THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2014

PRE ORDER GENIE BRA , CAMI SHAPER, MILANA BRA, PANTY (Setiap Isnin - Jumaat)


PRE ORDER : ORDER BESERTA PEMBAYARAN SEBELUM SETIAP HARI JUMAAT
PENGHANTARAN    : SETIAP AHAD ATAU ISNIN
PRODUK       : 
  • GENIE BRA RM35 ( 1 SET FOR 3) 
  • GENIE BRA LACEY HOOK ( 1 PCS RM25) (2 SET RM50)
  • CAMI SHAPER RM35 (1 PCS)
  • MILANA BRA RM45 (1 SET FOR 3) KLASIK ONLY
  • PANTY ( NORMAL/SUPER) (1 FOR RM10, 3 FOR RM28)

                                 ** NOW INCLUDE POSTAGE ONLY RM40 UNTUK 1 SET**




NEW !!!!!!!!!!!!! MILANA BRA 1 SET OF 3 (KLASIK) ONLY RM50 INCLUDE POSTAGE





POSTAGE  : Semenanjung  (1-5 ITEM RM6 / 5-10 ITEM RM10 /ABOVE 10 - free postage)
                      Sabah/ Sarawak  (1-5 ITEM RM10/ 5-10 ITEM RM15 /ABOVE 10 - free postage)

SERVIS POS : POS LAJU 


NOTE  ::
  •  Pembayaran yang di buat pada hari ISNIN - SABTU  SEBELUM JAM 12 TENGAHARI  (Barang akan dipos pada hari Ahad dan Isnin)
  • Pembayaran pada hariAhad  (barang akan di hantar pada minggu berikut nya)



CARA ORDER  :  WHATSAPP 012 2056935 /   EMAILnor.zmy@gmail.com
NAMA :
ALAMAT:
CONTACT NO :
SIZE & WARNA :

DETAIL PEMBAYARAN : (BERSERTA BUKTI ATTACHMENT SLIP)
Payment Details :
Maybank - 164490014052-Norazalimy Abd Hamid
CIMB-7600748704 -Norazalimy Abd Hamid




** RUJUKAN GAMBAR SEPERTI DI LINK     






01 October 2014

#20factsaboutme

Sibuk gak hashtag #20factsaboutme....orang buat kat instagram ...aku buat kat blog...sebab malas nak menaip panjang kat IG..lenguh  menaip..tulis blog aje la..lagi pun blog ni dah dipandang sepi...kesian tak..ok la buat modal tulis blog je ni...huhu

20 pasal saya...aku pun kemain sibuk la gedik nak selongkar pasal diri..dulu pernah la buat ...20 pasal diri sendiri...i ...yang nk tau aje la ..tak nak tau sudah takpe....lalalala....fuh nak pikir pasal diri sendiri amik masa berhari hari nak siap kan ....dan akhirnya ini la dia...

#20factsaboutme

1. aku pernah jadi orang HR sebelum keje setiausaha...so aku tau la serba sedikit rutin prosedur keje HR ..akta pekerja semua...so jangan kelentong aku bab law act ye huhuhu...aku HR sporting katanyaaaaaaaa....ok nak jugak amik la heheheh #orangkata

2. muka pernah ada jerawat tebal 2 inci masa form 3....benci budak laki ejek muka hodoh comot....pffft ...camana boleh licin refer pakar kulit tau...seignat aku krim tu pakai malam je..macam magic jerawat hilang...padan muka dak laki yang mengejek tu ....rasa nak cari balik krim tu tak ingat nama..tp  terbaik la...pakai malam saja...muka akan merah terbakar...huuh

3.SPM sgt bodoh...tang math ..aku sampai sekarang benci matematik..i hate uuuu...sebab tu aku tak terpikir nak study sbb tak nak jumpa math hahaha...jadi secretary cabuk la ko ye smpai pencen

4.Tak suka tunjuk emosi depan orang....kalau boleh nak orang nampak aku takde masalah...aku tak suka heret orang sama hadapi masalah aku....tapi suka tak sengaja libat dalam masalah orang..acana tuuuuuuuuuuuuuu....pffffttttttttttttttttttttttt...jarang sekali moody…aku nya prinsip BIAR RATIONAL JANGAN EMOTIONAL…aku tak suka babitkan orang lain dalam hal aku…seboleh2 nya aku akan makesure aku sangat happy ..always smile walaupun dalam hati mood aku tak baper ok….aku tak pernah amik hati apa org nak cakap pasal aku....biarkan lahh...menjaga hati orang penting bagi aku tapi ada limit yer..jangan sampai pijak kepala aku plak..

5.Ramai dah tau dan nk bagitau lagi....aku takut ayam...memang takut gile ayam....why??? benci kepala merah berjambul balung tu...pastu aku rasa ayam tu muka sombong berlagak..ee ngeri la ngengok muka ayam tu.....tapi makan ayam takpe....hahahaha...ayam dah mati bukan nampak balung..rite??matikk aku pasni orng pedajal aku ayam..larikkk

6.Kaki shopping dot com tapi murah murah...duit takde pun akan bagi ada soping punya pasal....huhuhuh...pastu kepuasan kalau tengok soping murah dapat banyak2...perasaaan feelinggggggg wow hebat aku soping banyak nyaaaa padahl satu barang RM2...hihihi

7.Perangai mengelabah cepat panik...susah nak calm...pandai suh orang calm..tapi sebenarnya tak..aku la paling kelam gelabah...peel tak leh ubah...mengelabah datang bila spontan ....mengelabah tahap boleh jatuh bila jalan...haa gitu...kadang MS.BLURRY…orang dah habis citer satu bab aku tak paham2 lagi…kena label lembsss la…

8. Suara kuat...dah cuba slow kan cakap syhh tak bolehh...selalu kena sound di mana mana...syhhh...maafkan saya ..suara saya memang tempik tp tak bermakna marah ye..suara je ada nyaring sikitttttttt....eh banyak..volume cannot controlll

9. Mahir memandu kete manual dari automatik...nasib la kaki tak pernah rileks di kala jem....dapat laki pun suka kete manual...sudah nya dua kete manual......tu yang lagi terror....eh angkat bakul...jom drft bukit ada berani hahaha...balance gear n clutch kena pandai

10. tak kisah apa orang nak cakap pasal diri aku...tak kisah bukan sebab aku tak alert...tapi ahh lantak ko la...nak kawan ke..nak benci ke...tak suka kawan ke...ada aku kesah...gituu ayat ala diva sangat la ko kan...#silajanganfollowpeelgini..i am outspoken person ..direct person..u can talk everthing to me...either tak suka nk kritik...sila kan..sorry bukan jenis makan dalam...simpan...bagi aku terus terang tu penting dari potpet belakang...

11. Aku GEMUK..heheh ye la betul kan...dah kata pasal diri....bila nak kurus...ntah...gemuk pun gemuk la...nak isi ke boleh bagi...hahaha janji gemuk vassssss ..vasss ke...hukhuk matik la kena keji....keji la.....xpe...senyum je...bahahah....#kangadayangkenasmackdown

12. Dah ada list senarai nama next anak ...huhuhu...tanda tanda next anak tak diketahui bila..tunggu aje la bila..tapi list kemain panjang berjela...salah satu nya kalau girl PUTRI NAN NAURAH ANABELLA...pehh..sila jangan amik nama ni copppppppppppppppp......sapa amik siap dia..hehehe doakan saya ye apa apapun...


13. Bab kemas mengemas ni ada kantoi skit…aku sekali kemas habis sumer barang aku buang…pastu mulalah aku menyesal buang…tu malas aku nak bersunguh mengemas…tang datang angin rajin aku akan mengemas sekemas2 nya …selalunya seminggu sekali la…tupun kalau tak der pemalas meresap


14. Tabiat buruk suka sangat bertangguh cam keje opis or keje yang aku mmg tak suka nak buat maka dengan itu aku akan ignore jekk ...tapi last minute aku kena gak buat...baru la kelam kabut kan…baru lah ko rasa nak terberak time tu jugak..padan muka..kalau blog tu kemain lagikkk lajuuuuu...habis aku kalau BOS aku baca ni...ya ampun ( opss baca ke??)


15. All rahsia story mory aku lebih suka share ngan EMAK aku…bkn tak percaya orang lain..ada gak citer tapi walau camana pun tetap aku cari mak aku…walhal aku tau kadang citer aku yang balik kena marah …lantak le yang penting aku citer…aku mmg tak leh sorok citer ngan mak aku.rasa macam ada yang tak kena…


16. I’m a FOOD LOVER…bab makan serah la kat aku…pantang ajak makan kat mana sekalipun aku sanggup…sangat enjoy la menikmati makanan….yummy…tengok la badan kannnnnn…tak kan la penternakan lemak berlaku dengan jaya nya….ada sesapa nak ajak makan...jommmmmmmmmmmmmmmmmm


17. Disebalik nama penuh NORAZALIMY...nama ni sebenarnya bukan parents bagi..tapi mak sedara bagi sebab nama ustazah kesayangan dia....errrr maaf saya tak jadi ustazah...ustagajah lagi ada kot......hihihihi....


18. Selalu gaduh manja ngan anak sendiri... FAYEL la.....hehehe dengan budak umur 2 tahun pun leh jadi kawan gaduh fight...ye tapi hakikat....berebut tab/henpon..berebut tv..berebut air...berebut seat kete....kalau tengok memang kelakar...kadang berebut apaknya jugak...."mama punyaaaaaa...tak ateyel punye"..sudahnya apaknya memang sentap sebab bini anak rebut rebut...rumah duduk ber 3 adalah serupa 10 orang....riuh rendah bising


19. Suka tengok orang pakai shawl kemas siap pin bagai ...tapi bila aku pakai ...terbelit belit rimas sangatttttttt...pastu macam geli je kena pin dagu....adehhhhhhhhhh....disebabkan galak nak shawl...berkira kira mengeluarkan shawl instant keluaran sendiri..eh sempat lagi bisnes dalam ni wakakaka..agak agak nak beli tak.....#jangankecamsaya

20. Bukan peminat fanatik bola...tak minat langsung perihal bola...tapi berlaki kan seorang fanatik bola...bukan setakat menonton tapi tetiap minggu 3x main bola...memang selalu jadi bahan gaduh sebab bola...lama kelamaan dah boleh terima minat dia bola...


shawl instant merah mak ngah menyala ang ang ...heheh selit dari 20 tentang saya di atas...konon nya nk buat tudung instant sendiri..agak agak minat tak..yang pasti pinless..huhuhu #sempatlagi


Ok bersama kawan gaduh baik manis masam...hari hari gaduh pun baik jugak...tetap cari ketiak mama kan........

























22 September 2014

Nasi Arab by Arabian Kitchen - Hanya valid COD !!!!!!!!!!!!

Maaf baru hari ni sempat nak up pasal nasi arab terlajak laris...ye sejak entry cara mudah masak nasi arab mendhi di sini..masa tu harga pun masih murah lagi RM14....now harga dah naik ye...memang tertera di packaging 1/2 kg RM17..1 kg RM30...permintaan untuk nasi arab ni terlampau banyak...hari hari aku dapat email...lagi nak raya ada ocassion...nasi arab by Arabic Kitchen ni adalah tersedap yang aku pernah rasa...tanya jugak testimonial lain ..ramai suka yang ni berbanding keluaran lain di pasaran....mudah di masak...tak perlu menumis...siap sedia bahan.....nak cuba kena la try beli...nak raya ni....

Untuk order sebelum ni...minta maaf kadang aku tak sempat nak reply...maaf ye kadang lupa....dan kadang aku dah penat reply benda yang sama...iaitu nasi arab keluaran arabian kitchen ni tak boleh pos...ahanya boleh jual COD....ye COD only...sebab packaging dia adalah frozen food...dan plastik dalam aluminium foil...so tak sesuai untuk pos...perkhidmatan kos pos akan bertambah....caj akan tinggi....so better COD....COD COD area adalah di 

Bangsar, Menara TM - Free working hours ( Mon- Fri)
Petronas Batu Caves - Free After working hours,/ weekend
Kawasan sekitar wangsa maju, ampang tambahan caj RM10


Whatsapp/ Telegram untuk order COD - 0122056935
Email - nor.zmy@gmail.com


** Sila order sehari sebelum...




Nasi Arab by Arabic Kitchen produk frozen..so no POS...hanya COD saja...

Harga adalah tertakluk pada pasaran dalam brouchure ni ye..haraga termasuk dengan beras ye...



Nasi Arab Mendhi yang senang mudah...dan sedap...1/2 kg beras harga RM17....

Keluaran baru Nasi Arab Mesri Bookhari...RM19 utk 1/2 kg beras











Motivasi Hari Isnin Untuk Diri Sendiri




Dalam diri aku ...aku memang memegang prinsip seperti kata kata di atas....bunyi macam sombong berlagak ...perasan gile....ko la terbaik sangat...deeerrr.....dah la gemuk tak sedar....wo who cares....??? aku memang pegang kata kata ni dalam diri aku...biar la orang nak kata apa saja..sombong ke...gemuk ke...perasan ke...over ke..apa aje la...sebab kata kata ni aku jadi diri aku yang sebenar..dan aku kenal diri aku sapa..dan aku konfiden dengan diri aku sendiri even orang tak kata pun... ye tak de sapa kata...tapi aku yakin dengan diri aku...macam lagu akademi fantasia tu...atas dasar keyakinan diri ko akan berpijak dengan aura positif walau ada sedikit negatif...well said..kita manusia iron negatif pasti terselit tu tak boleh lari..cuma kita kalau boleh jangan la selalu negatif...bila negatif datang mula perasaan prasangka buruk akan datang...kalau boleh kita jauh kan ..rendah diri dengan bentuk badan?? terima la kekurangan kelemahan diri kita seadanya...apa yang kurang kita ubah utnuk kebaikan..kelemahan yang ada kita ganti dengan kekuatan yang ada pada kita....apapun paling penting mesti yakin dan percaya dengan diri sendiri....yakin la...yer yakin...baru confidence kita sama tak akan rasa kurang nya dengan orang lain...setiap kita ada masalah tersendiri..semua masalah pasti ada jalan keluar... "Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya"..ya benar sama sekali..sekian muhasabah diri sendiri yang serba kekurangan bukan menuding jari...





"be who u want to be not what others to see..nobody is perfect and i am nobody"

12 September 2014

Update Tracking NYX Batch 4



Hi ni order untuk tracking pre order NYX...Insha Allah estimated dalam minggu depan sampai la Malaysia..sesama kita doa segalanya berjalan lancar tanpa halangan kastam ye.....ok 


Tracking Number: CJ407925885US



10 September 2014

Milana Bra Dah Ada Jual Juga Disini

Seperti sedia maklum ...aku memang menjual Genie Bra...Alhamdulillah Genie bra sehingga kini masih lagi mendapat permintaan..Genie Bra ni sedap pakai...dah cuba sekali akan beli berkali kali..pastu promote kawan kaawan..sedara mara..mak kakak adik....tak payah nak cerita gebang sangat...beli sekali cuba...testimonial aku berlambak lambak cakap best...cuma tak reveal dalam blog je....tak sempat nak crop satu satu.....tak best takpe itu terpulang pada selesa masing masing....sapa suka ok je...tak suka jangan la nak menyalahkan peniaga....macam la genie bra ni aku yang jahit kan...genie bra ni keluaran kilang....barang pun bukan kilang malaysia..kilang dari china nun....

Ok untuk yang suka genie bra tu..ada satu lagi koleksi menarik ada renda renda...nama dia MILANA BRA....cantik uollss....didatangkan dalam set of 3 jugak...jimat jugak...harga RM45..termasuk postage RM50...warna yang ada set klasik saja....so sapa yang suka style unik renda renda seksi jangan lupa dapatkan milana bra....order milana bra dah dibuka...dan sedia maklum untuk ke berapa kali ni....aku jual pre order seminggu ye....setiap jumaat order closed with payment..dan barang akan di pos setiap hari ahad...so jangan duk ulang tanya ready stok ke tak ....please sayang sayang...pre order ye....pre order kena sabar menunggu barang sampai tiba dengan tenang...dont worry aku bukan penipu nya orang...selama jual genie bra ni...semua dah selamat sampai ke tangan tuan empunya badan....


**BERMINAT NAK ORDER UNTUK PRODUK SEPERTI

  • GENIE BRA
  • GENIE CAMI SHAPER
  • MILANA BRA
  • HIGH WAIST PANTY ...


SILA KLIK LINK http://nurmimy.blogspot.com/2014/06/pre-order-genie-bra-cami-shaper-panty.html YE...UNTUK MAKLUMAT SELANJUTNYA....TERIMA KASIH JUGA UNTUK CUSTOMER YANG MASIH BERMINAT MEMBELI PRODUK INI...MUAHH I LOVE U MY CUSTOMER









Google