THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 April 2014

Aksesories Budak Lelaki - Jom Pakai Suspenders

Sapa kata budak lelaki tak boleh melaram...boleh aje...alau tak leh bereben scarf kepala...boleh pakai cap macam macam style...ok terbaru bole jugak bergaya dengan suspender...apa tu suspenders...suspenders tu macam tali yang dipakai sangkut pada baju berbntuk Y or X ...so nampak la stylo...gitu...menariknya suspenders ni pun boleh dipakai oleh perempuan.....dua dua boleh tak nampak pelik

Fayel pun ada suspenders tau...macam smart pulak pakai suspenders ni...nampak kemas ...ada 3 suspenders Fayel...ok boleh la melaram nanti pakai raya...1 dah rasmi pakai...Fayel pakai gi jalan jalan KLCC..eh citer KLCC tak story lagi...ok sapa yang nak bergaya macam Fayel bersuspenders boleh la beli seperti FB dibawah...haraga tak mahal...tak satu RM15...so sapa ada anak lelaki nak digayakan boleh la mencuba suspenders...ada style gitu...silaaaaaaa

Facebook - Malina Manap
Facebook - Shalina Ribbon





Ini la suspenders

Jom cuba kat pakai kat Fayel suspenders


Dah pakai yeay...ada bola lagi belakang


rupa suspenders dari belakang..smart kan


Saya dah bersuspenders...so kawan kawan jom suspenders macam Fayel
















22 April 2014

Lesson 5 : Fresh Fruits (Playgroup Alim Kids)

Hi Sabtu macam biasa Fayel ada kelas ...jom ke Alim Kids...rutin mak menghantar...sebelum gi kelas kita selfie dulu ...heheh Fayel pun dah macam reti je peel mak dia apa apa mesti selfie...kali ni pakai tshirt Alim Kids...lega dah jumpa tshirt...rupanya tersorok celah kain tak berlipat...pfftt...nampak nau kain tak berlipat macam KLCC Tower hehehe...

Kelas Lesson  5 hari tu Fayel terlambat sikit....so terlepas story pasal tajuk utama "Fresh Fruit"...sampai je kelas dah topik sound Alphabet....nasib baik sempat untuk kelas aktiviti...yeayyyyyy....Aktiviti hari tu ...membentuk huruf S dari tanah liat...then mengikut bentuk S...then aktiviti kedua...makan fresh fruit yang dinamakan fruit satay...teacher potong buah..anak anak akan masukkan buah ke lidi then makan hehehhe....ok dah tu je kelas lesson 5....ada dua lagi lesson sebelum modul habis



Hi selfie selfie dulu before kelas...amik mood katanyaaaaaaaaa


Aktiviti berkumpulan main bola

Fayel tak nak bagi orang bola..teacher bibah kena pujuk hehe

Ok dah selamat throw kawan sebelah...

kelas aktiviti hari tu Membentuk huruf S..ready fayel...fokus

Ok lets start dengan lidah ular hehehe

memula gam lidah ular 

then tampal kt hujung S

mari kita bentuk tanah liat pulak

kasi gelek gelek...

then kita tekap tanah liat ikut bentuk S.gamkan then .jom tekan kuat kuat.

Ok dah siap S for Snake Fayel...ssssssssssstttttttttt


Aktivit Ke -2 ...makan fresh fruit....belajar cucuk buah jadi satay..cucuk fayel

Ok buah dah siap cucuk...jom ngap


Ngap buah

Ok kelas bersurai ...mari kita bersalam salam dengan kawan...sambil lagu barney I love You...





At last kemain peluk Alana...hehehehe..












21 April 2014

Proses Penghantaran BATCH 8 - GENIE BRA /CAMI SHAPER

Aku nak maklum kan kepada pembeli genie bra,cami shaper,panty ..ada yang whatsapp nak tanya status...ok barang ada separuh dah sampai...petang ni baru aku gi collect..separuh lagi hari rabu...so harap semua dapat bersabar ye tunggu barang sampai..

Belian secara pre order memang memakan masa sikit berbeza dari ready stock...hehehe penat la aku duk ulang cakap...ini jual PRE ORDER...aku tak marah cuma nak customer faham kan betul betul maksud pre order....KUMPUL ORDER DULU BESERTA PAYMENTDAN BARANG AKAN DI SUBMIT ORDER MEMAKAN MASA LEBOH KURANG SEMINGGU SELEPAS CLOSED...

Huwaa penat tau nak explain...semua expect ready stock....sorry korang memang tak jual ready stock...cuma biasa order aku akan amik extra....so extra tu kalau kena size warna boleh la jual ready stock...tapi kalau nak amik ready stok banyak banyak memang tak la...reason nya aku jual online...ruang rumah aku terhad nak simpan all stock...dan laki aku tak nak ada sebarang stok disimpan...so sebab itu aku jual secara PRE ORDER..lagi pun pre order murah beli borong...kang kalau aku jual ready stok harga bukan murah macam sekarang...so harap la sangat korang memahami nya konsep jualan..nak harga murah kannn..ok sabar sabar tau...tak rugi sabar nanti dapat jugak...hehe..

PRE ORDER BATCH 9 akan dibuka after aku setel proses packing pos barang pada customer dengan selamat nya....sabar ye tunggu nak drop order....bagi aku masa kay...huwaa nangis tau packing bukan 1 -2 barang...almost 200 tau...bersengkang mata aku ...so aku harap tolong tolong memahami jangan marah marah kalau lambat...jangan komplen lambat....ok ampun maaf dipinta sepanjang operasi berjual beli berlangsung.....

Malam minggu OT yer...nak siap kan list list order..nak kira pastu submit order

Patah tangan menaip alamat pos laju..semua dah ready...barang sampai terus packing masuk sampul then seal...


Coming Soon...IWATAGA Sports bra ..size S- L saja...harga sepasang with panty RM45....tapi promo RM40...harga tak termasuk postage...take note












Minggu Setiausaha Menara KL bersama Adibah Noor & Shiro

Hai ..secretaries week is back..biasa lah bulan April menjelma mula la duk tanya tak de ke apa apa event special untuk secretary…setiap bulan April kekdah nya para setiausaha akan dirai appreciate la kira ada hiburan ..show sempena hari setiausaha…best kan jadi setiausaha hehehe…ye la dengar best…nak melayan kerenah boss pun best sangattttttttt…dapat yang baik ok la.yang cerewet ya ampun…jiwa kacau…apapun aku bersyukur dengan boss yang sedia ada sekarang okla…bukan nak kata boss dulu tak baik..macam macam ragam kerenah aku dah rasa…kali ni feeling bahagia la pulak..kasi chance eh…jadi setiausaha ni ibarat hidup mcm roda..kejap kat atas kejap kat bawah …anything can change…get ready …

Untuk tahun ni di unit baru….beza ngan unit lama …kalau secretaries week lebih prefer conference…tahun ni…yahoo unit baru memang ada bajet untuk show luncheon…unit aku beli table show kat Menara KL…itu pun tau last minit…hari ni dapat tiket esok event nya…huhu…mengejut…ok la ingat tahun ni tak ada langsung…jadi la ada jugak satu…baru berbunga hati …hehehe…baru la merasa.show luncheon menara KL artis Adibah Noor & Shiro…ok la tu kan…ada gak show retis…member member unit aku lain ramai gi tengok Dato CT, Rossa…takpe Adibah Noor pun boleyy…femes apa…

Gerak satu kete ngan geng secretary unit MMMO…table kitaorang meja GOLD…..ok la gold pun makanan sedap sedap belaka…memasing sorang semeja makan puas hehehe…paling sedap sambal udang besau….makan seketul macam makan ayam seketul hehehe…show dah nak start..Adibah Noor nyanyi dulu…suara as usual la powerrrrrrrrr…bagi la apa lagu je…enjoy je dengar…..Adibah Noor ni bukan saja boleh menyanyi…dari segi pengacara …attraction dengan peminat pun best…dia kelakar..tak memboringkan…I like..sesekali dia turun meja ke meja…ramah mesra gitu…thumbs up kak diba…

Show ke 2 by kumpulan Shiro…Shiro macam biasalah…macam ko tengok maharaja lawak..macam tu la show dia …kelakar habis..spontan…diorang tak boring..ada je nak mengenakan orang…bila shiro Adibah Noor bergabung lagi la menjadi haru lawak …pendek kata show yang berlangsung 4 jam tu memang tak jemu la…satu lagi yang best kalau kat Menara KL ni..tempat nya kecik tak besar macam hotel selalu artis show tu..so dekat la kita tengok show takde la rasa jauh kena tengok skrin..peluang nak bergambar pun senang hehehe…ok nora bagi 4 bintang untuk minggu setiausaha menara KL bersama Adibah Noor & Shiro,..



gerak ramai ramai geng 1 unit...memasing duk teruja ni aku keluarkan monopod haha

 ngan driver wani...PA sama unit...

 My ootd..heheh takde baju baru...geledah je almari mana baju leh mix match...ngade sgt ni nak ootd..tema merah sama macam ros tu ..ehhhh


 Geng monopod hehehe..berguna tau monopod dibawa kemana saja..sporting lak tu diorang ni

tengok monopod lagi...tak payah susahkan orang suh snap...


Yang ni je tak pakai monopod..kena orang snap kan...im here ...hehehe...berdiri sama sama 3 +1 ..

bebudak unit aku dah suka monopod..terjebak hehe


 Duduk meja gold dekat je ngan pentas..so jarak agak dekat nampak...

secretary secretary  unit aku...ada 5 orang..

Skodeng menu..nyumsss..nasi di tengahari ok cantek...memang tak makan dari pagi semata nak makan sedap tengahari

 Yeayy Adibah Noor dah keluar...dia siap menari tau time ni..comel sgt kak diba..aku suka penari penari dia..aku khayal nengok penari dia menari...alahai kurusnya badan melentik....

Helo helo Adibah Noor

 Sambil makan sambil dihiburkan...

my dish hehehe..semua rasa..ada udang besau ...

Kak diba turun meja ke meja..harus la bergambar sama.....ni yang best kalau Menara KL sebab kecik kan..ada macam kakak dan adik tak ehehehehehe

 Eh eh Ajak Shiro lak muncul dr belakang tengah nyanyi


Show Shiro mengusik secretary..haahah memang diorang ni tau ada aje pekena orang..buat air untuk bos tapi kena goyang ikut lagu...gile...diorg la boss tu konon


Ok penutup desert...tapai pulut aiskrim..sedapp nak lagiiiiii..ok nora bagi 4 bintang semua nya...till next year pulak..ok bye















Google