THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 August 2009

Aku & Mereka Ber "STUDIO CAFE"

Ada la plak entry makan..harus la yang baca terliur…jangan le plak sampai terbuka pose lak....cite bergambo nak?? Sebelum tu before nak pose..aku dan mereka ini iaitu geng Sista Ladies kitaorg plan nak wat makan lepak gossip chit chat..bila mak yg gogonize tak jadi jekkkk…tensi keyyy…pastu si kak lin leh plak ajak2 last minit..giler kentang!!!ramai plak join…hangin kan....bkn main sosonang je makcik sorang ni arrange..kebetulan sumer free..area dekat Wangsa Maju je sudah…sebab kitaorg tak mo redah KL…jap nak komen lagi..hmm dengar cam best tapi hampeh je..biasa-biasa aje….pastu mahal cekik darah….place glamer atas nama artis tu je....sori Zahid AF2 aku kutuk la café ko ..maahap sebab mmg pun service kurang…kalau ada peti cadangan mmg aku komplen kaw kaw sbb tak puas hati la.…dahla salah kira..caj makanan yg tak makan…nasib terperasan dapat refund…nak pulang refund pun cashier ko ntah apa-apa slow….tapi aku puji dekorasi simple,lawa &unik..sesapa nak try Ramadhan Buffet kat situ harga dalam RM30++…sori mak tak mo pegi dah..kasi banned terus

* kitaorg nya sesi dinner gathering kat STUDIO CAFE area Wangsa Maju...ni la café yang diuar-uarkan dalam Facebook milik ZAHID AF2 & aweknya NITA …sori café ini tak menepati citarasa aku maka first &last la aku datang yer…


* dekorasi dalam café ini ada style macam live band..kengkonon mcm mini club la..kecik je place dia ..kira nak buat macam kafe batu keras or planet artis overseas tu..then macam2 gambo la ada hias kat dinding…time tgh makan tu berputar la lagu si Zahid..aih kata owner café kan..promote diri le..

 
* di satu sudut aku terpandang….eh mak terenterprame plak..aku bukan org ketiga mereka…bukan bukan..huhu..aku tertarik la ngan gambo diorg dua ni..sgt la sempoi…sweet couple..unik kan..kurus tinggi &chubby pendek…

* menu studio café..nah sekali buka dalam ..harga mencekik darah..terjerat jap leher…rasa pun tak la sehebat mana pun..bagi aku baik la aku lepak DOME, Victoria Station ke…lagi bagus la….weh western nya harga semua dalam 18.90 ke atas..ada tax 15% lak tu…air je dah 8.90 satu..crazy!!..yg kelakar tu tak de mesin kad kredit..apa daaa café uar uar gempak tp takder ..camno??

* kalau dah blogger cam ni la..snap sana snap sini..standard ar nak masuk blog..wakaka..anis ngan handphone ..aku lak ngan kamera …hah mmg elok la..sekali tgk blog citer yg sama daaa….nak sambung cite versi minah ni..gi je blog dia yer....http://abeginningoflife.blogspot.com/

*order dah sampai..kasi tunjuk skit the meals..mahal yer makanan ni..sandwich sempoi tu je dah RM13.90..dah tgk jgn sampai terbuka pose lak..


* tweettttt..mak nak enterprame jugak di blog sendiri…huhuh…pic ini dah semacam wajib lak bg aku dimana mana…ini namanya snap SS **syok sendiri**...aku nak tunjuk rambut terkini la..ni nak bgtau mak tak dapat la nak potong rambut sehingga kontrak January 2010..sebab mak lupa la kena jadi pengepit pengantin…hadoi thn depan je la mak tarah rambut ni yer..tunggu!!


* mereka-mereka di sebalik gambar yang telah disnap..macam gaya daaaaa...biasalah beb sementara menunggu makanan tu… eh ada sorang laki..harap maklum..dia bukan geng Sista Ladies yer…hubby kak min dating gak nk menjemput bini nya yang kalau dah jumpa geng agak lupa kejap..hahaha


* at least ada gak gambo kitaorg ramai..susah weh nak dapt pic cam gini..tapi ni pun tak cukup si syereen tak dpt dtg last minit….tp takpe gambo ni pun dah menampakkan cukup korum…siapa snap kalau bukan hubby kak min, abg shahriman..nasib la ko bang bila sorang je laki…keje ko snap kan gambo orang le…hehehe


* aku bersama wajah kesayangan hamba…mereka ini tersayang bagi aku…I love yawlll sista…sian diorg selalu kena layan adik diorg **aku le** yang separa mental ni tanpa jemu…walaupun aku tau diorg agak sengal selalu..huuhu

* gambo budak 4 orang ni sure la ada…mari kita membuat exercise mulut secara muncung…huhuh..ni geng Vietnam aku next year…ye bebeh..cant waiting…save ur money till pokai soon..hahaah

* apa kes semua nk tgk resit yang mengong tu?? sampai mak menunjukkan montot yang lebau nawww tu…tetttt ..huhhu ini adalah aksi hipopo..hipokrit le..saja je kengkonon candid la.. aku dah pecah rahsia habis aku pasni…larikkkkkkkk….


*jom balik la weh..jam dah kul 12 tu…tak ingat esok nak keje ke..(masa ni hari khamis yer)….bergambo kenang kenangan di depan café ni…pose hari sabtu sempatlah kita bermaafan yerk…buka buku baru sumer..yang sudah tu sudah la ek…time to chezzzeee…sila tunjukkan gaya anda bergedik depan kamera yer…aku tgk color memacam ada…tp color semua ala2 nak ke hijau,kuning…nasib tak der merah..kalau tak mmg konpom leh jadi traffic light kan..
 


*aku kasi yang besor zoom nya..fokus fokus..ada single mingle tu..nk ngorat bgtau aku..heeh promote kengkawan termasuk aku jugakkk..wakaka














19 comments:

busyuksayang said...

bestnya gathering kan :D

Iena said...

kalo camni gayanya... x jd la aku nk berstudio cafe kat situ... bek mkn kat NZ jerla...

kella said...

hooo.. bagus sgtla! nasib baik aku tak sempat nak pegi nih! dah dok ada dlm list nak pi sana! hmm kansel laaa jwbnya! kalo ko punya komen aku pecaye..hahaha selamat!

POSH76 said...

bestla geng ko..tingat masa zaman anak dara ku dulu..wakakakaka

good for u to be frank...kalu tak bess restoran tu kasi tau jer..jgn ingat dia artis dia leh pulun profit melampau2....sian kat org lain nanti "tipah tertipu" hehe

Mimy Hamid said...

busyuksayang : best la sesekali jumpa kecoh

Iena : NZ lagi better weh..studio la sangat

kella : suka hati la ko nak try manatau tekak ko lain..yg pasti aku tak nak pegi dah

POSH76 : ala cafe pun nama artis standard ar..aku review direct je tak mo ar selindung2 ni..buang karen je

Eri-chan said...

selamba badak ko komplen cafe ni hahahaha..
woit kawan2..aku yg dok dlm bidang property ni bile tgk dekorasi, mmg cantikla dowh..paling terpandang ialah sarang telur kat studio..
so kalau dah dekorasi cun korg kena hingat dia punya kos masa buat renovation..mau..byk 00000 daaa...
so maybe dia nak top up lek apa yg dah dilanjekan tp mmg mahal la..hehehe..pepe pun aku dan geng mmg suka test2 tmpt mkn baru...keje mkn je kitorg neh..uiks

Emynz said...

hahaha mmg. kengkadang nama jek gempak tetapi makanan dia adalah sgt
teeeettt

daela said...

mie..aku pun penah dengar ada org komplen pasal cafe yg x seberapa ni...mcm gempak jer kan...apepun bebawak jer bersabo...seb baik aku dah dpt info 4rm ko..x jadi la aku nk g sana..harga..mencekik tp x berbaloi...x mau.....!!!

Liyanaroxx said...

bestnya wat reunion mcm nih kan sis?=)

Mimy Hamid said...

Eri-chan : mak telus nyah...dah mmg pun tak berbaloi baloi..dekorasi gempak nak cover pun agak2 la skit food tu kasi le ada kelas gak kann

Emynz : ala beb sebab cafe artis tu je..makanan kena la kasi gempak gak br org promote kan

daela : aku ada search before nak gi..dlm blog lain pun ada gak yg komplen tp tempat dah decide takkan aku nak byk bunyi lak ..kasi try..sekali hampeh

Liyanaroxx : sngat seronok dik..rasa mcm tak nak balik..lupa umah jap..eheh

Real Woman said...

aik..mmg ala2 nak tiru hard rock la beb! aiseyman...dah lah zahid dgn nita..kureng la sikit tarikannya. eheheh tak baik bulan2 posa ni tak. tapi ye lah mahal gaks la menu diorang. apa kes tarak kredit kad? selalu kalau dah sampai tahap ada service tax tu, harus ada mesin kredit kad! nak kena komplen nih!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

nangis zahid baca entry ko nih!! haha.. tp bagi aku kan.. deco tu deco gak..ko nak letak harga mahal..siler lah agak2.. kalo dah mahal nak besaing ngn restaurant yg dah established camno?.. sedang2 jek harga..reasonable sudah ler ye tak?..eh aku very particular bab2 mcm ni okeh!!! *lagi skali zahid nangis*.. sowii zahid!!

TinTaDariHaTi said...

bestnye lepak dgn kengkawan cmnih.. Sgtlah havoc.. Rindu plak kt kengkawan kat kg.. Huhuhu..

aRaBeLLa said...

patutla dengar citer cafe dia tak laku..bapak mahai la dia punye tak sampai 15%..bukan standard 5% ker...

Ms AiReEn MoHd said...

nok mak mkn mmg haloba....tapi kan mak jeles ngan tempat ko mkn neh...mak nak terjah juga

Mimy Hamid said...

Real Woman : opcos nak tiru le...tgk ada show stp sabtu lagi..ala2 saturday nite live tu...nasib tak de zahid time makan..kalau ada mmg aku komplen baekk nya..yg kena pekerja dia la..asyik kena tiaw jee..

Filla ~ Kasih Aleeya : nanges tak nanges la..nak bisnes kasi mantop sikit le..eh zahid fan ke sapa suh zahid baca entry aku ni..

TinTaDariHaTi : raya nak dekat dah..blk kg gi la buat reunion..ok pe

aRaBeLLa : tu la konon standard la smpi tax lagu tu..

Ms AiReEn MoHd : ko aku tu bab makan haloba..dah komplen pun ko nak try gak ko pegi je la nokss...manatau tekak ko rasa sedap kan..

tHEoNeANDoNLy said...

windunyer kat dorg semua....

eKiN said...

posing lg hebat n menarik dr rope mknan kt studio cafe yg knon2 cam hebat je tuh...huhuu

Ika Razak said...

eii mahal gile makanan kat sane .. dok aichu cafe sebelah die lagi best

Google