THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 May 2016

Sapu Sapu SEJUK!! Kurus dengan Izeara EXtravaganza

Salam semua......pernah dengar tak produk Izeara Xtravaganza..mustahil tak pernah dengar....produk ni la yang berkali kali di sebut Bella viral sampai report polis tu...yang komplen tak sejuk...yer jangan terkejut memang tak panas....sebab tak panas la uniknya serum kurus ni..bila dah viral tu...akak yang sememangnya badan macam Bella jugak terjebak jebak kepoh nak cuba...

Teruja nak cuba Izeara Extravaganza sebab nak tau rasa hebat sangat ke sejuk dia tu sampai kena viral hehehe


Apa benda sebenarnya Izeara EXtravaganza.....ini adalah serum untuk kurus yang seumpanya tak panas ....cara guna nya sapu sapu saja..opps sebelum sapu kena baca Bismillah...memang dah di highlightkan bacalah Bismillah sebelum sapu...lebih afdal kan kita baca...niat yang baik..gitewwwwww...bau dia pun  sedap ...tak busuk..wangi je...pastu meresap cepat tak melekit...tu pasal cepat kurus...

Sepanjang dah cuba and guna...aku nak bagi komen...serum ni sumpah tak panas...sejuk sejuk sejuk...ulang sekali lagi sejuk...macam kan ko letak air sejuk kat perut...nyamannnnnnn...me is suka sangat....sapu sapu pastu kejap je dah kering...tak rasa tapak tangan tu lekit lekit...pastu dah boleh buat keje macam biasa...camana pulak nak tau dia nya fungsi effect lepas tu...dia akan mendetox kan badan dengan pembuangan air besar...memang rasa lebih kurang selepas 6 jam...tu pasal testimoni yang dah pakai dengan konsisten cepat turun berat badan...ok ni tak sabar ni...selalu la akak bersapu sapu ni...mesti rajin!! malas jangan komplen macam bella ...hehehehehe...

                        Kandungan Bahan Izeara Xtravaganza
  • Stem Cell Formula
  • Produk 100% Bebas bahan kimia
  • Produk 100% Bebas Paraben
  • 100% Terjamin keberkesanannya menurunkan

Kelebihan Serum Izeara Extravaganza  
  • Merupakan serum kurus yang PERTAMA di pasaran yang tidak panas, tidak melekit 100% dan pastinya harga serum ini MAMPU MILIK!
  • Serum kurus pertama di Asia yang ada Cafeisilane C..Ini adalah bahan yang paling pantas mencairkan lemak di bawah kulit..
  • Lemak tertanggal dan terhapus dalam masa 48 Jam di mana korang akan kehilangan 6 Inci dalam masa 48 jam..
  • Melawaskan permbuangan air besar selepas 1 jam menggunakan Serum Izeara Extravaganza ni.. Hilang stretchmark lama dan baru melahirkan sekiranya korang menggunakan secara konsisten selama 7 hari
  • Lemak-lemak tepu dan degil akan disingkirkan dengan cepat!


Sapu sapu kat opis....senang kan bersama Izeara Extravaganza....tak sesusah mana pun...tak ada pun panas..sumpah tak panas...melekit pun takde...senang kan



Silakan cuba ye kawan kawan..tak cuba tak cinta ..harga pun mampu milik berbaloi harga pun dah RM109.00 sahajaaa...botol tinggi dan besar...memang tahan lama....dah pakai confirm tak payah dah nak gi slimming centre yang mahal ribu riban tu ..teknologi yang digunakan adalah sama...krim sejuk !!...hanya modal RM109.00 saja dah boleh slim...bulan puasa ni kita cuba rileks sambil bersapu sapuan sejuk tanpa melekit confirm baju raya meletop sebab lemak dah hilang.....

Butiran details mengenai produk tertera di bawah boleh call no di bawah or whatsapp me pun boleh 0122056935..nanti kakak tolong order kan ye dikkkkkkk...call hal izeara je tau....hihi


Instagram: @izearaxtravaganza 
Telefon: 013-777 3617








10 May 2016

Transbella Soft Launch di Teh Tarik Place ,The Mines.

Hi koranggggggggg....muncul balik akak...hehehe...ampun di pinta akak lost word dah dengan blog...terlalu rindu u u u tapi masa masa...tengok blog orang lain update jeles nyaaaaaaaaaaa....bila aku ada idea nak blog tetiba je blank...apakah?? aku rindu blog....aku akan pastikan berupdate...tak nak terkubur tetiba hilang jeeeeeee...oit jangan buat pasal..kang tetiba blog jadi viagra....seramm...


Entry pertama di bulan May eheheh..wah May terus..April langsung takde..ni story tarikh 23 April 2016 hari Sabtu lepas...akak dapat invitation Transbella Soft Launch di Teh Tarik Place , The Mines...apa tu transbella...jap gi kat bawah panjang lebar akak story mory eh...kalau korang biasa baca blog blogger Suraya Sulatin nak uweet..kalau baca blog dia selalu je ada sue update Transgluta, Zenia...dan sebab blog dia favourite blog aku ..so aku sangat la familiar dengan Transgluta ni...sampai kan aku terjebak beli..hehehe..terus laju wasap sue, nak beli...dah beli tak pakai siap ko...istiqamah la kita memoga pakai la putih seperti di iklan kan....aku consume dulu baru aku berani nk cakap kebaikan produk ni...jujur aku tersangkut makan Transgluta...nak memutih jugakkkkkk...

Nak mukadimah pasal produk best ni...kalau sebelum ni korang biasa dengar Transgluta kan...seperti kita tau Transgluta ialah produk putih..ye bahan utama dia Glutathione memang sumber untuk memutihkan kulit. dan juga Vitamin C..Transgluta ni supplement kecantikan yang selamat mampu merawat kulit muka dan seluruh badan...yang penting produk ini dijamin selamat dan halal...then Transbella pulak..hah ni produk baru...ada beza ke??Transbella ni supplement juga cuma beza nya Transgluta dalam bentuk pil dan telan dengan air...Transbella ni kunyah kunyah sedap makan..fungsi yang sama untuk memutihkan kulit tapiiii Transbella ada collagen..penerangan seperti di bawah.


Soft Launch Transbella di Teh Tarik Place, The Mines

Ok ni baru nak citer pasal soft launch hari tu...soft launch hari tu tersangat la happening...di meriah kan dengan pengacara diva Azwan Ali..Co-Founder cum Blog Ambassador sendiri sapa lagi blogger meletopp gojes Suraya Sulatin...Founder dia Anny Ariffin..Founder yang low profile baik orang nya...tak lupa Duta Produk yang popular di IG, Atita Haris datang dengan DJ NasT dan opi cute...tema semua warna purple..so nice color theme...so penuh ungu di setiap meja...tak lupa geng blogger yang havoc meriah dan bikin kecoh...korang semua memang best...sporting lak tu...korang layan gambar yang happening ritu...

Di hari launching berlangsung


Suasana purple di Teh Tarik Place , The Mines

Posing dulu..dalam ni nampak mcm bukan pepel je ...pakai pepel tau...

orang terawal sampai...posing dulu la hehe

Suraya Sulatin yang cantik mekap doll..nak uwett

Kami dengan Founder Anny & Blog Ambassador Suraya

Azwan Ali dah sampaiiiiiiiiii..yuhuuuuuuu
  Meriah suasana dengan keletah dia ni

Sepatah dua kata dari Blog Ambassador

Dua sahabat baik bergabung 

Semoga success ye korang..dah la muka sama...macam adik beradik pulak...aku adore kulit dua orang ni..putih!!!..so amalkan la Transgluta/Transbella

Cerita dari pengguna Cik Intan Dayana, dijemput untuk share pengalaman dia dengan Transgluta. Macam mana dia transform dari Dayang Senandung ke Snow White.

Duta Sosial Media..Atita Haris in da housee..cantik nya dia dengan kaki panjang...

Selesai sudah launch with the Founder, Blog Ambassador, Sosial Media Ambassador..Good Job Team..

Mesti la nak gambar ngan diva...muncung sikit..diva AA memang penyeri majlis...personaliti dia bagus tak seperti di war war kan...polite orang nya...

Atita Haris yang tinggi melampau...jatuh rendah akak...

Geng Blogger yang memeriahkan suasana ...kami team pepel...

Produk sempat di grab hasil kiriman kawan kawan..sebab murah kan semua tu RM50 each...sempena hari launch saja




Apa beza Transgluta dan Transbella?


Transgluta and Transbella sama je function. Untuk memutihkan badan. Bezanya Transgluta ni dalam dia ada Glutathione tapi dalam Transbella ada bahan lain yang sama fungsi pencerahan iaitu yeast extract, pearl powder, sakura extract, vitamin C and Collagen Trepeptide. Collagen Trepeptide ni paling power untuk whitening. Kalau rajin, pergi Google sendiri. Sama kesan dia macam glutathione. Gluta sejenis pil telan, Bella sejenis chew and rasa masam manis. Cara pengambilan sama. Ambik sebiji sehari sebelum breakfast, minum 8 gelas air sehari and elakkan caffiene.Untuk yang allergic dengan Collagen, boleh ambik Transgluta. 
                                                                                          
Makan dua dua pun boleh..Transgulta makan pagi...Transbella makan malam..ikut suka la nak makan waktu bila...Nak makan dengan supplement lain pon ok, Cuma jarakkan pengambilan 2-4 jam. OK? Semuaaaaaaaaaa orang boleh makan Transgluta or Transbella. Breast feed mom pon boleh. Time period pon boleh makan. Dia takkan menganggu hormones. Untuk pregnant mom pulak,suggest ambik selepas kandungan 3 bulan.



Testimoni Produk dari Pengguna

Masa launch hari tu..dijemput pengguna tegar Transgluta berkongsi cerita...pengalaman putih bersama Transgulta..dan jujur sejujurnya bukan propa...aku sendiri terkejut tengok Intan...kulit dia bersih..walau tak kenal secara live tapi biasa tengok dia dalam blog Suraya Sulatin..nampak macam biasa je sebelum ni nah..hasil dari Transgluta berseri ...terkesima..even sue & anny sendiri kulit dorang putih dan bersih...hasil Transgluta yang buat aku pun nak putih jugak....dan ada seorang customer duduk belakang aku dan pernah tengok dia dalam testimonial transgluta memang dia putih dan kulit bersih...

Testimoni superb yang menjadi..bukan tipu tipu ye

teruja tengok intan hari tu dah putih...

Testimoni diri sendiri..hehe nak putih jugak..laki iolls kata putih sikit la yang..hehehhe...



Harga Produk & Promosi

Harga masa launch hari semua jadi RM50..so now tak dapat dah...then nak bagi tau harga asal Transbella=RM90.00/Transgluta= RM110....so then ada good news !!!...attention semua...

Ada promosi untuk hari ibu....still murah..mana korang nak dapat supplement untuk sebulan tahan 30 hari...tell me..amat berbaloi sangat la korang beli Transgluta dan Transbella grab now...buat stok..pasni dah ke harga asal korang nyesal..




PROMOSI TRANSGLUTA/TRANSBELLA COMBO FOR MOTHERS DAY



Beli combo (Transgluta & Transbella) FREE Zenia Foundation for ONLY RM120.00 (Free postage)

or

RM60.00 each bottle for Zenia Collagen, Transgluta and Transbella. Promo dari 8-13/5/2016



WhatsApp Kaksu 0129184042 for order



Harga Asal Transgluta RM110.00 (Promo biasa RM69.90)

Harga Asal Transbella RM90.00 (Promo biasa RM80.00)
Harga Asal Zenia Collagen RM150.00 (Promo biasa RM130.00)


Email : zenia.sales@gmail.com
Hotline : 013-6915915 / 019-3173715
















23 March 2016

Mastercard Promo untuk Kaki Shopping



Let’s be honest, siapa yang tak suka shopping? Semua orang suka shopping especially bila jualan murah dan lagi best bila kita dapat ganjaran balik macam point atau cashback. Oleh itu, ramai daripada pembeli sekarang ini lebih gemar membeli-belah dengan menggunakan kad kredit. Walaupun ramai yang berpendapat penggunaan kad kredit adalah tidak bagus, sukar untuk dikawal dan menyebabkan kita berhutang, namun itu merupakan penggunaan kad kredit yang salah.

Anda harus menukar mentality tersebut dengan ‘hanya menggunakan kad kredit ketika anda mempunyai wang yang cukup tetapi anda tidak mahu menggunakan wang tunai’. Dengan kata yang lain, jangan gunakan kad kredit ketika anda tidak mempunyai wang yang mencukupi, tetapi gunakan ia sebagai one of your payment method. Dengan penggunaan yang betul, kad kredit sebenarnya memberikan banyak kebaikan dan kemudahan dalam kehidupan anda.  Salah satu kebaikan menggunakan kad kredit adalah dengan menikmati potongan tambahan sebanyak 7% setiap kali anda membeli-belah di ZALORA Malaysia pada hari Khamis.



Bukan itu sahaja, dengan penggunaan kad kredit mastercard ini juga, anda boleh menikmati mata ganjaran yang boleh dituntut nanti bagi setiap penggunaan. Best kan? Tapi ingat, jangan berbelanja tanpa berfikir panjang sehingga melebihi had limit kad kredit anda! Jadilah pembeli yang bijak dan membeli-belah ketika Mastercard Promo ZALORA pada setiap hari Khamis!





















22 March 2016

Fayel say Bye Bye Botol Susu...

Salam all....hari ni nak kongsi sikit tips anak free botol...Fayel ni memang budak botol ...sejak dia kecik lagi memang dia lagi suka botol dari tek mak dia....geram rasa...sebab Fayel ni wean off cepat...8 bulan gitu dah tak nak bf....flow botol kan laju..sedap la hisap nya...Fayel ni dari dia baby sampai ke besar ..kami panggil dia budak susu...susu dan Fayel macam buddy...bff....dulu paling kerap minum sehari 8-10 kali...pengsan nak beli stok susu...masa baby susu mahal aje..Anmum, S26..bayang la kalau sebulan tu kena beli 8 pek...memang rabak.....tak pe la dah suka sangat susu tu badan bambam...sampai ke besar ni tubuh dia memang bernas berisi...sado orang kata...hhehehe..

Masa baby kami ajar dia botol jenis wide neck...ala botol gemuk lebar tu...start dari Pigeon sponsor..eceh sponsor tak menahan...Pigeon bagi free gift Pigeon Peristaltic dapat la dalam 3 botol....botol ni memang bagus tau...sekali dengan puting dia yang elok tak menitik...memang tak risau la kalau leka kejap tertido ke apa...Fayel setia dengan botol ni lama...pastu dah besar sikit...tukar botol je tapi puting tetap guna Pigeon Peristaltic...memang suka sangat puting tu...mesra baby sungguh...sebelum pakai Pigeon aku guna gak Avent, Tommy Tippee, NUK tapi tetap la Pigeon Peristaltic ni kesukaan Fayel...harga memang mahal dow..terima kasih Pigeon sponsor aku hehe..bajet duta sangat lol

Haah bagus memang bagus tapi terlekat sampai ke besar..sampai masa kena stop berbotol...rasa macam awal je kan...sepatutnya umur 2 tahun dah train pakai cawan or sippy cup...tapi kesedap berbotol kan...amik masa jugak nak berpisah botol...aku memang nak stop awal botol...aku tak nak gigi rosal...botol ni memang risiko karies gigi utk kanak kanak...sayang gigi...tak mo rongak bagai...ye tau now gigi tak kekal..tapi biar lah nanti gigi tu luruh secara natural dan ikut umur sepatutnya...kalau leh nak gigi tu tumbuh cantik je macam gigi aku ...#eh...muahahaha...selain tu...aku sakit hai asik nak beli puting...puting selalu kena gigit...seminggu satu puting...mana leh tahan...dah macam pemborong puting pulak kat rumah....dulu beli je puting mahal..dah asik gigit nahhh mamabeli yang murah je..lagi galak dia gigit...

Sejajar itu..ku ambil pendekatan nekad mari kita henti kan amalan botol...bagaimana cara nya?? huhuhu...susah weh..bunyi senang je...pertama kena tukar botol...bermacam botol aku beli...tapi tak berjaya...nak tido menangis nak botol...rimas rasa...mama nak botol susu...mama nak botol susu..gagal lagi...botol main peranan..tengok anak korang suka jenis macam mana...aku try beli jenis straw, sippy cup...yang ni reject....setelah berbotol botol beli membazir begitu saja....finally jumpa jugak botol cawan yang di sukai Fayel....yeayyyyyyyy....dan usaha kedua ialah kena nekad buang botol...nekas ni memang fuh cabaran sungguh...aku buang betul depan fayel...Fayel tengok ni mama buang botol, puting tau...yang ketiga...main kata kata pujian psiko sikit....fayel dah besar kan...bagi la kata kata pujian gitu..sesekali memang dia akan ingat botol..tapi ingatkan dia botol dah buang...sebab tu kena tunjuk depan mata dia sendiri as bukti botol memang tak ada...

Official December 2015...last year..Fayel dah say hi hi to Botol...selamat tinggal botol....good bye my friend...never see you again...never turn back...yeahhhhhh..itu moto Fayel...Fayel now masih menysu lagi...susu masih perlu untuk tumbesaran..tak kan berhenti..minum la selagi suka susu...tapi botol je dah tukar...now Fayel suka botol cup jenis Anakku...brand ni saja yang berjaya menambat hati dia...bukan jenis straw tapi kena sedut..tak kisah la...yang penting berjaya botol...botol ni senang basuh tau...mana nak cari...cari je memana kedai baby bahagian Anakku..harga RM12 gitu la...depends tau anak korang suka jenis camana tapi...sesuai la untuk anak yang suka susu sambil tido...





Tindakan nekad berani mati punya...hahaha kasi buang semua botol n puting...hai cawan baru...


Bismillah percubaan pertama berbotol cawan baru....mama nervous

Yeayy Fayel suka la mama....bestttttttttt...


Official dengan botol cawan...yahoo....


Bila dah serasi kita beli jenis sama warna lain pulak...kasi tukar tukar

Mama nak sleep ni....tapi nak susu...lelap sudah

Sambil tido menyusu pun okey....syioknyaaaaa susu dalam botol ni

Selamat beradu bersama botol cawan kesayangan....cari la brand Anakku yer....ada macam macam warna dan corak mampu memikat hati anak korang...cari jangan tak cari



















































09 March 2016

Aiskrim Malaysia Megatz

Hari ni kita excited nk citer pasal aiskrim malaysia berzaman kaduk now jadi viral trending semula...lalu ramai la menyerbu beli plastik aiskrim...sampai kehabisan...laku keras plastik...sebelum ni pandang tak hingin je kan...yang ko pandang aiskrim orang kaya Magnum tu...dah iklan Magnum duk main...kejap color hitam, gold, baru pink pulakk.....kini aiskrim malaysia sudah kembali tapi versi berbeza telah di variety kan perisa nya...kalau tak dulu satu perisa je...harga dulu pun 10 sen, 20 sen...harga dulu murah nya...

Aku favourite gak aiskrim malaysia ni...dulu mak aku rajin buat...tapi asik di makan aje manjang mak aku malas...ko gi beli belakang rumah je...aku dan adik beradik memang pemborong tegar aiskrim belakang rumah tu..keje nya asik ketuk pintu rumah orang je..cik cik nak aiskrim..hehe..memori sangat...favourite perisa...of course la Milo...selain tu Asam Boi, Bandung, Jagung...hmm dap nyaaaaaaa...

Now zaman viral...sorang share ...maka ramai la sebarkan..Aiskrim Malaysia is back...tapi kali ni dengan versi baru dan kreatif...terbaru perisa sumi jelly dan choki choki...nk kreatif lagi...letak buah dalam aiskrim...aiskrim sihat..bagus gak menggalakkan makan buah.....aku konon la share nak buat..tapi aku rasa angkat tangan....aku surrender penat weh..leceh gak nak ikat satu satu...mampu buat satu je...yang rajin sebenarnya adalah bang megat...dia la bersungguh buat...buat air..tuang dalam plastik ikat...akak kagum...tetiba...wahhhhhh suami saya hebat dan kuat..ehemmmm

Disebabkan kerajinan bersungguh beria bang megat...akak rasa nak jual la...heheh kepala otak ko ingat bisnes je..orang tu bagai nak patah pinggang buat ...hehe..semangat membara tau bang megat..dia beli sumi, choki choki, oreo, susu cair,susu tin...konon nak bagi la anak bujang dia happy..tapi anak bujang dia hanya suka milo saja..punya la beria kan..aku pun suka milo...dah tu yang banyak dalam peti ais nak buat apa...kitaorang bagi gak la anak buah sikit....pun banyak ...kasi jual jom..permulaan kitaorang start jual dalam rumah..bebudak jiran yang datang...pastu petang ahad hari tu dah start jual kat taman permainan...Alhamdulillah laku...

Dah nampak seronok pulak kan...bang megat ko naik syok...dia yang rajin buat sebenarnya..dan sungguh teliti..dia agak cerewet ...aku pun tak kacau ...potong apa pun aku tak buat..dia ada acara dia potong...cana nak letak masukkan bahan..dah tu buat la dia sorang...berdiri tau buat...mmg gagah perkasa sado bang...now diperluaskan lagi bisnes aiskrim malaysia jual kat opis...ehh laku habis...stok masuk setiap hari 30..30 tu la licin...akak tukang promote je...meh meh la beli 50 sen...bang megat bab promote tak reti...so dapat bini suka jual barang..mendapat la...

Insha Allah akan datang..plan untuk aiskrim ni ...kami nak open pre order untuk majlis...mininum order 30 ke atas....kami terima...tapi tempahan diterima hanya weekend dan public holiday saja sebab yang buat bang megat sorang ...bukan aku...aku pun tak reti sangat bab ni...so if ada sesapa berminat nak tempah untuk majlis boleh la contact pa bang megat ye ...iaitu wife dia...aku la..sapa lagi...boleh whatsapp 0122056935..perisa apa nak kita boleh runding bincang ye...di jamin bersih, halal dan sedap ye...bang megat kalau buat dia so cerewet teliti...dia akan prepare macam chef tu...harga jual RM50 sen ye sebatang...



Perisa perisa Aiskrim Malaysia Megatz (RM0.50 sen sebatang)..orang Menara TM boleh la jumpa saya ye nak pembelian...

Sumi Jelly
Milo Oreo
Choki Choki
Ribena Laici



Aiskrim dah start jual kat jiran jiran..acik acik...asik buka pintu budak nak aiskrim

Aiskrim sumi jelly yang hot dan viral ...

Yang ni pulak ribena laici dan milo orea..choki choki in da making

Nyumm aiskrim milo makan panas panas






08 March 2016

Boboiboy The Movie..Terbaikkk..6 Bintang

Salam hi...ketemu hari ni ..nak cite pasal Boboiboy The Movie yang tengah tayang kat pawagam...dah tengok belum?? hot sangat ke?? kalau tak hot takkan la box office weh..3 hari 2 juta !!ku pun tak tau..sebenarnya citer apa ni Boboiboy..watak pun tau Boboiboy, Yaya, Adudu, Gopal...sekadar sebut nama je...eksyen sangat mak kan..heheh..mak layan kartun omputih manjang...elehhhhh ko...

Ada anak suka karakter super hero ni memang semua watak ko hafal..dah tv asik buka channel kartun manjang ..kadang sampai bergaduh sakan...haiyakkkkkk..Iklan movie Boboiboy ni asik la bertalu talu lalu kat tv...saksikan di pawagam 3 Mac..selagi tak sampai 3 Mac tu...selagi tu la Fayel tanya...nk tengok esok ...esok nya pun lum sampai lagi 3 Mac...

Tarikh ditunggu 3 Mac dah tiba..tapi hari khamis la pulak..keje tak de time nak jejak wayang,,takpe esoknya jumaat siap siap booking midnight...pilih fav cinema MBO paing utama murah...senang booking online just collect tiket yg dah bayar...tu dia beratur ramai nak beli tiket... fav place Galaxy Ampang..tempat jajahan satu ketika dulu zaman bercinta..kiki kemain nak throwback la sangat...serius weh ada anak ni jejak wayang sebab nak tengok kartun je..payah nak gi berdua tengok citer lain...nak bawa sekali tak sesuai movie kebanyakan ada klasifikasi 18u...tak sesuai..takpe ar Boboiboy pun layannnnn..

Kitaorang book hari jumaat malam...senang beli online je pilih seat...time amik kul 9.55pm...last tayangan kul 12.05am..tengah malam sangat pulak...kang sian fayel lak dia tertido...balik keje rushing gak...siap siap ..kul 8 mlm dah keluar rumah then makan dulu...pastu terus g Ampang...sampai sana fuh penuh rupanya parent bawa anak anak...dah macam pesta tadika hehehe...serius penuh ..ramai...malam pun happening bebudak ni...tak ngantuk ke...??..dalam panggung bebudak dah riuh rendah ....ate cite kartun mmg budak la suka..kalau movie biasa jangan harap ko nak bising mcm ni..kang mau kena kecam..syhhhhhhhhhhhhhh

Ok movie dh start..memula akak rasa ngantuk la pulak..menguap sudah...siap sound bang megat..nak tido ni apa2 hal kejut..psatu nengok 2 jejaka ni kemain muka ketat bersungguh layan...blur jap mak tengok watak dalam tu...tapiiiiiiiii bila geng tengkotak datang mula la jalan cerita....ceritanya pasal ada geng tengkotak nk kan sfera kuasa dan dorang culik ochobot...so dari situ la pengembaraan bermula boboiboy dan kawan kawan usaha menyelamatkan ochobot..dalam pengembaraan tu banyak la dugaan nya..tapi serius lawak...dah la nama watak watak kelakar...cerita ni menghiburkan tak boring langsung..sepanjang masa nak gelak...ad gak part sedih touching...melting sangat hati...semangat setiakawan...apapun boboiboy dah ada kuasa 5..apa kuasa tambahan tu kena la tengok....nanti tengok tau kita support animasi malaysia terbaik..6 bintang akak bagi.....terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkk



ready...siap siap book online senang bangat...takyah beratur panjang

Semangat dia boboiboy malam tu..cepat cepat...

Jumpa yang besar sikit...nak snap juga

Ajak mama sekali join sesama 

Sebelum citer start...papa fokus apa tu

Gedik nak duk sebelah lelaki ini..sebab sejuk senang peluk

Budak ni dah tak heran apa dah..dia tau nk concentrate

 Selesai tengok ..terbaik..dah ajak tengok lagi..tuggu download la ye














Google