THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 July 2017

Selamat Hari Raya 2017...errr Setahun Hanya Sekali Muncul

Selamat Hari Raya 2017 buat semua...yang masih ingat diri aku ini..hoi aku kekok nak tulis....taip padam taip padam..ni sebab dah biasa dengan socmed simple la ni..etc IG/FB...ramai suh aku tulis blog balik..aku nak ...tapiiiiiii aku krik krik...kalau masih tegar tu wa salute sama lu...wa yang tak tegar dah ni......muncul balik di hari raya 2017...sunyi sepi tanpa berita ...weh mana ada..kat ig/fb bersepah muka...

Apa nak update eh kekok nya ...ok aku cerita sipi sikit la eh..korang tanya apa..hal anak...yes still sorang...the one & only ehhh..aku dah ready nak tambah tapi bang megat ko hold dulu..mengikut perintah laki....siapa yang beranak ntah suh hold kan..ke dia takut tgk aku beranak..apa saja la bang...Fayel dah 5 tahun...peminat Fattah Amin...opps...ko jangan mengutuk abg patamin dia...emo !!..pastu apa lagi...keje still tempat sama...Insha Allah selagi boleh keje kita keje....

Kisah bualan puasa pun tak gak update blog kan...ada hati nak update snap gambar beria itu ini.hashtag #mimymasak...hashtag wajib nak gempak...rasa sedap ke idak belakang citer..janji masak dari air tangan isteri buat suami tercinta wah gitewwwwwwwwwww.....

Masuk citer raya..ini tahun #teamrayamertua #teamraya terengganu...7 tahun raya bersama as suami isteri..Alhamdulillah.semoga terus dan terus menikmati raya bersama...tahun ni kami team merah maroon...warna ni masih belum dalam senarai list family kami...dan Fayel yang pilih....dia nakw arna merah sebab nampak boboiboy pakai warna merah...apa2 saja la janji sedondon..kebiasaan nya kami akan memilih plain di pagi raya...

Cerita raya menyusul kemudian la ye...korang layan pic je..apapun aku ingin menyusun ribuan kemaafan atas segala perbuatan menyinggung perasaan terlanjur kata terasa hati...maaf zahir dan batin...salam aidilfitri 2017...jumpa lagi di next entry yang ntah bila ...sila la rajin wahai diriku...




My ootd merah by Zuco Fashion

2 lelaki kesayangan ku...segak di pagi raya




Potret Keluarga yang penting tengah tu mastermind tema segala benda hari raya


kami...posing lagi


Suami ku tersayang tercinta...pahit manis 7 tahun beraya bersama...

Megat Fayel kesayangan mama dunia akhirat


Selfie dengan mama bulu hehe



Team Raya Mertua, nananaan tganu kiteeeeeeee



Selamat Hari Raya semua..tema hakak 2017 bervulu vulu gitu...













13 December 2016

Perfume Sedondon Couple Angkasawan dan Isteri - INSPIRE by Dr Sheikh Muszaphar & DESIRE by Dr Harlina

Salam uolls....


Hari ni bersiaran nk review sikit pasal Perfume....Perfume of the month la kira nya ni...aku ni jenis pesen perfume mesti wajib ada dalam handbag...jenis penyembur punya orang...laki aku kata makan perfume ngeh ngeh...so aku memang ada perfume of the month..gituuuuuuuu...aku suka bertukar wangian setiap bulan...wangian minyak wangi ni sebenarnya adalah konfiden jugak dalam diri seseorang...bila kita rasa wangi kita akan rasa lagi bangga..wah gitu...lagi tengok apa jenis ko pakai jenis wangian  yang macam mana...kita kena pastikan wangian yang kita pakai orang lain pun suka.then dia tanya..wah bestnya perfume ko brand apa ?? beli mana?? hah mula la nak bagitau..

Untuk bulan ni aku mencuba perfume dari angkasawan terkenal negara Dr Sheikh Muszaphar Shukor bersama isterinya Dr Halina mengeluarkan produk minyak wangi sedondon....yeayyyy..best perfume sedondon ni kita leh feeling terlebih romantik melampau...sukeeeee kan.....satu untuk isteri satu untuk suami..bila pakai sesama feeling wangi bersama...best woo.. 2 jenis wangian untuk lelaki dan wanita iaitu Inspire by Dr Sheikh dan Desire by Dr Halina...yes my currently favourite kami laki bini...




Perfume lelaki nama nya Inspire by Dr Sheikh didatangkan dalam botol comel berwarna hitam 30ml EDP ..kecik dan mudah di bawa dalam beg..bau sangat musky, woody, cinnamon, and clove, amber scent...ok aku describe kan bau nya adalah similar like DUNHILL  Desire botol merah tu....ye tak syak lagi samaa....sangat sedap bau dia...budak ofis aku lelaki suka sebok nak spray...haippp ni laki aku punya....khas untuk bang megat ku....bau lelaki yang pada aku tak terlalu keras, tapi ada maskulin nya...dia macam sweet lelaki gitu la...aku memang admire bau Dunhill Desire ni sejak dulu..kini Inspire by Dr Sheikh dah ada yang sama..mengapa perlu susah cari overseas...local kan ada..ye dak??

Untuk Wanita pulak...aku sendiri pakai dan mencuba.....sama botol sedondon dengan lelaki.. 30ml EDP....sepasang gitu cuma wanita punya warna pink...so comel girlish...i like...ini adalah perfume of the month december ku...bau nya saling tak tumpah sama seperti DKNY Be Delicious Green Apple..ala yang famous botol bentuk epal hijau tu..ingat kan...hah yes sama...bau nya apple, exotic floer, sensual woods...yes aku suka kan bau seperti ini..bau yang kuat tapi soft..bila spray je rasa fresh dan confidence tinggi....so dah tak payah susah payah habiskan ratusan ringgit kalau jumpa yang sama tapi mampu milik...yes harus la pilih Desire by Dr Harlina..




Di antara kelebihan kedua-dua perfume INSPIRE DESIRE ini adalah:

💖 Limited Edition 

💖 Esklusif hanya untuk Dato Dr Sheikh Muszaphar & Datin Dr Halina

💖 Boleh Di Bawa Solat

💖 Tahan Lama (lebih dari 8 jam)

💖 Setanding Produk International

💖 Harga Mampu Milik

💖 Bauan yang sesuai dengan pilihan bauan rakyat Malaysia






 Harga sebotol INSPIRE dan DESIRE adalah :


✏ RM 49 Semenanjung

✏ RM 54 Sabah Sarawak




Bagi setiap 30ml EDP !!! sangat mampu milik....so jangan akak tak payung...ye dah cukup perfect aku bagi review jujur supaya senang korang buat pilihan beli perfume..tak yah memikir sangat..boleh buat hadiah annivesary..hadiah birthday...sangat sesuai...


Sebarang pertanyaan dan info boleh info lanjut korang boleh check it out di :

Website : 

Agent List : 

Facebook Page : 

IG Page : 



#wangianangkasawan 
#wangisampaikebulan 
#InspireDrSheikh 
#DesireDrHalina 
#lucempireventures 
#moonpunyershop
























24 November 2016

Journey Before 120 kg to After 80kg

Hi Assalam

Ok nak sambung balik kisah misi kuruskan badan...aku terpaksa cari masa gak menulis jugak journey ni since ramai dah tanya...pm/ wasap...sampai penat nk repeat jawapan dari soalan yang lebih kurang sama...so tulis blog la senang..heheeh huraikan semua nanti sapa tanya aku bagi je link copy blog ni..settle...hah pastu jangan malas baca...tanya lagi...pitam akak dekkkkkkkkkkk...

Untuk motivasi diri sendiri ...semoga manfaat untuk orang lain...since ramai yang tanya...camana memulakan diet..dan istiqamah...hmmm...agak payah sebenarnya....since aku seorang yang kuat makan sedap...aku suka makan sampai aku lupa diri....aku kategori gemuk makan ubat...ye kisah nya aku ada penyakit autoimmune Myasthenia Gravis sejak form 3 umur 15 tahun...ubat yg aku makan salah satu nya steroid...ye kesan steroid sangat kuat...aku seorang yang bersize S saja boleh naik ke L...bayangkan....kena masa bebudak tak tau apa nafsu makan serakah...bila orang tanya gemuk salah kan ubat ..ye memang betul...kesan sampingan memang gain weight..sudah takdir kecik2 dh dpt penyakit...

Pendek citer sampai umur aku remaja pun aku membesar size statik L manjang....till aku keje size jadi XL...walaupun begitu aku tak berapa kisah ngan berat badan yang naik...tak pernah kisah...aku penting kan gaya mutu keunggulan...bagi aku time tu..gemuk pun takpe...cantik penampilan itu penting..hehehe..ye sebab tu aku anggun..kofkof..batuk...bagi la chance la sikit....berat aku sekitar 68-76 kg ..gitu la...still gojes lagi...anggapan mu gitu....aku fikir gini..selagi ada jual size baju plus size selagi tu aku beranggapan aku tak gemuk lagi...hahahaah,,,saikoooooooo

Sehingga la dah keje pun badan still besar...plum...gemuk gak la tapi tak kisah sgt...selagi ada yang sayang ehhhhhh....over....merasakan down dengan badan gemuk tak langsung...aku dikelilingi kawan kawan ..teman lelaki yang boleh terima cara aku...malahan takde yang kecam kutuk ...disebabkan itu aku rasa terlebih konfiden dgn badan sendiri...apatah  bertemu jodoh dengan orang yang sememangnya suka kan ciri ciri badan macam aku ni...yes im luckily bab ni,,ramai orang cinta kekdah....jangan kecam akak...jujur tauu

Tapi aku lupa satu perkara adalah kesihatan..setakat hari ni tiasa masalah kesihatan kronik yang teruk...belum lagi kena...aku tersedar satu perkara bila aku rasa faktor penambahan umur...aku perlu do something...ini utk diri sendiri dan masa akan datang..cegah sebelum terkena...jadi bermula la episod menguruskan badan...ambil masa yang lama...perjalanan bermula bulan puasa june 2016..korang jangan rasa down ye kalau masih belum berjaya.tengok aku sendiri...35 tahun baru la dapat mengatasi nafsu kelaparan ...tak caya wehhh

Masa kahwin aku memang gemuk..lagi nak dekat hari sanding menjadi jadi ko gemuk...gileeee..apa nak jadi...hahaha...ah tak kisah aku bahagia nok jadi pengantin baru nasib pelamin tak roboh ngeeeeeeeeee....yang pasti suami aku pun sedang padan je ngan aku....dia pun besar gak orang nya tak la gemuk tapi secocok gitu..(always nak up kan!!).....anggap la lepas kahwin bahagia...gemuk makin menjadi hahaha...aje gile tak sedar diri....sampai la plan nak pregnant setelah 2-3 bulan kahwin...stress sangat time ni...dgn period tak regular...time ni doc banyak advise kurus kan badan...buat pekak badak je...mujur 6 bulan kahwin rezeki awal pregnant...pregnant dgn badan gemuk adalah tak best nasib naik 5kg je till delivered...habis pantang loss 20kg !! wow amazing gile la...ini tak pernah berlaku dalam diri aku...

Kegembiraan aku dengan badan baru lepas pantang tak habis...anak habis breastfeed awal 8 bulan dah wean off...akibatnya mak nya makan lupa diri macam bela saka...lupa makan tak sama macam breastfeed...berat ku naik berkilo kilo...nangis.........pun tak sesedar diri lagi tu...sampai la terasa rasa nak menambah anak  setelah 2 tahun rest czer...rasa susah nya la nk dapat...hmmm makan ubat hormon..gemuk lg teruk...then stop jumpa doc..dia advice kali ni awak cuba la kurus kan badan mana tau rezeki selepas ini..tak cuba tak tau..yes faktor utama nak pregnant...since aku bersalin kan fayel czer...aku bebetul ready masa fayel umur 3 tahun...jadi nya baru la mencuba ttc semula..

Aku start bulan puasa June 2016...dengan memulakan misi...antara nya

- cut manis, gula
- cut ais
- stop makan malam by 8 pm

aku cuba 3 benda ni di atas dulu..makan cuba cuba tukar ke meratah lauk pauk...seminggu cuba...then tukar makan selain nasi...ganti bihun, apa saja selain nasi...kena slow2 bagi badan serasi tak leh drastik...dalam pada slow kurang kan makan tu..still ada pengambilan minyak, gula garam dalam masakan..puasa adalah the best timing nak kuruskan badan...kebetulan puasa aku penuh tahun ni...Alhamdulillah sebulan berjaya la juga penimbang tu berubah angka....speechless...tak pernah ku sangka sangka dalam hidup....

Tapii dugaan nya adalah di hari raya...nak tak nak ko kena makan...penat rasa puasa menahan kelaparan tetiba raya ko kena cheat day....tapi aku set mind...ketupat boleh makan sehari 10 ketul aje...berjaya...belum konsisten lagi...lepas raya dugaan open house yang banyak....adududu ..makan jugak tapi still berpegang prinsip makan sikit small portion..tapi masih ada garam, gula, minyak dalam makanan..

Betul betul konsisten sepenuhnya no minyak, garam sikit, no gula. air suam adalah bulan August 2016....selepas raya ...dah puas makan sedap kan...mari la kembali ke pangkal jalan...hah ni memang bebetul buat....pantau bebetul turun naik berat badan.....aku memulakan diet dengan menu eat clean...aku banyak berpandukan pada blog kevin zahri...paling aku suka kisah kajayaan dalam tu...sangat inspirasi...

Now pejam celik dah bulan November...kira kira 5 bulan sudah aku dengan misi diet...5 bulan aku hampir berjaya sipi lagi nak capai misi..until no...5 bulan masih lagi ada kekuatan diet...dah boleh adapt dgn menu harian sihat...badan dah boleh terima...apapun kena set mind ye..mental kena kuat... bulan penurunan yang ketara tanpa sedar....ye ini tanpa sedar...jaga pemakanan...jangan putus asa..jangan cepat rasa surrender...bila ada hasil ko akan lagi bertambah tambah motivate diri taknak patah balik....ok panjang share ...ini part 1...next nanti aku share lagi pasal update berat sepanjang 5 bulan dan supplement aku makan kay...untuk kali ni semoga korang akan berjaya jugak...aku boleh korang sure boleh....




Perubahan 2 minggu 14 June ...pertama kali aku impress dengan baju ni...kemudian after September...pun banyak change..

Tunic Hijau saksi setiap bulan...dan now dah longgar gile...muslimah ko

Progress July menampakkan perubahan dari 120 ke 115 dan sebulan selepas itu menajdi 107 kg

Tanpa kau sedar perubahan dari segi baju...amat ketara...

Journey dengan baju yang sama mengikut perubahan bulan adalah sangat membantu motivasi kan aku



Terbaru di November...dress poplook asal nya bersize 4xl kini menjadi loose...sukaaaaaaaaa





















04 November 2016

Pakai Korset Boleh Kurus? Boleh Sila Pakai House Of Corset

Salam Hai uolls....kakak mimy kembali now sejak sejak demam suri hati mr pilot tu ..nama iols jadi  kakak wonda mimy...gara gara terobsess watak worda...melekat pulak kakak wonda...#eh....pasni panggil kakak wonda la eh...weh move on move on....kak wonda cuba nk move tapi tak leh...ko dah kenapa...ko ingat ko neelofa ke...ko tu mimilopa ..tempias mama lopa hehe lopa tu kucing aku le ...hihi

Lama aku tak tulis blog kan..sampai Suraya Sulatin cop aku pemalas punya orang...weh napa ntah tak leh jadi macam dia...dia tu dari zaman dia meronggeng single life, nak kahwin, ada shien now dah bisneswomen ..tetap la dengan chooyaya dia...hoi roh rajin apa ko pakai hah...ada gak la tegur eh mimi napa tak tulis blog dah..terpaksa gelak memalu kucing...tak tau nak jawab apa...aku kan berangan snap pic banyak then nanti aku nk letak kat blog...aishh napa ntah..nah now dah bulan November...sampai kesudah ko kepam semua pic...

Ok fyi sapa follow aku kat fb, ig maybe dah tau kot...aku dah berjaya kurangkan berat badan..hoyehhh...benda paling susah aku nak buat...aku success pulak...speechless...aku rasa berkat Ramadhan bulan mulia...permulaan pertama...memula start first day puasa....then terus la ke hari ini...aku tak sangka boleh kurang kan berat badan dari 123 kg ke 89 kg ( terkini untuk 3 November 2016)...siapa biasa baca blog, kenal aku lama faham la aku ni cana...kahwin pun gemuk nok...kemain asik nak kurus kurus masa tu pastu nan hado...bulat montel la ko jadi pengantin...nasib baik pelamin tak roboh je ko...apapun tapi merasa kejap kurus masa lepas beranak...terbaik pantang tegar...pastu lupa diri stop breastfeeding makan macam bela saka...mengepam badan aku naik...



my journey from 123 kg to 89 kg...mission going to 60kg..agak agak capai tak hehehe...wish me luck

Pasal cemana leh kurus...next entry aku share ye....hari ni nak citer pasal korset best...aku start pakai korset lambat...jujur aku dengar korset aku takut..banyak kisah tak best aku dengan korset ni...dari kisah pengsan masa lepas nikah sebab korset...hah terbawa bawa...pastu seriau dengar harga korset ribu...debar dada mak dengar ribu ni...ramai la promote yang ribu ribu ni..dah try pakai pun..tapi tetap akak tak selesa rasa ada tulang tu buat aku rasa jalan macam robot...pastu hazab nya nak ke toilet...one more thing kena ingat ye bila ko dalam proses kuruskan badan..kekerapan ke toilet akan kerap berlaku..proses detox...kena pakai korset tu buat ko tak selesa dan serik nak ulang pakai banyak kali..

Tapi tapi korang kena ingat ye...salah satu tips kurus PAKAILAH KORSET !! ..why??bila kita pakai konsisten 8 jam sehari dia mengetatkan perut kita then bila kita terlebih makan akan buat kita senak so kita tau time limit dah tak leh sumbat makanan...memula pakai memang tak selesa but bila dia jadi rutin lelama akan terbiasa..shape badan cantik, nafsu makan berkurangan..nanti lelama size akan loose...macam aku la memula pakai 5xl & now 4xl uolls..nampak tak korset ni rahsia kejayaan kurus gak tau...jadi mulakan pakai korset ye....ada orang kata pakai korset body fake...haloooooooo yang cakap tu ko sanggup ke pakai baju mengeleber perut...baik pakai korset dari nampak lelemak tepu...

Kalau korang tanya aku yang kedek cheapskate ni ...aku rekomen HOUSE OF KORSET nya brand...harga dia tanjat mampu milik..takde riban ..tak yah installment...buang masa nak hutang bagai...paling best takde tulang yang buat tak selesa tu...pastu ada lubang senang nak kencing or berak...terbaik........harga sebenar RM150 tapi now dorang tengah buat promo RM130 BELI 2 rm240...berbaloi ni tgh murah...sekali beli 1 akan beli tambah buat tukar pakai...aku lettew..**.HARGA BELUM CAJ POSTAGE YE..SILA TAMBAH RM8 untuk postage
Ciri istimewa yang ADA pada corset ini..!!

Membaiki tekstur tebuh anda dan membentuk tubuh anda..
Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..
Sangat selesa kain lembut dan sejuk..
Tanpa tetulang yang merimaskan..
Memberi keselesaan pada si pemakai..
Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.
Sangat mudah dipakai (one piece)



Paliing best size dari orang kecik sampai bigger boleh pakai...iolls 5xl now dah 4xl..doakan aku 
xl..amin..gagaga..berangan percuma..tq

Nak cuci senang je. Korang just rendam dalam Softlan and sidai. Takyah masuk dalam washing machine ok? Fabric dia jenis lembut so bila pakai tak panas and takde tulang yang mencucuk-cucuk dekat perut.





Testimoni adalah diri aku sendiri...sebab aku pakai..lihat la pandang la ye...hehe..tiru macam saya...amboiiiiiii...sila percaya..tak percaya moh kita jumpa depan depan huhuhu...


 so dah percaya ke?? kakak wonda mimy dah kurus sikit..nak kurus macam kakak wonda mimy sila la pakai korset..meh order meh


UNTUK ORDER :


EMAIL : nor.zmy@gmail,com or

Whatsapp : 012 2056935










































22 September 2016

Sembang Produk Skin Care Hot : Deeja Cosmetic


Hi Assalam uolls,


Lama tak sembang sembang kat blog kan..ok la hari ni nak sembang pasal produk muka..terpanggil rasa nak share pasal skincare terbaru aku tengah consume & cuba,...sambil cuba akak review okay...sapa follow pasal skin care aku memang tau la aku ni jenis orang yang tak setia pada produk...muahahaah..jangan kecam...dasar tak setia memang macam ni...aku suka nak hasil yang terbaik kebabom ..harga murah tapi muka feloles...pastu cari skin care pakej lengkap berbaloi...lalu terpengaruh terjebak la dengan Deeja Cosmetic yang disebut sebut ramai itu ...mampu cantik  dalam masa  5 hari!!!


Sampai la diperkenal kan satu produk skin care yang semakin mendapat tempat di hati ramai...Deeja Cosmetic...hasil keberkesanan produk ni ramai dah akui...tagline dia keayuan semulajadi ...yeszaa...terbaik...duta dia pun si cantik manis Sherry Ibrahim...kat ig dia sendiri tunjuk cara cara dia pakai...bukan propa ye...dia memang pakai produk ni...jadi aku teruja gak nak mencuba..sapa tau muka aku secantik kulit dia..




So moh la kita check apa bahan bahan yang terkandung dalam nya...di datang kan dengan set 5 dalam 1 dan berbagai fungsi nya dari setiap satu..tertera seperti di bawah:
Set DEEJA COSMETIC:



1. SABUN PEMBERSIH MUKA ±120gm (NOT150702472K)

- Membantu membersihkan kulit wajah dengan mendalam
- Membantu menyinkirkan sel2 kulit yang mati
- Membantu Membersihkan kulit sehingga ke dalam dengan partikel nano
Kandungan utama : Air Mawar, Susu & Beras
.
2. TONER NANO ±30ml (NOT150702471K)
- Membantu melembabkan kulit sepanjang hari 
- Membantu Mengecilkan liang pori yang besar
- Membantu Menjadikan kulit lebih segar, bersih seharian 
- Membantu mengimbangi pH kulit
Kandungan utama : Aloe Vera & Air Mawar
.
3. KRIM SIANG ±6gm (NOT150702468K)
- Membantu Mencerahkan kulit secara optimum semulajadi
- Mengandungki SPF 35 untuk perlindungan dari UV
- Membantu Memberikan tona kulit yang sekata & seimbang
Kandungan utama : Minyak Biji Anggur & Serbuk Mutiara
.
4. KRIM MALAM ±6gm (NOT150702469K)
- Membantu memperbaiki kulit
- Membantu mencegah masalah kulit
- Membantu kulit kelihatan lebih remaja
Kandungan utama : Minyak Jojoba & Kunyit
.
5. KRIM NANO (Malam) ±6gm (NOT150702438K)
- Memberi nutrisi pada kulit pada waktu malam selepas seharian kulit terdedah dengan sinaran matahari dan juga kotoran
- Membantu mengembalikan keanjalan kulit
- Memberi kelembapan kulit 
- Membantu Menjadikan kulit sehalus kulit bayi



Banyak testimoni positif berjaya dengan Deeja Cosmetic....boleh baca pengakuan sebenar nya..termasuk aku sendiri....hehehe..citer banyak tak guna nanti orang tak caya so korang tengok la sendiri yekkkkkkkk

Testimoni diri sendiri yang in love dengan sabun pembersih muka....best...lembut je muka..produk wajib ada dalam bilik air

Terus aku jadi ayu gituuuuuuuuuu muaahaahah jangan kecam..kata keayuan semulajadi..nah muka jadi bersih ...

Ni pulak muka combination krim siang ...muka jadi macam pakai bedak..walhal tak pun...sapu blusher & contouring je....terus berubah muka aku...wow ayu nya...penangan Deeja Cosmetic


Kalau korang ada masala kulit seperti dibawah..

  • Letih dan tak fresh
  • muka nampak tua dari usia
  • kulit kering kusam jerawat
  • selfie kena filter b612, 360 dll 
sangat la di syorkan mencuba Deeja Cosmetic ini...hasilnya pasti korang puas hati...aku sendiri gebang ni aku pun pakai weh ..aku paling suka sabun dia...semakin cuci semakin bersih...lembut aje...sila layari info seperti di bawah untuk maklumat lebih banyak dan sebarang pembelian....


Instagram: @deeja_cosmetic_HQ
Telefon: 019-694 5950















Google