THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 October 2013

Insurance Prudential Untuk Anak

Hari ni story pasal insurance Fayel...Alhamdulillah atas kesedaran dan tanggungjawab kepada anak...kami sepakat membeli Insurance untuk Fayel...itupun berfikir fikir mencari plan yang terbaik buat anak...banyak jugak la aku survey mencari Insurance untuk Fayel....memilih salah satu sebab tengok pada bajet kami laki bini...premium yang sesuai untuk jangka masa depan....pilih punya pilih tengok bajet..Fayel umur setahun baru kitaorang beli Insurance...kami memilih Prudential...mujurlah dalam tempoh setahun ding dong memilih tu Fayel tak warded...kalau tak haru gak rasa nya...

Syukur Alhamdulillah kesihatannya terpelihara...cuma kita tak tau dan jangka esok lusa keadaan nya...minta minta terpelihara la kesihatan nya amin...Insurance ini untuk jangka panjang meliputi pendidikan, dan life...sok lusa nak belajar dah ada duit tak bercekau mencari duit...kos pelajaran sekarang pun tinggi....belajar dari pengalaman masa lalu aku...kesian parent aku berusaha cari duit nak biayai kos study aku masa diploma dulu...disebabkan itu aku amik keputusan tak sambung ke tahap degree...degree konon nya nak buat part time duit sendiri ...sudahnya ke laut hihih...

Apapun itu masa lalu now dah ada keje tetap stabil...aku sediakan kemudahan terbaik untuk anak... kami memilih premium monthly RM130...sesuai la ikut bajet...kalau ada rezeki lebih kot kot leh la tambah...nanti mana tau ada adik adik lagi di masa depan...nak kena bayar gak insurance kan...so kita start dari rendah dulu la...sepatutnya basic RM100 tapi pakai nama papa fayel..adalah kiraan umur so tu yang kena tambah RM30...lagipun aku amik hanya untuk hospitalized...ada gak untuk Pru Clinic sesuai untuk rawatan ke klinik harian....aku tak amik pakej ni sebab dah ada klinik panel...majikan tanggung...

Kalau bawah penama aku sah sah tak leh pakai...aku pun takde insurance....ni aku mengaku la..sebab aku ada penyakit since umur 15 tahun...masa lalu pendedahan insurance tak macam sekarang....lagipun parent aku ttak berduit....abah aku je keje sorang time tu nak support semua....now aku tebus balik bila dah keje kesedaran untuk anak anak aku nanti....so kalau aku beli insurance dengan berpenyakit ni banyak la clause nya dan premium confirm tinggi...aku hanya ada insurance di cover oleh opis dan aku amik insurance kanser khas dari Etiqa Maybank serendah RM28 monthly...

TM pulak hanya cover Insurance pasangan saja...memang sesuai sangat la aku beli Insurance Fayel...so aku memang menyokong penuh konsep hidup ber Insurance ni...pada yang rasa Insurance tu tak penting hope boleh pikir dan pikir ...jadi macam aku ada penyakit tak guna dah...seperti aku cakap tadi banyak clause nya...ok kalau berminat nak beli insurance boleh contact wakil Prudential ..aku beli dengan Hakim husben Wawa Gojes Mum...bukan sebab dia wife wawa aku beli dengan dia...tapi aku yakin dan suka dengan cara dia dealing with client yang friendly...boleh la contact Hakim Prudential 012-2903143...telefon tanya insurance je eh...jangan nak mengorat pulak ni laki orang ...ngeeeeeeeeeeeeee



Kad Insurance untuk si penama anak ku..Megat Nufail Anaqi..Fayel punya laaa

Agen Insurance yang diyakini mesra alam...cuba la call tanya....good service

Ikut bajet..RM130 je monthly...ok la kan...ini je yang termampu setakat ini kami untuk anak

Buku premium tebal ko...nah baca la macam macam benefit di dalam...








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

20 comments:

ayahmamilisa said...

elok beli insurance ni..untuk anak2 kita juga and as tabungan :)

ameris said...

saya blm lg beli insurans utk budak2 tu since company hubby support 100% unlimited kalu warded...

miazara ina said...

mia pun baru buat insuran pendidikan untuk anak

Allene said...

tq mimi.. ingt kan i yg terlupa je nak amikkan insuran tuk adeel. si abang da ada.. adik xde lagi. huhuuh

Mommy_Cha said...

KAKMI!
kitaorg po ade jugak insurans MAA Takaful erie buat utk satu famil. kayla jek lom lagi. muahahaha. today takpat join geng wasap kuda, my henpong masok workshop...rosak dah,,, byk nau gambo 18sx opppss! kemslm geng kuda kikikiki :)

Mar Mansor said...

agen insurans mmg la sgt2 mesra alam..nk jual insurans..

hayati hashim said...

Sy pn amek yg ni kak. Pru clinic tu xd yg takaful lagi. Konvensional jek dan klu ikut agen yg kami amek tu konvensional xd sijil halal. So x amek la..

Diana Aziz said...

Penting jgk rupenye insurans ni... hmm.. baru terfikir... :)

Aty_Fared said...

Aku amik 2-2 tuk qaleef..klinik sekali sbb aku kn dah tak kije...dn bnyk mase aku ngn qaleef berdua tinggal..risau time2 fared takde aku panik..haa tu amik 2 2 sekali... senang...kene gigit semut pon aku terus bwk gi klinik...hahaha

wahida said...

bagus ni noks...kita tak tau apa akan jadi di masa depan kan...

mrs kayrul said...

kayrul pun da h ambik insurans untuk hadif dan haikal...senang pakej sekali menabung sekali....mama tak tinggalkan harta yg banyak...mama hanya mampu tinggalkan duit tabungan insurans sajer...

Shasha Azmar said...

memang good service kak dari si Akem ni..sha tgh deal utk website, service dia tip-top!

SweetLikeWhat said...

memang bagus ade insurans ni..masa depan kite taktau kan

JunAina said...

Akak sampai anak2 dah besar tak terbeli insuran, buat masa sekarang company tanggung semua tp masa depan tak tahu lagi...

Bagus ada kesedaran mengenai insuran nih...

Haizan Qaseh said...

kak mi...rindu ngan fayel!!
nanti visit blog kite eh...http://haizanakhir.blogspot.com/

♥ ROS ♥ said...

Auni humaira pun ade insurance prudentialll :)

D Yatie said...

Nur Arissa Batriesya pun dah ad. Cuma kami amikkan GE.

Hakiem Zakaria said...

Terima kasih kak Mimy untuk entry ni. Sorry ya baru berkesempatan nak komen =)

Zakiah Zakaria said...

Assalammualaikum semua... hubby sy agen insurance Prudential TakafulBSN... Alhamdulillah service ok... coverage plan pun sgt ok... Kalau yg perempuan tu... ada extra coverage plan utk penyakit2 khusus ppuan contoh mcm kanser payudara etc... complication ketika mengandung ke.. kalau berminat utk dgr free consultation.. bole hubungi saya.. Zakiah Binti Zakaria ; 012-2914560

Terima kasih semua

ichimalau gin said...

Assalam, i'm an experienced prudential agent. serving more than 400 clients. do contact me for advice on your financial planning/medical coverage. advising from ipoh-KL-JB. call/whatsapp nuzul 013 7778892

Google