THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2015

READY STOCK !!!! GENIE BRA , CAMI SHAPER, MILANA BRA, PANTY (Setiap Isnin - Jumaat)


ORDER : ORDER BESERTA PEMBAYARAN SETIAP HARI (READY STOCK)
PENGHANTARAN    : ISNIN - JUMAAT (BAYARAN SEBELUM JAM 12 TENGAHARI)
PRODUK       : 
  • GENIE BRA RM35 ( 1 SET FOR 3) 
  • GENIE BRA LACEY HOOK ( 1 PCS RM25) (2 SET RM50)
  • CAMI SHAPER RM35 (1 PCS)
  • MILANA BRA RM45 (1 SET FOR 3) KLASIK ONLY
  • PANTY ( NORMAL/SUPER) (1 FOR RM10, 3 FOR RM28)

                                 ** NOW INCLUDE POSTAGE ONLY RM40 UNTUK 1 SET**




NEW !!!!!!!!!!!!! MILANA BRA 1 SET OF 3 (KLASIK) ONLY RM50 INCLUDE POSTAGE





POSTAGE  : Semenanjung  (1-5 ITEM RM6 / 5-10 ITEM RM10 /ABOVE 10 - free postage)
                      Sabah/ Sarawak  (1-5 ITEM RM10/ 5-10 ITEM RM15 /ABOVE 10 - free postage)

SERVIS POS : POS LAJU 


NOTE  ::
  •  Pembayaran yang di buat pada hari ISNIN - JUMAAT  SEBELUM JAM 12 TENGAHARI  (Barang akan dipos pada hari yang sama
  • Pembayaran pada hari Sabtu-Ahad  (barang akan di hantar pada minggu berikut nya)



CARA ORDER  :  WHATSAPP 012 2056935 /   EMAILnor.zmy@gmail.com
NAMA :
ALAMAT:
CONTACT NO :
SIZE & WARNA :

DETAIL PEMBAYARAN : 
(BERSERTA BUKTI ATTACHMENT SLIP)
Payment Details :
Maybank 
CIMB




** RUJUKAN GAMBAR SEPERTI DI LINK     






28 July 2015

Raya Beraya di terengganu Hari ke 2 dan Seterusnya

Masuk citer Raya ke 2....kali ni ku rumuskan citer raya di terengganu seminggu dalam satu entri...sebabnya tak galak beraya sangat...balik kampung tok bang megat pun tak..rumah sedara mara dia kat bandar KT pun semua tak terjah..seperti ku story entry lepas.....cucu/ anak buah sakit jangkitan paru paru...dan paling utama kete bang megat rosak...memang tak leh gerak langsung.....memang duk rumah semata tunggu sampai kedai bukak nak beli barang baiki kete....dugaan kitaorang...redha aje la...pakai baju raya duk rumah layan tv hehehe..astro, tv3, tv1, apa channel raya la.....habis citer tv raya aku khatam....nampak tak duk rumah sajo hahaha

Walaupun begitu raya tetap raya....peluang melawat gi hospital pun raya gak kan..tumpang kete pak mentua....gi hospital dulu pastu singgah beraya rumah kawan rumah mak mertua dekat situ jugak...jadi la janji beraya....ahaks tu pun dah suka galak bebenor.....baju raya berhelai ni kena la melaram kekeke...pakai kejap jadi la ye....mood raya kata kau...pak mentua offer je pakai kete dia...bang megat ko tau je la....malas la nak pakai kete orang nak kete sendiri...ngade la..bukan kete sapa pun...haishhla alasan tu...nk duk rumah...

Raya ketiga kete siap....yahooo..tgk resit...teguk jap ailio...sebelah tangan gak la...bang megat napa dia cool je...aku yang panas tengok resit...aku tanya bang ada ke tak duit ni....ada ada ada...tu je a jawapannya....aku dah risau bebenor ni...bajet raya lari ni...sekali dia bayar laju je....aku nangis dalam hati...kan best duit tu gi holiday ke...gi shopping ke...uihhhhhh tak de rezeki namanya..mmg habis ke kereta...kerosakan nya punca utama...timing belt dah haus...gasket kena tukar...pastu ada suis pe benda ntah bengkok kena tukar 8 biji....waja waja memang ko minta di manja kan sebelum balik dah siap servis...ganti aircond kena RM300..ni total habis gak RM1000 ke dia...pasni jangan nk macam macam je waja...jeles aku ni...kalau tak duit tu leh joli tau..sobss..eh duit orang kau yang panas...keke harusla duit suami duit ku jua...

So cerita raya di kampung setakat ni saja....lepas kete baik memang tak terus nak balik KL je...tapi sebab kesian kat bini tak beraya..bang megat ajak gi rumah Nurul geng blogger Morenian...kesian katanya...hukhuk...gi Marang semata okeh nk gi rumah nurul...kesian bini nak beraya sangatttt...dapat raya kg nurul seronok gile...lepas gian asyik duk rumah..dengan line maxis macam haram.....iolls tak de sosial media...update kena gi bandar....huhuhu...kenangan dugaan beraya 2015 akan ku ingat....pasni gi memana pastikan enjin kete dalam keadaan baik,,,kalau tak jadi macam akak ye..melayanggggggggg RM$$$...



Dugaan raya pertama...sepupu Fayel. Rayyan masuk hospital raya pertama....dah semua takde mood....Rayyan kena jangkitan paru paru...hari raya Ke 4 dah keluar...lega dah sihat

Dugaan kedua..waja oh waja....melayang RM$$$,,,,nak raya pulak dia sakit....macam macam hal...nasib baik la rosak depan rumah tau betul betul dah sampai....

Raya Kedua hihihi kesempatan balik hospital singgah rumah dekat dekat situ...kawan pak mentua.....

Anak Bujang kemain semangat nak sangat pakai baju raya Ben10...raya kedua kasi rasmi...atas bawah Ben10...termasuk sepende hahaha
Abam Ben10 nak beraya....dengan outfit Ben10 lagi....baju raya lain tak pandang....Ben10 saja yeeeeee....excited gak ni...dapat baju Ben10 semangat dia lain macam

Yeayy husband ku bawa beraya Marang....beraya rumah Nurul geng blogger Morenian....padahal kat KL leh je jumpa...nak feel pegi beraya tu ...haha

kete dah siap yuhuuuuuuuuu laju terus bini ngajak ke bandor. KT...moh kita bang...lalalal terus tepuk dahi ahahaha...dasar bini kuat jalan gini la




























23 July 2015

Raya Pertama 2015 di Terengganu

Selamat Hari Raya Aidilfitri semua.....maaf zahir batin....dah kembali bekerja...cukup seminggu cuti raya..kembali rutin macam biasa ...ok start keje dah....mood raya nak story pasal raya.....ok jom nak share story...tahun ni turn raya kg suami ...terengganu...wat lek wat pis je sekarang takde dah emo emo...kitaorg balik malam 15hb...biasa la laki aku pesen balik tetengah malam so memang tak harung jam...kete banyak....tapi seronok gak jem ni baru la feel raya ...penuh orang kat rnr meriah ...

Bertolak slow slow kul 12.30 tengah malam....sampai Ajil Terengganu Kul 5 pagi...elok sampai jee...kete mati...ah sudah..bebetul depan rumah....kete rosak daaaaaaa....Alhamdulillah mujur rosak depan rumah...kalau la kat highway...nangissssss..dugaan nak raya...nak kata apa dah nak rosak kan....so memang raya patah kaki lol...raya raya ni mana la bengkel bukak ...so tunggu la raya ke 3 kot bukak nak beli barang....bang megat tepuk dahi huhu...melayang duit lagi...cool esok hari raya...bertabah la redha...huhu

Hari Raya 16 Julai tiba...tahun ni aku tak sempat nak pi solat sunat aidilfitri....sibuk tolong mertua kat dapur..banyak benda nak di buat...nak kejut fayel bangun pagi...nasib baik senang bangun..lega di situ...so fayel ikut papa dia solat raya naik moto...biasa gi sekali...dah tak sempat nak kemas rumah , dapur...mak mertua lak tahun ni dia cat rumah...pasang tikar getah baru....so banyak aktiviti kemas kemas ....menu pagi raya Terengganu sini takde ketuapt, rendang tu ye....taoi aku bawa rendang ..masak sendiri ko hehehe...lepas rindu di pagi hari nanti...menu pagi raya Nasi Minyak +Gulai Ayam...Nasi Mimyak terengganu sedap tauu...makan ngan sambal belacan....walawehh lupa ketupat hehe

Dugaan pulak pagi raya..anak buah anak adik ipar kena warded pulak...umur sama fayel 3 tahun...Rayyan nama nya...Rayyan kena jangkitan paru paru...malam raya tu dia dah semput semput nafas....batuk tak berhenti...pagi raya tu dah nampak teruk sangat macam lelah..kena bawa hospital la amik neb....sampai hospital kuala berang...doktor cakap kena tahan...kuman dalam paru paru...Allah hai..dugaan pagi raya keluarga bang megat...mertua dah tak sedap hati...so memang takde mood acara bergambar...salam pagi raya pun lupa.tapi aku snap gak pic pagi raya kenangan kitaorang anak beranak bertiga....buat syarat je bergambar...so 3 beranak je la beria...family takde...semua susah hati...

Dalam banyak hal cucu sakit...kete rosak..rumah bang megat orang datang tak putus...hoi la baru nak duduk ...dah ada bagi salam..memang ramai...sekali datang bergerombolan sedara mara dia...so pagi raya memang tak keluar beraya duk rumah tunggu tetamu datang....gitula melaram pagi raya duk umah saja...kontrak basuh pinggan huhuhu....gituuuuuuuu...takpe la dugaan raya tahun ni macam macam nau....tahun depan turn muar peel berjalan raya....yahoo lepas dendam tahun depan .....muar mu tunggu aku datang tahun depan...Insya Allah panjang umur ada rezeki....


Pagi raya 2 jejaka nak pi solat sunat aidilfitri...mama tak pegi so naik moto dengan papa

Sementara anak apak belum balik masjid...mak melaram baju rayaaaaaaa...siap mekap semua dahhh...my baju raya dari poplook saja



Dak kecik dah balik masjid dah..salam salam mama dulu....papa nya salam tak de gambar..



Anak bujang posing ngan mama....tapi mata ke tv


Sibuk nau nak makan kuih raya....



Candid kesayangan anak papa ni...kemain berdua ....bikin mama jeles je manja manja 



Dah takde mood dah...rambut pun serabai dah...songkok dibuangnya

Posing suami isteri lalalalala.....dah kenapa butang baju tak butang


Potret raya anak beranak purplelicious....tahun ni pepel kita.....pic satu keluarga tahun ni memang tak sempat snap...sibuk macam macam...sib baik keluarga pepel ni sempat kannnnnn..kalau tak mau akak meroyan takde gambar


Selfie ngan mia ahmad & sharnaz ahmad ala ala


 Lee Min Ho versi kecik pegi beraya....hohohoho style la konon....




























15 July 2015

Ready Balik Kampung...Raya is Ondaway

Hari ni rabu masih keje lagi....aku cuti ikut bang megat....kalau dia kata cuti maka aku apply cuti....i follow jekkk....tahun ni raya turn belah Terengganu....kalau dulu aku macam emo emo raya negeri orang...now chill la...raya mana sama je pun....enjoy balik kampung jommmmmmm....Insya Allah akan balik tengah malam ni....bang megat pesen drive tetengah hening malam...dia dah biasa ...jarang balik siang...lagipun dia prefer tengah malam mata tak ngantuk dia tu burung hantu mata nyaaaaaaaa....kalau siang mula la tersengguk..tak kisah la bang asal kita anak beranak selamat sampai ke destinasi dengan selamat....

Aku akan bercuti direct satu tempat saja Terengganu semata....so takde pi sana sini negeri...Johor tak balik tahun ni...kot balik lepas raya kan...Tokmak Fayel dah beransur balik kampung pagi subuh tadi...hari ni kena bawa Fayel gi ofis...sapa nak jaga lak kan...Fayel tu dengar gi ofis mama memang dia suka la....suka tul dia datang ofis...dia fikir ofis ni playground ke...huhuhuhu....behave ye Fayel....hari ni ofis pun dah berapa kerat je yang ada....boss semua dah cuti....kot la kang balik awal kita chow kiki....



Packing baju Fayel nya dah setel 1 bag ...megat 1 beg...aku 2 beg...huhuhu ..packing anak dan suami senang je...paling susah pening kepala aku nya....hahaha...duk matching baju tudung...pening aku mikir rasa nak bawa satu almari..itu la perempuan kan..semua pun nak hangkut...ngan tudung berhelai nyaaaaa....baju tido, baju masak, baju jalan, baju basahan..gituuu...aku tak packing dengan luggage..buat penuh bonet...pakai beg biasa je...tapi sorang satu beg...yang benda kecik lain lain sumbat je...rasa malas bawa bakul kekeke.....


Buat semua terutamanya dari kenalan maya ku geng FB, geng Instagram, geng blogger  dan pembaca blog nurmimy dan yang mengenali diri ku seadanya.

Sempena kedatangan lebaran yang mulia ini, daku dengan rendah diri ikhlas dari hati atas sebagai makhluk bernama manusia menyusun sepuluh jari memohon maaf seandainya ada:

 Terkasar bahasa
 Tersilap bicara
 Terlebih gurau senda
 Tersentuh hati dan perasaan
 Termarah yang tak kena
 Tertanya tak tentu hala
 Tersasul yang tak sengaja
 Terpukul kat mana-mana
 Terpekik di telinga
 Terpinjam harta-benda
 Termoody tak semena-mena
 Terumpat kalau ada
 Terlambat tak ikut masa
 Termacam-macam lagilah yang ada kena-mengena

Semoga dimaafkan....
Semoga di hari lebaran nanti akan lebih mengeratkan hubungan ukhwah fillah kita sesama umat dan moga dilimpahi rahmat dari-Nya





























SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI       MAAF ZAHIR DAN BATIN






14 July 2015

Iftar Tahun ke 21 dengan Geng GXIXG

Tetiap tahun kitaorg satu geng tak miss akan spent time berbuka puasa....sejak kitaorang rapat bff geng dari form 2 sampai la di tahun ke 21 persahabatan..acara wajib berbuka puasa wajib ...ahli memang tak cukup tapi tetap diteruskan...bila kenang balik 21 tahun bersama ni...penuh suka duka dalam friensdhip kitaorang...saling mengenali dari zaman hingusan form 2 1995...tak sangka bertahan sehingga 2015...memasing dah kawen beranak pinak hahhhhh..

Sebenarnya dari form 1 dah kenal tapi membentuk jadi ahli tu form2...form 1 just tegur say hi hi...ada yang geng dari sekelas then membawa perkenalan ke kelas lain...so masa form 2 kenangan manis kelab sekolah gi genting lalu tertubuh la geng kitaorang nama GXIXG disebut G19 (Gnineteen)..dari ahli asal 19 orang.....biasalah bila dah satu geng ada yang tarik diri nak keluar....but its sokay G19 terus bertahan...wah kemahen macam group retis lak ko...time tu kitaorg sangat gila kan feminin, res2, msteen....siap buat step menari....then cari pot rumah parent keje ...apa lagi pasang muzik...dance yo...

Aku sayang sangat G19...susah senang bersama....kenal dah macam adik beradik sangat....21 tahun banyak kitaorang lalui bersama...pahit manis kitaorang sekolah ..balik sekolah sama...jadi taiko sekolah..ehhhhh tak kitaorang baik hahaha...kira famous gak la...bukan gedik eh sebab semua bajet hot gojes ekekekekekek...sebut G19 semua satu sekolah tau...geng perempuan ramai ramai yang suka conquer meja kantin..yang suka gelak berkumpul taman mcdonald....yang suka bergambar celah pokok reramai....waalaupun begitu tak ada masalah disiplin ye...cikgu semua kitaorang kamceng....

Ok atas tu mukadimah pasal G19..biasa tetiap tahun cari pot rumah sesapa buat pot luck berbuka...sejak ada anak ni memasing malas nk berbuka makan luar....faktor anak kecik...takut kecoh bising...alasan sebenarnya bukan anak bising tapi mak yang bising kecoh...hehehe..kitaorang kalau jumpa bergegar...dah suka melawak ..gelak...adoi la...pasrah je la suami memasing...bila jumpa memang suami kemana..anak kemana.....lupa diri ko kan..tahun ni takde potluck..cari pot berbuka yang best...so Syira offer berbuka kat office dia Wisma Perwira ATM...satu kepala RM50..jommmmmmm...

Nak review Buffet Wisma Perwira ATM dalam mindef tu...orang awam boleh masuk berbuka puasa...parking sangat la senang.....makan disediakan di ballroom yang besar dan sejuk....makanan macam macam ada...yang terbest sekali ada kambing.....puas makan walau kena beratur...semua makanan sedapppppppp...puas hati....thumbs up tunjuk jari....tempat selesa...surau disediakan pun selesa ....orang ramai tapi smooth makanan cukup...thanks to syira rekomen tempat berbuka yang best.....ok geng jumpa lepas raya....open house raya raya.....muah GXIXG...love uoll till jannah...


orang terawal sampai ..terus nak serbu rumah kocik

fizan, yan, ill, aku, aida

dah ramai dahhhhhhhh moh posing

nostalgia gambar pokok hahaha..G19 memang suka pot pokok dari sekolah...

geng tak cukup....ada 4 orang tak dapat join

G19 junior kalau dah jumpa...budak gadget

mak mak G19 junior....sibuk gak tu nyelit

daku & anak bujang teman mama dia...papa nya keje...tak dapat join...

Tak rugi bawa anak bujang....pemakan buffet...huhuhu

Geng kami ...GXIXG 21 tahun...

Anak anak dah bosan...enjoy la korang ye main game...

Kek special dari Syira....sempena GXIXG yang ke 21...asal jumpa je kek mesti ada haha

 Friedship is love....love uollssssssss....














13 July 2015

Persiapan All In Raya 2015

Camana persiapan raya korang di zaman GST...terkesan tak.....bagi aku marhaein ni memang ada kesan yang banyakkkkkk.....raya tahun GST memang kena jimat cermat...tapi susah nak jimat cermat dari sekadar menyebut jimat apa yang patut...untuk aku tahun ni...kuih raya cut...memang tak buat homemade tapi beli tak banyak....ada 3 jenis kuih je beli...tu pun buat syarat ...orang datang mana nak cekau kuih...tu pun dah separuh duk perabis....huhuhu...takpe biskut raya lepas raya kita pikir alternatif lain...lepas raya mesti ada orang jual biskut raya lagi kannnnnnnn..biasanya pun tetamu datang kita jamu kan makanan raya selain biskut....

Duit raya pulak tahun ni memang tak banyak tukar....aku pulak memang menyimpan note RM5 , RM1  sikit sikit dari awal tahun...so sikit sikit tu tampung la nak bersedekah d hari raya...bang megat strategi tukar duit syiling menimbun dia...dia memang pakar menyimpan syiling....penuh 5  tabung terisi then misi tukar bank....dalam kete pun ada...tak tau la berapa....berapa yang ada ikhlas kami sedekah anak anak....duit raya buat macam ni untuk elak guna duit gaji....dah la bonus bukan dapat masa raya...bulan 4 nun dah dapat...dapat pun tak banyak ...so jangan perabis ke benda tak faedah....more fokus persiapan raya...memang advance takut terlari bajet...

Misi awal first things adalah beli baju raya Fayel...dah ada anak memang sedia maklum peruntukan khas untuk anak anak....raya paling seronok budak budak la..padahal bukan dia tau erti raya lagi....tapi nak gak tukar baju baru kan....aku beli awal baju Fayel memang awal gile....sale bulan Mac aku dah beli..konon nak elak GST....ceh tgk lepas GST sama je kot..takpelah janji dah settle baju Fayel awal senang hati....ikut kemampuan ...aku tak beli brand mahal mahal..tahap kemampuan belum taraf ke pavilion branded label...so misi mak suka murah cari branded suam suam kuku tapi ada nama ok la tu....so Jusco Aeon la tempat kita....Aku cuti Jcard day shopping untuk Fayel...bajet untuk baju jalan raya Fayel RM300 all in...Alhamdulillah dapat 10 tshirt, 2 kemeja, 5 seluar jeans...pilih semua sale kaw kaw 70%, 50%....untuk kasut ...sebab Fayel suka Ben10 awal jugak ku beli masa Metrojaya warehouse harga murah RM25 je...so beli 3 kotak terus...sebab Fayel banyak kasut tak muat dah...settle done persiapan awal.


Settle anak bujang sorang punyaaaaaaaaaaa....paling awal sebelum puasa ...jangan tambah berat badan ye Fayel..risau mama ni 


Koleksi kasut raya kesayangan Ben10..3 kotak terus mama beli sebab murah ...RM25 je..yang sandal tu baru RM15...buat tukar pakai ye nanti..itupun dah selamat pakai dulu ehehe..tak menyabar

heheheh sepende raya Ben 10 gak....Fayel dah free pampers..so sepende kena banyak berhelai....

Masuk bulan puasa...persiapan untuk baju pagi raya like baju melayu tu semua....hah bajet lagi....untuk baju melayu 2 pasang jejaka bajet RM150...untuk aku tahun ni aku awal awal dah beli PopLook RM109 saja....tapi paham le nafsu wanita soping ..baju raya jadi 4 helai ehhhhhhhhhhh....tetiba aje....baju raya baju gaya untuk aku sebenarnya baju keje....lepas raya boleh pakai semula...lepas raya open house ofis raya dah berlambak...harus la melaram lepas raya ke ofis...so disini bajet laju macam air....benda benda kecik pun kena beli...macam songkok raya, sampin, butang baju melayu,... sepende bra raya jugekkkk hihihihi....baju luar je nak baru ke...yang dalam pun kena baru....hiksssssss..ada je benda nak beli kannnnnn....selamat lagi tahun ni tak jejak Jalan TAR, mood republic PWTC, vandeurfestival dan sama waktu dengannya...masih kawal nafsu tak nak gi semua tu...pitammmmmm


tambahan baju raya mama Fayel ngeeeeeeeee...terjebak pulak membeli...baju 3 in 1 ni jadi baju keje gakkkkkk..pastu ada yang dah pakai punnnnn ...



Untuk Mak Abah tak lupa aku belikan diorang baju tema raya tahun ni....mak siap tudung aku beli....aku puas hati sangat ...lapang dada aku dah settle...tahun ni aku tak beraya bersama family aku balik Muar...turn Terengganu tahun ni....bila dah belikan diorang baju raya...terubat sikit rasa terkilan aku tak beraya bersama....tapi sebab mak aku dekat je ngan aku pun sebelah rumah....lepas raya kita jumpa eh mak....kampung tetap balik selagi ada keluarga...walau camana duit tak cukup balik tetap balik...tetap usaha kan jugak balik kampung lagi pulak Terengganu dah ada tol LPT2 lak ni..tetap kita balik ye...duit boleh cari ...keluarga tiada galang ganti nyaaaaa...walau dalam dugaan tu kete kami semput gak la....bang megat aircond kete rosak....kete aku tayar pancit...hukhuk duit lagiiiiiiiiiii....tapi takpe setahun sekali nak meraikan raya....raya pun dalam jimat cermat ni....so kita sederhana saja laaaaaaa ini tahun....selamat balik kampung semua ...tak balik kampung jagan bandar elok elok hehehe



















Google