THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 December 2015

READY STOCK !!!! GENIE BRA , CAMI SHAPER, MILANA BRA, PANTY (Setiap Isnin - Jumaat)


ORDER : ORDER BESERTA PEMBAYARAN SETIAP HARI (READY STOCK)
PENGHANTARAN    : ISNIN - JUMAAT (BAYARAN SEBELUM JAM 12 TENGAHARI)
PRODUK       : 
  • GENIE BRA RM35 ( 1 SET FOR 3) 
  • GENIE BRA LACEY HOOK ( 1 PCS RM25) (2 SET RM50)
  • CAMI SHAPER RM35 (1 PCS)
  • MILANA BRA RM45 (1 SET FOR 3) KLASIK ONLY
  • PANTY ( NORMAL/SUPER) (1 FOR RM10, 3 FOR RM28)

                                 ** NOW INCLUDE POSTAGE ONLY RM40 UNTUK 1 SET**




NEW !!!!!!!!!!!!! MILANA BRA 1 SET OF 3 (KLASIK) ONLY RM50 INCLUDE POSTAGE





POSTAGE  : Semenanjung  (1-5 ITEM RM6 / 5-10 ITEM RM10 /ABOVE 10 - free postage)
                      Sabah/ Sarawak  (1-5 ITEM RM10/ 5-10 ITEM RM15 /ABOVE 10 - free postage)

SERVIS POS : POS LAJU 


NOTE  ::
  •  Pembayaran yang di buat pada hari ISNIN - JUMAAT  SEBELUM JAM 12 TENGAHARI  (Barang akan dipos pada hari yang sama
  • Pembayaran pada hari Sabtu-Ahad  (barang akan di hantar pada minggu berikut nya)



CARA ORDER  :  WHATSAPP 012 2056935 /   EMAILnor.zmy@gmail.com
NAMA :
ALAMAT:
CONTACT NO :
SIZE & WARNA :

DETAIL PEMBAYARAN : 
(BERSERTA BUKTI ATTACHMENT SLIP)
Payment Details :
Maybank 
CIMB




** RUJUKAN GAMBAR SEPERTI DI LINK     






28 August 2015

Festival ILM Arts - 30 August 2015

Assalamulaikum dunia…orang Malaysia semua …nak cerita sikit pasal julung kali nya Festival  ILM Arts…Istimewanya, acara ini bakal menempa sejarah dunia Islam kerana ianya merupakan acara pertama yang akan mengumpulkan barisan personaliti dan artis antarabangsa dan tempatan didalam satu arena. Ini adalah satu acara yang unik, dan ianya tidak pernah diadakan sebelum ini. Pengunjung akan dapat melihat sendiri kepelbagaian ekspresi seni menerusi persembahan barisan artis dan personaliti dalam acara ini.
Festival yang hanya akan berlangsung selama satu hari ini bakal menampilkan lebih daripada 30 artis dan personaliti antarabangsa dan tempatan daripada pelbagai genrekarya dan hiburan; antaranya fotografi, karya graffiti, seni pertahanan diri,sukan papan lungsur ,nasyid, kaligrafi, komedi dan yang lain-lain lagi. Ada ramai artis local/international termasuk Altimet, Miss Nina etc. dan ramai lagi…korang boleh rujuk web site untuk tengok senarai pendakwah & artis antarabangsa/local yang terlibat. 

Festival Ilm Arts ini bakal menampilkan persembahan daripada personaliti terkenal seperti artis hip hop Altimet dan Mizz Nina, Muadz Dzulkefly, Shazet dan Syafiq Zane chef terkemuka dan pemilik restoran FIQs Gastronomy dari Malaysia; Qari terkenal Sheikh Mishary Alafasy, penyanyi nashid Zain Bikha (Afrika Selatan) dan Ahmad Bukhatir (UAE). Antara lainnya, festival ini juga akan menampilkan personaliti komedi Hollywood, Omar Regan (AS) dan Baba Ali (AS)…Best kan…antarabangsa okeh…..kalau konsert besar leh pegi napa sini tak leh pegi kan….jom ini satu usaha dakwah jugak…. 




Event yang sangat sesuai untuk seisi keluarga…sambil kita berhibur ada pengisian dakwah......bukan setakat hiburan malah ada jemputan pendakwah Ustaz Nouman Ali Khan dan ramai lagi….jangan lupa kat sana ada juga banyak bazaar F&B disediakan…aktiviti untuk kanak kanak…memang sesuai la kita beramai ramai datang sini turut serta...kanak kanak 12 tahun ke bawah masuk adalah PERCUMA (dengan pengawasan orang dewasa yang mempunyai tiket)




Festival ILM arts  ini akan berlangsung bila??  Ye pada 30 hb August 2015..hari sabtu …dimana di mana??Event terbesar ini akan diadakan di STADIUM MALAWATI, SHAH ALAM…..tempat yang sesuai..sini banyak parking…jangan risau ….yang penting jangan lupa tick calendar ..save the date….Acara akan bermula pada jam 11.30 pagi hingga 10 malam…wow satu hari disini penuh padat dengan aktiviti….tiket tiket sudah mula di jual ..serendah RM55,RM108, RM161,RM257, RM373, RM1062…teruja tak…menarik kan….aku ber ura ura nak pegi...tengok jadual bang megat cana...kalau tak keje...Insha Allah jumpa sana…



Untuk keterangan lanjut, pengunjung boleh merujuk lampiran  berkenaan seperti dibawah:

Website: http://ilmartsfestival.com/
Hashtag Official : #ilmartsfest2015 #ilmartsfestival












26 August 2015

Sebab Memilih Pakaian Sukan Kappa

Adakah anda familiar dengan jenama sukan Kappa? Well, Kappa merupakan jenama sukan  yang cukup terkenal di luar Negara dan koleksi pakaian sukan Kappa juga sering menjadi pilihan ahli-ahli sukan kebangsaan. Jenama yang berasal dari Itali ini juga sudah bertapak di Malaysia sejak beberapa tahun yang lalu dan sehingga kini semakin mendapat perhatian ramai penggemar sukan.
Nama yang mungkin masih dapat menandingi popularity jenama-jenama gergasiseperti Nike, Adidas dan Puma, namun Kappa mempunyai penggemarnya yang tersendiri dan sentiasa menawarkan dengan koleksi pakaian sukan yang cukup trendi dan berkualiti. So, apakah sebab-sebab anda harus membeli Koleksi Pakaian Sukan Kappa



Sebab yang pertama, Kappa menjanjikan kualiti pakaian yang terjamin dan mereka juga sentiasa komited dalam memastikan setiap koleksi pakaian sukan yang dihasilkan menepati citarasa para pembeli.


Sebab yang kedua, koleksi pakaian sukan Kappa kesemuanya direka dengan rekaan yang amat versatile dan bukan sahaja boleh di pakai ketikabersukan, malah juga turut sesuai digayakan untuk melakukan aktiviti-aktiviti lain seperti keluarbersama rakan-rakan misalnya.



Dan sebab yang ketiga, koleksi pakaian sukan Kappa juga terbukti amat selesa dipakai dan sesuai untuk anda yang ingin kekal selesa sepanjang pemakaian khususnya ketika anda menjalani aktiviti sukan. Jangan berlengah lagi dan miliki koleksi pakaian Kappa hari ini juga untuk prestasi sukan yang terbaik!










24 August 2015

Menonton Special Teater TM the Musical - Story of Convergence

Last week minggu 14-16 Ogos...aku kena paksa tengok teater ...boleh ayat paksa muahahah...ye reason paksa tu tak leh blah...mihmih...bengang je email keluar attendance is compulsory is declare training...huhuhu baiklah turut perintah pegi aje la...aku pilih sesi malam jumaat, 14 hb....tak nak pilih sabtu ahad tak nak kacau weekend...tanya bang megat dulu ada bola ke tak...dia kata takde...ok confirm leh gi...dia kena take turn jaga Fayel la...nak ikut memang tak la...bukan dia minat teater ni...takpe bagi chance lak aku single mingle malam minggu..

Janji dengan girlpen PA, Ereen nk amik slot sesama...dulu kitaorg rajin la gi event ofis..aku dulu rajin la berjoin event..ajak geng Sexytari lain...lelain tak free...tak pe la...aku ni sebab nama naik aje...haha kalau tak malas gak nak gi...dah ereen pegi jom aje..budak ofis pun ajak together tapi diorang pi terus dari ofis..aku nak balik rumah dulu...rumah dekat je pun ngan Istana Budaya...kang suh bang megat ngantor....malas nak bawa kete pun satu hal...melilau cari parking

Sampai IB..fuhyoo ramai nya staff TM...tu diaaaaaa...semua beratur nak duk free seat...harus la nk duk depan kan tengok teater...aku datang lambat...haha...kuasa la nak rebut hah ko menapak naik tangga tingkat 2..jalan terus ke depan dan depan ...macam ko tengok wayang ada no semua..kali ni free seat serabut sikit...terus turun depan lagi...kitaorang duduk betul betul mengadap....hah bertentang....clear la...dapat la mengadap muka pelakon malam tu...kengkonon nak tido kan...haha haramm...tak jadi nak tido sebab enjoy..at last paksa jadi suka nyaaaaaa.haha...padan muka rasa terpaksa sangat tu kann

Teater ni tajuk TM the Musical...pasal apa?? khas tribute untuk TM staff.....menyaksikan sejarah tertubuhnya TM...susah payah TM dalam menerajui telekomunikasi malaysia yang pertama....teruja gak la...tempat aku cari rezeki ..untuk anak suami...terdetik rasa bangga dapat keje sini....walaupun start agak lambat....rasa dalam mimpi pun ada...sebab ini impian aku nak keje company besar...TM start dari 1946 zaman berzaman moyang kita....sehngga dikenali jabatan talikom...di swastakan pertama dalam Malaysia menjadi nama Telekom ...pelopor utama telefon dalam Msia...ingat dulu masa takde henpon...telefon rumah agak penting...rasa nya tiap rumah ada kan telefon...sejajar perkembangan ..nama telah ditukar TM...mengorak langkah menajdi peneraju utama internet jalur lebar paling laju Unifi...yeayyyy...next coming ada lagi...tungguuuuuuu projek wifi pulak...walau banyak pesaing....TM tetap utuh gah ,...jangan tak tau  TM sebenarnya menjual provide semua service dalam bentuk wholesale kepada pesaing telco..so apa korang pakai service semua tu adalah dari TM provider nyaaaaaaaa.....whoot whoot...so im proud of it....

Ok dah malas mengomel nak up company lelebih pulak ....ok tahun depan bagi bonus lebih...increment lebih...ohohohohohohho.....bodek lebih kipas mati ni hahaha....TM tempat ku mencari rezeki...harus la puji skettttttttttt...walaupunnnn...krik krik



Jom tengok teater...wajib ni nama naik....huhuhu

Teater TM the Musical -Story of Convergence...bukan calang calang pelakon..paling win watak Temah by Adibah Noor

Melaram tengok teater bila lagi kan hehhehehe....saya suka bergaya walau tak lawa mana pun..jangan dengki boleh...

Gelpren PA dari dulu kini selamanya....riri aka ereen..tq hanrar mak dara balik sampai depan rumah...love u

Posing lagi tangga...motip sebenarnya penat aku mendaki tangga...stop kejap suh riri snap...riri cepatttt...penat ni..kang nak naik bertingkek lagi 

Show is happening...enjoy terus tak jadi rasa nk tido....hehehe...terjoget sama pulak setiap lagu...setiap lagu ada cerita apa terjadi dalam TM...kreatipp

Habis show ketemu barisan pelakon yang berbakat semuanya...paling suka nadia aqilah...suara sedap pandai berlakon tapi tak famous sangat kannnnnnnnnn....

Kenapa kak temah tu...hehe Adibah Noor tanya...awak Temah ke ?? watak Temah operator TM yang potpet memang menjadi lawak nya

Sebelum balik snap pic ngan orang kuat sebalik teater...dato' CHCO HR & Group Brand Communication..dua dua sporting big boss ni

Cik Izlyn bos besar orang kuat corpate comm...selfie wefie ..Cik Izlyn malam tu buat show dia menyanyi gak...

Eh eh dah nak balik rezeki pulak jumpa Edry KRU malam tu...tak yah susah payah rebut ye..terus je gi....Edry adalah pengarah muzik TM the Musical utnuk malam tu...oo patut la. best..hehehe...
























20 August 2015

Tadika Pilihan Tahun 2016 - 4 Tahun

Hampir 4 bulan nak melangkaui tahun depan…pejam celik pejam celik..dah sampai hujung tahun…pastu tahun depan Fayel dah 4 tahun…Fayel nak masuk tadika dah….sobssssss …sekejapan dah nak berdikari …zaman sekarang nak pilih tadika macam nak masuk university…aku dulu tadika perpaduan aje itupun umur 6 tahun baru start...ni 4 tahun dah sekolah....awalnya....uhuhuh...memang plan nak sekolahkan awal ...Fayel lahir awal tahun..…kira matang la dengan umur dia....

Sekarang macam maacam pilihan dan silibus…registernya pun fuhhhhhhhhh …urut dada 100 kali,,,tapi takpe dek sebab nak bagi terbaik untuk anak…mak pak work harder…untuk pemilihan tadika aku tak la terlampau memilih sangat…bang megat pun tak kisah…dia ikut aje…banyak list masuk senarai
  • CIC prima samudera - silibus pakej islamic english math terbaik tapi kena naik van
  • Tadika Pasti As Syafie , kg Btu Muda - islamik good..kena naik van
  • Tadika Auza, Taman Bullion Mewah - belakang rumah je...
  • Tadika Titian Sayang, Taman Samudera - review good english & math - kena naik van
  • Tadika Islam An Najah, Taman Batu Muda - price murah sebulan RM20 mampu sangat tapi naik van
  • Tadika Kemas, Taman KP2 - dekat jalan kaki boleh tapi bukan subject english
Ye hanya ini saja…tadika famous branding lain takde dalam senarai sebab tak berdekatan dengan rumah …bagus jugak hehe..aku memang anak sekolah berdekatan aje..aku belum ready nak Fayel naik transport gi sekolah....risau manjang....tipikal mak anak sorang memang macam ni....semua aspek dia pikir buruk..haishhhhhhhhhhhh...

Proses booking untuk tahun depan ...booking kena bayar RM100...booking awal..tempat terhad...hanya 12 orang saja....erkkk...sikit...kali ni Fayel akan duduk daycare sampai petang....belajar berdikari sayang...sampai masa dah Fayel kena belajar berkawan...yuran pendaftaran masih reasonable...monthly pun berpatutan standard..aku suka kan program pemakanan pintar yang disediakan disini...tengok menu ada sayur  buah...boleh ke tak ni Fayel makan buah..huhu..tak tau le...tapi aku tanya ...anak saya bukan pemakan sayur buah...jawapan yang senang hati aku suka dengar...jangan risau puan..kat sini ajar di ajar makan sayur buah sampai dia suka....yeayyyyy...

Kata sepakat dicapai...setelah tolak tambah bahagi darab kira kira bajet ....Insya Allah kami pilih Tadika Auza Taman Bullion Mewah...belakang rumah je pun....orang kata sekangkang kera.....ye senang tak yah pikir kerisauan...tempat pun sangat okeh..safety good...lokasi sesuai rumah teres tepi ..kawasan luas menarik....nampak selesa...bawa fayel melawat kawasan pun dia happy,,,,seronoknya mama....ok anak dah suka ..yang nak belajar nanti pun dia....ok pilih ke tadika Auza kita....moh simpan duit...anak nak dah nak sekolah oiiiiiiii....debar..excited semua ada...hehe


Bismillah ...mula isi borang....sebak dada rasa besar dah rupanya anak nak melangkah pertama ke sekolah


Suasana rumah Tadika Auza


Yuran tahun 2015 punya...tahun depan akan naik sikit tapi tak banyak kata pengetua situ....

Menu makanan tahun lepas punya...kredit : blog adra217.wordpress.com

18 August 2015

Peminat Obses Si Hijau Ben10

Anak korang ada kesukaan kartun tak....??  Fayel 3 tahun aku nampak kecenderungan dia obses dengan satu karakter kartun...memula dulu Ultraman....tapi lately ni paling ketara adalah Ben10..tak sangka aku anak bujang peminat Ben10...semua pun nak Ben10.....from head to toe...sampai obses tahap memilih baju....grrrrrrrr...habis di punggah nya almari mengali cari tshirt Ben10 yang boleh dipakai....

Baju raya tahun ni aku beli kan ben 10…ada la tshirt 4 helai satu jeans….bapak mahal ben10 brand cartoon network ni….mujur beli time sales…anak punya pasal takpe la …pejam mata bayar….anak sorang boleh la lagi kannnnn..komitmen lain untuk dia pun dah kurang…peruntukan susu dah kurang…pampers pun dah takde..so leh ar belanja lebih ke lain..beg pun Ben 10...semua nya laaaaaaaa

Beli sebelum raya…dah pulak masalah lain pakai sebelum raya…aduududu masalah tak leh bendung…asik la siang malam nak pakai baju Ben10….sampai merajuk rajuk…kasut  pun sama…ada 3 pasang aku beli murah masa jualan gudang metrojaya..dapatla sepasang RM25…buat tukar pakai…memang semua ben10…dah lenjan dulu ….habis bercapuk capuk kotornya….

Toileteries pun sama …tak main la Johnson. Anakku, carry junior…jumpa Ben 10 nya brand terus pakai brand ni….bau macam chewing gum pun takpe asal kan Ben10…aku suh pilih bau Batman or Superman pun tak nak…bau ni sedap sikit dari Ben 10….Ben 10 nya pasal kan….barang barang termasuk la syampu, body wash, cologne, gel rambut…kemain kan anak bujang aku….hari hari sembur cologne tau…nak pepium pepium..

Ada baik nya dengan obses ni….tang potty train…senang hidup mak….belikan sepende Ben 10 banyak banyakk…settle dah masalah pampers…hehehe pastu reward beli kan sepende Ben 10…suka bebenar…sampai mengadap duk tengok ben 10 …sampai nak pakai sepende saja….tak yah baju pun dia rela janji Ben 10…dah macam muka Ben 10 lak mama nengok muka fayel…kikiki…ate Ben 10 semua nya….so ingat Ben 10 ingat la Fayel hehe….jangan sampai mak kau hijau sudah la yeeeeee...




swimming suit ben 10...towel pun ben 10 gak color hijau..mama pegang towel dia

masa beli baju raya Ben 10 hr tu duk matching matching sesuai ke tak

Toiletteries anak bujang terkini umur 3 tahun

Pepium pepium...sembur jangan tak sembut...tengok baju tido pun Ben 10 ye

Tambah gel rambut ..wajib dalam handbag mama dua benda ni 

OOTD kat CH hari tu....nak sweater Ben 10....semua pun Ben 10..botol air...sandal...botol susu kalau ada Ben 10 pun nak gak tu

Stuck kat pasar malam brinchang nak kan patung Ben 10..papa tak bagi beli...kemain belek

Abam Ben 10 di Cameron Highland


Nak skooter tapi nak Ben 10 nya tak jumpa asal hijau la...pastu dah beli jumpa lak kat tempat lain...memang tak beli la dah ada ni...lambat seminggu je pun...tapi takpe helmet ada Ben10

See the jam...Ben 10 yaw...ini jam ke 5 koleksi Ben 10....yg ni terbaru beli masa raya...

Botol Ben 10 letak susu pun takpe...minum laju je....masa ni masih pakai pampers lagi

Member member ramai wasap jumpa apa je Ben 10...nk boxer Ben 10..tq aunty Yanie..belikan

Pm dari Erna...pun belikan Fayel..terima kasih tau bnyk...nak bayar dia kata tak yah...hadiah kat Fayel sebab suka Ben 10...jauh nun jumpa labuan tau

 Terus la pakai boxer kan...kesukaan 


Baju & kasut Ben 10 dah pakai awal sebelum raya..kasut habis bertanah...adoiiiiiiiiii


 Kasut raya koleksi Ben 10..mruah murah aje...RM25 sepasang...

dapat la kasut & sandal croc...Fayel suka pakai croc

 Paling teruja ..terus tak menyabar bukak

 rezeki anak bujang dapat hadiah raya dari aunty ida....dia belikan sandal raya...tqqqqqqqqq


harus la cuba awal sebelum waktu kan...teruja sebab ada lampu


OOTD baju baju raya...hari hari duk tanya bila boleh pakai baju Ben 10...nah ku tunaikan pakai la sampai lebam nak....hehehe























Google