THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 December 2013

Sandwich Sardine Telur

Hujung hujung entry ni share entry masak masak yok...ok untuk rujukan bersama...aku nak share resepi yang telah ku cuba buat..senang buat ...resepi aku simple simple je tak susah..ok...

Ok ini sandwich telur sardin simple ...dikongsi oleh ciknaa dan aku dah buat...rasa nya marvelous nyumm..kalau rasa boring makan nasi...makan roti pun sedap....makan time lapar...memang kenyang..camana nak buat...aku share resepi ciknaa eh....


bahan-bahan nya:
bawang potong dadu
cili padi potong
mayonis
telur
margerin

tumis bawang, cili potong, sardin.. (ada org tak masak pun) dalam kuali lain cairkan margerin, goreng telur hancur, mayonis.lepas tu campur jela sardin dengan telur tu.. nak sedap sejukkan dulu esok baru makan.. :)



Hoho kuali kerak hitam..abai...yang penting isi sardin telur tu..nyumssssssss


Ok dah siap....ready nak makan ngan roti


Jom sapu kat roti


Seperti biasa ...chef cilik yang suka membantu...ehheheh


Roti Sardine Telur...sedapsssssss..mesti cuba tauuu


8 comments:

ameris said...

Mimy, xpernah lg campur cenggini. Harus try wkend nnt.

diana aziz said...

kuali yg diguna byk kali mmg akn jd hitam jgk... selagi boleh pakai, pakai je.. hehe...

Mimy, nana xpenah lg mkn sardin telur ni. boleh try lain kali... terliur pulak nana. dh la pose.. :)

Mar Mansor said...

tak pernah campur telur lagi..

Allene said...

sandwich... alway my fav. kakmi... =D

Queen said...

ambooii.. nampak sedap..

tapi yabang je makan sebuku roti yang normal size tu.. percaya tak?

Chekgu Azrine said...

akk biasa buat cicah ngan roti jep

UMIE SUE said...

alamakkkk..macam terliur je niiiiii

YanaHime said...

Menarik jgk ni, sbb x penah try dgn telur

Google