THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 August 2009

Aku Yang Beria Dia Yang Transfom

Aku yang beria-ria nak ubah style rambut..sekali Dira lak bersuara nak rebonding…gara-gara baca blog aku leh plak dia nak follow rambut macam MEL C yang aku uar-uarkan nak buatt…cehhhhh hampehnya adik…kecik-kecik dah nak ber segala bagai…aku dulu tak reti nak sebut rebonding ke hapa…ikut je apa mak aku bikin kat rambut ni..ingat lagi rambut aku sepesen je..rambut ikat kuda pun belasah…tapi masa time FEMININ tengah top aku follow gak la..ingat tak pesen rambut BOY CUT…tapi tak le gunting salon ..buat kedai gunting biasa sudah…heheh..itu beza budak dulu ngan budak sekarang..budak sekarang agak advance..maklumlah dunia semakin global kan…so misi transform rambut pun bermula on weekend sambil tu nak kena belikan dia baju raya gak….so bawa lah dia pegi salon rebonding aku kat Hair Exchange, Sg Wang…aku buat rebonding kat situ la…murah pun murah…sesuailah ngan budak sekolah lagi..adik aku kena caj RM100 sebab rambut dia paras bahu…aku cadang nak buat color murah gak la harga RM120..tapi sian plak kat MEM besar nak tunggu 2 orang anak dia buat rambut…kang bosan plak..so aku decide tinggalkan Adik then kitaorg pi tour satu Sg Wang…


* on the way nak gi Sg Wang bawa budak kecik ni excited nak transform rambut…

*muka capek penat rambut kena bikin…nasib ar…ko nak sangat kan..rambut depan dah potong fringe.. dah rhopa amoi dah ko dik oi...

* saje snap bikin panas adik…dia tension time ni…lebih kurang 4 jam gak la nak tunggu siap asyik call suh datang jenguk dia…aku ngan MEM besar syok giler la tour Sg Wang berdua

* Inilah hasilnya…rambut baru sempena hari raya...macam cleopatra je dik...ke amoi jual bunga...waaa aku yang tak tertransform lagi ni…tunggguuu








16 comments:

tHEoNeANDoNLy said...

tomel nyer adik mimi... ;)

eKiN said...

muke n rmbut die dh cam muke ku la....:P (kate2 from membe ku)

Amy said...

Eh babe,
hang tggu aku la. Nanti kite g buat same2. Aku pon br duk kira2 nak rebonding or nak curly kan hair aku nih. muka aku sesuai sgt ngn curly tp kali ni igt nak perm la pulak. Hurm apepun aku kne test ngn rmbut pelesu dlu. Cam aritu sblm nk curl kan rambut tuh aku g try ngn rmbut pelesu curl pastu nmpk ok jek haa trus on curl. Kang ade geng xde la boring sgt leh borak2 gossip2 hahaha. Amcam?? Babe nnt hang kasik aku no hang blh??

Ms AiReEn MoHd said...

nok kat mane tu mcm mampu bayo jerk ...aku pun nak bikin sesikit ambut aku nie...nok aku tak der no ko la nok..aku kat gombak ni dr semlm...adoi aku tunggu ko fon gak ni..mn nyer...FM ko ngan timmy aku nak kasik...bilekah?

norhasniza said...

salam perkenalan mimi..kita tukar link k..hanisofia.blogspot.com

Kaseh said...

comel laaaaaaaaa aku nyesal potong rambut pendeks.. aritu aku perm rambut pastu dah panjang patutnya aku rebonding la kans...tapi aku pi gatal trim konon2...pastu dah buruk ghupa dia..aku potong pendeks..haha..raya nati nak pakai rambut pelesu la....muehehhe

norhasniza said...

salam perkenalan mimi.kita tukar link k. hanisofia.blogspot.com

busyuksayang said...

comel :)

POSH76 said...

kiut miut cam sisnyer gak....tecik2 dah pandai rebonding..hehe..

Real Woman said...

pergghhh....apapun i lurveee your new profile pic!! Meletops Mantops gitu!

Nadine said...

mimy, kat salon tu ade buat relaxing tak? how much eh (if u know la)..thanks! :)

Eri-chan said...

aku risau adik ko ikut peel ko abesss..mak ko asyik jerit jerkk nanti..hahahhaa..
neway dira..rambut raya kena jaga elok2

kella said...

tansform abiss.. terus lain je nampak muka si dira tu.. hmm.. tunggu lak ko nyer mimy... camno lak rupanya!

Mimy Hamid said...

tHEoNeANDoNLy : tgk la kakak dia plak :P

eKiN : sejibik siot

Amy : berani ko pakai rambut pelesu..mak pun ada..aku pakai rhopa jerangkung..ahaha..beb nnt aku email no aku kt email..kita gi sama yokkkkk

Ms AiReEn MoHd : memang mampu noks..aku murah2 je mata aku besauu...ko kt gombak tak gheti nk tepon keeee

Mimy Hamid said...

norhasniza : thanks dah exchange..

Kaseh : pendek pastu panjang balik..wah rambut pelesu bagai ko sakan tul

busyuksayang : hikhik..konon MEL C la tu

POSH76 : budak global gini la..advance tull

Mimy Hamid said...

Real Woman : puas mengedit ..hahaa akhirnyaaaaa

Nadine : tak sure lak..nnt i pegi balik tanya..relaxing cool gak kan

Eri-chan : ada ciri-ciri skit la beb..kemana tumpah kuah kalau tak ke nasi..

kella : nak sangat kan..hamik kooo..

Google