THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 December 2013

Fayel 23 Bulan

Lama tak update perkembangan Fayel...Fayel kini dah menjangkau 23 bulan bersamaan 1 Tahun 11 Bulan...bulan depan tahun baru 2014 dah kategori tambah usia 2 tahun....rasa sekejap pejam mata anakanda bujang dah besar...banyak perkembangan ...kadang bikin geram jugak peel nya..kadang peel baik jadi tu rasa sayang ya amat...kalau gaduh macam hapa dah 2 beranak ni..hahaha...apapun gaduh ke sentap Fayel tetap satu nya anak aku ...kesayangan dunia akhirat...sayang sangat tak terucap...semua parent sayangkan anak nya ..begitu la aku...paham kan...

Fayel dah big dia dah kanak kanak sekarang...dalam usia 23 bulan dia dah beransur ansur tukar perangai...dah tak boleh nak golek gomol macam baby dah..sobsss..okeh dia tak nak...cium sikit lari..siap mulut cakap...tak nakk!!!! hoi berani eh melawan mama nak cium...tak nak kawan..majuk..Fayel nak cium kalau nak susu je...bodek nampak....kemain dengan pujuk rayu.."mama nak susu"...nak susu cium mama...kemain berdas das ciuman dapat...dapat susu tinggalkan mama...ok fine...

Fayel dah boleh cakap sikit sikit...dah boleh menyusun ayat...ayat gaduh pun ada..macam semalam.."Fayel mandi busuk la..."..sekali jawapan dia "mama la busuk"..ewahhhhhhhh anak...pastu mulut suka komplen....air manis sikit...minum buat muka.."manisssss la"...so dah boleh la sikit sikit ajak bersembang..kadang keluar bahasa jerman sepanyol...tapi ada butir sikit sikit ok la kan....dah boleh mengira 1-10..tapi tunggang terbalik..boleh baca ABC, one two three...biasa la perkembangan awal kan..tapi sejujurnya aku tak ajar sangat pun...dia belajar dari kartun disney junior...sometimes kadang dia speaking terabur hahaha...nak gelak aku...

Apalagi eh umur 23 bulan ni...aku rasa paling ketara dah boleh bercakap sikit la...cuma pakai baju sendiri tak pandai lagi...masih belum boleh potty train...pernah cuba...aku penat oii..so tak payah lagi la eh..hihihi...sejajar ngan umur pun dah nak masuk 2 tahun...susu pun dah tukar...pampers pun sama...pakai murah ye nak..heheh..puas sudah merasa susu mahal..now dah minum dutch lady 123...pampers pkai diapex...dua dua ok dah boleh terima pakai ..dah takde merah merah ruam...susu pun habis minum...clapp...pandai menjimatkan mak pak ye nak...tqqq...heheh

Apapun perangai 23 bulan ni...semua nya membahagiakan..kadang mak ko ni naik hantu ke apa....tu perkara biasa ngeeeeee...maafkan mama ye Fayel...mama marah ke cubit ke mama sayang...tetiap malam tido mesti kat ketiak mama kan...Fayel janji ngan mama sayang selamanya ok...sampai dah besar jadi BFF mama...beres..set give me 5...ok Fayel membesar dengan sihat....tahun depan dah big brother ..nak masuk teribble two..behave behave...hahaha..muahh Fayel..


Muka tak nak tdo cepat malam malam..gini la mengaco mama dia

Selfie bersama...hahah tapi pasal pa serius sangat tuuuuuuuuu

Mama nak donel...dah pandai menangis nak donel hentak badan eh...sapa ajar niiiiiii

 Kes sentap tak nak mandi..tak nak pakai baju....pastu majuk ...grrrrrrrr..kena ko cubit halus

Dalam hati ada taman....tu bibi dia kata....ok la tahun depan mama bagi adik bibi eh..amin



dah pandai nak main game kat mall...salahkan papa dia ...peturun habit..nah game tembak


Ok 2 beranak berebut henpon gadget..


14 comments:

Cik Puan Rara said...

anak bujang gini kekdahnya.anak dara lain kekdahnya kan kak.hmmm di penutup 2013 ni.sy nk ucapkan selamat tahun baru kak mi! moga tahun depan akan lebih rezeki kita dgn anak anak.buffday fayel tahun depan jgn lupa ajak sy ye kak! hehehhe

Chekgu Azrine said...

Aloh2...comel dan dh cerdik fayel ni..
Pndai kata mama dia busuk ek

aznor ibrahim said...

alahai big boy nye dah fayel..sronok tgk anak dah pandai memacam kan kak

Haslinda Sadiken said...

gambar tang tgh main game tu nampak betul abam fayel dh besar..dh bleh sunattt nieeee...hahahhahahhaa

Umi Qi said...

:D comel baca gelagat fayel...mmuahhh

chuya - the mother of A's said...

hensem betul anak teruna ni...

mimi, kat ne eh beli tikar yg kotak2 tu..

fazitaismail said...

amboi dah pndai mintak donel..
parah ler omaknya nanti..hehe
yang tang ckp jerman perancis tu kelakar kan..anak sy pun cmtu gak kak..
nk msuk 2 tahun dah pndai sebut abc ek..budak bijak fayel nie..hihi

ameris said...

cepatnya masa berlalu. fayel pn makin membesar

cikpingu said...

besar dah fayel... cpt je mse blalu..
pndi eh mintak mekdi..gudboy la fayel..

Liyana said...

fayel comel! dh mcm abg2 sgt dh ni... :)

Mommy_Cha said...

boleh bagi "bibi" dah mama oit.
taksabo nak "bibi" dah tu.
hahahah.

Haslinda Sadiken said...

tu diaa..abam kawasann...ritu jumpa dia elok je nk brcakap..

Miss N said...

arr..suka gambar last tu.. berkerut2 muka mama and fayel. hihi

Cik Puan Eka said...

hahaha kelakar la fayel. Dah pandai mintak donel tu hehehehe...

comel sgt fayel ni gerammm

Google