THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 November 2016

Journey Before 120 kg to After 80kg

Hi Assalam

Ok nak sambung balik kisah misi kuruskan badan...aku terpaksa cari masa gak menulis jugak journey ni since ramai dah tanya...pm/ wasap...sampai penat nk repeat jawapan dari soalan yang lebih kurang sama...so tulis blog la senang..heheeh huraikan semua nanti sapa tanya aku bagi je link copy blog ni..settle...hah pastu jangan malas baca...tanya lagi...pitam akak dekkkkkkkkkkk...

Untuk motivasi diri sendiri ...semoga manfaat untuk orang lain...since ramai yang tanya...camana memulakan diet..dan istiqamah...hmmm...agak payah sebenarnya....since aku seorang yang kuat makan sedap...aku suka makan sampai aku lupa diri....aku kategori gemuk makan ubat...ye kisah nya aku ada penyakit autoimmune Myasthenia Gravis sejak form 3 umur 15 tahun...ubat yg aku makan salah satu nya steroid...ye kesan steroid sangat kuat...aku seorang yang bersize S saja boleh naik ke L...bayangkan....kena masa bebudak tak tau apa nafsu makan serakah...bila orang tanya gemuk salah kan ubat ..ye memang betul...kesan sampingan memang gain weight..sudah takdir kecik2 dh dpt penyakit...

Pendek citer sampai umur aku remaja pun aku membesar size statik L manjang....till aku keje size jadi XL...walaupun begitu aku tak berapa kisah ngan berat badan yang naik...tak pernah kisah...aku penting kan gaya mutu keunggulan...bagi aku time tu..gemuk pun takpe...cantik penampilan itu penting..hehehe..ye sebab tu aku anggun..kofkof..batuk...bagi la chance la sikit....berat aku sekitar 68-76 kg ..gitu la...still gojes lagi...anggapan mu gitu....aku fikir gini..selagi ada jual size baju plus size selagi tu aku beranggapan aku tak gemuk lagi...hahahaah,,,saikoooooooo

Sehingga la dah keje pun badan still besar...plum...gemuk gak la tapi tak kisah sgt...selagi ada yang sayang ehhhhhh....over....merasakan down dengan badan gemuk tak langsung...aku dikelilingi kawan kawan ..teman lelaki yang boleh terima cara aku...malahan takde yang kecam kutuk ...disebabkan itu aku rasa terlebih konfiden dgn badan sendiri...apatah  bertemu jodoh dengan orang yang sememangnya suka kan ciri ciri badan macam aku ni...yes im luckily bab ni,,ramai orang cinta kekdah....jangan kecam akak...jujur tauu

Tapi aku lupa satu perkara adalah kesihatan..setakat hari ni tiasa masalah kesihatan kronik yang teruk...belum lagi kena...aku tersedar satu perkara bila aku rasa faktor penambahan umur...aku perlu do something...ini utk diri sendiri dan masa akan datang..cegah sebelum terkena...jadi bermula la episod menguruskan badan...ambil masa yang lama...perjalanan bermula bulan puasa june 2016..korang jangan rasa down ye kalau masih belum berjaya.tengok aku sendiri...35 tahun baru la dapat mengatasi nafsu kelaparan ...tak caya wehhh

Masa kahwin aku memang gemuk..lagi nak dekat hari sanding menjadi jadi ko gemuk...gileeee..apa nak jadi...hahaha...ah tak kisah aku bahagia nok jadi pengantin baru nasib pelamin tak roboh ngeeeeeeeeee....yang pasti suami aku pun sedang padan je ngan aku....dia pun besar gak orang nya tak la gemuk tapi secocok gitu..(always nak up kan!!).....anggap la lepas kahwin bahagia...gemuk makin menjadi hahaha...aje gile tak sedar diri....sampai la plan nak pregnant setelah 2-3 bulan kahwin...stress sangat time ni...dgn period tak regular...time ni doc banyak advise kurus kan badan...buat pekak badak je...mujur 6 bulan kahwin rezeki awal pregnant...pregnant dgn badan gemuk adalah tak best nasib naik 5kg je till delivered...habis pantang loss 20kg !! wow amazing gile la...ini tak pernah berlaku dalam diri aku...

Kegembiraan aku dengan badan baru lepas pantang tak habis...anak habis breastfeed awal 8 bulan dah wean off...akibatnya mak nya makan lupa diri macam bela saka...lupa makan tak sama macam breastfeed...berat ku naik berkilo kilo...nangis.........pun tak sesedar diri lagi tu...sampai la terasa rasa nak menambah anak  setelah 2 tahun rest czer...rasa susah nya la nk dapat...hmmm makan ubat hormon..gemuk lg teruk...then stop jumpa doc..dia advice kali ni awak cuba la kurus kan badan mana tau rezeki selepas ini..tak cuba tak tau..yes faktor utama nak pregnant...since aku bersalin kan fayel czer...aku bebetul ready masa fayel umur 3 tahun...jadi nya baru la mencuba ttc semula..

Aku start bulan puasa June 2016...dengan memulakan misi...antara nya

- cut manis, gula
- cut ais
- stop makan malam by 8 pm

aku cuba 3 benda ni di atas dulu..makan cuba cuba tukar ke meratah lauk pauk...seminggu cuba...then tukar makan selain nasi...ganti bihun, apa saja selain nasi...kena slow2 bagi badan serasi tak leh drastik...dalam pada slow kurang kan makan tu..still ada pengambilan minyak, gula garam dalam masakan..puasa adalah the best timing nak kuruskan badan...kebetulan puasa aku penuh tahun ni...Alhamdulillah sebulan berjaya la juga penimbang tu berubah angka....speechless...tak pernah ku sangka sangka dalam hidup....

Tapii dugaan nya adalah di hari raya...nak tak nak ko kena makan...penat rasa puasa menahan kelaparan tetiba raya ko kena cheat day....tapi aku set mind...ketupat boleh makan sehari 10 ketul aje...berjaya...belum konsisten lagi...lepas raya dugaan open house yang banyak....adududu ..makan jugak tapi still berpegang prinsip makan sikit small portion..tapi masih ada garam, gula, minyak dalam makanan..

Betul betul konsisten sepenuhnya no minyak, garam sikit, no gula. air suam adalah bulan August 2016....selepas raya ...dah puas makan sedap kan...mari la kembali ke pangkal jalan...hah ni memang bebetul buat....pantau bebetul turun naik berat badan.....aku memulakan diet dengan menu eat clean...aku banyak berpandukan pada blog kevin zahri...paling aku suka kisah kajayaan dalam tu...sangat inspirasi...

Now pejam celik dah bulan November...kira kira 5 bulan sudah aku dengan misi diet...5 bulan aku hampir berjaya sipi lagi nak capai misi..until no...5 bulan masih lagi ada kekuatan diet...dah boleh adapt dgn menu harian sihat...badan dah boleh terima...apapun kena set mind ye..mental kena kuat... bulan penurunan yang ketara tanpa sedar....ye ini tanpa sedar...jaga pemakanan...jangan putus asa..jangan cepat rasa surrender...bila ada hasil ko akan lagi bertambah tambah motivate diri taknak patah balik....ok panjang share ...ini part 1...next nanti aku share lagi pasal update berat sepanjang 5 bulan dan supplement aku makan kay...untuk kali ni semoga korang akan berjaya jugak...aku boleh korang sure boleh....




Perubahan 2 minggu 14 June ...pertama kali aku impress dengan baju ni...kemudian after September...pun banyak change..

Tunic Hijau saksi setiap bulan...dan now dah longgar gile...muslimah ko

Progress July menampakkan perubahan dari 120 ke 115 dan sebulan selepas itu menajdi 107 kg

Tanpa kau sedar perubahan dari segi baju...amat ketara...

Journey dengan baju yang sama mengikut perubahan bulan adalah sangat membantu motivasi kan aku



Terbaru di November...dress poplook asal nya bersize 4xl kini menjadi loose...sukaaaaaaaaa





















04 November 2016

Pakai Korset Boleh Kurus? Boleh Sila Pakai House Of Corset

Salam Hai uolls....kakak mimy kembali now sejak sejak demam suri hati mr pilot tu ..nama iols jadi  kakak wonda mimy...gara gara terobsess watak worda...melekat pulak kakak wonda...#eh....pasni panggil kakak wonda la eh...weh move on move on....kak wonda cuba nk move tapi tak leh...ko dah kenapa...ko ingat ko neelofa ke...ko tu mimilopa ..tempias mama lopa hehe lopa tu kucing aku le ...hihi

Lama aku tak tulis blog kan..sampai Suraya Sulatin cop aku pemalas punya orang...weh napa ntah tak leh jadi macam dia...dia tu dari zaman dia meronggeng single life, nak kahwin, ada shien now dah bisneswomen ..tetap la dengan chooyaya dia...hoi roh rajin apa ko pakai hah...ada gak la tegur eh mimi napa tak tulis blog dah..terpaksa gelak memalu kucing...tak tau nak jawab apa...aku kan berangan snap pic banyak then nanti aku nk letak kat blog...aishh napa ntah..nah now dah bulan November...sampai kesudah ko kepam semua pic...

Ok fyi sapa follow aku kat fb, ig maybe dah tau kot...aku dah berjaya kurangkan berat badan..hoyehhh...benda paling susah aku nak buat...aku success pulak...speechless...aku rasa berkat Ramadhan bulan mulia...permulaan pertama...memula start first day puasa....then terus la ke hari ini...aku tak sangka boleh kurang kan berat badan dari 123 kg ke 89 kg ( terkini untuk 3 November 2016)...siapa biasa baca blog, kenal aku lama faham la aku ni cana...kahwin pun gemuk nok...kemain asik nak kurus kurus masa tu pastu nan hado...bulat montel la ko jadi pengantin...nasib baik pelamin tak roboh je ko...apapun tapi merasa kejap kurus masa lepas beranak...terbaik pantang tegar...pastu lupa diri stop breastfeeding makan macam bela saka...mengepam badan aku naik...



my journey from 123 kg to 89 kg...mission going to 60kg..agak agak capai tak hehehe...wish me luck

Pasal cemana leh kurus...next entry aku share ye....hari ni nak citer pasal korset best...aku start pakai korset lambat...jujur aku dengar korset aku takut..banyak kisah tak best aku dengan korset ni...dari kisah pengsan masa lepas nikah sebab korset...hah terbawa bawa...pastu seriau dengar harga korset ribu...debar dada mak dengar ribu ni...ramai la promote yang ribu ribu ni..dah try pakai pun..tapi tetap akak tak selesa rasa ada tulang tu buat aku rasa jalan macam robot...pastu hazab nya nak ke toilet...one more thing kena ingat ye bila ko dalam proses kuruskan badan..kekerapan ke toilet akan kerap berlaku..proses detox...kena pakai korset tu buat ko tak selesa dan serik nak ulang pakai banyak kali..

Tapi tapi korang kena ingat ye...salah satu tips kurus PAKAILAH KORSET !! ..why??bila kita pakai konsisten 8 jam sehari dia mengetatkan perut kita then bila kita terlebih makan akan buat kita senak so kita tau time limit dah tak leh sumbat makanan...memula pakai memang tak selesa but bila dia jadi rutin lelama akan terbiasa..shape badan cantik, nafsu makan berkurangan..nanti lelama size akan loose...macam aku la memula pakai 5xl & now 4xl uolls..nampak tak korset ni rahsia kejayaan kurus gak tau...jadi mulakan pakai korset ye....ada orang kata pakai korset body fake...haloooooooo yang cakap tu ko sanggup ke pakai baju mengeleber perut...baik pakai korset dari nampak lelemak tepu...

Kalau korang tanya aku yang kedek cheapskate ni ...aku rekomen HOUSE OF KORSET nya brand...harga dia tanjat mampu milik..takde riban ..tak yah installment...buang masa nak hutang bagai...paling best takde tulang yang buat tak selesa tu...pastu ada lubang senang nak kencing or berak...terbaik........harga sebenar RM150 tapi now dorang tengah buat promo RM130 BELI 2 rm240...berbaloi ni tgh murah...sekali beli 1 akan beli tambah buat tukar pakai...aku lettew..**.HARGA BELUM CAJ POSTAGE YE..SILA TAMBAH RM8 untuk postage
Ciri istimewa yang ADA pada corset ini..!!

Membaiki tekstur tebuh anda dan membentuk tubuh anda..
Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..
Sangat selesa kain lembut dan sejuk..
Tanpa tetulang yang merimaskan..
Memberi keselesaan pada si pemakai..
Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.
Sangat mudah dipakai (one piece)



Paliing best size dari orang kecik sampai bigger boleh pakai...iolls 5xl now dah 4xl..doakan aku 
xl..amin..gagaga..berangan percuma..tq

Nak cuci senang je. Korang just rendam dalam Softlan and sidai. Takyah masuk dalam washing machine ok? Fabric dia jenis lembut so bila pakai tak panas and takde tulang yang mencucuk-cucuk dekat perut.





Testimoni adalah diri aku sendiri...sebab aku pakai..lihat la pandang la ye...hehe..tiru macam saya...amboiiiiiii...sila percaya..tak percaya moh kita jumpa depan depan huhuhu...


 so dah percaya ke?? kakak wonda mimy dah kurus sikit..nak kurus macam kakak wonda mimy sila la pakai korset..meh order meh


UNTUK ORDER :


EMAIL : nor.zmy@gmail,com or

Whatsapp : 012 2056935










































22 September 2016

Sembang Produk Skin Care Hot : Deeja Cosmetic


Hi Assalam uolls,


Lama tak sembang sembang kat blog kan..ok la hari ni nak sembang pasal produk muka..terpanggil rasa nak share pasal skincare terbaru aku tengah consume & cuba,...sambil cuba akak review okay...sapa follow pasal skin care aku memang tau la aku ni jenis orang yang tak setia pada produk...muahahaah..jangan kecam...dasar tak setia memang macam ni...aku suka nak hasil yang terbaik kebabom ..harga murah tapi muka feloles...pastu cari skin care pakej lengkap berbaloi...lalu terpengaruh terjebak la dengan Deeja Cosmetic yang disebut sebut ramai itu ...mampu cantik  dalam masa  5 hari!!!


Sampai la diperkenal kan satu produk skin care yang semakin mendapat tempat di hati ramai...Deeja Cosmetic...hasil keberkesanan produk ni ramai dah akui...tagline dia keayuan semulajadi ...yeszaa...terbaik...duta dia pun si cantik manis Sherry Ibrahim...kat ig dia sendiri tunjuk cara cara dia pakai...bukan propa ye...dia memang pakai produk ni...jadi aku teruja gak nak mencuba..sapa tau muka aku secantik kulit dia..




So moh la kita check apa bahan bahan yang terkandung dalam nya...di datang kan dengan set 5 dalam 1 dan berbagai fungsi nya dari setiap satu..tertera seperti di bawah:
Set DEEJA COSMETIC:



1. SABUN PEMBERSIH MUKA ±120gm (NOT150702472K)

- Membantu membersihkan kulit wajah dengan mendalam
- Membantu menyinkirkan sel2 kulit yang mati
- Membantu Membersihkan kulit sehingga ke dalam dengan partikel nano
Kandungan utama : Air Mawar, Susu & Beras
.
2. TONER NANO ±30ml (NOT150702471K)
- Membantu melembabkan kulit sepanjang hari 
- Membantu Mengecilkan liang pori yang besar
- Membantu Menjadikan kulit lebih segar, bersih seharian 
- Membantu mengimbangi pH kulit
Kandungan utama : Aloe Vera & Air Mawar
.
3. KRIM SIANG ±6gm (NOT150702468K)
- Membantu Mencerahkan kulit secara optimum semulajadi
- Mengandungki SPF 35 untuk perlindungan dari UV
- Membantu Memberikan tona kulit yang sekata & seimbang
Kandungan utama : Minyak Biji Anggur & Serbuk Mutiara
.
4. KRIM MALAM ±6gm (NOT150702469K)
- Membantu memperbaiki kulit
- Membantu mencegah masalah kulit
- Membantu kulit kelihatan lebih remaja
Kandungan utama : Minyak Jojoba & Kunyit
.
5. KRIM NANO (Malam) ±6gm (NOT150702438K)
- Memberi nutrisi pada kulit pada waktu malam selepas seharian kulit terdedah dengan sinaran matahari dan juga kotoran
- Membantu mengembalikan keanjalan kulit
- Memberi kelembapan kulit 
- Membantu Menjadikan kulit sehalus kulit bayi



Banyak testimoni positif berjaya dengan Deeja Cosmetic....boleh baca pengakuan sebenar nya..termasuk aku sendiri....hehehe..citer banyak tak guna nanti orang tak caya so korang tengok la sendiri yekkkkkkkk

Testimoni diri sendiri yang in love dengan sabun pembersih muka....best...lembut je muka..produk wajib ada dalam bilik air

Terus aku jadi ayu gituuuuuuuuuu muaahaahah jangan kecam..kata keayuan semulajadi..nah muka jadi bersih ...

Ni pulak muka combination krim siang ...muka jadi macam pakai bedak..walhal tak pun...sapu blusher & contouring je....terus berubah muka aku...wow ayu nya...penangan Deeja Cosmetic


Kalau korang ada masala kulit seperti dibawah..

  • Letih dan tak fresh
  • muka nampak tua dari usia
  • kulit kering kusam jerawat
  • selfie kena filter b612, 360 dll 
sangat la di syorkan mencuba Deeja Cosmetic ini...hasilnya pasti korang puas hati...aku sendiri gebang ni aku pun pakai weh ..aku paling suka sabun dia...semakin cuci semakin bersih...lembut aje...sila layari info seperti di bawah untuk maklumat lebih banyak dan sebarang pembelian....


Instagram: @deeja_cosmetic_HQ
Telefon: 019-694 5950















28 August 2016

Tips to Wear Long Dresses


Long dresses atau maxi dresses sering menjadi pilihan ramai wanita untuk ke mana sahaja. Ia boleh dijadikan sebagai pakaian kasual ketika cuti hujung minggu, boleh digayakan ke pejabat, dan juga boleh dipakai ketika menghadiri majlis-majlis istimewa asalkan kena dengan gaya. Bukan sahaja selesa dipakai, koleksi long dresses ini juga boleh digayakan oleh wanita bertudung. Ia membuatkan si pemakai kelihatan lebih feminine dan tampil menyerlah. Jom kita lihat beberapa tips penting ketika ingin memakai atau menggayakan koleksi Muslimah long dresses ini;


First of all, pastikan anda memakai koleksi long dress yang menepati dengan saiz anda. Jangan memakai long dress yang bersaiz terlalu besar kerana ia akan menyukarkan pergerakkan anda (kerana terlalu labuh) dan elakkan daripada memakai long dress yang bersaiz terlalu kecil.

Seterusnya, kenali bentuk badan anda terlebih dahulu dan pakai koleksi long dress yang bersesuaian dengan potongan badan anda tersebut. Terdapat banyak rekaan dan potongan yang boleh anda temui di pasaran.

Ketiga, wear the right shoes! Apa yang menarik mengenai koleksi long dress ini adalah ia sesuai untuk anda gayakan dengan apa jua jenis kasut pilihan anda. Anda boleh memilih untuk memakai ankle boots, heels, pumps and even flip flops!

Untuk penampilan yang lebih menyerlah, anda juga boleh menggayakan koleksi long dress ini bersama pemakaian jaket atau cardigan sebagai outerwear anda.





25 August 2016

Aktiviti Cuti Sekolah bersama Uniqlo

Ini kisah cuti sekolah bulan June hari tu di bulan puasa..mari kita throwback semula...


Yeayy…sejak anak dah sekolah aku kena plan apa aktiviti sepanjang cuti yang boleh Fayel join..so tak la buang masa asik nak tengok tv , gadget….baru ni hari sabtu minggu pertama cuti sekolah …kami ke Uniqlo Kids Event bertempat di One Utama Shopping Mall…sanggup papa fayel cuti semata nak teman kan anak bujang kesayangan nya..seawal pagi dah sampai shopping mall tau…puul 9 pagi dah sampai…sebenarnya datang bertujuan gak…Uniqlo, jenama pakaian terkenal anjurkan aktitivi untuk anak anak…aktiviti pertama untuk cuti sekolah ni  adalah membina lego…aktiviti yang sangat menarik …bonding bersama parent jugak…

Nampak Fayel happy sangat dengan aktivit hari itu …excited dia lain macam…dia nampak je lego terus dia semangat nak bina lego…anak anak dibahagi kan 2 kumpulan…lego dibina berdasarkan contoh gambar yang diberi…membina lego yang kecik sebenarnya tak mudah disangka..lagi lagi Fayel tu baru je umur 4 tahun…terkial jugak la dia buat…tapi kami mak pak yang kena support dia bagi semangat…go fayel go…memang kami sorak dari belakang..nampak muka dia stress…tapi ini la challenge dia kena hadap…dia mesti boleh…mama akan support ..bila cabaran siap ..nampak fayel so proud dengan diri dia sendiri..anak anak kita ni sebenarnya bijak…kita kena main peranan dari belakang sampai dia berjaya…

Settle aktiviti lego…yeayy boleh bawa balik Lego..nanti simpan..boleh buat semula kat rumah…aktiviti yang dianjurkan Uniqlo ni sangat menarik la…sambal jalan ke shopping mall tu kita leh drop sekejap anak biar dia leka dengan aktiviti..,.so kita boleh la ambil kesempatan membeli belah…sebelah je pun tempat aktiviti dengan Uniqlo…memudah kan cara 2 dalam 1…

Kesempatan nk dekat raya ni…kesempatan ke Uniqlo dapat la cuci mata sambil tengok koleksi baru kanak kanak Uniqlo…agak menarik baju kanak kanak disini…kualiti tshirt dia ok sangat…sangat selesa di pakai…sesuai untuk kanak kanak yang aktif dan lasak suka bermain…dengan di datangn kan style yang menarik pelbagai karakter…ada Lego, StarWars, Avengers, Sponge Bob..kanak kanak amat suka kan sesuatu karakter..selain itu Uniqlo juga mempunyai banyak pilihan design santai, kasual yang boleh digayakan mengikut tempat dan keadaan…suka sangat semua design Uniqlo…berkenan sesangat dah…tak pikir panjang terus pilih pilih baju raya Fayel…

Finally berjaya jugak mama beli kan Fayel baju raya..tahun ni raya bersama Uniqlo la kita..tak sabar nak gayakan koleksi baju yang smart habis..stylo mylo…material yang sesuai di pakai di hari raya…akan membuatkan anak kita selesa…berhari raya dengan gembira ..kalau korang masih mencari baju yang sesuai untuk anak anak..sila la ke Uniqlo banyak pilihan sangat….setaraf dengan kualiti dan harga berbaloi mampu milik…jangan lupa download apps Uniqlo untuk dapatkan info fesyen update terbaru…






Awal 8 pagi dah sampai..semangat awal heheh...first time ever dtg shopping mall kedai semua tak bukak lagi


kul 9 lebih aktiviti Lego nk start dah...butik Uniqlo pun dah bukak.....


Aktiviti pertama binaan Lego...Fayel dah start seronok
Aktiviti kedua LEGO ...membua octopus..Fayel dah makin sukaaaaaaaaaa....habis aktiviti kita shopping ye
Ok masa untuk shopping....Fayel dh pilih sendiri apa dia nak....harus la pilih design Lego 

Kepuasan hati beraktiviti sambil shopping....anak happy mak pun happy..Fayel terus pakai baju baru...






















09 August 2016

MImy Hamid Mana Hilang??

Assalamulaikum...aku tak pasti either aku masih ada pembaca lagi kat blog ini...terlalu rindu nak menulis ksiah peribadi..tapi aku dah jadi limited...maybe faktor malas pun satu hal...tengok blogger lain gigih sampai sekarang menulis...aku jadi kagum...kenapa la aku tak terus kan aje minat..bila tak berblogging aku hilang sumber carian peribadi untuk diri aku sendiri....hilang cerita kenangan tersimpan...ye aku miss banyak moment..nak comeback..hmmm ...itu lah keje dah tak macam dulu...daily rutin operation berbanding duduk kat audit dulu...berbeza boss jugak..audit even boss tak keluar duk ofis je..masa senggang banyak juga...hiihhi...ni ko duduk produk..hmmm boss meeting keje ko pun di tinggal kan suh siap.......huwaa kadang tu tak cukup masa nk balik nk siap kan keje...enjoy keje memang enjoy sangat...stress takde tapi bidang keje berbeza...


Masih bertiga..doakan kami sampai bersepuluh hehehe...i love my family...oi apa ni sabotaj aku...muka tak nampak

Kehidupan aku masih sama macam ...anak sorang lagi..hehehe ...kalau menambah sure dah kecoh kan :))..hahaha dasar kepoci....takde rezeki lagi...tengah usaha usaha tapi tak nak stress sangat pun...Fayel dah 4 tahun..besar bujang dah...dah sekolah...tapi masih manja lagi...dia dah jadi besfriend aku ...kadang kawan gaduh aku...kalau mood tak kena kitoarg memang macam anjing kucing...hek eleh ngan anak sendiri pun gaduh muahahah..serius weh...gaduh ngan laki kurang tapi gaduh ngan anak la pulak...penambahan anak takde...penambahan anak kucing pun takde...still sorang manja kucing sorang..Lilopa...Lilopa dah besar gak...gebu , montel, gemok...dah start bunyi bising nak kahwin lettew..oh no mama tak ready menantu oiiiiiiiii...


anak anak hehe..fefeling macam anak dua je...sorang bulus



Aduh lama tak menyembang sembang ...byk share dalam Facebook je....blog tak relevan kah?? relevan kalau ko rajin menaip...aku banyak ngadap phone so live thru ig/fb.. tapi tak puas sebenarnya untuk orang macam aku ni suka cerita panjang bagai...fb tu ringkasan aje...takpe rasa rasa nak cari mana mimy hamid hilang..cari la di muka buku..hari hari menempek sana ahakss..jangan jemu jelik sudah la...eh kisah aku tidak...my life my way...gituu...

Nanti nak update la cerita lama..biar pun lama nak memori kan dalam blog ni..senang nak mengimbas cari gambar ke...susah tau takde memori kat blog..bila rasa nk tgk pic raya 2016..wehh takde....padahal tetiap tahun tak miss kot cerita pasal raya je...ramadhan story pun aku miss...apa aku beli pun aku miss...kahkah weyyyyyyyyyy itu pun nk citer kah...ye kene...sebab tetiba aku teringat apa aku pernah pakai...aku google blog aku sendiri tau...nampak tau relevan nnya blog dengan diri aku...


Kisah Raya 2-16...team raya johor..team hijau




Journey terbaru aku dalam proses diet..aduhai malu nak sebut diet...aku kan tak suka sebut diet ni..sebelum ni diet aku kelaut hahaha...tapi istiqomah banyak banyak...ada progress nampaknya berbeza dari dulu yang hot hot shit chicken...serius tak leh move .....bila selalu update progress ramai la yang minta share kat blog please..ok ini salah satu sebab aku kena comeback menulis...ini satu sharing is caring...harap nya aku rajin dan ada masa la ye...ok adios..ketemu waktu yang aku free ye..kalau boleh hari hari nak update..ai rinduuuuuuuuuuuuuu.....



tunggguuu saya mengalami penurunan dari 120-115...masa ni 115 now terbaru 107...



























Google