss..mak kuwus tak shantekkkkkk kot

puan.farah. : thanks farah..

La dOLcE mEa_nAtt said...

nice entry teruja sekejap well..nice to know u...u so sweet xkesahla org nk ckp fesyen u x seswai ke hape as long u feel very comfortable..erm..u hav ur own identity..rasa cam nak kenal dekat lagik..nk pinjam ur spirit coz GEMUK ITU POWN AKU JUGEK..ehehhe

Anonymous said...

ish aku x reti nk komen sebenarnya nih... tp aku nk tulis gak bia korang baca cite aku yg ntah pape ni aku rs.. aku mmg x puas ati kat second bos ni... asek kata aku ni gemok(gemok2 aku lawa).. aku ni xda la gemok sngt(saje nk sedapkan ati)...ade ke dia ngata aku depan2 kastemer..rs nk gak tempeleng pale dia...tp sabar je..tggu aku smbung study naik pangkat sm gred ngn dia time 2 aku akan bls blk kao2 kat dia... dia ni dh kawin anak 1..aku ingt bini dia lawa la sngt.. cm model ke..x pn pretty zinta.. rupernye...hancus..aku lagi lawa walopun aku gemok ckit dr bini dia..betol la org kata...gajah depan mata x nampak...awek cun seberang laut nmpk.huhuhuhuhuhu.. ape pun.. aku nk try jus mate 5....... cau ci cau....

ballz1975 said...

hmm... ni baru sedap dpt ni best2. Mkn ni sodap.

BadrulAsiyah Abu Kassim said...

assalamualaikumm.. enjoy baca kisah tuan punya blog.yang penting sihat, saya dulu pun masaalh berat badan,,, tapi dah ok dah..

terimakasih krn berkongsi maklumat
jadikan HIDUP INI CERIA

SYUKUR DENGAN APA YG ADA. dan APA YG TUHAN KURNIA

JEMPUTLAH KE BLOG SAYA BG SESIAPA YG INGIN MENAMBH RAKAN BLOG

SALAMPERSAHABATAN !!

Google