THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 December 2013

Mari Melukis Kening Dengan Celak Pensil

Hi lama tak buat entry mekap mekap...hari ni over rajin pulak...sebab ada yang bertanya pasal kening aku...pakai produk apa...kening cukur ke...ok bagi merungkai jawapan itu...meh akak kasi tau yer...kening tak pernah cukur sebab memang tak banyak bulu...kesian kan...celak kening adalah benda terpenting mesti ada untuk melukis lukis kening botak ku ini...kalau hilang memang aku gelabah....habis la kening ku botak...pernah aku punya nak kening lebat...aku buat petua orang lama...buah keras bakar pastu letak kat kening..tak jugak lebat nya pun...

Dah memang bukan baka lebat tu redha je la...memang ye pun faktor genetik....dari mak abah aku sampai adik beradik aku semua memang tak berkening lebat....takpe celak kening kan ada jual di pasaran...terima kasih pencipta celak kening...celak kening telah membuatkan kening aku berntuk konon konon lebat la..padahal melukis lukis je pun..hahaha..aku legih prefer pada celak pensil dari dulu hingga kini...sekarang ada yang jenis palette..lagi senang...macam pakai eyeshadow...tapi aku tetap memilih pensil..dan sebab dah macam macam pensila ku telah cuba pakai..baru ni aku dah jumpa celak kening best...aku reccomended....meh meh ai share...letsssssss


Jenama pilihan baru adalah dari brand Cyber Colors...boleh didapati di SASA RM19.90

Napa best sebab ada berus ...lepas lukis tarah berus bagi nampak natural..dah la pensil dia pun best..tak cepat patah...tak payah sharp jenis crayon

Pilihan warna pun ok..Gray Brown..natural gitu

Kening aku yang belum dilukis...agak botak je huhu

Ok memula lukis bentuk dulu...aku suka nampak berbentuk

Tarik sampai hujung...padahal hujung nampak la konon panjang

Lukis sebelah lagi

Ok amik berus kasi rata rata kan bagi look natural


Ok tengok cermin nak tengok sama rata tak melukis kening..kadang berseni kadang tak


Taraaaaa...Siap hasil seni melukis kening....konon berbulu kening lebat la...hehehe..

14 comments:

msredcheesecake said...

dah tua ni sy tak buat bulu kening dah...hheee

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

sekali sekala sy guna juga warna coklat.tp lebih gemarkan warna hitam. =)

erin said...

bab kening sy mmg fail, x reti lukis, klu lukis rasa diri sendiri mcm badut..huuu

ZazaMyMoon said...

since dari sekolah dulu I dah cabut kening konon nak look trendy.. siap sampai kena gantung sekolah lagi sebab cabut kening.. "dah rupa toyol dah kamu ni" cikgu cakap.. hahahaha siot betul! skrg dah berumur ni tak cabut lg.. biar natural je :)

btw cantik sbnrnya bentuk kening u.. lps lukis lg nmpk natural..

diana aziz said...

xpnh pkai celak kening.. nasib kening mmg dh lebat hasil genetik belah ayah yg berdarah arab... klu x, mmg tak reti kot nk pakai celak kening ni. :)

fifi said...

Saya pun jenis xde kening.brand cybercolour yer...dulu sy pakai maybeline sbb dia ada berus.skrg sy terpaksa beli asing2 sbb susah nak cari yg ada berus ni..

My name is Wanita, and this is my story... said...

cantik :)

Umi Qi said...

Suka tgk kening kak mimi....yeyyyy pandai tau akak lukis kening...so natural looks...jenama tuh syoklah rupernya...pandai akak cuba brand baru weeee

Misz Pinkie Winkie said...

peh! menangis nora danis tgk kening akak..lawa kot!

ctmah said...

tak pandai la kak sobs sobs sobs

Nurul Aziz said...

tak pernah cukur kening. tak pernah kisah pasal kening. hahaha.. muka keluar rumah macam hantu pun tak kisah.. belum ada kesedaran nak cantik-cantik lagi.. kuikui.


nampak macam senang je nak lukis kening tu.. takpe kita amek ilmu je dulu. hihi.

Chekgu Azrine said...

Tak pnh pkai..
Kening pun bersepah

anis abdullah said...

Aku pakai cosway jek. Pun takyah sharp. Pun ada berus mcm ko. Aku pun kening nipis cam ko..

Nur Herdayu Jami'an said...

Thanks dear sharing yang sangat best, sudi-sudikan melawat blog saya juga :)
http://dorajimi.blogspot.com/p/testimoni-pelanggan-s.html

Google