THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 December 2013

White Studio Photoshoot 3 Beranak Mimy Megat Fayel

Akhirnya terlaksana juga impian nak berphotoshoot family…wah impian gitu…yer aku takde kamera godang gabak besor…jadi kamera harap snap dari henpon..kalau berpicture family pun tak proper….dah lama survey sana sini nak photoshoot white studio...cari yang paling murah berbaloi harus la kan…tujuan photoshoot proper nak tukar semua frame gambar dengan gambar baru…dan ini juga pre picture sempena Fayel 2 tahun next year Januari..wah awal benor dah buat photoshoot…heheh…excited 

Terima kasih kat Piya share lokasi whitestudio yang murah…Piya promo kat blog…promosi dari Sweet Lite Creation .area Wangsa Maju Seksyen …ok dekat sangat dengan rumah….hanya RM50 utk 1 jam unlimited snap dan CD no edit….wow menarik…ok baca balik weekdays only…ok takde hal..terus call booking cari date…sebab sampai Dec 2013 je promo nya….ok walaupun weekdays jangan risau eh sampai kul 10 malam..so lepas balik keje boleh terus photoshoot… 

Sebab murah berbaloi dekat dengan rumah harus la grab peluang white studio…preparation takde apa la sangat…tapi bawa satu beg luggage la hahaha…penuh baju nak di pakai masa photoshoot nanti,,,plan nak tukar 2 baju persalinan…pastu bawa aksesori, mainan fayel…tetiba feeling model nak masuk majalah …kikiki…aku dah siap siap mekap dari rumah…tips nak cantik photoshoot sila la mekap tebal sikit ye…baru la gambar nampak menarik…yang penting berbedak…kemain gigih aku bertempek foundation semua la…dah lama tak mekap tebal uollss… 

Untuk first session…aku plan tema adalah White Jeans…alaaa Bang Megat takde lak kemeja putih…kemeja putih dia dah warna kekuningan…alaa tak jadi sedondon…nasib ada kemeja stripes hitam putih…so aku matchkan dengan tudung hitam corak…ok deal…kami tak de la sampai beli baju baru semata nak photoshoot …grab je mana baju yang ada…mekap pun sendiri memang buat light natural...tapi lebihkan foundation bedak muka...penting dalam kamera nak nampak gebu..hehehe..padahal nan hado...aku la mastermind di sebalik perancang pakaian anak dan suami… 







1st Session - Mama  & Fayel


Papa & Fayel



Fayel My Little Boy


Family Potrait


 Husband & Wife




NEXT PICTURE SESSION 2..CASUAL ATTIRE



21 comments:

CikNaa said...

cantik dia shoot! fayel sgt bg kerjasama tau..

achiek anis said...

bestnya fayel bagi kerjasama ek kak...

ZazaMyMoon said...

Free style.. cute sangat..

Liyana said...

sweet nye... fayel ni dh besa mesti hensem kak :)

baby girl next! hehehehe

S.n.Fariza said...

so sweet :)
terserlah kegembiraan :)
fayel hensem

amal salleh said...

alolo ensemnye pki kmeja putih dia...

jom join
http://cheqmoomoo.blogspot.com/2013/12/hadiah-dari-thaqif-giveaway.html

Umi Qi said...

Wahhhhhh pandai fayel papa n mama pose...mmg awesome semua gambar...x puas tgk tau sis...yeyyyyyy

missayu said...

hwaaa,nangis tgk..nak jugak..hehehehe

DYatie said...

nasib baik jauh tau! kalau tak hari ni jugak kite nak! huhuhu. nak jugak!!!

my! sweet sangat. i like!!!

ctmah said...

huargh!stress jeles weh!
muka fayel mmg nmpk muka aaron aziz..haha

Mally said...

cantiknya semua gambar...tapi i is duk penang xleh nak grab dealnya!!! sedihh....

Mrs Najib said...

jelesnya nak juga..huhu

diana aziz said...

Wahh... nakkk jugakkk...

Btw, fayel nmpk ceria je.. nasib x meragam. Megat pun nmpk kemas skit... mimy pun dh biase posing kann... gambar2 sgt cantikk!

cikpingu said...

holohh2... encem benor fayel... kak mimy pun super cantekk..

Mommy_Cha said...

MENANGESSSSSSSSS tgk gambo ni. huwaaaaaa canteknyerrrr

Chekgu Azrine said...

Dekat ngn umh kita..
Dok pk nk ke hubs akk ni berphotoshoot camtu..hadehhh!!!

mrs kayrul said...

kalau murah macam nie memang berbaloi sangat2 la

::puan ungu:: said...

oh fayel...cheeky nye muka awak...geram tau... pandai posing...

Aty_Fared said...

oh my...smart nyer gambar..!!! suka...cantik...ekslusif....

Wawa said...

alamak...kne pakai foundation ye...krikk kriiikk...
kak! tolong mekap! :D

m@m@yAyA said...

saya vote gambar nie~

Google