THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 December 2013

Urusan Korek Telinga Anak

Hahahaha korek telinga pun nak citer kat blog ....adoyai ...saja je letak...satu kisah jugak kan...kisah korek telinga heheh...urusan korek telinga anak adalah keje rutin EA...memang rutin EA akan check kuku, telinga, gigi....kira spotcheck la...dia rajin...aku bukan malas...muahaha tak nak ngaku...aku tak pandai handle situasi bergelut dengan Fayel...Fayel ni ngan aku tak reti diam..ngade ...cer kalau papa dia...kemain diam..reti bahasa..behave..oh Fayel propa lebih...

Aku ada baca artikel tak elok korek telinga selalu...boleh rujuk sini...boleh baca kesan buruk ..aku bukan nak citer kesan buruk itu...tapi aku nak kongsi muka Fayel yang pasrah kena serah telinga....hheheheh tak marah pun...mungkin sebab dah biasa kan...biasa nya papa dia check telinga sebulan sekali..memang tak kerap...tengok telinga banyak bertahi baru la dia buang...kalau tak just lap lap gitu...sebab memang tau kesan buruk jangka panjang...



Aktiviti wajib papa Fayel spotcheck telinga

Hah ko sampai pakai torch light

Fayel pasrah rela je hahahaha

Still behave

Mamai sudah....mama help me...hahaha...

Pandang mama yang asik la snap aksi korek telinga heheh

















Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID



12 comments:

Nurul Aziz said...

Tak elok eh korek telinga? huhu. tapi sy ni, dari anak lahir sampai la nak 2tahun, kitorang langsung tak pernah korek telinga dia.. sebab takut. tapi macam err risau gak sebab langsung tak pernah korek, kang tetibaaa sebakul bila korek. muahahaha..

e k i n ♥ y u s r i said...

penah skali je korek telinga zara
pastu xde dah

diana aziz said...

mmg tak elok kalau korek telinga selalu but kalau sampai batuk teruk, cuba korek telinga. Kompem lps tu batuk akan elok...

Liyana said...

x pnh korek telinga faiq, x berani iols takot sampai ke gegendang telinga hahaha.

stim je mata fayel tu haaa... kekeke

ctmah said...

aku ngeri sikit nak korek telinga alisha kak. biasanya aku cuci depan lubang tu jek..heheh!laki jangan harap la nak buat

Allene said...

bgusnya... hafidh da macam apa je nak kejar dia... lepas tu nak korek sendiri...

fazitaismail said...

alolo fayel redho je..hihi

betul tu kak..
elok ler sebulan sekali je korek..
hari2 biasa lap2 je kan..

msredcheesecake said...

setiap kali buat camni kat anak2... diorg ketawa kekek geli...hhee

DYatie said...

Arissa tak boleh sentuh cuping langsung dah geli geleman. Kalau gigih jugak nangis macam kena lempang. Adeh!

::puan ungu:: said...

Behave je fayel kena korek telinga...Afkar kalau die bagi check telinga kejap pun rase bertuah dah tu...payah yang amat nak bersihkan telinga...

Umi Qi said...

Pandai yer fayel duk diam papa korek telinga...good boy!

m@m@yAyA said...

da lm xkorek telinga yaya sb bc kt mn ntah xelok korek lau kecik ag~
tp ada skli tu yaya dia pas korek tnge dia bg seketul tahi tnge kt zura siap ckp"ee..ee"..

biarlah dia korek sdri tlnge dia..
fayel tgh lyan stim tu~

Google