THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 April 2014

BATCH 8 - PRE ORDER GENIE BRA , CAMI SHAPER, PANTY

Salam semua...order baru BATCH 8 dah start buka...dan boleh baca cara cara pembelian seperti dibawah yer....harap tak terkeliru lagi ye...masih PRE ORDER...PRE ORDER ...bukan ready stock...membeli secara pre order adalah mengikut tahap kesabaran menunggu ...maaf kalau harga ready stock harga nya adalah berbeza bukan mengikut harga borong yang saya jual...terima kasih semua..



PRE ORDER GENIE BRA , CAMI SHAPER, PANTY

PRE ORDER : 
ORDER BESERTA PEMBAYARAN SEBELUM 17 APRIL 2014 (KHAMIS) 10 MALAM

ETA /PENGHANTARAN             : 
7 HARI BEKERJA SELEPAS TARIKH DITUTUP UNTUK PROSES MENGORDER  BORONG, MEMPACKING DAN MENGEPOS. 

**SEBARANG KELEWATAN AKAN DIBERITAHU

PRODUK       : 
GENIE BRA RM35 ( 1 SET FOR 3)
CAMI SHAPER RM35 (1 PCS)
PANTY ( NORMAL/SUPER/EXTRA )  
(1 FOR RM10, 3 FOR RM28)

** RUJUKAN GAMBAR SEPERTI DI LINK     

** SEMUA HARGA TIDAK TERMASUK KOS POSTAGE

POSTAGE  :  
1-2 ITEM RM7
3-4 ITEMRM9
5-6 ITEM RM12
7-8 ITEM RM15
10 ITEM ABOVE RM20


** harga semenanjung ..sabah sarawak adalah berbeza
        ** KOS MENGIKUT KUANTITI DAN BERAT 


CARA ORDER  :  
WHATSAPP 012 2056935 /   
EMAILnor.zmy@gmail.com
NAMA :
ALAMAT:
CONTACT NO :
SIZE & WARNA :


DETAIL PEMBAYARAN :
 MAYBANK & CIMB  (BERSERTA ATTACHMENT)







HAPPY SHOPPING :)


16 April 2014

Penapis Air di Rumah....Perlu Ke?

Kawasan rumah aku tak terlibat dalam catuan air ...Alhamdulillah lega disitu....tapi masalah aku adalah air kotor....sangat keruh dan berkarat...air masak dibiarkan lama jadi berkeladak...oh no aku takde water filter...dan sedang mecari cari water filter yang mampu milik dan poket....installment banyak...tapi takut jugak nak komitmen ni..sementara survey apa water filter mampu milik ni...bermodal la kami beli penapis air spritzer yang ada air panas & air suam...tapi dengan syarat guna air mineral...kos untuk ini filter RM80..air mineral beli 4 botol ( 1 botol 9 liter) RM9.90 x 4...untuk air saja RM39.60...ini khas untuk minuman lebih kurang sebulan untuk minum saja...hmm jimat ke rugi? habaq mai..akak failed nak tau untung rugi..

Pastu tanya kata survey geng wasap...ada yang suggest Coway..Bio Aura, Elken, huwaa ni semua memang la bagus...tapi komitmen..asik duk pikir pasal penapis air...ada budak datang nak pasang penapis air tong besar tu...sapa pasan pernah nampak...parent aku pakai benda alah ni...elok jugak..yg datang promote ni brand Electrolux...so ada trial 5 hari...cuba la dulu...pastubodek tokey tu dia extend aku pakai seminggu...yeayyy....aku tak ingat apa parent aku nya brand tapi fungsi sama..ada arang dan pasir dalam tong tu...penapis air untuk kegunaan harian mandi membasuh memsaak...untuk minum pun boleh katanya..tapi aku was was aku masak air...

Sepanjang 5 hari penggunaan..nampaknya aku amat berpuas hati...air adalah bersih...sebelum ni aku ada masalah semut menghurung berenang...aku panggil semut diet suka nau air masak panas...eeee geli berenang...so aku terpaksa buang air masak air...mana boleh minum air bersemut kan...now sejak pakai penapis air tong ni...masalah semut dah tak ada...mana pegi nya semua semut ni...hahah ...nampak sangat air aku kotor banyak klorin tu sedap dia berenang...mandi pun dah tak was was syiok je konpiden air dah tapis...basuh baju pun rasa ok...before ni bang megat kulit sensitif selalu marah aku gatal badan kata nya....ok setel now tidak lagi..sumber air dah bersih kot kan

Hmm review semuanya ok...ada lagi lebih kurang seminggu masa di beri samada aku nak terus kan memakai..dan semestinya terikat komitmen...tapi bila pikir kan balik komitmen untuk kebaikan apa salahnya kan...untuk kesihatan jugak...punca penyakit mostly punca air..hmmmmmmmm ada masa lagi nak pikir...pikir lagi...kena buka belanjawan...kena bersidang laki bini bajet bajet..now bil air Syabas masih free tak payah bayar..kurang dari berapa liter...so tak pernah la aku bayar bil air melampau..paling paling pun RM6...hmm korang pakai penapis air apa...boleh share tak...or nak bagi pandangan patut ke aku beli Blondal Penapis Air ni ??? sila la komen ye...


Ni penapis air dalam rumah untuk minum...yang penting bancuh susu Fayel...air mineral..bermodal aku beli 4 botol untuk sebulan...worth it ke??

Tengah problem air kotor...tup tup datang lak salesman promote...suh trial dulu 5 hari...pastu pujuk tambah trial 2 minggu...ok la kita cuba la...

Selamat di pasang depan rumah...ni dah pasang...pasang terus ke nak buka??

Masih berfikir fikir patutkan ada didepan rumah ...hmm 

kebaikan Blondal katanyaaaaaaaaaaaa......













15 April 2014

Aku dan Tudung Fareeda Ciplak

Sekarang tengah hot isu tudung Fareeda serbu penjual tudung ciplak Fareeda...rentetan baca entry blogger fren NeenaAnuar ..aku pun rasa terpanggil nak komen jugak pasal isu tudung Fareeeda ni...aku pun macam neena gak ada pro & cons...kalau fikir balik macam kesian pulak penjual...melayu sama melayu...tapi dari segi side lain..ye betul ini isu hakcipta rekaan...ada IPC...Fareeda satu nama gah tudung ekslusif...harga memang mahal ...aku pun tau aku sendiri tak mampu nak melaram Fareeda ni...melainkan Fareeda celup ciplak hehehe..

Pada pendapat 20 sen aku ni yang tak nak bias mana mana...Fareeda ni pilihan...harga memang sangat mahal...tapi ikut pada pemakai...kalau dah minat apa saja la...dan ikut poket gak la...macam aku aku adalah pentegar syria....kalau syria harga ada harga RM200 mungkin aku berkira kira untuk beli jugak...even ada tudung syria yang blink blink lebih kurang RM89 pun aku dah urut dada...sebab biasa tudung syria aku setakat RM15 aje gitu...nak kupas panjang pendek labuh tudung...ai is no komen...syria aku pun masih pendek ...so istiqamah la kita sesama

Isu ni lagi panas bila pihak Fareeda meminta pemakai ukur baju di badan sendiri...ye paham paham la ek...isu ni memang membuat ramai marah...dah la tak bagi ikut contoh tudung pastu statement macam kondem pulak golongan sederhana yang nak berfesyen Fareeda tapi tak mampu...hmm...kesian jugak dengar nya..macam aku memang asal golongan marhaein ni....sesekali kadang nak jugak bertrendy tapi dengan sesuatu yang murah...tu yang berlambak tudung replika...beg replika...banyak la replika..mengikut trend tapi murah..berbelanja la ikut kemampuan poket sendiri itu penting

Dari segi hakcipta benda ni sebenarnya salah..sebab meniru hak rekacipta orang lain..memang dah termaktub dalam akta IPC (Intellectual Property Copyright)...kita nak komen banyak banyak pun memang dah itu dalam akta IPC...apa yang boleh dicadangkan pada Fareeda ni mungkin boleh dikurang sedikit harganya...yang berpatutan...kalau la boleh kurang...mungkin boleh mengurangkan kadar ciplak menciplak ni...my 2 cent la..tapi kalau tak boleh jugak...jangan marah melenting la kalau aku kata isu ciplak ni takkan ada kesudahan...serbu la camana pun..esok lusa pasti ada balik penjual...sebab permintaan pembeli..peniaga pun berniaga kan....ok dah habis pendapat 20 sen saya yang bukan fareeda tegar...aku syria tegar bye...


Nah merasa jugak la Fareeda ciplak...hehehe...mak aku belanja jadi takkan tak pakai kot...tudung pertama pemberian mak aku


Aku dan tudung syria ciplak...Fareeda saman tak pemakai?? matik la.... lalalala...


Sorry i pentegar syria....hidup tudung syria











14 April 2014

Bujangku Kesepian

Motip tajuk bujang sepi..jangan ingat bapak dia pulak...bapak dia tak yah nak sepi sangat la...bini ada disisi...ah nak jugakk...hahaha...ni pasal anak aku Fayel ...sekarang dah pandai sepi sepi...amboii anak ..tak payah sepi sangat la mama ada..papa je bzzz sokmo keje bola..mama sepi gak...ahakss..tapi malam malam tak sepi ok la tu...

Kenapa aku cakap Fayel sepi...sekarang dia nak kawan...selalu request kawan sebaya dia masuk rumah ..jangan harap boleh balik...dia akan keluarkan mainan dia satu tong tu...berselerak habis...selalu yang kena panggil anak buah aku sebaya dia tu nama Dina...Dina selalu kena panggil...meh masuk ...beza la sikit main laki pompuan ni... at last gaduh bye Dina balik..meraung la ko situ...padan muka sapa suh main gaduha gaduh...

Bila Dina balik tu melalak la Fayel...pastu ngamuk bagai suh aku panggil balik...alahai anak sayu pulak hati aku...bukan apa..masih belum ada rezeki nak bagi adik kat dia...nak ajak aku main ...dia ajak aku main lawan lawan...mana mampu mama nak..ada tak ada tunggu la papa dia balik...kemain 2 beranak main lawan lawan gusti...pitam kepala aku tengok...bila aku lak nak ada geng mekap masak masak lak ni...

Apapun sementara masih tunggal sorang ni...meh la mama sayang Fayel ketat ketat...kita berdua aje gi memana...kita geng la..walau kadang tak se geng pun dalam main main ...hikmah nya masih tunggal..Fayel masih tido celah ketiak mama...dikendong mama kehulu ke hilir...Fayel masih boleh manja gedik ngan mama ...eh semua la ...so tak payah sepi sangat la eh..ok deal...hi5....



bujang kesepian oii

kemain meliuk lentok badan tak makan pujuk

Sabar la eh dah malam pun ...esok lusa kawan datang main ye

 Kebosanan terserlah bila bawa shopping...kecik kecik dah protes kan...

Geng gusti bergomol...arhhh pitammm 2 beranak kalau main lasak lasak

Dah besor pun masih suka duk celah lagi...acaner tak adik lagi...dia la adik hahaha

masih tittle mak beranak 1...budak sebelah tu masih manja manja lagi

Permata hati...penghibur sepi...anak manja ku...hehehehe...memoga ada la rezeki beranak pinak lagi pasni 












Google