THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 April 2015

Minggu Setiausaha 2015 bersama Afgan Hensem

Yeayyyyyyy April datang lagi ...sambil nyanyi...gembira nya April ..yihaaaaaa....Minggu Setiausaha /Secretaries Week is back....dan hari meraikan para setiausaha sana sini....biasanya bila Mac je..geng secretary dah survey survey mana la artis best kat mana...pastu tengok bajet usulkan pada boss gitu.....untung nasib ada bajet jom kita....bestkan jadi setiausaha...hehehe saja nganjing ...haah ye best sebab ada minggu ni je...tapi keje nya bergantung pada Boss...semua nya pada Boss nya peel perangai yang ko kena harungi....gituuu...baik buruk perangai boss terima la dengan tenang.....huhu

Tahun ni rezeki lagi berpeluang meraikan minggu setiausaha.....tahun ke 8 bergelar setiausaha di TM dan tetiap tahun masih ada rezeki bersama sama geng secretary lain meraikan minggu setiausaha...tahun ni aku pegi "Terima Kasih Cinta Afgan" anjuran Menara KL...auwwwwwwwwwwww Afgan...terus terbayang kekiutan muka nya...lesung pipit dalam...eii comel la..tak sabar nk jumpa Afgan...tik tok tik tok...yeaaaaaaaaaaa 23 April is happening yesterday...

Hamboi kemain akak lupa diri ye...mana anak dan suami lalalalala....eh itu di rumah..now hari bersukaria sebagai setiausaha....hari kena rai kita rai la ...semalam bertempat di Menara KL ...again Menara KL....Menara KL tanda support TM gak...lagi pun aku memang suka event buat Menara KL ni...ruang Atmosphere 360 tu ..ruang tertinggi atas nun kecik je pun....so kalau nak tengok artis tengah perform tu memang la puas hati....duk meja jauh pun still ok....beza kalau beli Hotel banquet hall besar...so next year para setiausaha semua sila la ke Menara KL ..abaq hang memang puas hati...walau goodies tak meriah..tapi enjoy the show tu best uolls...

Semalam MC adalah Didie Alias...Didie Alias semalam sopan ...baju memang korporat habis...sesuai la ngan event pun nak rai setiausaha..takkan dia nak pakai ala lady gaga lak...dia sendiri pun cakap...memang dia pakai korporat sinonim dengan imej setiausaha yang nak dirai....dah kata pemenang Artis Lawak popular kan...memang di akui dia kelakar...kelakar bukan buat buat...tapi spontan...terhibur ada je benda nak gelak...butiran ayat keluar dari mulut dia kelakar...superb kak didie...sukaaaaaaaa best enjoy tak sombong....

Makan makan  ..menu semalam dah tukar selalu nasi kan..kali ni western ...fuh dari appertizer, main course , desert semua western....harap maklum nak sangat western kan....so tak kenyang....kiki...tetiba teringat baik la nasi hahaha...selalu MKL tu nasi dan lauk lauk..pastu ramai suggestion nak kan food western..nah amik ko tahun ni western habis style....lalalalal pastu lapor minta nasi....kikiki....

Tetiba tengah makan Afgan datang dengan suara jantan nya...terus akak gelabah..nak makan sesuap dah nebes....suara Afgan meremang bulu roma ....sedap nyaaaaaaaaaa.....Afgan ni pulak pesen suka pegi meja ke meja...sudah nya akak makan dalam standby mode sebab nak kan pic ngan Afgan...kemain ko kan mengedik betul..serius lupa diri ni...sporting la Afgan ni...semua kerenah ibuk ibuk , omti omti dia panggil nya...semua dia layan...sambil nyanyi snap pic...kemain kena kerumun kan ko dik....amboii kalah anuar zain ni....dalam pada dah jumpa afgan tu kan masa gambo tu ehh rangkul pinggang adik Afgan...hoittttttttt hahaha...ala gedik ngan adik adik aje..anak ikan katanya...hiksss..

Nak citer panjang kang boring lak so layan gambo gedik bersama Afgan...so jangan jeles yer peminat Afgan...hehehehe....puas hati secretaries week kali ni ...artis best...mc best...makan pun best gak...apapun best sebab semua preeee...hehehe...tq boss boss kami  untuk penghargaan minggu setiausaha tahun ni...i love u TM ...huhuhu...

wow Afgan in Malaysia...broucher dah keluar awal Feb..kemain gedik ni ha...we want Afgan...we want Afgan

 Nah askhirnya...selamat membeli tiket meja Gold...Gold pun ok je...lagi best VIP & Platinum dapat masuk bilik VIP...sobsss...

Tak sabar nk jumpa Afgan...dah sampai Menara KL..my ootd semalam...red & black...takde baju baru semua ulang tayang semula...mix match...baju hitam tu top kimono wrap mix skirt kain baldu merah hitam...dah cukup..

Kali ni happy sikit geng PA audit join sekali....beli kan meja diorang satu table...yeayyyyyy

Sibuk menkepit ngan Ex PA Audit hahaha...kami buddy takkan terpisah gitu..aku dah keluar unit  pun still sesama dalam grup..

Posing dulu....backdrop Terima Kasih Cinta Afgan

 Meja G7 Gold

Pentas yang kecik aje...ruang tak besor so tak la rasa jauh nak nengok retis

Kawan PA paling lama kenal dalam TM...penuh macam macam citer kitaorang bersama....apa pun tetap sayang diana....

Budak berempat ni sampai awal dulu...hahahah...excited nau nau

Ok pastu geng sama unit pun sampai....posing dulu kay..ni geng PA unit baru aku Mass Market

Kali ni reramai geng dari Mass Market join....

Kami dari Mass Market...nak beli produk TM cari kami hahaha

menu western kita kali ni hamboih sangat ni

caesar salad ciput..adeh tak puas makan cilok nana punya

Creamy mushroom soup..sekali hidup habis..dasar lapar

Salmon berenang renang...apa tah nama lupa...sila tengok menu di atas...

desert ..kek apa tah nama...hm biasa je.

tetiba kak didie datang belakang...hai kak didie tu pasal gambar mcm tu

Didie Alias in da house...best best....tak boring langsung

 Sebelum Afgan muncul check IG Afgan...wow hari ni pakai suit...hensemmmmmmmmmmm

Yeay yang ditunggu....jeritan histeriaaaaaaaa

auwwwwwwwww terima kasih cinta Afgan...

Dikerumun oleh ibuk omti kata Afgan..apapun dia ni sporting...hampir semua meja dia layan bergambar...

ok ehemmmm...memula malu malu jauh sikit

Eh dah dekat....

Alang alang dah dekat kannnnnnnnnn pegang pinggang Afgan....jangan jelesssssssss

Pastu kita sandar bahu Afgan...

Oh Afgan hensem kiutnya.....suara dah la abang abang sangat....muah ciked

Enjoy didie alias mengusik Afgan yang pemalu...

 sebelum balik gambar ngan didie alias....

dan reramai....ok till we meet again next year secretaries week......overalll aku bagi 5 bintang ....sebab enjoy sampai tak sedar kul 3 kena masuk opis semula..


















Rawatan Terapi Pelangsingan Badan & Kecantikan di Mayfair

**Scroll for New Entry**
**Sticky post for 2 days**

Sedia maklum la sekarang ni badan akak yang gedang, gemuk, montel ni…ya ampun apa nak jadi la….lepas pantang berlagak jap turun 20kg merasa la badan merecik turun 20kg uolls….3 tahun berlalu usah dikenang badan yang lama…nah sekarang badan yang baru….hmmmm…pitam….semakin naik dan naik macam belon kena pam….makin penat banyak keje…makin banyak lak laparnya…asyik makan…nikmat makan yang apa yang nak didustakan kalau sedap…ok nak insaf kurus sikit ni…nk stamina sikit…senaman pun jarang…

Baru ni berpeluang ke Mayfair Pavilion…memang tepat pada masanya …terkejut tengok suasana yang tenang rileks cool aje…tenang rasa…memang sesuai la tempat privacy untuk nak memanjakan diri…kasi belai belai muka dan badan….auww tak sabar la….akak sukaaaaaaa sangat….appointment pukul 2 petang aku dah semangat datang awal 1 jam…huhu…ok tak sabar…lets me story step selangkahke Mayfair ye….so nanti leh korang datang sini ….

Ruang legar beauty hall tingkat 7...teruja..cool & damai...

Ok dah sampai Mayfair Pavilion...

Tarikh date sama pulak dengan Dayu....tapi bilik asing asing le...balik janji temu sip sip kopi la kita

First sekali sampai je …pekerja pekerja Mayfair akan sambut mesra then diorang akan bagi borang untuk kita lengkapkan butiran…untuk treatment haritu…aku buat facial dan body..akan mengambil masa 3 jam….ok then kita akan di ukur pakai penimbang..penimbang macam ko pegang handle gitu….so bacaan berat, body fat akan dikira….then ukur tinggi….berat aku ehmmmmmm yg pasti 100++ keatas..tanjat nengoknya berganda aku naik ..tinggi aku 165cm…nasib la tinggi kalau tak kesian badan tak balance…huhuhu….

Sessi check lemak badan tepu

Khusyuk dengor penerangan...fokussssssssss sgt lettew

Ok settle timbang ukuran semua tu….sessi consultation kulit muka…bab ni aku suka sangat….aku ni nan hado je bab skincare ni..semua pun belasah je pakai…aku yang tak setia…tukar tukar tak sampai 2 bulan hahaha…macam berganti baju…hasil scan muka…menakutkan tengok kedalaman kulit …kulit aku di kategorikan berminyak di bahagian zon t tapi check kebawah adalah kering makan ya kulit aku nampak kusam tak sekata…..muka kurang air memang akan kering…so nak bagi muka segar..rajin rajin pakai toner ye….baru tau fungsi toner & moisturizer yang berguna tu…pasni nak pakai...please jangan malas cakap diri sendiri..

Time ni dah seriau tengok kulit sendiri..kulit jenis oily zon t..kering cheeck ke bawah...pencuci sesuai kena berunsurkan gel

Ok kasi settle facial muka berkerak ada banyak masalah tu….proses treatment facial adalah seperti turutan gambar….Treatment yang aku jalani adalah Oil Clean Kit..produk yang digunakan brand Ree’s Skin Formulation. Fuh facial yang best…terbuai buat perasaan..paling best ada body massage.. Treatment yang terdapat di Mayfair adalah seperti berikut…

Bilik Facial treatment yang cool

  • Peremajaan Kulit-Toning kuat, pelembap, rawatan antioksidan akan menyedarkan kulit anda, semangat dan deria.
  • Intensif Rawatan Mata-Kulit yang lebih ketat dan licin di sekeliling mata, mengangkat kening membantu untuk mengurangkan bawah mata "EyeBeg".
  • Terapi Rapi Leher-Mengurangkan kehilangan kelembapan. Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan.
  • Ketegangan Rawatan Akhbar-Tekanan sederhana dengan tenaga minyak aromaterapi  Melancarkan peredaran darah dan peningkatan kesihatan fizikal. Ia juga membantu mengimbangi semula kelonggaran dan kejelasan mental yang meningkat
  • IST Detoksifikasi -Membantu memulihkan filem lipid semula jadi kulit dan menjana semula fungsi halangan yang
  • Kulit Booste -Secara semula jadi dan merawat diringankan kulit, meningkatkan ketegasan, kelembutan-dan keserian.
  • Terapi sel Angkat Rapi -Adalah prosedur bukan pembedahan kosmetik yang menggunakan elektrod untuk merangsang lapisan kulit untuk menghasilkan lebih banyak kolagen untuk menegangkan kulit dan mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan!
  • Refining Terapi Kulit -Mencerahkan & mencerahkan, Meminimumkan The liang roma, Kulit Metabolisme dirangsang dan pembaharuan sel diaktifkan, Hydra infuse

Asyik melayan feeling sampai tertido

Mesin yang diguna kan mengurut muka..Face Lifting

Setelah selesai rawatan muka lebih kurang 1 jam setengah…so kita beralih keperawatan badan…okeh yang sangat ditunggu …nak try treatment di Mayfair….treatment pertama di mulakan denganIF (Intensive Frequency- IF adalah gelombang radio berfrekuensi tinggi yang menembus kedalam kulit dan menghasilkan haba yang meningkatkan peredaran darah..Iaju game ransang lapisan kulit untuk menghasilkan lebih banyak kolagen untuk menegangkan kulit…Untuk IF aku pilih bahagian perut….sambil buat tu berbunyi gak la bising frekuensikan…dan perbezaan akan ketara nampak side sebelah perut ada curve…kempis sikit…bukti bergambar ada tapi takleh tunjuk kat blog ar…malu hihihi…

Bilik IF

Mesin IF berfrekuensi.

Cara IF di sapu bahagian perut..frekuesi akan berbunyi....

Ok setel bab pertama…session kedua… …Vibe Kinetik Terapi (Badan Penuh)..Kesan getaran VKT adalah seperti ribuan urut rolling kecil dengan jauh-inframerah yang membantu membakar lemak. Penggunaan kalori adalah lebih cepat dan lebih cekap berbanding senaman biasa. Hanya 10 minit masa, VKT boleh mengambil 500 kalori, bersamaan dengan satu hingga dua jam latihan itu. Oleh itu, ia membantu untuk mempercepatkan program penurunan berat badan. aku suka buat VKT ni...just berdiri then kaki badan semua bergetar bergegar...10 minit pun rasa kejap...punya la syok badan gegar gegar...kita just berdiri then akan terasa seperti pergerakan kita berlari....selepas habis VKT terasa regangan kaki...

Mesin VKT

Sessi 10 minit yang syok...gegar gegar badan...rileks je...tapi sama mcm berjogging

Session last yang debar hahaha sebab nama dia CLA Chili Slimming …CLA adalah diekstrak daripada biji cili lada. Unsur aktif pada dasarnya capsicum boleh menjadi berkesan dan cepat merangsang penguraian dan perkumuhan lemak badan…fuh dengar chili aku debar aku bayangkan panas pijar…huhu…dah nama chili…krim ni bila sapu sejuk je rasa…bestnya..haha konon pastu badan akan di wrap dengan plastic…like a mumia lutsinar….heheheh…then kita akan di baring kan atas selimut haba dalam keadaan selubung….Selimut haba yang panas boleh melegakan otot; meningkatkan peredaran darah di samping mengurangkan pembendungan cecair….aku cuba nak tido tapi tak lelap…dah terasa bahangnya kepanasan menyerap…macam sauna…cukup masa badan yang panas tu leganyaaaaaaaa….habis lencun badan aku berpeluh….panas tapi puas hati la orang kata…

Syhh tengah kepanasan badan berchili tu...hahaah nak tido tapi gelisah...hahah tapi habis session best lencun

Selesai akhirnya treatment setelah 3 jam…hasilnya aku rasa badan fresh segar….muka pun berseri  je eheheh….then sebelum balik dihidangkan the bunga krisantemum..oh nyamannnyaaaaaa…terasa segar badan….secara keseluruhan aku suka semua treatment yang aku buat..serius enjoy sangat plus pakej Mayfair yang tak lokek bersembang berkongsi setiap fungsi treatment…so untuk yang beminat ada pakej best nak bagi..dari Impian Anggun…


Habis semua session...muka fresh...tegang regang badan muka

Lets minum teh bunga bagi segar badan

“Impian Anggun, sebuah rancangan realiti kecantikan yang dibawakan khas oleh Kumpulan Mayfair, menceritakan kisah-kisah benar para wanita yang berjaya melangsingkan badan dan mengembalikan keremajaan kulit dengan bantuan profesional Mayfair Bodyline sejak tahun 2008. Kini, Impian Anggun merupakan sebuah zon wanita yang menawarkan informasi dan tips untuk membantu mengembalikan keyakinan diri anda dengan menyelesaikan masalah berat badan serta kulit anda”

Apa perlu korang buat untuk menikmati pakej hebat dari Mayfair dan Impian Anggun ..cara nya mudah saja….
Website : www.impiananggun.com.my

2. Nyatakan mengapa anda berminat untuk mengikuti treatment . 10 pembaca bertuah akan menerima hadiah giveaway.

3. Jangan lupa untuk memenangi nya sebelum tarikh tutup 10 Mei 2015 ….


Thank Grace...yang tungkus lumus uli muka badan akak yang 2 kali ganda dari awak hehehe

Manager Mayfair Pavilion..Thanks uolls



Sempena ulang tahan ke-30, Mayfair sedang menjalankan promosi RM30 untuk 3 treatment seperti berikut..


Tunggu apa lagi? Kalau tak sabar-sabar nak tunggu pertandingan, bolehlah lawati Mayfair dengan promosi ini!



















Google