THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 December 2013

Susun Atur : Rak Mulig Ikea Untuk Sangkut Baju Keje

Aku sedang dilanda mood kemalasan ...malas nyaaaaa ya amat...lemau..semua sebab cuaca sejuk sekarang ni...bangun pagi tau nak peluk tubuh tarik selimut je..best tul..ok sebab tak de mood ...citer blog pun tak baper tak apa la...aku selongkar folder lama ..share la apa yang boleh jadi bahan citer ...ok tak best tak payah baca...tak ada paksa paksaa...sukarela je nak baca...

Hari ni nak share susun atur penyimpanan susunan baju keje....tak di nafikan setiap hari ke opis aku sebenarnya pening pikir nak pakai baju apa...itu adalah masalah buat aku hehehe...dah 10 tahun aku keje...ini lah masalah tetiap pagi hahaha...dan aku nak pecah rahsia ni...almari aku sampai roboh la tempat sangkut tu dek terlalu banyak baju ...biasalah pompuan...bukan kalau 30 hari keje tu kalau boleh tak nak pakai baju yang sama tu pasal jadi banyak...hahaha bukan sorang tanya pada pompuan lain..betul tak...baik ngaku...

Untuk susun atur baju ...aku beli rak dari MULIG IKEA....sebelum ni aku pakai rak yang sama jugak tapi banyak jual kat giant tesco..tapi harapkan mahal je...harga dalam 49 - 59 gitu...tak ok sebab kalau letak baju banyak tumbang...harapkan mahal je..rasa tak berbaloi...at last jalan Ikea nampak rak Mulig Ikea ni...macam nampak kukuh je walau nipis je besi...ok cuba dulu beli 2 ..dulu harga dia RM16.90 je gitu...now aku tengok katalog dah jadi RM24.90 hmm...tak markdown pun...

Bagi aku as review...Mulig ni kukuh...walau berapa banyak baju sangkut tak goyah..hampir 3 tahun aku pakai...memang ok...rumah aku ada 4 rak ni...ini disebabkan penambahan baju yang banyak...pakai nya tak..so kita sangkut aje sudah...almari hanya sangkut hanya untuk baju baju special ocasion...nak pilih pun senang...Mulig ni memang khas untuk baju baju keje...so fefeling la ada bilik wardrobe gitu walaupun nan hado....


Ini lah rak MULIG IKEA...nampak nipis je besi tapi sangat kukuh...rekomen sangat sangat....dulu aku beli RM16.90 je now dah jadi RM24.90....boleh cari kat bahagian rak rak color putih sama ngan iron board tu


Khas rak untuk baju baju keje aku setiap hari...satu untuk baju kurun 1 lagi untuk baju selain baju kurung...so senang la mengatur..pagi pagi tak tau blur pilih baju selak selak la..


Hanger caca marba abaikan...yang penting aku suka rak Mulig ni..sesuai untuk orang yang berlambak baju tak payah lipat sangkut je...senang...huhuhu...keje malas hahaha













Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

22 comments:

Chekgu Azrine said...

Nti akk pun nk blila..buat sangkut baju ank2 yg dah siap iron utk g sek giteww

missayu said...

sama macam ayu...dlm bilik wardrobe ade 3 rak mulig ni...dalam bilik nia ade 1,sangkut baju jalan dia....arghhh,stress ni bila la nak rajin diri balik deko rumah

S.n.Fariza said...

good.
mmg gntung bj kerja ye kt situ.
senangkan kak mi

Wawa Yusoff said...

kak. wa baju rumah pun sangkut hanger. punye malas nak melipat. kering je dr ampaian terus sumbat dalam almari. hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

pompuan biaselah
baju byk btol
samelah ngan ekin..ngee~
huhuhuhu

Umi Qi said...

Woowww murah yer kak beli harga asal dia...sekarang dah mahal huwaaaaa....tp kan tgk akak sangkut bju sgt2 mudah dan mcm jimat je ruang kan...haishhh tggu OT masuk nek rembat satu...tq sis sharing

Qhaifa Nur said...

mimi..nak cari jugalah...
murah pun murah...

Aty_Fared said...

Praktikal..!! Mmng ley buat bilik wardrobe baju ko banyak macam ni...heheh

Cik Eka said...

nak beli gakla. senang sangkut baju keje camni. rasa nak patah rak sebab baju banyak sangat haha

ctmah said...

org ada 1 rak cap jusco! gantung over skit je tumbang..haha!

UMIE SUE said...

su langsung xde lipat baju..semua gantung..hhee.su beli yg biase je

PinKy MoMMa said...

baju mcm retisssss ni uols hehehe..

CikNaa said...

nak tiru gak la.. skrg baju asik takdan nak lipat jeh..

Miss N said...

rak kat ikea mostly mmg berkualiti. nolly pon angkut banyak jugak.. tp yg jenis tebal sket..and ada roda. masa tu dia nk perabih stok..harga mmg murah..dari rm70 lebih, jadi rm24 je kot. puas hati sgt.

DYatie said...

Tq mi share. Kite mg tgh note down semua susun atur korang yg praktikal ini untuk masuk rumah nanti. Oh semoga diizinkanNya dan dipermudahkan.

ameris said...

suka style mimy nih, semua praktikal senang nak capai... eeh murah je rak tu,.

tenku butang said...

huk2.. teman beli yg biasa2 punya.. udah robohh.. berat sangat baju2 nyaa.. hu3

diana aziz said...

Macam murah jee...... teringin nak beli tapiiii..hmmm... takde tempat nak letak. rumah sewa ramai2 la katakan...

♥ ROS ♥ said...

Ari tu gi xdop.... Nangisssss :(

Amanda Suria said...

Harus cari jugak ni...along jenis mls nk lipat kain....

sharifah azizah said...

Macik pun nak beli 4... selama ni beli jenama lain 50-60 rm x alam guna sudah la dia tumbang....

sharifah azizah said...

Macik pun nak beli 4... selama ni beli jenama lain 50-60 rm x alam guna sudah la dia tumbang....

Google