THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 November 2011

Weekend ala ala Lagu "Ku Di Dalam Emosi Ini"...

Salam Monday blues..yer mood pagi isnin selalu macam ni...macam nak tak nak je....citer PD pun tak habis citer..aku peram dulu la ek...2 hari cuti weekend pun rasa tak puas...2 hari cuti gak asik layan perasaan yang ntah hapa hapa...moody la...benciik...huru hara gundah gulana hati....

Sabtu ada 4 kenduri kawen...tapi tak pegi pun EA keje pulak pastu sibuk petang tu ngan game bola dia...malas nak komen....kalau pasal bola sanggup aje....eh aku nada tak puas hati je...biarkan jadi tanda tanya...huhuhu.....nak gi sorang macam sogan sogan gitu...jauh sana sini ada yang tak tau jalan....ada suami ada la kawan kan...nak ajak mak , sibling lain takmo..diorang masing masing ada agenda...so pada yang jemput aku tak pegi..maaf di pinta...bukan di sengajakan..

Ahad pulak...hari memang emosi sedunia la...sebabnya semalam sabtu tak dapat terjah 4 rumah kenduri kahwin..on that day ahad ada 1 kenduri kahwin jiran aku kahwin...buat kat dewan aku kawen dulu tu..bukan sebab nak mengimbau tempat kenduri tapi aku nak makan Nasi Minyak Kenduri tu paling penting...ntah la kempunan ke hapa tekak mengada...sentap ngan EA sebab semalam bangun tido katanya hari ni tak mo gi memana...ewahhhh sedappnya berkata...aku tak kira nak gak pegi..petang tu dah la ada party besday Diana...emosi giler...sedeh sedeh...aku tau la dia penat keje...huwaaaaaaa...dengan kuasa yang ada pada ibu mengandung..huhu akhirnya dapt gak pegi makan nasi kenduri kawen..tapi sayangnya nasi tomato lak hidangan...sedih hati aku..hukhuk

Sebab tak dapat makan rasa nasi minyak..hati aku hiba rasa direntap rentap lak...airmata dush dush jatuh...aku tak tau la napa...sedih sangat...yer la tak salah wedding tu dah dia masak Nasi tomato kan ...hover lak kan...mood semalam memang tak kena...kat luar hujan hati hujan...mula la aku terasa terabai je ngan EA...sebab nak ajak kuar petang gi party besday diana ...dia diam je...nak mengelak la tu....

Saat tu mula la aku dah mula rindu nak baby keluar cepat...lagi 3 bulan nak menanti kesayangan celik dunia..pasni aku ada kawan...siap warn kat EA.."takpe la pasni ayg dah ada si tecik...bawak si tecik je gi memana...babai abg"....awat gitu.....yer dan dan petang tu ada live sukan sea bola sepak MAS vs CAMBODIA...sah la EA tak mo kuar...dia dah terbongkang depan TV siap buat air Nescafe Ais (dia buat sendiri lalala..aku kan emo ..malasssss)  dan kacang kudapan..hmmmm..bencik bencik...saje je menyakitkan hati...kalau pasal bola...apa pun tak boleh...

owh gambar ni buat aku teruja rindu sangat ngan baby...sabar yer lagi 3 bulan....i miss u so much baby mama...
  
perut ku dah macam bola...ku di dalam emosi kasi usap usap cakap cakap ngan baby mama...owhh dia seakan memahami...suddenly akan ada gerakan...tengkiu baby mama make my day cheers...


Arrgghhh kesian diana tak dapat juga aku nak pegi celebrate besday dia...tak sedap lak aku...siap calling sms lagi...aku nak gi sendiri EA tak kasi lak katanya hujan jangan bawa kete...tapi dia lekat depan tv dek bola...arghhhhhhhhhhh emosi...owhhh serius rindu sangat ngan baby...siap usap perut mengadu ko ngan anak sendiri..."baby nanti kuar kawan ngan mama tau ..kalau papa layan bola kita kuar jalan"...wooo anak aku terus gerak gerak ...seronok aku rasa dia tau apa emosi mak dia kot...serius aku sentap emosi hover semalam.....haishh teruk betul mengadanya..sori tak sengaja..

Sampai ke malam aku terbawa emosi...dengan nasi minyak tak dapat makan...tak dapat gi party besday...malas nak cakap ngan EA...takde mood...biarkan dia...hukhuk...bila malam menjelma wahh pndai pujuk bini lak...terus ngan rasa hati baik kot pujuk pujuk rayu manja sket......erkk pantang aku  di pujuk ni...terus cair dan cair....opppss...terus EA suh siap ajak kuar makan dan tengok wayang sekali...terus rasa wahhhhhhhh hati berbunga...nampaknya kena emosi selalu kot...baru rasa feel gini...

So malam tadi gi lepak kat Wangsa Walk Mall...makan minum vs tengok wayang sekali...tak tau nak tengok citer apa..terlayan Alamak Toyol !.....EA nak tengok citer ni...layan aje....erkk aku lak ter layan dalam keadaan mengandung..hihi takpe pikir positif...sekadar cerita jenaka...lagipun citer ni tak la seram mana...agak kelakar...hahahaha...asik je la duk gelak...citer yang biasa biasa je pada aku...kalau tak tengok pun takpe...tengok aje kat internet....aku pun rasa tak membazir sebab guna tiket nuffnang free  kan so tak la ralat or pembaziran berlaku...kalau keluar duit mau aku bebel kot....dan terus hilang emosi malam tadi...dah leh senyum senyum gelak ketawa ngan EA...huhu takleh lelama ngan suami..rugi malam ku..ahaksssss


leh pulak tertengok citer ni..Alamak Toyol ! time mengandung ni...takpe aku pikir positif je..lagipun citer sekadar lawak....kelakar gilerr.....unsur seram takde pun...

okla citer melayu FREE hehehe...sanggup la..kalau tak aku rasa membazir je kot...tiket nuffnang free hari tu dah redeem kali ke 2..



PANJANG NYA AKU BEBEL....HAHAHA...KATA DALAM EMOSI KAN....OK SEKIAN SAJA SESSI MENGADU DOMBA BEBEL DI HARI ISNIN SENGAL MONDAY BLUES...HUHU






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

-oP_ida- said...

ermmm...memang kan ada fill mcm tuh akak..nida pagi sabtu, xsemena-mena bantai NANGIS seraoUnd dl...sblm g keja..ntah hati jadik sensitip lately nieh..soB.......

Liyana said...

hehe cian akk, nsb baik kena pujuk, klu tak, mau nye majuk berhari2 :D

CidaZam said...

mimy ko terngin tak makan nasi byani?
ko bagi tahu megat, sabtu ni datang... jangan bagi alasan! hahaha... aku buat umah klang. sory beb tak jawab soalan2 sbb pakai phone je baca.Ni masuk kerja rajin ler aku komen eh... jangan marah2 kat somi nanti anak ikut muke dia... hahah aku dah kena! kih kih kih. aku dapat sakit je la... hua hua hua...

Pepel BoNda AmaNi said...

emosi ibu2 mengandong nie memang xbrapa nak stabil nok...datang gembira kan main lagi..datang sedey tetiba pun leh nangis....tapi yang penting..kesihatan ibu ngan baby baik ok...

hana said...

ala ciannya dia..biasala mimy kita peknen mmg emosi terlebih2..tak dapat apa kita nak, maka laju je meleleh air mata kuar...

mamyharraz said...

waktu mengandung emosi mmg mcmni..jadi mimy banyakkan bersabar :)

org lelaki kalau bab bola mmg buat kita geram..nasib EA dpt tebus balik rajuk mimy kan hehe..teringin jugak tgk alamak toyol ni..tp tak taulah bila..

Natasha Farina Arifin said...

wah tengok movie lagii...kite dah tak larat duduk lelama dlm movie tuh. sakit pinggang byk2 dah sekarang....uwa....nanti kalo akak nak try survey kat DEMC try at this website www.demc.com.my kat toolbar tuh ade tulis antenatal class. bye2 mak buyongs.....=)

POSH76 said...

besskan kalau dah ada anak nanti....hubby takde leh geng ngan anak hehe

Kella said...

emosi ibu mengandung... =) tapi macam sweet je ko ni kan masa ngandung nih! heheh.. weh.. aku suka sangat baca yang ko bercakap dengan anak ko tu.. sweetnya kan..
talian antara ibu dan anak... how sweet... betul dia dah mula memahami kau tu... bestnya mimy... how i wishh..... hmm =)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

su nak jugak tgok citer toyol tu..tapi su takut...hehe...sbb su jenis teringat2..hihi

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

su nak jugak tgok citer toyol tu..tapi su takut...hehe...sbb su jenis teringat2..hihi

SURIA AMANDA said...

Mimi..nanti jgn teringat2 plak tgok toyol tu tau...not good..ala perasaan mcm tuh normal jer bagi ibu mengandung..harap mimi x terlalu emosi eh..

Emynz said...

Weh babe, org ckp jgn cengeng sgt nanti baby ikut, orang ckp bukan aku hehehz.

eLLy said...

alololo mesti cute muka ibu mengandong bila merajuk kan :D

Bitt (double IS) said...

owhhh emosi terganggu...sabo sabo....at least lepas mebbel lega rasanya kann ;)

ariana8733 said...

alaaaa..cian nye kat kak mimy, meh dtg knduri kawen ana ye, minggu dpn..menu nasi minyak..

Eri-chan said...

emosi mudah terganggu eh bila pregnant. dah dapat reward kira okla tu ek...

Google