THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2015

READY STOCK !!!! GENIE BRA , CAMI SHAPER, MILANA BRA, PANTY (Setiap Isnin - Jumaat)


ORDER : ORDER BESERTA PEMBAYARAN SETIAP HARI (READY STOCK)
PENGHANTARAN    : ISNIN - JUMAAT (BAYARAN SEBELUM JAM 12 TENGAHARI)
PRODUK       : 
  • GENIE BRA RM35 ( 1 SET FOR 3) 
  • GENIE BRA LACEY HOOK ( 1 PCS RM25) (2 SET RM50)
  • CAMI SHAPER RM35 (1 PCS)
  • MILANA BRA RM45 (1 SET FOR 3) KLASIK ONLY
  • PANTY ( NORMAL/SUPER) (1 FOR RM10, 3 FOR RM28)

                                 ** NOW INCLUDE POSTAGE ONLY RM40 UNTUK 1 SET**




NEW !!!!!!!!!!!!! MILANA BRA 1 SET OF 3 (KLASIK) ONLY RM50 INCLUDE POSTAGE





POSTAGE  : Semenanjung  (1-5 ITEM RM6 / 5-10 ITEM RM10 /ABOVE 10 - free postage)
                      Sabah/ Sarawak  (1-5 ITEM RM10/ 5-10 ITEM RM15 /ABOVE 10 - free postage)

SERVIS POS : POS LAJU 


NOTE  ::
  •  Pembayaran yang di buat pada hari ISNIN - JUMAAT  SEBELUM JAM 12 TENGAHARI  (Barang akan dipos pada hari yang sama
  • Pembayaran pada hari Sabtu-Ahad  (barang akan di hantar pada minggu berikut nya)



CARA ORDER  :  WHATSAPP 012 2056935 /   EMAILnor.zmy@gmail.com
NAMA :
ALAMAT:
CONTACT NO :
SIZE & WARNA :

DETAIL PEMBAYARAN : 
(BERSERTA BUKTI ATTACHMENT SLIP)
Payment Details :
Maybank 
CIMB




** RUJUKAN GAMBAR SEPERTI DI LINK     






17 February 2015

Sembang Fayel 3 Tahun

Sempena birthday boy 3 tahun…nak story sikit la pasal anak bujang kecik ku..now dah anak bujang ye…abg abg sangat tapi masih tunggal…dia pun marah panggil dia abang…dia bukan abang…ateyel…ateyel adalah singkatan dari panggilan adik fayel…terlekat lak nama ateyel…sikit sikit ni ateyel punya…mama ateyel nak tu…ehh melekat ateyel sudah…jauh lari dari nama penuh megat nufail anaqi…mama buat nama manja Fayel…tetiba ada ateyel….pastu dah ramai lak panggil ateyel…ni gara gara bila orang tanya nama sapa…dia akan cakap ateyel…tak pun kalau bahasa intonasi sembang..dia sendiri bahasa kan ..ni ateyel punya…ah sudah jangan pelat bawa ke besor sudah… 

Yang mengikuti kisah Fayel dalam blog ni..dari dia dalam perut aku , kisah kelahirannya…pembesarana nya…tak pernah aku miss dalam blog ni…dan kini 3 tahun …yes mama jarang story pasal fayel….Fayel dah anak bujang ….3 tahun sudah…tinggi 104 cm…berat 20kg…..susuk tubuh agak tinggi dan besar ...kalau kata umur 3 tahun memang orang terkejut…sering kali disalah sangka umur 4- 5 tahun…soalan biasa dengar….”dah sekolah ?..huhu….baju baju pun memang beli size 2 kali ganda dari umur 3 tahun…tahun lepas baju raya mostly umur 5 tahun…rasa nya tahun ni up sikit 6-7 tahun…Fayel ni tak gemuk tapi orang tua kata badan bernas…factor genetik ..biasa lah mak pak gemm..tak syak lagi… 

Dari faktor badan yang besar tinggi itu…Fayel bukan pemakan ye…makan nasi sesekali kalau rasa selera ada tu…memang menambah…biasa makan lalu rumah tok mak …rumah sendiri…hmm alahai…grrrrr..asyik tak nak aje…ok tok mak masak sedap…fine ……Fayel paling kesukaan apa saja masakan mee, spagheti, bihun, …nasi kureng..kecuali tok mak saja masak…padahal kicap gaul nasi ngan ayam je pun…mama pun leh buat Fayel…Fayel suka makan berkumpul kekdahnya…kalau rumah sendiri just kitaorang bertiga je….boring letteww….susu masih kesukaan wajib…setia ngan 8 oz sehari 6x…susu dutch lady 123...dah susu murah je…senang dah dia…senang banyak kitaorg…putting & botol suka yang kartun ..so tak yah dah nak avent ke..pigeon ke….beli 2 for RM6.50 je…pampers pun tak kisah…asal kan jenis pants..biasa beli yang murah gak…wonderpet diapex…pampers pakai size XXL…. 

Belum boleh Potty train…pasti mama akan jadi singa or raksasa gorgon menyalak…dah buat baru cakap…gerammm…dah beli sepender kartun pun tak menjadi….papa dia cakap…takpe la tak yah paksa….nanti biar dia surrender sendiri tak nak pakai…….ok mama cool balik…kesukaan tv channel pun dah tukar…suka cartoon network berbanding Disney…buka Disney mengamuk…Kekadang channel ceria…sebab ada otomen…otomen fav…tune tido pun masih tak berubah…stil bangun lambat pukul 10-11 pagi…tido lewat dalam around 12-1 pagi…buat apa?? Tengok tv..wrestling mama…setiap malam keje dia wrestling mama…hempap hempap…dia pikir mama dia ni tilam ke??????????ngan papa ko berani tak buat ehhhhh 

Fayel ni dah besar…dia selalu kena jadi escort mama…aka bodyguard…aku biasa gi memana memang bawa dia…jarang aku tinggal…dia nya peel lasak fuh boleh tahan…memang gempita gak la kalau gi soping mall tu….ahh tak peduli……degil tu memang kena cubit..meraung la ko…pastu Fayel jadi sentap…dia sound aku..”tak nak kawan mama”…ok la tak kawan sudah…hahaha lagi la bising melalak…so gaduh la anak beranak…tapi dalam pada gaduh tu…dia juga adalah bff aku…tempat aku meluah …walau dia kecik tak paham apa…tapi dia ada perasaan…dia seolah faham kalau aku mengomel…tu pastu hug aku cakap…”sayang mama..lebiu mama”…tq anak ku…mama sayang jugak..anak pandai cakap ni la bestnya…ungkapan sayang bertalu talu...tapi camana pun papa always di hati kannnnn…huk huk jelesssss la.. 

Untuk anak ku sayang…mama papa doakan apa saja terbaik dalam kehidupan mu…semoga membesar dengan sihat…bebas dari segala penyakit yang memudaratkan….dijauhi dari segala perkara yang tidak baik…menjadi anak yang soleh….mendengar kata….hormat orang tua…apa saja terbaik dalam hidup mama sokong....nak jadi apa pun takpe...asalkan benda yang baik....semoga dah besar tak lupa pada mama dan papa ye…sayang ateyel banyak banyak peluk sampai ateyel lemas…….love you baby ...so much…



 Fayel dan gambar peposing 3 tahun...ala ala model la konon........

















16 February 2015

Happy Birthday Fayel Yang Ke 3

Alhmdulillah Fayel dah 3 tahun. pada 31 January 2015 yang lepas.....syukurrrrrrr....happy birthday to you sayang anak mama & papa....Fayel dah menginjak 3 tahun....sekejap je dah bujang kecik....pejam pejam celik rasa macam baru semalam je mama pregnant, sakit bersalin...membesar mengikut progress...syukur Ya Allah atas kurniaan anugerah nikmat pinjaman yang sangat bernilai ni...Insya Allah akan ku pelihara didik nya sehabis baik menjadi anak soleh, anak yang baik, berguna pada agama bangsa dan negara....amin...

Untuk plan birthday 3 tahun...aku plan secara kecilan nak celebrate dengan family saja...kali ni family KL...tahun lepas dah family mertua tganu...then tahun ni plan nk bawa Fayel cuti 1 Malaysia...so tak ada lah yang besaran ....birthday Fayel jatuh 31 January dan esok nya 1 February cuti umum hari wilayah so senang sangat la plan ...sebab kitaorang keje KL so memang cuti...nak pulak 3 hb tu Thaipusam...weehooo direct cuti ...

Birthday Bash makan makan family....pastu nk celebrate besday baby Jan dalam family...Dira & Abah...walaupun belated sambut sekali la...dah lama tak makan family reramai...lokasi aku pilih Restoran Sukhumvit Garden MRR2...aku pilih sini sebab Abah suka makan nasi...so kalau ikut tekak kitaorang semua lagi suka western..sebab nak di raikan Abah jugak...takpe semua kena terima tekak nasi.....tema warna malam tu adalah merah...Fayel yang pilih red...red sebab ultraman je pun....so kalau tanya power rangers mana satu dia akan pilih red...so aku tanya fayel birthday nak warna apa....nak red....sepaututnya otomen...tapi party otomen ni terhad sikit la...buat warna la red....semua kena pakai red...

Walau simple makan malam je..tapi aku nak nampak meriah...aku deko la sikit...alah biasa biasa aje....lari kejapo gi kedai borong party kat taman melawati....cari yang warna red....apa saja red grab la jadi kan prop....janji nampak deko....tanya party plannner kot la leh deko sempoi je..harga hmm agak bajet sikit so tak jadi la nak hire party planner..agak mahal...huhuhu...so tak pe deko by mama ...tak cantik pun takpe...asal ada belon...banner....ok la tu....kedai borong pary taman melawati aku rekomen..beli belon then tambah gas sebiji baru RM2...tahan 8 jam....kalau nak yang helium lebih la sikit...tapi still murah macam macam ada....kedai Jo Meng sebelah Kohilal ye...naik tingkat atas...macam macam barang birthday ada...dan murah...

Balik dari beli barang terus je gi Restoran Sukhumvit Garden MRR2..dah booking nak amik room...so leh la deko sikit kat tepi tingkap....ok dah siap....tunggu malam kita celebrate....malam nak celebrate...nak jadi hal birthday boy muntah muntah padahal dia la paling tak sabar nak birthday to u...kesian sangat...sedih tengok Fayel monyok je....patut nak rai dia ...jadi lain....so macam agak kureng la nak happy..Fayel pun lepas potong kek terus tido...dia cakap sakit perut....ala Fayel baru nak meriah happy...terusnya birthday jadi celebrate atok n acu dira aje la...so makan makan then balik....esoknya nk belanja birthday boy gi getaway cuti cuti...ke mana??? next entry ...haha yang follow ig  dah tau la..tak rahsia pun...cuma tak story aje....blog kan paling last update hehe...


Preparation deko simple petang...

Versi malam


Ready ready...

Selpie selpia

Mak birthday boy

Yang apaknya sibuk ngan henpon grrrrrr

Us Family nak ready nyanyi

kek simple aje...sponsor by Ekin....semua tak nak secret recipe...rugiiiii korang...hahaha

Birthday boy monyok je..tak sihat...

Apa saja la papa oi mengomel ngan anak bujang

Ok ready semua Fayel kena paksa berdiri potong kek

Ok lilin dah nyala....

Allah selamat kan kamu, Happy Birthday to you anak ku

Dah start tak de mood boring...

Happy birthday anak kami...sayang sangat....

 Happy birthday baby Jan atok dan Acu Dira....

Acu yang ke 19

Atok yang ke 66...


Birthday Boy monyok....terus terlepek..tak sihat muntah muntah pulak malam tu

Acu dan anak anak buah...

 Ok makanan dah sampai....jom makan


 HIdangan nasi putih lauk pauk masakan thai ...semua taste ikut atok...hehehe..birthday boy tak pot dah semua...

 Tengkiuuuuuuu my love family.....tq datang meriah kan birthday bash family...siap sporting semua pakai merah....





















13 February 2015

Scott’s® #Momazing Campaign Launch

**Scroll for New Entry**

Pejam celik pejam celik sekejap fayel dah 3 tahun….besar sudah anak bujang ku….3 tahun juga aku naik pangkat jadi mama….seronok nya jadi ibu ni bila kita nampak perkembangan anak … semua progress pertama nya aku teruja….tak kisah la anak berapa sekali pun…ini lah augerah terindah kan…Fayel dah menginjak usia 3 tahun…walau dah umur 3 tahun ni Fayel ni ada habit makan tak konsisten…napa ntah susah nau nak makan …so peranan mak ialah memastikan antibody khasiat terserap di dalam badan nya membesar dengan sihat dan kuat..



Video touching ...tengok teringat moment indah dengan Fayel...terus rindu..korang kena tengok video ni...sure nangis...
video


Tugas sebagai seorang ibu adalah satu keje paling best  dalam dunia...yang pasti tugas berat menanti ini adalah tanggungjawab….kita la yang mencorakkan kehidupan anak anak….tugas mak tak pernah berhenti 24 jam on off…lagi la macam aku mak bekerja seharian…pengorbanan juga dalam pada masa yang sama nak handle anak jangan ingat kita kerja ..masa mendidik dilepaskan….kita adalah mom amazing buat mereka Fayel always cakap berkali kali..”sayang mama”..”lebiu mama”…wow it makes feel #momazing.



Launch #Momazing 29 January 2015

Maskod Scotty yang comel



Baru ni 29 January aku di jemput menghadiri event Scott’s® Momazing Campaign Launch bertempat dia Kidzania, Kuala Lumpur..Scott’s® Emulsion daripada GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare Malaysia, adalah produk yang telah lama bertapak selama 50 tahun dalam industry pemakanan kesihatan…Scott’s® Emulsion banyak kebaikan & khasiatnye... antaranya boleh menghalang kepada jangkitan seperti batuk dan selsema. minyak ikan kod membantu sel2 epithelial di ruang pernafasan supaya sentiasa sihat dan mengurangkan risiko jangkitan organisma dlm badan...mengandungi vitamin2 utk pertumbuhan badan dan zat2 penting utk pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak yg sempurna. vitamin A adalah perlu untuk pertumbuhan..ianya memainkan peranan penting untuk pemeliharaan kesihatan dan kecergasan kanak-kanak. Vitamin D perlu untuk petumbuhan dan pemeliharaan tulang dan gigi yang kuat. ia adalah khasiat penting bagi pencegahan penyakit tulang lemah...



Yes i am #momazing....pilihan terbaik sejak dulu lagi...Scott’s®

Ngan suraya sulatin tersayang nak uwett,,,dulu selalu ingat sue sombong bajet minah ni...sekali dah kenal ....sue nk bgtau....sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ko baik sangat......bye nak uwettttt

Posing with Filla & Sue....yes we are mom....yg tengah tu dah beranak 3...aku & sue aje masih sorang anak bujang...

 kawan lama blogging...aku kenal Fillanie since awal awal blogging dulu..dah lama tau.....dia la pencetus now dah famous amos,..bisnes women ni




Ye Scott’s® ingin memberi penghargaan buat ibu seperti kita… perasaan yang susah digambar kan…setelah kita member kan segalanya untuk anak…dan hasil nya mereka membesar mengikut hasil didikan …perkembangan yang sempurnan….ini lah di namakan #Momazing…perasaan indah yang harus kita kongsikan bersama…

So bersama dengan Scott’s®  mari kita kongsi detik #Momazing kita bersama si kecil tersayang…hargai detik bersama …jom berkongsi detik itu….. bahagia Scott’s®  #Momazing ini



DIhiburkan tarian ballet oleh kids yang comel...so sweet sangat

Mr Alan Tan explain how to participate ...jommmmm senang je ...ada kat bawah ni


Apa yang perlu anda buat ialah :

  1. Submit gambar #momazing moment anda beserta caption dan hashtag #momazing dan #ScottsMY di Facebook, Twitter atau Instagram
  2. Hantar Direct Message kepada Scott’s® Malaysia FB http://www.facebook.com./scottsmalaysia dan sertakan
  • FB/Twitter/Instagram Profile Name
  • Nama penuh peserta
  • Direct Url post yang berkenaan
  • Email address
  • Contact Number
  • Hubungan dengan kanak-kanak
  • 4 digit terakhir myKid. 

Untuk keterangan lanjut about this #Momazing campaign anda boleh layari www.facebook.com/scottsmalaysia atau melalui website http://www.scottsmomazingmy.com









Google