THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 October 2013

Berjalan Zoo Negara Tak di Rancang

2 minggu lepas nya citer ni...kami bawa Fayel menjejak Zoo Negara…masa yang sesuai bawa Fayel kenal binatang…memang dah pernah bercadang nak bawa Fayel ke Zoo Negara bila dah cecah setahun lebih…siap janji dengan Fayel….kalau Fayel dah boleh jalan tegap berdikari mama papa akan bawa gi Zoo Negara….dan akhirnya janji kena la tepati ye dak…kami ke Zoo Negara…tempat wajib pegi bila dah ada anak…kalau dulu Zoo Negara ni pandang sebelah pun ko tak heran…huhuhu..

Zoo Negara ni dengan rumah aku laluan yang dekat la sangat nya pun..plan ke Zoo Negara hari tu adalah plan yang tak diplanned kan…paham dak…..macam ni ..memula nya memang la EA ajak gi hari ahad esoknya…ni masa kejadian aku ke daiso tu…..atas sebab dielakkan esoknya Ahad mcam tak jadi je…kami anak beranak terlajak bangun…kul 10 masih kenyenyakan..jadi mood nak gi Zoo adalah zero...malas nak pegi lambat…tak best…zoo kalau best pegi pagi pagi ..parking pun senang…cuaca pun cantik terang.

Alkisah konon tak jadi pegi kan…dalam kul 2 gitu ar…EA bersiap siap ready dalam kete…aku plan tak jadi ingat nak ke market je la…cari barang runcit rumah…baju pun pakai main sauk je…main sauk tu baju sempoi gile kekdah…Fayel pun aku pakai baju basahan harian je duk umah…hahahaha…sekali EA bawa masuk zoo…gile ko tengok baju sendiri nanges…hahaha tak pernah aku buat keje gini hoii…dah sampai takkan nak patah balik…parking pun cantik je depan pintu kaunter zoo tu hah…hadoi la…mmg tak jangka betul...ngan muka tebal lantak ar..baju sempoi pun takde hal la…nak tengok binatang je kot…haha sedapkan hati sendiri…..

Zoo masa aku pegi tu orang tak ramai..walau pun dah kul 2 petang gitu…cuaca ok sangat sangat…3 beranak jalan kaki tawaf satu Zoo…pancit aku…dah la tak bawa stroller anak…harap Fayel ok tak ngamuk…so far dia adalah super aktif…aku dah penat dia duk berlari lagi sepanjang jalan zoo…oh anak kekuatan mana ko dapat anak ku..mama rasa nak tercabut kaki…kamu steady je…hahaha…dah rasa pancit kaki takde hal la baju selebet ke apa…aku rasa memang patut gi zoo Negara sempoi je…berjalan zoo Negara serupa jungle tracking gak…huii berpeluh satu badan…memang exercise kaki sangat…apapun Fayel dah jejak Zoo Negara…tiket masuk RM30 adult…kanak kanak macam Fayel Free…kalau tanya berbaloi tak RM30 tu..aku rasa tak…sebab banyak binatang kurang…so nak cari zoo lain lak pasni..maybe Melaka next…


Jom lets start tawaf zoo...ala la sian anak aku gi Zoo baju basahan je...takpe ar beli topi cover sikit ..baru la feeling ke zoo

Topi baru trademark ke Zoo Negara...ini leopard...eh tapi real leopard takde ar...grrr

Muka tanpa secalit mekap ke zoo...natural gitu..penangan tak plan punya pasal


kawasan persinggahan pertama zirafah



 sebelah zirafah ada gajah...hmm time ni aku kena paksa posing oleh laki aku...aku tak nak haha...baju selebet duk umah je ko gi zoo...ko mampu 


ni tak silap kawasan ostrich...aku larik duk jauh jauh ...aku takut


Tempat favourite Fayel ...tapi aku tak masuk hahaha..penakut gak...dia masuk ngan papa dia je

tempat favourite aku...hahah sebab tu macam harimau..ehhhhhhh tak harimau macam aku

Fayel takut hehehe...rileks anak...dia macam mama je garang sikit


Tempat harimau kena lama..sebab aku memang suka tengok harimau....


Pass baton kat papa ...aku tak larat dah nak handle...asik berlari je...

Papa tu apa ...aummmmmmmmm...tempat harimau putih pulak


papa takut...itu aje la kamu sebut nak...

Seiring sejalan papa anak....

Aku kena tinggal sebab kepancitan dari belakang..oii tunggu oii

 berehat sebentar amik nafas...tapi Fayel tak nak duduk nak jalan lagi katanya...sabar la...mama pancit ni

 Lek dulu makan aiskrim...hilang dahaga


 Haaa ni tak tahan wooo serupa bukit tonggek uitm shah alam kot....ape centre kawasan orang utan...menonggek naik ko...adehh

ada ni haaa orang utan...serupa melawat kawan kawan jekk

huwaaa aku penat....tengok tu sambil cover muka ngan topi

Dah la tu Fayel tak payah berlari sangat laaaaaa..mama sakit kaki dah ni

Kena paw minion ...

tengok tu berlari lagi........adoi la...
Dah dah naik tram la...penat la

cakk nampak kepala je..tram kosong sebab petang...dah last last pun..orang dah ramai balik

Berposing nak nampak Zoo Negara



 Kenangan Zoo Negara anak beranak...so kami dah tunaikan janji nak bawa Fayel gi Zoo


 Balik rumah jom...jam dah kul 6 petang....anak bujang kat belakang kepenatan

tu dia tido tak sedar diri....penat berjalan seharian









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

23 comments:

Mama Damia said...

dh lama nk bawa budak2 ni pg zoo..asik la tertangguh..huhu

norey said...

yeayy..puas hati fayel dapat g zoo....

mamyharraz said...

last masuk zoo harraz umo 2 tahun
rasa mcm nak repet lglah nnt.

fayel menten hensem lg2 dgn topi tu sgt cute :)

DYatie said...

Seronok bila dpt bw anak g zoo kan? Arissa dlu g zoo melaka ms dia br 10 ke 11 bulan gitu. Blm reti jln sgt br setapak dua. Tp dh ke melaka. Nak jugek! Heeee. Then ke zok taiping bila dia dh 1 thn 4 bln gitu. Dh terror je jalan. Wohoho. Letih kemain. Tp dia suka ngelat. Letih sikit nak okong. Heee.

ameris said...

masa gi dulu rayaan baru dapat kaki. saya plak pregnen yaya. tak best sgt masa tu sbb dia tak reti lagi...

harga tiket mcm dulu lg ke mimy?

diana aziz said...

Kelakar la fayel.. dh penat2 jalan, masuk kereta terus terbongkang tido kat blkang.. haha.. adoii...

~ NANA ~ said...

sempoi je kakmy...tp mmg hebat la fayel, sbb ayish sepanjang dlm zoo duduk dlm stroller...hahaha...i yg tua ni pon pancit, tp fayel boleh pulak aktif...adoii tenaga apa ni fayel??? haha

Allene said...

mimi... masa lin cadang nak bawa hafidh g zoo kl pun hubby tak setuju.. dia kata bnyk binatang tak de... huhuuh so jum kita ke zoo melaka..

Syida said...

kak mimy....zoo melaka pon xbest sgt....sy pegi dlu....lahaii...binatang2 kurang....dh tu kebanyakan tido jeee....xsonok la....huhu

Umi Qi said...

Waaaaa percutian yg x dirancang...sonok yer pi zoo negara...hehhe ju belum lg pi zoo negara kak...tggu nanti kalo ada masa hehhehe

Haslinda Sadiken said...

gambar 1st tu mmg nampak lain nau abam fayel..hehehehe

mrs kayrul said...

bestnya zoo....sempoi jer papa fayel bawa beg fayel tue...

mrs kayrul said...

bestnya zoo....sempoi jer papa fayel bawa beg fayel tue...

mrs kayrul said...

bestnya zoo....sempoi jer papa fayel bawa beg fayel tue...

mrs kayrul said...

bestnya zoo....sempoi jer papa fayel bawa beg fayel tue...

Nadine said...

Zoo Negara mmg tempat wajib bawak anak toddlers! hihi. si kembar dah dua thn lebih i tak bawak2 lagi..sebabnya my husband hate zoo! faaz dulu pun pegi sbb I paksa...:D

Aty_Fared said...

bagi aku..zoo tempat bermain terbaik tuk qaleef...nanti nak bawak lagi...
cap fayel pakai tu comel..tapi qaleef tak suker pakai cap..haaaiihh

YanaUjang said...

oke la dia nk jugak jln sendiri..zafirah sepjg dlm zoo nk berdukung..takot manjang..grrr zoo mana lg yg best eh? zoo taiping?? hikss nexttt! :p

♥ ROS ♥ said...

Ros pun tringin nak bawa auni g zoo tp xdpt2 lg... Ari tu g taman burung jer.. Jehehhe..

Misz Pinkie Winkie said...

bestnyaaa,,
topi fayel tue walawehh..comeii bangat!
ok dah tue baju kak.....cantik jerk..
nntie nak bawak arai la.

SweetLikeWhat said...

Fayel sonok kan g zoo..eh mcm zoo negara lagi best jer kakmi..haha nanti nak dtg sini pulak lah..

MimahAjil said...

last pergi zoo mase zaman skolah rendah....tggu hasif besar sket baru peg..tkt maknye mengah berjalan..huhu~~

luvDriGhtOne said...

wah..bukit tonggek uitm shah alam yg xtahan tu..haha..bear ntah bile r nk bw qalesya g zoo..huhu...in sha Allah akan bw gak dia..hehehe..best r fayel tgk auuummm..

Google