THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2015

READY STOCK !!!! GENIE BRA , CAMI SHAPER, MILANA BRA, PANTY (Setiap Isnin - Jumaat)


ORDER : ORDER BESERTA PEMBAYARAN SETIAP HARI (READY STOCK)
PENGHANTARAN    : ISNIN - JUMAAT (BAYARAN SEBELUM JAM 12 TENGAHARI)
PRODUK       : 
  • GENIE BRA RM35 ( 1 SET FOR 3) 
  • GENIE BRA LACEY HOOK ( 1 PCS RM25) (2 SET RM50)
  • CAMI SHAPER RM35 (1 PCS)
  • MILANA BRA RM45 (1 SET FOR 3) KLASIK ONLY
  • PANTY ( NORMAL/SUPER) (1 FOR RM10, 3 FOR RM28)

                                 ** NOW INCLUDE POSTAGE ONLY RM40 UNTUK 1 SET**




NEW !!!!!!!!!!!!! MILANA BRA 1 SET OF 3 (KLASIK) ONLY RM50 INCLUDE POSTAGE





POSTAGE  : Semenanjung  (1-5 ITEM RM6 / 5-10 ITEM RM10 /ABOVE 10 - free postage)
                      Sabah/ Sarawak  (1-5 ITEM RM10/ 5-10 ITEM RM15 /ABOVE 10 - free postage)

SERVIS POS : POS LAJU 


NOTE  ::
  •  Pembayaran yang di buat pada hari ISNIN - JUMAAT  SEBELUM JAM 12 TENGAHARI  (Barang akan dipos pada hari yang sama
  • Pembayaran pada hari Sabtu-Ahad  (barang akan di hantar pada minggu berikut nya)



CARA ORDER  :  WHATSAPP 012 2056935 /   EMAILnor.zmy@gmail.com
NAMA :
ALAMAT:
CONTACT NO :
SIZE & WARNA :

DETAIL PEMBAYARAN : 
(BERSERTA BUKTI ATTACHMENT SLIP)
Payment Details :
Maybank 
CIMB




** RUJUKAN GAMBAR SEPERTI DI LINK     






25 June 2015

Fayel Berjaya Potty Train di Bulan "Kuasa"

As Salam,

Hari ni excited nak tulis kat blog jugak...mesti coret kenangan....Alhamdulillah Fayel dah berjaya Potty Train akhirnyaaaaaaaaaa...berkat Ramadhan di bulan kuasa...hehe kuasa tu Fayel yang cakap...puas betulkan puasa...kuasa gak di sebut nya.....yer dalam misi nak belajar tu banyak jugak cabaran nya....potty train bukan semudah menyebut lagi untuk budak kecik yang sentiasa pakai pampers..akhirnya Fayel menyerah diri rela tanpa kena paksa ...teriak petir mama dia...heheh umur 3 tahun baru berjaya free pampers..fuh amik nafas jap lega yang terhingga......melepasi dah fasa pampers...tahun depan nak sekolah ni....lega hati mak tak de dah rasa berbelah bagi cana la kat sekolah pakai pampers ni..aduhh...

Cara aku potty train Fayel maybe tak sama macam orang lain....yang teratur atur cara dia...aku tak sabar...aku bukan penyabar....tu pasal amik masa lama...tok mak yang selalu bebel bila ko nak free pampers fayel ni..dah boleh dah ..dah boleh dah...masa tu fayel 2 tahun...nanti nanti la mak....biarlah pampers pun...nah bila Fayel semakin besar berat pun naik pampers dah jadi xxl...time tu dah rasa huwaa fayel please jangan membesar lagi...kandungan pampers xxl sikit sangat....xxl fayel pakai mamy poko...cutting lain kecik...pakai bawah perut....aku tak baper minat jenis pelekat..susah nak pakai kan...memang pakai pampers pants xxl...so paling sesuai mamy poko..tapi kandungan sikit nak nangis ......kalau brand yang biasa wonderpet diapex xxl ni banyak sikit dapat la 36 pcs...

Aku mak bekerja jadi payah sikit nak fokus pada potty train..pada mak yg bekerja berjaya PT awal...aku salute la....aku tak sabar balik keje nak kena mop....untuk permulaan fayel...dia memang terkucil selalu..sakit hati aku...sampai aku amukan petir gak la..sambil mop pun menangis...pastu aku terus surrender...Fayel nya peel kencing berak dulu baru cakap....grrrrrrrrrr...sampai aku bebel la..."Fayel ni benda lain potpet potpet kenapa kencing berak tak nak cakap..kenapa berat sangat mulut tu"......fayel mula la cebik...dah pakai pampers semula...lebih kurang baper bulan eh lupa...tapi adalah gap beberapa bulan...punca nya pampers habis je...tak tahan la haihhhhhh sebulan 2 pek nak beli dah la xxl...so bila dah habis tu..bang megat jadi kejam sikit....dia tunjuk kat fayel box kosong..."pampers dah habis...jadi dah tak leh pakai pampers..lepas ni kena cakap kalau nak kencing"..Fayel tunduk je haha...papa sound ...cuba mama ko buat dek je kan...kalau mama tu laju je ada je dia nak jawab..'kejap kejap'...'mama ni jangan la tanya".grrrr

Dalam percubaan gamble je tu...apa kitaorg buat..minum susu lepas setengah jam gi masuk toilet aturkan kencing...mmg kena sabr tang ni...pastu mulut kena cakap je...dah kencing belum kencing belum...Fayel pulak kuat menyusu..jangan terkejut dia minum susu 3 botol dalam satu masa...memang laju la akan kencing...lepas je menyusu sebotol...dia minta tu papa dia cakap nak susu lagi kena gi kencing..berlari dia pegi semata nak susu...lepas tu minum 2 botol ...nak yang ke 3 pun sama kaedahnya....nak susu kena gi kencing....settle...macam umpan hehe..cabaran dalam PT untuk Fayel...dia manja..anak sorang kan...dalam toilet dah disediakan toilet bowl khas untuk PT...selagi tak pasang dia tak akan duduk...so dah duduk tu kena peluk...dia macam gayat sikit....sediakan kerusi panjat beli IKEA senang dia meniti nak duduk...Fayel kalau nak berak tu..hmmm macam nakberanak haha...siap kena peluk...cium...dah settle tu lega...siap tepuk tangan ...Fayel pandai ..Fayel bijak...jangan lupa kata kata manis pujian...makin dipuji makin kerap la dia ke bilik air....kadang dia sendiri puji diri sendiri haha..ma ateyel pandai kannnn...haah yeeeeeeeeee sangat...seppp hih5....

Malam pun dah tak pakai pampers...hari pertama je basah tilam...seterus nya dia dah ok ...tiapa kali terjaga aku raba tilam hehe...Bangun tido celik mata cecepat cakap..Fayel gi kencing dulu ye...nanti mama buka tv...hah gitu la konsep aku...sukarela tanpa paksaan...budak budak ada perasaaan makin dipaksa lagi memberontak..so memang kena berhemah tataacara ..so sempena berjaya ku hadiahkan Fayel sependa baru...gambar ultraman..reward katanya....pasni kalau berjaya lagi..dah janji mama up lagi sepende Ben10 pulak...matikla mana aku nak cari pende Ben10 ni...dah asik tuntut je.."mama mana pende Ben 10 ateyel?????????? " hmmmmmmmmmmmmmm


Benda penting ni...Potty Seat Fayel macam ni...lekat kat toilet bowl..takde benda alah ni...tak mo dia duduk

Yang macam ni pun ada...tapi ni letak kat rumah tokmak...toilet bawah tokmak cangkung Fayel tak nak...

Sepende baru gambar Otomen hadiah berjaya free pampers...uii tengok size abam umur 11-12yrs punya hehee....


Abam bulat tembam ....pakai pampers perut maju ke depan memang sesuai dah potty train


























22 June 2015

Buka Puasa Hari Ke 2, Ke 3, Ke 4

As Salam Ramadhan,
Hari ni 5 hari berpuasa...amacam mood korang...nak update ni menu buka puasa...huhuh..bye jangan kecam..bulan puasa je kerajinan memasak datang...ikutkan aku ni sempoi...makan sambal tumis bilis dan kicap je dah cukup...goreng ayam ke...memang aku sempoi suka makanan kering ...burger pun takpe....ok je....tapi dah ada suami ni ...pikir tekak dia gak...dah la puasa penuh sebulan.....kalau hari hari biasa tu masak gak tapi menu aku sempoi kadang tak yah masak pun memasing dah penuh kan perut kat ofis makan kenyang kenyang balik rumah rileks...tak yah makan dah...then tido...

Alhamdulillah setakat ni masak memasak bulan puasa tiada juadah membeli...dengan rushing nya tempuh jem...bulan puasa balik awal...kul 4.30 dah balik...so 5 minit sebelum dah laju laju jalan...balik pun ikut highway...takpe la bayar tol pun janji cepat sampai...dari ikut jalan biasa....fuh hazabedah..tak kose la...mengantuk rasa....ikut highway kul 5.05 dah sampai...kadang tu lajak sampai 5.30...tapi takpe masak simple sap sap soi siap...demi mu bang megat...dia kata masak je janji ada nasi...ok le ......so masak la 2 perkara...janji berkuah dan sayur...hah gitu...

Peel laki makan kat rumah tekak nasi memang gini..seboleh jugak nak masak...so ku masak la...hmmm harap nya berterusan la sampai penguhujung ramadhan ni....bazar pun beli kuih je...mahal ooo bajet sehari RM10...kuih +air...hmm harga gst...itu pun beli air 2 bungkus...kuih bang megat RM2...aku nya RM2...hah tak gitu mahal nya...


Hari ke 2


Asam Pedas (Bawang putih, bawag merah, halia, lengkuas, cili blend...bahan blend tumis dengan belacan, air asam, jawa, daun kesum, bunga kantan,  serai...bendi, tomato.....masak dengan bahan ikan or daging...mengelegak...siap...aroma dia wangiiiiiiiiiiiii) , Bilis Tempoyak, Sayur Campur & kuih


Hari ke 3

Sahur bersama bilis belimbing gaul tempoyak sos durian..hoi sedapp...aku jual ni sapa nak RM15 ye

Berbuka 2 menu je cukupp...2 orang je pun makan...daging masak hitam (tumis bahan blend  bawang, halia, udang kering, cili kering bersama 3 sekawan..(kulit kayu manis & the geng) sampai naik bau...letak daging kacau the air asam jawa,kicap pekat, kicap manis,garam, gula...ikut suka nak manis or pedas..then kacau sampai kering..siapppp..)& kubis goreng...



Hari ke 4

#mimymasak tutup dapur....berbuka rumah mak...nyummmy lauk favourite sambal sotong...yahoo..padprik tu untuk fayel...lauk khas tok mak dia masak untuk cucu



Menu untuk hari ke 5, 6, 7, 8...dah siap untuk 4 hari..frozen kan......bang megat tak kisah bab lauk gini..ada orang tak leh kan...so dah dia tak kisah senang la akak ....so menu nya sup, lemak cili api, asam tempoyak, masak merah...so senang...just nak masukkan bahan ikan, ayam, daging or sotong  then sayur...siap...so wat lek wat pis...balik rumah senang hati tak pikir menu dah




























19 June 2015

Cerita Puasa Hari Pertama

AsSalam Ramadhan,...


Selamat berpuasa, bersahur dan memasak jugak...heheh memasak dan tayang menu alah bisa tegal biasa....dan 4 tahun berturut merasai nikmat rushing rushing rempuh jem balik keje nak kejar masak memasak...pastu duk pikir menu....selain mempertingkat ilmu ibadah ..yang bab makan ni selingan aje la...tak yah kecam la eh asyik citer menu aje...heheh...mak mak memang peel begini...yang anak dara tunggu sok dah kahwin...hah time ni merasa la pikir menu ...aku dulu anak dara tau beli kuih je...balik mak aku dah masak...pastu 1 tahun kejap duk ngan parent masih tak yah pikir apa..bila dah pindah duk sendiri hah baru tau pikir menu adalah pening hehehe...

Untuk hari pertama segalanya berjalan dengan lancar....persediaan pun biasa je...beli barang dapur bukan berbonjot troli....macam tahun lepas kitaorg siap pakej sahur kat nsk kul 5 pagi...tahun ni zaman GST...so memang jimat berganda...beli apa yang patut dan rasa memang nak makan...itupun beli kat mini market borong SEGI dekat kat rumah....total habis beli biasa tu je pun dah habis RM150.. termasuk sayur, barang kering....barang basah lain pulak...barang basah mingguan..ikan kembung , daging , sotong ...minggu ni kasi perabis stok ni dulu....habis kita tukar menu ketam, ke udang ke...ayam ke...gituuu...so mana leh kontrol jimat kita cuba...serius terasa harga melampau lampau mahal....

Aku just prepare masak berbuka...senang sikit bab sahur ni....aku tak makan nasi...cukup ada roti dah ok...memang jarang aku masak nasi ni.....lagi pulak dapat suami memang tak makan sahur...cukup teguk air je....senang banyak la aku....tak yah susah payah bangun pagi buta nak kelamkabut reheat lauk ...masak ....menu berbuka dah siap siap masak dari malam. untuk esoknya...tak nak kelam kabut balik takut tak sempat dengan jalan jem nya...petang masak satu lauk je sgoreng sayur....so menu aku biasa nya advance dah siap malam tu jugak....kecuali sabtu ahad aku dah siap masak awal....get ready petang nak rayau pasar ramadhan pulak cari kuih..

Itulah serba sedikit cerita....aku tak gi tarawikh....faktor kesihatan....so biasa nya buat kat rumah saja...nk buat masjid kang takut orang tak faham kenapa la solat duduk padahal nampak sihat aje...luaran je nampak sihat...dalaman tak...tarawikh memerlukan kekuatan kaki so aku memang tak daya la nak buat.....bang megat je pegi...Fayel nak ikut idok di bawa nya....renyah budak kecik katanya...so tahun depan kot Fayel leh ikut...puasa pun aku harap kuat sekuat la nak done...sebab makan ubat kan...so tak nak aniaya diri....ikut mana mampu..rasa tak mampu aku buka dan bayar fidyah..tetiap tahun pun bayar fidyah ...makan ubat pun terpaksa telan je demi jugak tu nak puasa....ubat dah jadi overdose...kui kui...apapun niat baik la..overdose untuk ibadah...boleh kannnnnnn ke macam aniaya diri...uhuhuh...selamat menjalani ibadah puasa dengan takwa dalam keimanan....



Menu semalam hari pertama berbuka...request dari bang megat nak lauk singgang putih terengganu...ha yela ...senang aje menunya...menu simple tp terangkat bontot oii..pastu lawan budu lak...hilang diet...pastu buat bayam celup tepung sebab takde sayor kan...sambal belimbing bilis tu beli je...sedap gak..simpan sikit buat stok sahur makan dengan roti...yang hitam tu kuey teow masak malam sebelum sahur tu...tu yang nampak banyak...walhal simple je .kan..rezeki berbuka puasa..Alhamdulillah



Resepi Singgang Putih Terengganu

Bahan
Bawang Putih
Bawang Merah,
Lengkuas
Asam Keping
Cili Padi
Ikan Kembung/Selar /Tongkol

Bendi



Cara 
Masukkan bahan hiris bawang putih, bawang merah, lengkuas dalam air dan didihkan bagi mengelegak...pastu masukkan asam keping ikut suka....cili padi ketul tak yah ketuk or hiris suka hati nak banyak mana...masukkan bahan ikan, bendi perasakan garam gula....reneh reneh dan siap...sempoi kan resepi ni...hah ni kesukaan my laki...pastikan lawan nya budu perah limau potong cili.....hoiiiiiiiiiiiii 3 pinggan pun boleh ni...heheh



Resepi Bayam Celup Tepung

Bahan
Bayam
Telur
Tepung Gandum
Tepung Beras
Pepper salt

Caranya..
Gaul Bayam dengan campuran tepung gandum, tepung beras, lada sulah...pastu celur telup then celur tepung balik....siap boleh goreng...rasanya rangup rangup...besttttttttttt















17 June 2015

Salam Ramadhan Ya Kareem 1436

Salam untuk semua pembaca blog....kawan kawan secara virtual atau yang memang mengenali diri ku ....salam ramadhan Ya kareem untuk semua....kesempatan ini ..saya memohon maaf segala galanya baik dari segi perbuatan atau lisan...ok selamat bertarawikh...selamat bersahur..selamat beriftar....semoga dipertingkatkan amalan beribadat kita sepanjang sebulan ini....



tulus ikhlas dari hati
Mimy Hamid




















12 June 2015

Bulan June untuk Kami - Myasthenia Gravis

As Salam semua…. sempena bulan kesedaran Myasthenia Gravis bulan June…nak tulis sikit pasal penyakit yang aku hidapi sejak 18 tahun…pernah aku kongsi kan sedikit pengalaman pasal Myasthenia Gravis or dikenali sebagai MG…..masa berlalu 18 tahun aku bersama MG….yang pada awal mula nya dapat detect….langsung aku tak tau apa….nothing zero…kena pulak tahun 1996 masa tu form 3..yang aku tau mak selalu macam sedih…napa la anak dia sorang ni terkena MG ni….aku kena MG masa sekolah jadi semua pergerakan aku limited tak macam orang lain….tak boleh aktif sangat dalam sukan….serius memang aku tertekan ya amat….apakah gejala melanda aku ni …….spoilt my live..

Apa itu MG…jujur aku tak tau menahu langsung pasal MG …bukan aku je …orang luar pun tak tau apa itu MG…aku takut nak pikir apa masa depan aku dengan ada nya MG dalam diri aku…dengan kena makan seumur hidup ubat nya…aku jadi takut nak merangka masa depan….apakah hala tuju hidup aku…aku kena MG budak lagi…masih mentah nak tau semua…masih berkeinginan nak lalui macam macam dalam hidup….aku suka nak main bola jarring… …aku suka nak masuk acara olahraga… tapi aku tak dapat semua itu…yang mampu aku buat jadi tukang sorak ..tukang buat air hari sukan heheheheh…


Info MG buat semua.....


Gejala MG


Semakin aku dewasa semakin aku sedar MG sebati dalam hidup aku…aku terima MG dengan hati terbuka….redha…ini bahagian aku semasa hidup….hidup kena teruskan…aku berhak jalani dunia tanpa sempadan …bersama MG aku harungi hidup membesar bersama MG yang tak sama normal macam orang lain..hakikatnya nampak sama je….beza nya harian aku adalah berbekal kan ubat setiap 5 jam…bersama MG juga aku lalui sama je kehidupan macam orang lain…berkahwin, mengandung, beranak..bekeluarga..Alhamdulillah syukur yang maha esa atas nikmat diberi walau diberi ujian bersama MG...

Melalui entry sebelum ini pernah aku kongsikan kisah aku dan MG...tak sangka ramai jugak yang pm aku melalui nasib yang sama bersama MG....hubungan sesama manusia senasib sepenyakit MG membawa ke sebuah group MG..tak sangka aku selama ni aku rasa aku alone....tiada sapa yang faham dan cuba untuk faham apa yang MG lalui....even orang terdekat pun takkan faham..pada dasarnya kami normal tapi hakikat nya penyakit kami special...sangat special....dan tidak terkecuali boleh menyerang siapa saja....so bersyukur la jika anda bukan MG,...maka jangan la dikecam kami buat buat sakit hanya kerana we all MG !!!

Seronok tak terkata ..tak dapat ungkap bila bertemu geng MG....yes im not alone...we are family.....kami disini berkongsi rasa kehidupan dan segalanya.....di sini kita bersatu melalui penyakit yang sama....yes kita istimewa sebab tu kita MG..kita kuat sebab tu kita di duga MG....buat kawan kawan MG baik yang lama dan baru diagnosis...sesama la kita harungi dengan gembira bersama MG....jangan diratapi kesedihan kita MG...usaha ikhtiar tawakal....yang penting happy dan makan dengan gembira nya..yeayyy yess geng MG kuat makan kekekekek....hidup tanpa stress ye kawan kawan.....

Insya Allah kita kuattt..






orang kuat MG group FB & whatsapp...sayang kak Mas...walau dia bukan pesakit tapi effort dia bersama we olls sentiasa support adik adik ...tqqqqqqqqqq kak banyak banyak


MG ladies yang gile gile sengal boleh tahan....mira, apis,nadiya abak , aida


eh eh terselit dynas mokhtar lak...dynas bukan MG ye...tapi dia teman adik ipar dia one of our geng MG.....so dia support we olls la....

Ramai ramai jumpa dynas ehhhhhhhh haha tak la....ini perjumpaan makan kfc aje 

dengan aida seng....aida tengah preggy ...Aida ni la baca blog pasal MG aku then dia email...terus kami kamceng....pastu history sama lak.....sayang aida













Google