THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 October 2013

Graduasi Secretary Program

Setelah 5 bulan bertraining luar…siap exam bagai…tamat la engan jaya nya program setiausaha untuk sessi 2013…5 bulan gak la dalam sebulan ada 4 kali kelas kena datang…bila ada kelas aku adalah happy…aku rasa bukan aku sorang je kot happy ..tanya semua geng secretary attend semua suka…tak payah masuk opis…just attend training dan aktiviti, makan di taja disamping tambah ilmu dan connection sesama geng secretary..bukan apa nama je satu opis…kenal gitu gitu je…bila dah kenal mesra baru la senang nak bekerjasama especially bila set appointment bos…kasi kawtim lol….

Last week hari jumaat lepas…semua peserta program secretary ni dari batch 1-3 termasuk la aku …kitaorang ada majlis graduasi katanya…ala ala konvo..nak dapat sijil program..sijil ni katanya membantu juga dalam segi kerjaya masa depan…nak naik pangkat pun senang…tak tau la.dah dapat sijil maka tamat la penantian kami setelah 5 bulan ulang alik training ke Royal Lake Club…kami pulang membawa sijil untuk tatapan boss yang membenarkan keluar berkursus hehehe…takde la boss bising kan…tau je la boss kan bila secretary takde...hilang tempat bergantung hihihihi…hilang tempat nak di suruh set appointment nya...nampak kan penting nya secretary  pada boss nya …huhuhu



pot selfie yang aku rindu  heheheh....tetiap hari datang mesti selfie kat cermin ni...nah tengok la memasing geng pun dah paham bagi laluan aku berselfie..tq korang..hahah tutup muka memasing


Complete akhirnya dah dapat sijil...5 bulan ulang alik keluar opis timba ilmu ke Royal Lake Club

Sijil disampai kan oleh Chief Human Capital Officer...bigboss HR

Sebahagian besar warga secretary TM yang join training

Kami geng Batch 3..rindunya kelas batch 3..dari tak kenal siapa now dah saling kenal...


 Geng secretary ku...hehehe..sayang BAM's Girls...tak sangka dar training jadi kamceng..korang memang best 

Doorgft friendship batch 3...brooch dari Eja





Ini la kawan secretary pertama yang aku kenal di TM..bermula secretaries week...7 tahun sudah saling mengenali....love u adik riri yang dah tinggi slim dari dulu hehehe








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

Shasha Azmar said...

tgk entry kak mi ni, sha terigt zaman kerja dulu, time2 kena training mcm ni..yg paling best sebab dpt makan sedap2 kat hotel..hihihihih

DYatie said...

Hehehehe. Sy klu kursus ke training ke sy jd ssh ht. Makan aje kejenyerrrr. Heee.

Qhaifa Nur said...

lega dah selesai Mimy...
lepas ni sure lebih bersemangat untuk bekerja...

ameris said...

mimy dulu kt itm mana?
saya kt manjung, perak.

ayahmamilisa said...

dapat tengok gambar mek lina ghani..hehe..kirim salam kat dia ye mimy..kerlas akak2 secretary tm dapat sijil..kat uitm takde lagi buat course secretary gini..course pendek2 je..

Bitt (double IS) said...

wahhh mimy tinggi nya kawan u tu

SweetLikeWhat said...

bestnyeee banyak aktiviti..takde la boring kat opis je kan..macam koje anez ni jarang pergi kursus..kekadang boring asyik ngadap benda sama jer..

Nadine said...

congrats dear! :)

Chekgu Azrine said...

Congrats sis..
Semoga terus berjaya ye...

Queen said...

bestnyaaa.. nak training jugaakkk

Umi Qi said...

Tahniah sis mimi...best yer dh dpt sijil...hehheheh berbaloi2...adik tiri akak kamceng eh...7 thn tuh...

Google