THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 December 2013

Big Bad Wolf 2013 Kembali Lagi Fenomena

Ok nak melaporkan entry fenomena BBW yang di sebut sebut sana sini…..kali ni muncul lagi di akhir tahun..weeeeeeeehooo mari kita serbu…check poket yang nan ado ni korek tabung..tetap nak pegi…ini kali ke- 2 aku pegi BBW..eh jap ..BBW? BBW tu Bad Big Wolf…Serigala Besar Jahat…yer memang jahat sebab telah menyebabkan terjebak nak beli buku…ini jualan buku terbesar terhebat 24 jam…buku buku hebat antarabangsa boleh didapati dengan harga yang sangat la murah sampai rasa nak beli semua…buku buku semurah RM3- RM20…tak rugi membeli berbaloi…dah uar uarkan ada BBW 6hb Dec-15 Dec…aku dah plan menyimpan awal awal siap kecoh kat geng gojes mommies..huhu ..tapi apakan daya…takdir kete rosak..huwaa rosak plan…pffft

Dalam rosak plan tu pegi tetap pegi…kata korek tabung kan..hehe…pegi tetap mesti…mesti…BBW bukan selalu…so bila kembali tu sanggup ku serbu…biasa BBW aku akan pegi pagi pagi buta…memang tak pegi siang buta..satu sebab parking dan nak elak sesak…parking kalau boleh nak depan mata…malas jalan jauh..nasib la BBW ni 24 jam…aku meredah ke sana jam 3 pagi...pegi pun pakat pakat ngan geng mommies ika, zura...ada geng sedap ar memilih...kebetulan kami memang nak cari bahan bacaan untuk anak anak...suasana 3 pagi adalah tak rasa mcam pagi ...rasa macam soping siang..terang benderang...

Dah tau apa nak beli..sampai je terus tuju buku kids...target aku pejam mata tak nak tengok buku lain...budget ngam ngam buku Fayel..huwaaaa aku terlupa bawa luggage walhal dah prepare...lupa lupa...amik ko berhangkut kotak ngan buku...nasib bawa stroller aku tumpang stroller fayel je ar.....hampir 3 jam gak ar pilih buku Fayel...tak sedar masa dah subuh..itu baru bahagian budak...cecepat gi bayor...masuk subuh suasana dah agak orang mula datang ...lalu nak bayar...nampak buku buku menarik resepi parenting..art crat...oppsss pejam mata terus bayar hhehehe...budget untuk Fayel..hmm rasa nya akan ku repeat again dalam minggu ni...tak leh tido malam pikir buku buku untuk aku....ok terjah balik sebelum bbw berakhir...bukan senang oi nak dapat buku buku kualiti international murah....serendah RM10 gitu...

Ada setengah orang beranggapan beli buku banyak obses tapi baca nya tak pun..hmm pada aku terpulang la...macam aku ....aku nak terapkan bahan bacaaan ilmu untuk Fayel..tak bermakna aku beli buku ni aku nak dia pandai baca semua...ye aku paham dia baru setahun lebih pun..apa la pandai sangat nya pun...sekurangnya aku didik dia mengenal buku..cukup sehari dalam 5-10minit cukup la membelek buku...umur dia sekarang dia adalah lebih bermain...tapi takpe dalam bermain ...membaca pun perlu jugak..untuk dia mengenal warna dan objek..but ini subjektid terpulang pada cara parent masing masing...aku bukan obses bab ini...lagipun buku kat BBW ni murah...buku tebal serendah RM5...mana nak dapat kalau kat bookstore lain...rugi rasa kalau tak grab...Terima kasih





Muka suci 3 pagi hahahaha kat parking baru sampai..ini the real naked face bahahaha

Muka mengada jam 3 pagi...


Geng mommies pakat pakat calling calling ..ok roger jam 3 pagi...hehehe excited pulak ada geng sesama BBW kali ni

Fayel yang celik mata tak tido...dia pun sibuk pilih buku...

Lupa bawa luggage nasib ada stroller fayel hehehe..mama tumpang eh...fayel bebel je sbb kotak kat kepala dia hahaha

 Pusing pusing cari buku...

 Adeh sakit pinggang hangkut kotak berat ada buku buku ni....padan muka lupa bawa luggage

Geram dengan set book ni...satu RM5...buku ni gambar real...obses nak cari lagi set buku ni nanti next repeat


Aku tak banyak beli buku ABC 123...ini buku more activities...so far fayel selak buku ni dia tiru ...funny faces tu habis dia tiru nya hahaha

Hasil rembatan buku kanak kanak...termasuk orang yang mengirim....total damage RM170










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

jom kak kite repeat lg skali
hehe

Mar Mansor said...

banyaknye..

Chekgu Azrine said...

bestnya...
murah2 dan berkualitikan??

erin said...

bestnya..huwaa, klu tau jln dah lama ku gi sendiri..sroottt

Liyana said...

banyak nye! nak kirim! :D

Wawa Yusoff said...

walla weyyyyy jelesss nye.....!

missayu said...

ayu nak g,tapi husband tak mau bawak...padahal dekat jer dengan rumah...dia kata nak g,g dengan kawan2 awak...hwaaaaa.....xdde geng...

Mommy_Cha said...

wowwww.
best nye kakmi.
if only i could....
:(

ctmah said...

nak repeat lg! tp pg tadi hubby ckp esk malas kerja..ok stress!!haha!

yUmiE AzuRa said...

nk repeat tp xdok budget dh.hahaha

Allene said...

bestkan... tp lin dapat pergi kejap je... laki den tu ha sibuk.. ajak balik.. lemas katanya...
nak pergi awal pagi, anak kecik lagi.. uhhuuh syukur je la apa yg dapat grab aritu...

Misz Pinkie Winkie said...

perghhh..memang berbaloi sangat kak oiii..untong sgt g pepagie kak

~Lieza~ said...

Nk repeat lg esk...hehehe... Xleh tahan nafsu...nk buku parenting plak...

Dell said...

banyaknya buku ! ;)
follow kamu ya .
ceritabakalpengantin.blogspot.com
hope sudi follow and jenguk blog kite .
;)

Sharinginfoz said...

seronok betul pi sana, hmmm, terlambat le pula rasanya

Aty_Fared said...

aku ritu pergi..ramai geng gojes gak pergi masa yang sama...tapi sorang pon aku tak jumper...huhu...

-pasal rak tivi tu...aku beli kat kedai perabot biasa jer kat area shah alam..kedai2 kecik2 pakistan jual tu...-

yasmin nana said...

MIMI & FAYEL.....I MISS BOTH OF YOU. sowiii..min jarang komen...or jenguk blog. blog sendiri pun min jarang2. bukak. klu fb mungkin la. napa takda fb?

Google