THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2014

PRE ORDER GENIE BRA , CAMI SHAPER, MILANA BRA, PANTY (Setiap Isnin - Jumaat)


ORDER : ORDER BESERTA PEMBAYARAN SETIAP HARI (READY STOCK)
PENGHANTARAN    : ISNIN - JUMAAT (BAYARAN SEBELUM JAM 12 TENGAHARI)
PRODUK       : 
  • GENIE BRA RM35 ( 1 SET FOR 3) 
  • GENIE BRA LACEY HOOK ( 1 PCS RM25) (2 SET RM50)
  • CAMI SHAPER RM35 (1 PCS)
  • MILANA BRA RM45 (1 SET FOR 3) KLASIK ONLY
  • PANTY ( NORMAL/SUPER) (1 FOR RM10, 3 FOR RM28)

                                 ** NOW INCLUDE POSTAGE ONLY RM40 UNTUK 1 SET**




NEW !!!!!!!!!!!!! MILANA BRA 1 SET OF 3 (KLASIK) ONLY RM50 INCLUDE POSTAGE





POSTAGE  : Semenanjung  (1-5 ITEM RM6 / 5-10 ITEM RM10 /ABOVE 10 - free postage)
                      Sabah/ Sarawak  (1-5 ITEM RM10/ 5-10 ITEM RM15 /ABOVE 10 - free postage)

SERVIS POS : POS LAJU 


NOTE  ::
  •  Pembayaran yang di buat pada hari ISNIN - JUMAAT  SEBELUM JAM 12 TENGAHARI  (Barang akan dipos pada hari yang sama
  • Pembayaran pada hari Sabtu-Ahad  (barang akan di hantar pada minggu berikut nya)



CARA ORDER  :  WHATSAPP 012 2056935 /   EMAILnor.zmy@gmail.com
NAMA :
ALAMAT:
CONTACT NO :
SIZE & WARNA :

DETAIL PEMBAYARAN : 
(BERSERTA BUKTI ATTACHMENT SLIP)
Payment Details :
Maybank 
CIMB




** RUJUKAN GAMBAR SEPERTI DI LINK     






18 December 2014

Last Call Habiskan stok NYX SMLC....


Dah nak hujung tahun ni...so untuk yang order NYX dimaklum kan...order NYX dah closed buat sementara waktu till end of the year....bukan aku yang closed...kilang NYX dari US dah closed...so memang tak ada order SMLC Nyx buat masa ni...tapiiiiii...ada 3 batang SMLC kasi clear....tinggal 3 je lagi....meh meh beli......lambat jangan nangis kehabisan ye....warna selain ni jangan tanya...memang tak ado....sudah sold....only 3 ...3 saja yang tinggal...warna nya seperti di bawah.....untuk warna warna SMLC lain...kita tunggu tahun depan ye...bila NYX open order to wholesaler...laju laju aku borong...okayy...


Untuk order or pertanyaan boleh melalui :

email nor.zmy@gmail.com
whatsapp / telegram 0122056935

Available only 
ANTWERP
BUENOS AIRES
MOROCCO





ANTWERP sold


BUENOS AIRES sold

 MOROCCO









12 December 2014

Stok Minggu Ini SMLC NYX Lip Matte

Hi Salam ...yang diunggu tunggu...yang di tanya tanya....nah SMLC (Soft Matte Lip Cream) dah sampai....ready Stock.......sapa berminat macam biasa roger eh...SMLC ni laris...so sapa cepat dia dapat.....Order akan dibuka till Jumaat  (12 December 2014) 2014)...with payment ya ..pengeposan akan dibuat pada minggu berikutnya....



HARGA : RM26 ( Postage RM6/ SS RM10) 

Untuk order or pertanyaan boleh melalui :


email : nor.zmy@gmail.com

whatsapp/telegram : 0122056935



Stok Selain warna di bawah yang tak ada jangan di tanya ye sayang sekalian...hanya ini saja yang ada...

Soft Matte Lip Cream (SMLC).....jom order sebelum kehabisan ...





02 December 2014

Chiffon Shawl 20 Warna

Ok korang sebelum cuti weekend 2 hari ni....boleh la cuci mata layan poket..chiffon shawl is back...yeayy stok warna baru dah siap....fuh..habis la aku memborong lagi warna baru...aku jual aku beli gak ye...huhuhu.....jangan tanya stok warna yang tak ada yer...warna akan update stok yang memang sedia ada...kilang update warna maka itu la warna terbaru nya...material kali ni confirm 100% okeh sangat...dan kain berat.....terlaris ni sebab murah dari pasaran...mengapa bayar lebih kalau ada yang murah?? hehehe tagline gempak...serius sekali korang terjebak shawl ni...again korang akan beli lagi dan lagi....welcome repeat customer dan juga new customer...shawl ni korang must try....dah try terjebak sebab ...flowing dia tu best sangat.......tak caya try satu eh..confirm jadi repeat customer...




CHIFFON SHAWL BY MIMIZIOUSLICIOUS

MATERIAL : CHIFFON PLAIN GEORGETTE 
(TAK NIPIS..KAIN BERAT)

UKURAN : 185 CM X 70 CM (CURVE/RECTANGLE)

WARNA :



HARGA :  markdown price!!!!!!!!!!

BUY 1 RM23

BUY 2 RM22

BUY 3 RM20
 Borong pun boleh 

6-10 for RM15

20 for RM12



Untuk order or pertanyaan boleh melalui :

email nor.zmy@gmail.com
whatsapp 0122056935





harus la selfie sikit...empunya blog pakai shawl heheh..dah pro dah kikiki....belit belit je...

offwhite cream

Mustard

Royal Blue









28 November 2014

Tumpang Melaram - MIDA Happy Night Annual Dinner 2014

Hi Salam....kejap ada kejap takde....hehehe....hari ni update sikit la....mesti kena stori sebab nak buh dalam blog....so nanti leh buat rujukan akan datang....aku kalau bab dinner ni mmg suka...bahahah..geng aku panggil Minah Dinner....aku suka sebab melaram cantik cantik feeling retis....lama tul aku tak jejak dinner melaram ni...TM dinner now dah sempoi je tak de bling bling....tema bola la..tema F1, tema superhero..yang pada aku adalah senang saje nak cari baju..tak yah pening pening pikir nak mekap ke apa....ye aku suka mekap so mekap adalah perkara penting untuk aku berdinner..over kan peel gini...hahaha

Weekend baru ni aku sibuk je join kawan aku join dinner opis dia...Zura keje MIDA...ala MIDA (Malaysia Investment Development Authorities)...sapa tak tau MIDA tu agensi under MITI Gov...yang ni korang google la ...tak kose aku nak explain..bila Zura ajak ..nak gi tak dinner MIDA....eh mesti lah nak gi...memang kesukaan...pulak tu laki dia pun sepeel laki aku memang tak baper gemar dinner ni...memang yes sangat la...so sebulan di beri maasa....tema awal awal zura dah bgtau..."Color Block"..wow wow....menarik ni....

Preparation dinner ni mengalah kan aku staff MIDA...hari hari boleh dikatakan aku call Zura...misi pencarian baju hahaha...Zura ngan budak opis dia tergelak ngan peel aku...ye aku memang mcam ni...kalau ada dinner aku beria....ko dah kenapa...opis orang ko yang panas...hehehhe...excited gamaknya....hari hari la aku buka website PopLook ...aku plan nak pakai dress...sopan muslimah kata ko...sebelum ni dinner aku semua skirt pendek atas lutut...so sejajar sudah berhijab ni..sopan sikit ye...kemain aku saved banyak dress kat PopLook...punya rambang mata nak buat pilihan...anyway tq PopLook Curve sebab ada cutting dress lawa lawa untuk plus size macam aku...so dah tak payah susah payah cari plus size...gi je terjah PopLook Curve...

Ok Story hari dinner la..dah berlangsung jaya nya sabtu lepas....kat Hotel Istana...aku hire tukang mekap datang rumah...amboiiiiii...dengan zura aku paksa gak....sila mekap jugak....aku survey mekap dinner dengan harga berpatutan dan cantik...dalam bajet la...tak mo mahal mahal....yang penting muka touch up...aku search je hashtag kat IG...aku jumpa sorang sis ni nama dia @wannorahmakeup....tanya je berapa....caj RM70 adalah berpatutan...no caj transport seabab dalam KL...ok je....so mmg dah confirm pilih dia...caj murah..mekap pun ok....ok book...sis ni datang punctual...dia mekap pun teliti...rasa comfort...aku bgtau nak mekap macam mana aku nak...ok dia follow....tq sis so aku rekomen korang ada dinner, photoshoot, tunang, kahwin..follow ig sis ni ye..@wannorahmakeup..

MIDA nya annual dinner tema dia "Happy Night 2014"..Happy dalam erti kata ceria warna warni...so memang malam tu merelip la orang pakai colourfull...sporting staff staff mida ni...memasing kemain melaram...so tak janggal sangat la aku rasa...sebab ada yang lagi over pun ada hehehe...show diorang pun best...persembahan adalah dari staff MIDA sendiri....superb....pandai menari...pandai nyanyi...terhibur...kalah retis wehh..memang enjoy....baik laki pompuan...sama je sporting atas pentas...artis malam tu Harith Iskandar dan NIng Baizura....NIng Baizura of course la best gile oitttttt...artis memang terbaik sporting..peramah...so ofis sapa ada dinner..sila amik Ning Baizura hehehe...terhibur celoteh dia ...kelakar langsung tak boring...

Dinner tamat jom balik...Tq my babe Zura...tahun depan sila jemput lagi je nak dinner MIDA..MIDA ada keje kosong tak ...best pulak MIDA ni...eh TM pun best...ngade la nak compare compare...heheheh tak malu...kiki...i like melaram laram ni fefeling nak gi anugerak la ropa...heheh..ok sila layan gambar..fuhhhhhhhhhhhhhhh berjaya jugak aku update blog....heheheh


kad invitation

tukang mekap rekomen... follow ig @wannoramakeup...best budak ni...mekap teliti...punctual...


hasil selepas makeup heheh...orang sebelah zura kena paksa mekap

selfie dalam kete till makeup masih segar..huhuhu



dah sampai hotel istana..posing dulu...bajud ari poplook suraya namanya....size curve

gi toilet sat touch up hahahahah pantang

MIda night dah nak mula...awal awal perform by staff MIDA yang happening..tak payah retis diorang je dah memang best

Selfie jap ngan zura...minah ni bzzz jaga attendance


aksesori mak datin hahaha...sekali sekala

 kena tinggal sorang so aku selfie untuk hilang kan boring wakakkak...fefeling retis gi anugerah ....

 tak lama pastu baru zuran dan kawan dia alya sampai.....

menu malam tu chinese food..sedap gilo ...aku makan bertambah ...ah peduli apa...course dia banyak...


Toilet Hotel Istana yang cantik peposing....gaya ku malam itu..bila lagi sesekali melaram....lepas geram la...bukan hari hari kannnnnnn

 My bff zura....tq darling ngajak..tahun depan ajak lagi ye

 Zura, aku , alya...heheh selfie toilet


show artis malam tu yang ditunggu ramai..Ning Baizura...bestttttttt...harus ku puji ini la penghibur sebab tak boring...pastu tak berkira lagu nyanyi banyak...miming puun boleh....


Rahsia kasut malam itu RM10 je...hahahah penyelamat tak yah pakai heel....yang penting dalam cahaya malap merelip uolls












26 November 2014

Tahun ke 4 Rumahtangga

Alhamdulillah....syukur hari ini 26 November 2014...genap 4 tahun sudah rumahtangga #mimymegat.... 4 tahun yang aku rasa macam 14 tahun hahaha....advance sangat konon macam lama kenal....semakin lama bersama semakin ko terima segala keburukan kebaikan nya...begitu jugak aku tak sempurna....jodoh yang dtemukan adalah penyatuan melengkapi apa yang kurang dan baik dalam suami isteri....4 tahun adalah masih dalam tempoh mengenali persefahaman hati budi.....iman goyah memang dilambung dek badai gelora,....adat berumah tangga gitu la...

Sepanjang 4 tahun....ada pasang surut hubungan kami....di uji dengan banyak perkara....rumah tangga bergelora....dilambung ombak pun pernah...hampir nak karam pun pernah....iman tak kuat memang rapuh...kunci kebahagian dalam perkahwinan adalah sabar...hanya sabar yang mampu mengatasi segala masalah melanda....yer aku temui kesabaran yang aku berjaya menahan nya dari sebelum ini ...dalam perkahwinan tak rugi bersabar....sabar la selagi mampu....semoga aku terus diberi kekuatan sabar dalam mengharungi dunia rumahtangga yang tak leh jangka apa akan jadi masa hadapan...semoga Allah terus mengekalkan ikatan rumah tangga #mimymegat...amin

Untuk tahun ke 4 ini...ye tahun ke 4 rumah tangga aku memang telah di uji....biarpun orang kata..ek eleh 4 tahun dah gaduh...ah lantak ko la....kalau ko bahagia  tak ada gaduh itu ko punya pasal....bagus la tak gaduh kan..tapi ingat hidup ni macam roda...tak semestinya sekarang ko dah selesa dengan apa kebahagiaan yang Allah bagi maka ko boleh mendabik dada mencemuh orang....satu hari nanti jika kau diuji ingat lah langit tak selalu cerah...aku bukan cakap sapa sapa...tak ada sapa pun....peringatan ini buat aku sendiri..supaya tidak selalu berasa selesa dengan apa yang ada....malah aku panjatkan syukur disebalik ujian aku berjaya mengharungi nya...terima kasih Allah atas ujian mu membuat aku semakin kuat dan di tahun ke 4 kau memberi aku seribu pengertian erti rumahtangga ke jannah mu.......tahniah untuk diri sendiri jugak…ALHAMDULILLAH sudah 4 tahun bergelar isteri masih isteri dan mak orang…amin doakan moga panjang usia rumahtangga ni  ke akhir hayat mungkin....



#throwback gambar kawen manja manja gedik ...hehehe mengimbau kenangan...bestnya jadi pengantin baru hehehehe....siang malam berkepit...now berkepit je ada budak jeles namanya Fayel...dia tak bagi kepit okeh....

4 tahun kawen aku bahagia dengan hadirnya putera kesayangan kami....sayang Fayel...terima kasih Allah pinjaman mu buat kami suami isteri...penambah bahagia dalam rumahtangga kami...

Alhamdulillah 4 years....still counting n counting..i love u ....






Google