THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2014

PRE ORDER GENIE BRA , CAMI SHAPER, PANTY (Setiap Isnin - Jumaat)


PRE ORDER : ORDER BESERTA PEMBAYARAN SEBELUM SETIAP HARI JUMAAT
PENGHANTARAN    : SETIAP SABTU ATAU ISNIN
PRODUK       : GENIE BRA RM35 ( 1 SET FOR 3) 
                          GENIE BRA LACEY HOOK ( 1 PCS RM25) (2 SET RM50)
                          CAMI SHAPER RM35 (1 PCS)
                          PANTY ( NORMAL/SUPER/EXTRA ) (1 FOR RM10, 3 FOR RM28)

                     ** NOW INCLUDE POSTAGE ONLY RM40 UNTUK 1 SET**

POSTAGE  :  1-5 ITEM RM6 / 5-10 ITEM RM10 /ABOVE 10 - free postage
* harga semenanjung ..sabah sarawak adalah berbeza
 ** KOS MENGIKUT KUANTITI DAN BERAT SERTA BEZA SERVIS POS

SERVIS POS : AIRPAK EXPRESS, POS LAJU (SABAH, SARAWAK, KAW FELDA)


NOTE  ::
  •  Pembayaran yang di buat pada hari ISNIN - JUMAAT (Barang akan dipos pada hari Sabtu dan Isnin)
  • Pembayaran pada hari Sabtu dan Ahad  (barang akan di hantar pada minggu berikut nya)



CARA ORDER  :  WHATSAPP 012 2056935 /   EMAILnor.zmy@gmail.com
NAMA :
ALAMAT:
CONTACT NO :
SIZE & WARNA :

DETAIL PEMBAYARAN : MAYBANK  & CIMB (BERSERTA BUKTI ATTACHMENT SLIP)


** RUJUKAN GAMBAR SEPERTI DI LINK     






24 July 2014

Sempena nurmimy.blogpsot.com 6Tahun

Salam..sana sini update persiapan raya...aku update lain...heheh..aku sebenarnya hampir terlupa usia nurmimy.blogspot ni...sampai la berwasap keanngan memblog ngan geng kedok...baru aku teringat...july adalah bulan kelahiran sebuah blog peribadi bernama nurmimy..nurmimy lahir pada 9 July 2008...yang pada masa tu tak la membebel panjang macam sekarang...tahun 2008 itu..nurmimy masih single cun melecun hot seksi meletop...sekarang hot ke?? ngeeeeee

Tak kisah la hot ke tak...blog nurmimy ni banyak sangat kenangan tercipta sudah dilakarkan...nak throwback balik semula esok pun belum tentu khatam....apa yang boleh aku rumuskan sepanjang 6 tahun...dari aku single, cinta cinta, kahwin..now anak sorang dah pun...semuanya aku story dalam nurmimy.blogspot,com.....apa perasaan sepanjang 6 tahun...aku blog ni dari sekadar suka suka..tak ada hala tuju pun...disebabkan aku suka mengomel...aku terkesan untuk menulis blog..dan tak sangka rupanya aku menulis blog syok sendiri sudah 6 tahun...di tahun ke 6 juga...aku mula berniaga kecil kecilan online..Alhamdulillah...

Aku bukan hebat sangat dalam berblog....mencari publisiti pun tidak...blog ini hanyalah jurnal life aku untuk ditatapi sehingga ke akhir hayat...blog aku adalah suka duka hidup aku…banyak kisah telah di paparkan....semoga blog ini dapta ditatapi untuk anak cucu....terima kasih yang sudi membaca sehingga ke hari ini...adat berblogging...biasa la kalau citer life kita dah didedahkan...macam macam bentuk tak puas hati...nak buat camner kan...suka or tak ..sudah berlaku...teruskan apa yang ada di depan..wahh bajet cam artis gitu...hahaha..ada la sket...muahahahaha...malu pun ada sebenarnya...pernah ada kisah....bang megat pegi Kg Baru makan..pun ada orang bgtau..eh nampak laki awak kt situ sinun...

Soalan klise "ko tulis blog tak rasa ke privacy ko hilang?"..wah soalan gaya selebriti ke aku ni?? oh hilang ke tidak..aku tak kisah..yg pntg aku puas untuk bercerita.....terserah apa pandangan orang...buruk pun orang maki aku jugak..bila baik pun kena puji aku jugak..so redah jeeeeeee ...adatla kehidupan ada yang suka ada yang benci...ada yang menyampah...ada yang menyenangi....apa yang aku harapkan....aku tak kacau life orang lain...tak pernah berblog berkisarkan orang lain... Aku akan terus berblogging tanpa henti demi sebuah kenangan di hari esok...walau pernah dihambat kisah pahit ...pernah kena maki kutuk....tapi ada aku kisah....itu semua buat aku matang dan jadi lebih baik dari semalam..


kenangan paling indah dan manis untuk dikenang dalam sepanjang umur ku...bibit perkenalan aku dan suami bermula dari blogging ini :))...




Kenangan paling terindah kami sebagai suami isteri yang sah....Alhamdulillah walaupun dihimpit banyak dugaan sebelum dan selepas berkahwin hingga sekarang....aku tetap berdoa agar rumahtangga kami berkekalan...

Kini cerita manis dan indah itu dikembang kan melalui penceritaan kelahiran permata hati anak ku...Fayel...cerita keletah nya aku abadikan di blog ini

 Terima kasih pembaca blog nurmimy.blogspot.com...kerana sudi membaca dan mengenali saya 6 tahun ini dari blog.....dari saya seorang yang agak seksi, free hair dan kini sudah bertudung..





  • 10 soalan untuk pembaca setia...sejauh mana korang mengenali diriku...
  • 10 soalan yang tepat...akan ku hadiah kan set kosmetik NYX.....suka takkkkk...suka sila jawab
  • Jawapan yang tepat hendak lah dijawab sebelum 30 July 2014 ...
  • sila bagi jawapan dibahagian komen ..terima kasih....


1.  Bila kah tarikh perkenalan pertama dengan Encik Awak @ Bang Megat ?

2. Bilakah tarikh pertunangan, pernikahan, persandingan kami ?

3. Bilakah Tarikh mimy memakai hijab ?

4. Tarikh Fayel dilahirkan berserta berat dan temapt lahir ?

5. Berapakah berat Fayel di usia 5 bulan ?

6. Apakah Solid Food pertama Fayel ?

7. Harijadi Fayel yang setahun diadakan di mana?

8. Apakah nama penyakit yang dihidapi mimy?

9. Apakah hobi bang megat?

10. Umur mimy pada tahun 2008?










HAPPY 6 YEARS NURMIMY.BLOGSPOT.COM

23 July 2014

NYX Lipmatte Ready Stock - RM26

Ok ramai yang tunggu nak update ready stock extra LIPMATTE NYX..harga RM26....harga berbeza dengan pre order which is RM24...why?? pre order tunggu hampir 3 minggu dengan kesabaran ...ok paham ye...so harga dibuka READY STOCK RM26...perlu diingat...pos laju dah closed semalam 22 hb..untuk urusan pos...barang akan sampai after raya 30hb...so sapa yang mengenali diriku ini ...di alu alukan untuk  self collect...tq



HURRY UP READY STOCK FOR CLEARANCE - RM26 EACH ( NOT INCLUDED POSTAGE)


FIRST COME FIRST SERVE

POSTAGE WILL BE ARRIVED AFTER HARI RAYA 30 JULY 2014

SELF PICKUP ARE ALLOWED AREA MENARA TM BANGSAR, GOMBAK...

WHATSAPP 0122056935
EMAIL : nor.zmy@gmail.com





STOCKHOLM - SOLD

ISTANBUL - 4    SOLD

IBIZA - 3  SOLD


MILAN - 1 SOLD


PRAGUE- 2 SOLD


AMSTERDAM-1 SOLD


ZURICH - 1 SOLD

22 July 2014

Shopping Berdua untuk Anak Bujang

Ingatkan preparation fayel almost done..tapi tak done jugak rupanya...kasut Fayel beli online tak sampai lagi....kastam delay..tak apa la...untuk backup jom kita cari kasut lain ye nak...dan misi cari baju melayu sedondon biru pun tak jumpa lagi...moh la kita cari sesama anak...berdua aje keluar ngan Fayel...papa nya tak nak ikut...tak nak ikut sudah...duk umah diam diam masak ok...

Ku pikir keluar ngan Fayel ni senang la kot...huhuhu errrrrr tantrum juga rupanya...peel dia aduhh..nak pitam rasa ....memula gi selayang mall tujuan nk gi kedai hari hari..parking takde...full...aku dah penat pusing tawaf 10 kali aku rasa...menghabiskan minyak aje...jom la ke tesco selayang...lagipun soping mall ada aircond sejuk sikit...bawa anak pun senang..

Tesco Selayang tak ramai orang...parking pun senang...hope jumpa la apa yang aku nak beli....pusing pusing gi bahagian kasut dulu...last year kasut Fayel superman...tahun ni superman ada lagi kat situ ...Fayel dah reti memilih...dia terus nak spiderman shoes...merengek rengek..."mama nak shoes "....sabar la anak ..bagi la mama pilih..at last fayel tunjuk sendiri mana yang dia kenan...jam tu jugak bukak selipar terus nak pakai ...harga kasut spiderman RM49.99...kira RM50..la  gulppp..mahal sikit tu beli beso sikit..lama pakai nya..so amik lebih 1 inci...size 30...ok setel kasut..

Round round lagi nampak songkok...harga tertera RM8 tp ada less 50%...harus la grab ..jadi RM4 aje....pakai nya sekali dua aje kan untuk budak budak...ngam ngam size 20 aku beli...patutnya 20 1/2 , 20 3/4 pun ok besar sikit..tapi aku rasa 20 tu ok kot...ngam ngam muat kepala tak adalah dia asik nak bukak pakai je..biar terletak...ok sepanjang tesco Fayel pakai songkok heheheeh...alim anak bujang aku...waakakak di sebalik alim bersongkok tu...datang ketegaq dia...tantrum jugak...lalu bahagian mainan dah mintak aku mainan lak...mintak senapang...sebab menjerit bagai nak halilintar orang pandang...terpaksa beli...RM14.90 punnn..duit jugak nak...pastu kat rumah balik ko campak campak je..urut dada aku peel...

Pencarian paling utama...baju melayu..hah nni penting nak bagi sedondon dengan papa nya...dalam tesco tak ada royal blue...cari kat kedai luar ...ada la jumpa seakan royal blue..tak sama sangat..tp tone tetap ada...ok aku dah malas nak pikir...nak keluar mencari lagi..sepakat aku grab aje....size 24 untuk badan Fayel...harga RM35.90...setel setel..balik match ngan color baju papa dia...hmm ok la tu...tak ketara sangat besa nya dalam gambar...ok la janji biru kan..oh sampin tak payah beli...anak buah aku boboy punya masa kecik dah ada..color royal blue..sesuai ar tu kan...

Setel sudah pencarian untuk anak bujang...dalam pada setel tu..ada jugak tak setel nya....tali pinggang...adeh aku lupa nk beli tali pinggang..nampak nya kena keluar semula cari...hmmmmmmmmmmm...napa la tak ingat...adeh deh...ok apa apa pun nak setel kemas packing baju baju nak balik kampung...aku raya 2 tempat tahun ni...hari sabtu balik muar, Johor sampai raya ke 3...then petang raya ke 3 akan bertolak pulang ke kg bang megat Terengganu....




Kasut raya Fayel beli online....Fayel pilih biru...disebabkan kasut ni ada masalah kastam...plan ke 2 kena beli kasu lain


Mak selfie dulu nak tayang lipstick baru..ni PRAGUE ye kawan kawan...nice color...


senang dah besar..jadi boduguard mama


Pencariaon kasut...nak spiderman beria ia


Teruus sarung tak nak buka...ini pilihan Fayel sendiri

Songkok RM4 aje ...ok sangat harga....fayel time ni protes nak mainan tembak tembak...aduhai..bergema satu tesco melalak

Tantrum dah start....duduk la dalam troli ye ...tak kose mama nk turunkan...


Lampu kat tapak tu jadi igauan fayel..tu yang suka sangat tu

Kasut raya spiderman raya...RM50...fuh...sebab anak dah pilih mak beli aje la

Baju melayu dah jumpa ...tone biru...serupa tapi tak sama...takpelah janji biru...selesai 









Google