THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 March 2016

Mastercard Promo untuk Kaki Shopping



Let’s be honest, siapa yang tak suka shopping? Semua orang suka shopping especially bila jualan murah dan lagi best bila kita dapat ganjaran balik macam point atau cashback. Oleh itu, ramai daripada pembeli sekarang ini lebih gemar membeli-belah dengan menggunakan kad kredit. Walaupun ramai yang berpendapat penggunaan kad kredit adalah tidak bagus, sukar untuk dikawal dan menyebabkan kita berhutang, namun itu merupakan penggunaan kad kredit yang salah.

Anda harus menukar mentality tersebut dengan ‘hanya menggunakan kad kredit ketika anda mempunyai wang yang cukup tetapi anda tidak mahu menggunakan wang tunai’. Dengan kata yang lain, jangan gunakan kad kredit ketika anda tidak mempunyai wang yang mencukupi, tetapi gunakan ia sebagai one of your payment method. Dengan penggunaan yang betul, kad kredit sebenarnya memberikan banyak kebaikan dan kemudahan dalam kehidupan anda.  Salah satu kebaikan menggunakan kad kredit adalah dengan menikmati potongan tambahan sebanyak 7% setiap kali anda membeli-belah di ZALORA Malaysia pada hari Khamis.



Bukan itu sahaja, dengan penggunaan kad kredit mastercard ini juga, anda boleh menikmati mata ganjaran yang boleh dituntut nanti bagi setiap penggunaan. Best kan? Tapi ingat, jangan berbelanja tanpa berfikir panjang sehingga melebihi had limit kad kredit anda! Jadilah pembeli yang bijak dan membeli-belah ketika Mastercard Promo ZALORA pada setiap hari Khamis!





















22 March 2016

Fayel say Bye Bye Botol Susu...

Salam all....hari ni nak kongsi sikit tips anak free botol...Fayel ni memang budak botol ...sejak dia kecik lagi memang dia lagi suka botol dari tek mak dia....geram rasa...sebab Fayel ni wean off cepat...8 bulan gitu dah tak nak bf....flow botol kan laju..sedap la hisap nya...Fayel ni dari dia baby sampai ke besar ..kami panggil dia budak susu...susu dan Fayel macam buddy...bff....dulu paling kerap minum sehari 8-10 kali...pengsan nak beli stok susu...masa baby susu mahal aje..Anmum, S26..bayang la kalau sebulan tu kena beli 8 pek...memang rabak.....tak pe la dah suka sangat susu tu badan bambam...sampai ke besar ni tubuh dia memang bernas berisi...sado orang kata...hhehehe..

Masa baby kami ajar dia botol jenis wide neck...ala botol gemuk lebar tu...start dari Pigeon sponsor..eceh sponsor tak menahan...Pigeon bagi free gift Pigeon Peristaltic dapat la dalam 3 botol....botol ni memang bagus tau...sekali dengan puting dia yang elok tak menitik...memang tak risau la kalau leka kejap tertido ke apa...Fayel setia dengan botol ni lama...pastu dah besar sikit...tukar botol je tapi puting tetap guna Pigeon Peristaltic...memang suka sangat puting tu...mesra baby sungguh...sebelum pakai Pigeon aku guna gak Avent, Tommy Tippee, NUK tapi tetap la Pigeon Peristaltic ni kesukaan Fayel...harga memang mahal dow..terima kasih Pigeon sponsor aku hehe..bajet duta sangat lol

Haah bagus memang bagus tapi terlekat sampai ke besar..sampai masa kena stop berbotol...rasa macam awal je kan...sepatutnya umur 2 tahun dah train pakai cawan or sippy cup...tapi kesedap berbotol kan...amik masa jugak nak berpisah botol...aku memang nak stop awal botol...aku tak nak gigi rosal...botol ni memang risiko karies gigi utk kanak kanak...sayang gigi...tak mo rongak bagai...ye tau now gigi tak kekal..tapi biar lah nanti gigi tu luruh secara natural dan ikut umur sepatutnya...kalau leh nak gigi tu tumbuh cantik je macam gigi aku ...#eh...muahahaha...selain tu...aku sakit hai asik nak beli puting...puting selalu kena gigit...seminggu satu puting...mana leh tahan...dah macam pemborong puting pulak kat rumah....dulu beli je puting mahal..dah asik gigit nahhh mamabeli yang murah je..lagi galak dia gigit...

Sejajar itu..ku ambil pendekatan nekad mari kita henti kan amalan botol...bagaimana cara nya?? huhuhu...susah weh..bunyi senang je...pertama kena tukar botol...bermacam botol aku beli...tapi tak berjaya...nak tido menangis nak botol...rimas rasa...mama nak botol susu...mama nak botol susu..gagal lagi...botol main peranan..tengok anak korang suka jenis macam mana...aku try beli jenis straw, sippy cup...yang ni reject....setelah berbotol botol beli membazir begitu saja....finally jumpa jugak botol cawan yang di sukai Fayel....yeayyyyyyyy....dan usaha kedua ialah kena nekad buang botol...nekas ni memang fuh cabaran sungguh...aku buang betul depan fayel...Fayel tengok ni mama buang botol, puting tau...yang ketiga...main kata kata pujian psiko sikit....fayel dah besar kan...bagi la kata kata pujian gitu..sesekali memang dia akan ingat botol..tapi ingatkan dia botol dah buang...sebab tu kena tunjuk depan mata dia sendiri as bukti botol memang tak ada...

Official December 2015...last year..Fayel dah say hi hi to Botol...selamat tinggal botol....good bye my friend...never see you again...never turn back...yeahhhhhh..itu moto Fayel...Fayel now masih menysu lagi...susu masih perlu untuk tumbesaran..tak kan berhenti..minum la selagi suka susu...tapi botol je dah tukar...now Fayel suka botol cup jenis Anakku...brand ni saja yang berjaya menambat hati dia...bukan jenis straw tapi kena sedut..tak kisah la...yang penting berjaya botol...botol ni senang basuh tau...mana nak cari...cari je memana kedai baby bahagian Anakku..harga RM12 gitu la...depends tau anak korang suka jenis camana tapi...sesuai la untuk anak yang suka susu sambil tido...





Tindakan nekad berani mati punya...hahaha kasi buang semua botol n puting...hai cawan baru...


Bismillah percubaan pertama berbotol cawan baru....mama nervous

Yeayy Fayel suka la mama....bestttttttttt...


Official dengan botol cawan...yahoo....


Bila dah serasi kita beli jenis sama warna lain pulak...kasi tukar tukar

Mama nak sleep ni....tapi nak susu...lelap sudah

Sambil tido menyusu pun okey....syioknyaaaaa susu dalam botol ni

Selamat beradu bersama botol cawan kesayangan....cari la brand Anakku yer....ada macam macam warna dan corak mampu memikat hati anak korang...cari jangan tak cari



















































09 March 2016

Aiskrim Malaysia Megatz

Hari ni kita excited nk citer pasal aiskrim malaysia berzaman kaduk now jadi viral trending semula...lalu ramai la menyerbu beli plastik aiskrim...sampai kehabisan...laku keras plastik...sebelum ni pandang tak hingin je kan...yang ko pandang aiskrim orang kaya Magnum tu...dah iklan Magnum duk main...kejap color hitam, gold, baru pink pulakk.....kini aiskrim malaysia sudah kembali tapi versi berbeza telah di variety kan perisa nya...kalau tak dulu satu perisa je...harga dulu pun 10 sen, 20 sen...harga dulu murah nya...

Aku favourite gak aiskrim malaysia ni...dulu mak aku rajin buat...tapi asik di makan aje manjang mak aku malas...ko gi beli belakang rumah je...aku dan adik beradik memang pemborong tegar aiskrim belakang rumah tu..keje nya asik ketuk pintu rumah orang je..cik cik nak aiskrim..hehe..memori sangat...favourite perisa...of course la Milo...selain tu Asam Boi, Bandung, Jagung...hmm dap nyaaaaaaa...

Now zaman viral...sorang share ...maka ramai la sebarkan..Aiskrim Malaysia is back...tapi kali ni dengan versi baru dan kreatif...terbaru perisa sumi jelly dan choki choki...nk kreatif lagi...letak buah dalam aiskrim...aiskrim sihat..bagus gak menggalakkan makan buah.....aku konon la share nak buat..tapi aku rasa angkat tangan....aku surrender penat weh..leceh gak nak ikat satu satu...mampu buat satu je...yang rajin sebenarnya adalah bang megat...dia la bersungguh buat...buat air..tuang dalam plastik ikat...akak kagum...tetiba...wahhhhhh suami saya hebat dan kuat..ehemmmm

Disebabkan kerajinan bersungguh beria bang megat...akak rasa nak jual la...heheh kepala otak ko ingat bisnes je..orang tu bagai nak patah pinggang buat ...hehe..semangat membara tau bang megat..dia beli sumi, choki choki, oreo, susu cair,susu tin...konon nak bagi la anak bujang dia happy..tapi anak bujang dia hanya suka milo saja..punya la beria kan..aku pun suka milo...dah tu yang banyak dalam peti ais nak buat apa...kitaorang bagi gak la anak buah sikit....pun banyak ...kasi jual jom..permulaan kitaorang start jual dalam rumah..bebudak jiran yang datang...pastu petang ahad hari tu dah start jual kat taman permainan...Alhamdulillah laku...

Dah nampak seronok pulak kan...bang megat ko naik syok...dia yang rajin buat sebenarnya..dan sungguh teliti..dia agak cerewet ...aku pun tak kacau ...potong apa pun aku tak buat..dia ada acara dia potong...cana nak letak masukkan bahan..dah tu buat la dia sorang...berdiri tau buat...mmg gagah perkasa sado bang...now diperluaskan lagi bisnes aiskrim malaysia jual kat opis...ehh laku habis...stok masuk setiap hari 30..30 tu la licin...akak tukang promote je...meh meh la beli 50 sen...bang megat bab promote tak reti...so dapat bini suka jual barang..mendapat la...

Insha Allah akan datang..plan untuk aiskrim ni ...kami nak open pre order untuk majlis...mininum order 30 ke atas....kami terima...tapi tempahan diterima hanya weekend dan public holiday saja sebab yang buat bang megat sorang ...bukan aku...aku pun tak reti sangat bab ni...so if ada sesapa berminat nak tempah untuk majlis boleh la contact pa bang megat ye ...iaitu wife dia...aku la..sapa lagi...boleh whatsapp 0122056935..perisa apa nak kita boleh runding bincang ye...di jamin bersih, halal dan sedap ye...bang megat kalau buat dia so cerewet teliti...dia akan prepare macam chef tu...harga jual RM50 sen ye sebatang...



Perisa perisa Aiskrim Malaysia Megatz (RM0.50 sen sebatang)..orang Menara TM boleh la jumpa saya ye nak pembelian...

Sumi Jelly
Milo Oreo
Choki Choki
Ribena Laici



Aiskrim dah start jual kat jiran jiran..acik acik...asik buka pintu budak nak aiskrim

Aiskrim sumi jelly yang hot dan viral ...

Yang ni pulak ribena laici dan milo orea..choki choki in da making

Nyumm aiskrim milo makan panas panas






08 March 2016

Boboiboy The Movie..Terbaikkk..6 Bintang

Salam hi...ketemu hari ni ..nak cite pasal Boboiboy The Movie yang tengah tayang kat pawagam...dah tengok belum?? hot sangat ke?? kalau tak hot takkan la box office weh..3 hari 2 juta !!ku pun tak tau..sebenarnya citer apa ni Boboiboy..watak pun tau Boboiboy, Yaya, Adudu, Gopal...sekadar sebut nama je...eksyen sangat mak kan..heheh..mak layan kartun omputih manjang...elehhhhh ko...

Ada anak suka karakter super hero ni memang semua watak ko hafal..dah tv asik buka channel kartun manjang ..kadang sampai bergaduh sakan...haiyakkkkkk..Iklan movie Boboiboy ni asik la bertalu talu lalu kat tv...saksikan di pawagam 3 Mac..selagi tak sampai 3 Mac tu...selagi tu la Fayel tanya...nk tengok esok ...esok nya pun lum sampai lagi 3 Mac...

Tarikh ditunggu 3 Mac dah tiba..tapi hari khamis la pulak..keje tak de time nak jejak wayang,,takpe esoknya jumaat siap siap booking midnight...pilih fav cinema MBO paing utama murah...senang booking online just collect tiket yg dah bayar...tu dia beratur ramai nak beli tiket... fav place Galaxy Ampang..tempat jajahan satu ketika dulu zaman bercinta..kiki kemain nak throwback la sangat...serius weh ada anak ni jejak wayang sebab nak tengok kartun je..payah nak gi berdua tengok citer lain...nak bawa sekali tak sesuai movie kebanyakan ada klasifikasi 18u...tak sesuai..takpe ar Boboiboy pun layannnnn..

Kitaorang book hari jumaat malam...senang beli online je pilih seat...time amik kul 9.55pm...last tayangan kul 12.05am..tengah malam sangat pulak...kang sian fayel lak dia tertido...balik keje rushing gak...siap siap ..kul 8 mlm dah keluar rumah then makan dulu...pastu terus g Ampang...sampai sana fuh penuh rupanya parent bawa anak anak...dah macam pesta tadika hehehe...serius penuh ..ramai...malam pun happening bebudak ni...tak ngantuk ke...??..dalam panggung bebudak dah riuh rendah ....ate cite kartun mmg budak la suka..kalau movie biasa jangan harap ko nak bising mcm ni..kang mau kena kecam..syhhhhhhhhhhhhhh

Ok movie dh start..memula akak rasa ngantuk la pulak..menguap sudah...siap sound bang megat..nak tido ni apa2 hal kejut..psatu nengok 2 jejaka ni kemain muka ketat bersungguh layan...blur jap mak tengok watak dalam tu...tapiiiiiiiii bila geng tengkotak datang mula la jalan cerita....ceritanya pasal ada geng tengkotak nk kan sfera kuasa dan dorang culik ochobot...so dari situ la pengembaraan bermula boboiboy dan kawan kawan usaha menyelamatkan ochobot..dalam pengembaraan tu banyak la dugaan nya..tapi serius lawak...dah la nama watak watak kelakar...cerita ni menghiburkan tak boring langsung..sepanjang masa nak gelak...ad gak part sedih touching...melting sangat hati...semangat setiakawan...apapun boboiboy dah ada kuasa 5..apa kuasa tambahan tu kena la tengok....nanti tengok tau kita support animasi malaysia terbaik..6 bintang akak bagi.....terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkk



ready...siap siap book online senang bangat...takyah beratur panjang

Semangat dia boboiboy malam tu..cepat cepat...

Jumpa yang besar sikit...nak snap juga

Ajak mama sekali join sesama 

Sebelum citer start...papa fokus apa tu

Gedik nak duk sebelah lelaki ini..sebab sejuk senang peluk

Budak ni dah tak heran apa dah..dia tau nk concentrate

 Selesai tengok ..terbaik..dah ajak tengok lagi..tuggu download la ye














18 February 2016

Happy Birthday My Man 37yrs..Man of Steel My Heart

"7 tahun kenal beliau..7 tahun jugak bertahan ngan peel maciam maciam beliau..7 tahun juga beliau masih setia bersama dengan aku dengan pancaroba yang macam 50 tahun aku rasa...dari pancaroba itu aku jd kuat bersama beliau...hati kau keras roy...hati keras besi tu la aku berjaya lembutkan beliau...hehehe...


Beliau ialah papa@megatfayel...selamat hari lahir ke 37...semoga lagi perkasa gagah..tua bersama...kaya bersama...dan segalanya bersama...aku sayang beliau..suami aku perfek teng twenty thirty forty till hangdred teng"


Sempat copy paste dari FB je...aku tak mampu nak tulis panjang 
berjela ...banyak keje nak settle...next week aku outstation 3 hari...so tak masuk opis....


Hari ni 18 Feb besday beliau atau dikenali dengan Encik Awak..Bang Megat...beliau kini dah 37 tahun usia nya..kenal beliau masa umur 30 tahun ...ada 3 tahun lagi beliau nak ke 4 series..huwa jujur akak takut...4 series orang laki adalah bahaya...huhu..doa aje la biar kita sesama together ye bang..apa yang pernah jadi pada hubungan kita..kita abaikan...kita teguhkan tiang kita memoga kuat hingga ke jannah...

Selamat Hari Lahir Suami ku yang ke 37...semoga panjang umur dan mempertingkatkan amal ibadah dan membimbing kami...




Beliau dan isteri nya yang cantik macam catriona ross ..okbye

Beliau dan keluarga nya yang ada anak sorang..ucapan bila nak tambah anak lagi?


Aku konon nak suprise semalam sekali salah umur beliau..gi tulis 36 hahahaha...37 la...aku masih perasan aku 30..okbye

 Beliau Beliau..itu lah Beliau...camana pun beliau...aku sayang beliau...roomamate, bedmatte, pillowmatte..heheeh
















15 February 2016

Memukau dengan Lipstick LA GIRL - PLAYFULL (Untuk Di Jual Habiskan Stok)

Hi uolls...nk update sikit je..ada keje tak siap lagi tak leh nak update blog...ok gini...nak tolong kawan let go lipstick gloss Matte brand LA GIRL....dia order direct borong from US...LA GIRL ni brand cosmetic dari US sama standard NYX...NYX tu ramai la tau ..dah memang banyak orang jual...dan Sephora pun bawa masuk NYX...LA GIRL belum lagi...tapi best gilos tau produk dia...lipmatte dia lagi best dari NYX...aku ni hantu lipstick jadi aku ni kalah ngan lipstick..pantang cantik aku rembat...berbatang lipstick aku dah try..NYX SMLC semua warna aku ada...LA GIRL ni je tak sempat nak beli semua...kawan update tinggal Playfull...boleh la...selain dari merah ang ang..aku suka warna macam Playfull ni...feberet color....lagi terang lagi bagus...haha...so kalau nak cuba brand LA GIRL ni ada kod warna PLAYFULL saja...yang lain jangan tanya!! ,,,stok lain kawan kata sampai 2 minggu...so meh la cuba dulu Playfull buat koleksi...pastu nanti kalau ok beli warna lain..ok??

HARGA : RM29 ( Postage RM6/ SS RM10) 

Untuk order or pertanyaan boleh melalui :


email : nor.zmy@gmail.com

whatsapp/telegram : 0122056935


AVAILABLE ONLY - PLAYFULL



nampak terang kan Playfull ni...tapi ikut kulit...dan jangan takut..tak pelik la..warna dia lawa



My favourite color range macam ni...sukaaaaaaaaaaaa....nampak mudeee..kena berani sikit la main color..jangan takut...


LA GIRL collection warna lain..lawa lawa kan...ok nak warna ni semua tunggu lagi 2 minggu ye semua...sebelum tu leh la cuba Playfull...nak habiskan stok















Google