THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

21 November 2011

Mama atau Mummy Eh Tershashul

Masa awal pregnant lagi dah berangan apa la gelaran nak bagi kat anak...ahaks..gedik lol...but aku rasa normal kan pada setiap bakal ibu bapa macam kitaorang....so bawalah bincang ngan Encik Awak... dia tu lagi la...tak mo pikir lagi nak panggil apa...dia kata tunggu anak besar tengok je apa dia nak panggil...haishh mana boleh gitu..at least kita dah ada perancangan kan...

Bincang nya bincang...konon cakap la ngan EA...mummy daddy ok?? haha owh tak approve...EA tak mau...alasannya daddy tu macam bandar sangat...dia nak ada ciri kemelayuan sikit...tapi bab mummy tu dia tak kisah lagipun before ni ramai anak anak member aku dah panggil mummy cuma tak mo daddy....kalau mummy kena daddy la kan...huhuh yang hover binik nya ni haaaaaa....apa ek...lagipun tak mo keliru nanti ngan panggilan untuk atok nenek nya nanti....Tok Mak, Tok Abah ...belah EA dah Tok Ayah ngan Tok Mek....

Finally decided kami pilih PAPA MAMA...aku pun okey je janji bunyi moden...hahahaha....nak jugak....lagipun lepas geram la dulu masa kecik panggilan sepatut patut untuk mak aku ialah mama tapi disebabkan abang aku tu mulut dari kecik asik sebut mak ...so kekal la mak sampai besar...siap cakap ngan mak aku...ala mak napa tak mama....dah nak wat camana ajar mama asik sebut mak je...ok la mak je la.....

So now pun dah start gelar kat baby in tummy mama n papa...tapi kadang aku tershahul..aku selalu tersebut mummy..EA pun sama kadang dia cakap mummy lak kat aku....hehehe...apa tak nya kucing mimie aku bahasakan mummy...kadang ngan baby utena pun mummy...tershashul daaaa....nanti dah tersedar balik EA cakap kat aku...eh mama ke mummy ni...hahaha...ntah la kadang rasa dah suka lak panggil mummy tapi dalam pada masa yang sama suka mama....haiyooo mana satu ni...

am i MAMA.....

or am i MUMMY....

Mama@Mummy dah masuk 7 Bulan sudehh !!!


APA APA AJE LA EK....MUMMY KE MAMA ...DUA NAMA GELARAN YANG INDAH....OK JEKKK





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

21 comments:

NanieZara said...

tak kesah ape2 pon..tp betul ckp abg megat mummy daddy mcm bandor sngat kan..heheeh..

Nailah Azman said...

Umie lah macam tu. Mssti abang EA suka. Hikhikhik. :p

mamyharraz said...

hehe sy dulu pun penah alami situasi konfius mcmnih..padahnya 9 bulan ngandung asyiklah kejap bahasakan diri mama,ibu,mamy,mak,umi ank dlm perut pun konfius =P

last2 pilih mamy sbb knp pilih "mamy" pun tak dpt di kesan =P

u look hotttt ;) sekejapan je dah 7 bulan kan :)

Kyra said...

besa la setiap bakal ibu&bapa memang plan camtu..dulu decided nak panggil daddy mummy..ishhhh somi ka no no no..sebab cam tak kena ja..pas tu mama papa je la..lepas bersalin terus panggil somi papa..dah terbiasa panggil papa terus ilang abang syang segala..hahahahahahahaha

Shu Shinju said...

waaa..dah 7 bulan erk... x lama dah tu... take care yer mama mimy..:)

Jasfyra said...

kisah la mana2 pun kan.2-2 sedap..saya mummy..hihi

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

su umie n walid...hihi..

mrs.ecam said...

uish dh 7 bln dah??? kjap jek rs ek...lg 2 bln nk tnggu nih...hikhik...alaa xpe jek pnggl mummy n papa....ikot la mne yg msing2 suke...sye bhsekn diri mama n ayah....heee hihihih

Natasha Farina Arifin said...

kak mimy: kami berdua guna mommy & daddy ahaks.....=)

ratusiput said...

kalau zaman aku kecik2 dulu..mama daddy mummy ni sme utk org yg kaya2 je.kalau yg tak kaya byk guna mak..ibu...ekeke.ble gitu.pastu bila nak pnggil daddy atau papa dok tgk balik muka cik kitol sesuai tak.ekeke.last2 decide ibu ngan baba.lebih sesuai utk muka aku ngan cik kitol :) tp aku ske mummy n daddy :)

mia-ina said...

wah cpt nye ms kak..dh 7 bulan...aduih, x sangka ek? pepun panggilan..semoga kelahiran yg ditunggu ni selamat hendaknya..itu di doakan

POSH76 said...

aku sibok nak mummy & daddy...glam kunun...dulu kan tak merasa hehe..beb makin berseri2 ko pregnant ni hehe

radziah AR said...

akak pulak nak lain dr org lain....so ajar anak panggil umi & papa. kombinasi yg tak kena, tp sbb org lain bnyk guna mama, so jadi umi.umi jrg sikit org panggil... semua asyik ibu & mama ja. abah lak bnyk org guna. ayah xnak, sbb kg...hahhaa. at last, skrg akak panggil suami papa...
take care

mrs.spicy said...

maryam aku ajar die pggl ummi ngan walid. tapi die pandai2 jer pgl aku mama, laki aku abah

Bitt (double IS) said...

kalo mimy ajar "mama" kat baby word tu paling senang disebut dari "mummy" akekekek dia akan start sebut "MA" mcm tu jugak "papa" tapi kalo kite dlm pantang asik ajar dia sebut MAMA cepat la nanti dia panggil kite berbanding PAPA...akakkkakaka tapi nanti dah beso rimas pulak asik asik mama..mama...dan mama....akkakakakakkaa

Norazura Zainul said...

pada aku yg paling sesuai dgn karektor ko ialah MUMMY...bila anak panggil mummy pun bunyinya cute jee...manja gitu hehehehe

Pepel BoNda AmaNi said...

mummy....cute jerk bunyiknya..mama...manis jerk sebutan dia...tapi aku aku pilih bonda...

Ann Ishak said...

panggillah umi dengan walid...setiap kali anak menyebut nama kita dengan panggilan itu, ia beserta dengan pahala dan berkat dari anak untuk parentnya, ini cuma pendapat...wallahualam

Liyana said...

sy pulak dari zaman anak dara lg nak anak2 pgl ibu, ahaks!
pastu mintah hasben jd babah, mcm manje2 gitu, hee die x approve lak, so jadi la ibu & papa. keh3

DedOllY said...

akak...berseri betul muka akak!
tcare ok. :)

NeenaAnuar said...

sweettt giler ko beb! tak kisah lah panggiil apa pun beb.. janjii mesraaaa! :D

Google