THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 December 2013

Seharian Fayel Ikut Mama gi Opis

Semalam aku bawa Fayel gi opis….kali kedua Fayel masuk TM…kali pertama pakai stroller masih kecik lagi….itu kali masa datang behave lagi….ini kali datang hadoiiiiiiii pitam aku….memula je behave nya…dah boring macam macam hal….aku bawa Fayel gi opis bukan saja saja….tok mak Fayel ada hal urusan warded anak buah aku Boboy nak  operation…jadi aku ni cuti dah tinggal 1…1 tu ngam ngam tingalkan untuk bulan Dec nak gi bercuti…hahaha nak unpaid memang tak la….rugi rugi…jadi nak tak nak terpaksa la bawa gi opis…kebetulan semalam boss takde …

Memula nak bawa Fayel macam ok ke…EA kata takpe bawa je…dia behave kot…ada kot tu aku was was hahaha…yer la tu aje la fayel ni ..melasak ya ampun…bikin rebeh bahu ko …nak patah pinggang semua la dek penangan perangai lasak dia ni…sebab terpaksa sapa nak jaga bawa jugak la….Fayel kena kejut pagi ngan terpaksa aku mandikan air panas….tu pun still mengantuk lagi…mamai tertido dalam kete….dah sampai opis aku dia eksited…memula bagi dia masuk kedai kat bawah opis tu …suh dia pilih apa dia nak…okla nak air vitagen, pilih coklat m&m, roti…ok dengan harapan ada makanan behave la hendakya…

Dah sampai opis…dia mcam tercengang la…budak opis aku tegur tegur dia …dia malu malu…duduk kat meja aku ..sorang sorang staff datang mengusik…mula ar dia sentap jadi moody hahaha…adeh Fayel…habis dia dah start enjin panas dia…habis meja aku bersepah…barang hiasan aku habis dah…dia dah start boring..dia nak main tepon pulak…asik helo letak …ok nak main PC pulak…pitam pitam….at last aku masuk dia bawah meja sedia kertas pen pensil…conteng la apa yang patut…pffftttttttt   bertahan 1o minit je pastu nak keluar berlari setiap meja sorang…nasib la bebudak unit aku ni sporting rajin melayan..

Duk kat meja aku pun bukan reti diam asik la menyanyi…kuat pulak tu…dah satu opis dengar…asik asik “kalau aku kayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”… “ aku bahagiaaaaaaaaaaa”…bertalu talu duk nyanyi…satu opis gelak besar ngan Fayel ni…nyanyi bukan reti slow…kuattttt….hohoho sama ar macam mama dia…lagi nak sound anak cakap kuat hehehe..ok ok ngaku peturun mama….sepanjang fayel kat opis ni aku asik la tengok jam..cepat la masa berlalu …muahaha penat kot…asik nak mengejar satu hal…dia ingat opis ni playground kan..seronok galak kemain…

Lunch turun gi Secret Recipe bawah pun sama..sementara nak tunggu Diana geng opis aku turun sekali…sekali si  Fayel gi koyakkan sachet gula tabur atas meja …ya ampun anak…dah geng cina sebelah tu duk gossip bahasa dia sambil pandang Fayel….ye aku takpaham tapi aku tau tuju kat Fayel tu…heheheh..ok makanan sampai…demi anak nak makan sanggup lunch gi SR ko…hehehe walhal kalau aku makan nasi bungkus sudah..tapi tau aje la Fayel kan makan western…so ku order carbonara…sepinggan habis…sorry eh pekerja SR penat sikit kemas meja ada budak makan berterabur sampai bawah mejaa..hahahah selalu yang makan orang dewasa kan…

After lunch kebetulan opismatte unit lain Yani bawa anak dia Mya..Mya umur setahun atas dari Fayel….Mya ni comel sangat…dia dah behave…ajak la berkawan ngan Fayel…memula dua dua behave…Fayel ngikut je apa Mya buat…Fayel ni tau aje la dah jumpa kawan…dia semangat lain macam …ber lari melompat…semua la sampai basah baju lencun…memula baik pastu dia dah start nak gaduh ngan mya…fayel fayel …mya terus dah tak nak geng…Fayel ni gurau kasar sikit….dia kalau boleh nak orang tu kamcengna ngan dia follow dia…adehhh…sampai la kepenatan kul …4 petang fayel tertido kat surau….sampai la nak balik kul 5 petang kejut melalak lalak…moody kena kejut….sampai ke rumah terbawa perangai moody ngantuk…hahaha gitula kisah seharian di opis mama…hmmm aku adalah serik nak bawa lagi…hahahaha serikkkkkkk tungggu ar Fayel besar sikit dah paham bahasa..tak lasak baru boleh bawa lagi…itu pun malam tadi nak tido…aku cakap …nak gi opis mama esok kena tido…terus tido ko…hahah nampak nau syok sgt gi opis mama…opis mama bkn untuk bermain ye…itu tempat bekerja mama


Fayel bangun pagi nak ikut mama work...selalu bangun kul 11...semalam kena kejut bangun mandi air panas...papa EA hantar

Memula behave dapat vitagen n roti...

Aku siap bekal bento ...

At last kena masuk bawah meja...sebab dah start mengacau

Pffttt dah merengek nak beriba...sambil tu suara bising menyanyi..."kalau aku kayaaaaaaaaaaaaaaa"

After lunch Mya datang...memula ngam baik je


Memasing kemain suh posing model ....tangan terus angkat

Gelagat Mya n Fayel semalam..berkawan kawan

Fayel dh start dah melasak...Mya dah sound...no Fayel

nanti nak wasap wasap guna TM Wifi katanya...hehehe

Berlari puas puas sampai kepenatan dua dua 


Posing mesti nak sama Mya n Fayel...Fayel mengikut apa Mya buat...

 Ok dah start enjin panas dua dua ni..hahahaha 

At last gaduh...Mya tak nak kawan Fayel sbb Fayel ganas..





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

UMIE SUE said...

fayel awak ni kacakkkkkkkkkk la

achiek anis said...

amboi berstyle betul duduk bergamabr kat sofa tu ek...tangan tu...kemain cam hero....

Wawa Yusoff said...

hahahaha. nampak sangat betapa aktif nye megat fayel ni!

CikNaa said...

pandai fayel ikut mama work eh..kalau afiq tak jumpe la duduk setempat kak..

DYatie said...

Hahaha. Tak pernah lagi bawak Arissa ke office. Hari ni retreat. Baru la orang2 opis leh nengok. HewHewHew.

YanaUjang said...

erk..akk kenal mya??? dia bukan blogger kan?? dia kwn fb sy...sy pn xtau camne dia boleh jd fren sy dlm fb..wakakaka tp kitorang slalu gak tego thru komen...kociknya donia! ^_^

oke off topik..err last bwk zafirah pi opis 2-3 bln lepas kot..ms raya pose..taska cuti lama nau...hikss seronok bwk dia dtg opis..cuma leceh sbb opis kena panjat tangga 3 tgkt..klu opis ada lif oke lg..huhu~

Allene said...

huhuuh mmg payah bwk anak g opis kak oii.. lin da rasa... tp nak buat cmner... kerja penting.. anak pun penting kan...

Chekgu Azrine said...

Fayell..comella awak..makwe sure ramai nih..hehe..jnuh kpong mak dia

Amanda Suria said...

Sekejap aje dh besar erk......

e k i n ♥ y u s r i said...

wlupun taska zara nie bawah ofis je...
tp memg jarng bawak naik
sbb memg x jd kejelah mommy
keje nak meround 1 ofis mommy

fayel nie besar mesti ensem

Umi Qi said...

Fayel dah besar sgt Umi Qi tgk...dah pandai mkn sendiri...siap teman mama kt opis tuh....hebat tau...umi Qi x bawa Qi lg teman umi Qi kt opis...nanti besar cm abg fayel baru nak bawa test hahahhaha

Mar Mansor said...

kompeni saya takleh suka2 bawak anak camni...unpaid memanjang..klu sehari 100,dpt gaji nangess..hahaha..
ada kau kesah (itu big boss ckp le kot)..he3

yUmiE AzuRa said...

Iman aku bwk dlu keje weekend,hr 1st stgh hr je pn die dh buat perangai sbb boring xde kwn.esknye kwn aku bwk ank,trs die elok je smpi ke tgh mlm.kwn ade,so die keje ikt jela ape kwn buat.huhu

ctmah said...

hahaha!
kalau aku kaya!kalau aku kayaaaa!
doa tu kak, supaya fayel kaya budi bahasa n segala2nya.
eh fayel tido x kak?

Nor Ayuni Rosli said...

Salam perkenalan kak Mimmy.

Kak Mimmy kerja TM Menara Rebung tu kan? Dulu saya pun praktikal dekat situ. Tengok gambar2 kat atas, teringat plak saya.

Anyway nak exchange link boleh? Sebab dulu saya punya URL bnsyg-stories.blogspot.com. URL baru is ayuni-stories.blogspot.com Let me know ye nanti? Thank you

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam, salam ukhuwah dari bunda....

comel jer kan anak2 seusia ini...keletah dan ragam mereka mencuit hati...cute..

yasmin nana said...

alalalal...si engsem fayel. bila mo p miri nie shayang???

Google