THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2015

READY STOCK !!!! GENIE BRA , CAMI SHAPER, MILANA BRA, PANTY (Setiap Isnin - Jumaat)


ORDER : ORDER BESERTA PEMBAYARAN SETIAP HARI (READY STOCK)
PENGHANTARAN    : ISNIN - JUMAAT (BAYARAN SEBELUM JAM 12 TENGAHARI)
PRODUK       : 
  • GENIE BRA RM35 ( 1 SET FOR 3) 
  • GENIE BRA LACEY HOOK ( 1 PCS RM25) (2 SET RM50)
  • CAMI SHAPER RM35 (1 PCS)
  • MILANA BRA RM45 (1 SET FOR 3) KLASIK ONLY
  • PANTY ( NORMAL/SUPER) (1 FOR RM10, 3 FOR RM28)

                                 ** NOW INCLUDE POSTAGE ONLY RM40 UNTUK 1 SET**




NEW !!!!!!!!!!!!! MILANA BRA 1 SET OF 3 (KLASIK) ONLY RM50 INCLUDE POSTAGE





POSTAGE  : Semenanjung  (1-5 ITEM RM6 / 5-10 ITEM RM10 /ABOVE 10 - free postage)
                      Sabah/ Sarawak  (1-5 ITEM RM10/ 5-10 ITEM RM15 /ABOVE 10 - free postage)

SERVIS POS : POS LAJU 


NOTE  ::
  •  Pembayaran yang di buat pada hari ISNIN - JUMAAT  SEBELUM JAM 12 TENGAHARI  (Barang akan dipos pada hari yang sama
  • Pembayaran pada hari Sabtu-Ahad  (barang akan di hantar pada minggu berikut nya)



CARA ORDER  :  WHATSAPP 012 2056935 /   EMAILnor.zmy@gmail.com
NAMA :
ALAMAT:
CONTACT NO :
SIZE & WARNA :

DETAIL PEMBAYARAN : 
(BERSERTA BUKTI ATTACHMENT SLIP)
Payment Details :
Maybank 
CIMB




** RUJUKAN GAMBAR SEPERTI DI LINK     






25 May 2015

Kelas Playgroup Alim Kids 2015 - Modul 1

Assalam...lama tak update kelas playgroup weekend Fayel...Fayel masih setia dengan kelas Alim Kids...masih ada rezeki berplaygroup....Alhamdulillah.,..kelas 2015 start lambat sikit....teacher habibah tak sihat....then bulan Mac baru start semula.....

Untuk tahun 2015 ni dah 6 Modul Fayel join...start dari umur dia 2 tahun ..memula gi kelas trial dulu...then nampak ok serasi terus register...sampai la sekarang masih setia dengan kelas weekend ALim Kids...dan rutin aku menjadi driver setiap sabtu hantar anak gi sekolah. ..then join sesama buat aktiviti....kelas yang seronok buat aku...bonding mak & anak makin rapat....

Selama setahun berplaygroup...apa yang aku boleh rumuskan...Fayel dah faham apa itu sekolah...dah boleh mengikut doa doa yang di ajar...boleh mengenal abc 123 color, shape word seawal 2 tahun 1/2.. vocab word in English..bergaul sesama rakan...dah tak malu sangat...kadang moody je malu sikit...belajar beraktivti...mewarna, melukis, menampal...etc...

Paling Fayel suka bab mengunting...haha...kat kelas ni je dia dapat pegang gunting ...kalau kat rumah jangan harap...memang tak dibiarkan..bahaya...so hanya di kelas Alim Kids fayel dapat explore semua aktiviti...harap maklum aku mak bekerja...masa terhad..so masa bersama buat aktiviti memang tak ada...balik keje nak peluk gomol Fayel then Fayel tido cepat...sobsssss..so melalui kelas Alim Kids 1 jam ni dapat la aku meluang kan masa aktiviti sesama dengan Fayel...

Hari Sabtu lepas tamat sudah modul 1 untuk tahun 2015...bila tamat modul dapat la sijil ...Fayel dah collect 6 sijil hehe...so pasni leh ar apply keje...hahahaha...next week sambung lagi kelas untuk modul 2 ..yeayy...ada beberapa bulan je Fayel dan Alim Kids...Insya Allah ikut plan tahun depan Fayel 4 tahun...plan nya Fayel akan kami hantar ke tadika....awal nyaaaaaaaaa...no choice ..ikut cakap tok mak...tok mak penat dah jaga Fayel...

Lepas ni Fayel berdikari pulak ye...so misi mama survey tadika yang sesuai untuk 4 tahun....berbaloi ngan bayaran & pengisian...4 tahun tak perlu nak belajar sangat pressure...rileks enjoy macam playgroup Alim Kids pun dah ok...dan ehemm yuran masuk tadika adalah macam masuk iniversiti....terbeliak buntang biji mata tengok yuran register....suh moh la menabung kita dari sekarang ye bang megat...



Selfie sebelum gi kelas.....ni kelas first day...Fayel excited sikit lama tak pegi kan

Kelas hari pertama buat name tag...

Geng geng baru kelas 2015...dia la paling besor antara semua...padahal sebaya 3 tahun


Ada kenangan selfie ni...demi mu anak ....mama cancel job Nuffnang Astro GoShop....
 Aktivit berkumpulan sesama kawan kawan dalam group

 Sometimes ada gak masa badmood....dalam kelas memang tak fokus...so mama tak snap aktiviti dia..

Aktiviti kelas last untuk modul 1...Blow out


Aktiviti Blow out kemain lagi fayel suka...

Motoskill blow out ni sangat elok untuk terapi speech delay


Go Fayel go..blow out the ball

tu dia haaaaaaa...kaki

Majlis Graduation Modul 1....tq Teacher Habibah

Fayel excited dapat sijil..ok boleh minta keje eh

Alhamdulillah setahun bersama Alim Kids....teacher siap mention student paling senior is Megat Nufail Anaqi...


 dapat gift jugak dari team Alim Kids gombak sempena Mother's Day....tq teacher






ALIM KIDS GOMBAK
019-2779776 ( TEACHER HABIBAH)
TADIKA ABS
NO-1A, JALAN SG 3/15, PUSAT BANDAR SRI GOMBAK
68100 BATU CAVES, SELANGOR







21 May 2015

Makan Makan Hari Istimewa untuk Mak & Abah

As Salam...kebetulan aku beli lagi voucher Groupon dari Restoran Halia, Sime Darby Convention Centre...kali ni memang nak bawa family pulak makan buffet special untuk Mak dan Abah...repeat makan sini semula..sebab suka kan suasana rileks tenang privacy santai...tak havoc sesuai la kan nak bawa orang tua dalam keadaan damai gini....pernah aku story sini orang tak ramai....so takde unsur malu dan perebutan makanan...huhu makan la dengan heaven...hari kejadian masa bang megat balik kampung ..so tak de rezeki join sekali....burn satu voucher...ok takpe agenda tetap diteruskan tanpa complete all family..

Plan satu family pegi termasuk semua..kecuali abang aku..dia memang tak akan join sebarang aktivit family..dia banyak hal dia sendiri...jadi bawa la anak anak dia sekali...anak anak dia pun mak aku yang jaga sekarang...since mak diorang pun dah lari entah mana....meamng diorang di bawah jagaan parent aku...malas aku nak buka citer buruk orang ni...lantak la dah besar ada perasaan boleh pikir harta amanah Allah bagi...makan makan ni pun nak sambut Hari Ibu dan Hari Bapa in advance katanya....awal ko sambut...payah nak rancang adik beradik...semua ada plan so awal la kita nyambut nya makan makan....

Aku bawa makan makan hi-tea..masa aku gi luncheon..expectation makanan akan sama macam makan harit u..hmm tapi tak sama...menu sudah tukar.....memang lain sikit...tapi masa panjang la...start kul 12pm sampai 4 petang..so ada masa nak merasa semua makanan....untuk hi tea...makanan lebih kurang lunch still ada nasi ..cuma western dia agak kurang...alaaaaaaa dah la aku paling suka western...western hari tu cuma ada pizza, sosej, mushroom sup....lain lain takde  like carbonara, bolognese, olio macam gi hari tu...frust disitu..but overall semua nya still okeh makan puas dan kenyang....lepas ni nak cari lagi buffet murah sekitar KL nak bawa parents makan...suka nengok abah mak aku duk puji..best la tempat ni...touching jap...apapun Selamat Hari Ibu dan Hari Bapa. buat mak & abah...i love u so much till jannah...amin

otw beramai nak gi sime darby

Awal awal dah reserved 10 orang

Anak perempuan En Hamid & Pn Hafifah 

Family makan sesama...

 berdua saja kami hari tu


Anak anak buah dah besar dah


Family Ekin, Zayyad , Zufar


Irdina Auni kazen Fayel paling tak ngam ...


Mak & Abah kekenyangan ke...heheh baru makan sepinngan


paling senang bawa bufft ..pemakan...semua pun dia makan Zayyad



Fayel rugi bawa buffet...asyik aiskrim je

 budak ni tak habis habis dengan aiskrim dia

 dimsum....sumpah kenyang

menu ni saja mampu ditelan akak...adeiiiii

 Kita berdua aje anak bujang...


Dengan cucu cucu yang paling banyak ragam hewwww pening atok & tok mak

my kesayangan nyawa..mak & abah...heart

 All my beloved family














20 May 2015

Dating dengan Fayel 3 Hari Berturut

Assalam...ni story masa cuti panjang direct Awal bulan May ritu...plan last minit...bang megat ad hoc balik kampung...adik ipar aku nak pi bertunang...so bang megat jadi orang kuat gak la...Abang sulung kan...so dia kena balik....bini tak ikut sebab plan asal nya aku nak pegi kencuri kahwin kawan baik merangkap mak angkat aku...so bang megat suh bahagi dua..nasib tak bahagi badan pecah dua..hahaha...so kita bahagi adil sama rata....bang megat balik kampung...memula nak bawa Fayel..tapi Fayel geng mama hehe...Fayel mulut je cakap nak ikut...pastu dia tanya lagi...mama ikut tak..mama tak ikut dia dah cuak...tak nak la ikut..yeayyyyyy tq Fayel ..3 hari papa takde teman mama jalan merendek kay...

Kalau dulu memang aku merengek ngade kot suami takde...tapi now dah anak...rindu tu rindu la...tengah malam hening rindu ar...tu pun calling calling...dapat la kata azimat sedas...miss u ..lebiu..gitu .....tapi perasaan sunyi tu tak ada sangat...Fayel ada hilang sunyi aku...inilah kuasa anak dalam hidup kita kan...memang penyeri....sampai bang megat tanya aku...ayg napa tak call..bahaha...alasan lupa ehehehe...dah merendek berdua dengan anak kan...memang lupa sesangat...cuba dulu kena tinggal sorang...teresak ko menangis bagai...hewwwwww

3 hari tanpa suami...cuti panjang pulak tu...aku habis kan masa emas itu berdating dengan Fayel....Fayel pun dah reti..siap tanya...mama tak keje kan...yes mama tak keje..terus Fayel yeayyyyyyy....kemain hah bersiap ...selalu malas mandi...ni semangat mandi ngan rajin gosok gigi nya...mementang nak jalan...memula teman mama gi makn makan...nak belanja fayel makan pasar ikan/manhatten fish market...pastu esoknya kena teman mama gi wedding anak ex boss....dan lusa nya kena teman gi wedding lagi..wedding mak angkat....tengkiu fayel spend time days with mama....papa ko asik call je menjeles la tu dia tak dapat spend sama...huhuh...pasni nak gi memana gi la bang...ai ada Fayel...huhuhu...



Makan Manhatten Fish Market

Menu please....mama nak banje  ni

selfie dulu till tunggu makanan





Fuh makan berdua tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......mentekedarah dua beranak

Mama ni grrrrr asik selfie je...

Spagheti fav fayel...

Then bawa jumpa idola ..Ben 10..terus nak posing




Wedding Anak Ex Boss Office STSB


Selfie selfie yokk...geng merah kita....


jumpa photbooth selfie..kemain la melayan 2 beranak

jumpa ex officematte lama...baper kerat je yang datang

 Gurau anak banak

My ex boss HR office lama..








Wedding Anak Mak Angkat (Officematte)


Wajb selfie dulu....geng hijau kita

Mak pengantin bzz gambar ngan kakak pengantin si wani

 Jumpa Ika geng Audit kini mak beranak dua..pinjam sat anak dia...Fayel tak mo gambar


 Depan pintu masuk majlis....ni kat Sentul...

































Google