THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 October 2013

Oh Bento Bento ...AKu Sudah Meminatimu

Orang berbento ko pun nak bento untuk anak kan....Bento ni adalah bekalan dalam bahasa jepun bekalan makanan...bento di kalangan anak anak dah jadi addicted lak..terjebak orang kata termasuk la aku...huhu.. paling terawal berbento adalah wawa yusuf, hana sofellia...kagum aku diorang deko mendeko comel geram nya...aku takde kekuatan nak bento pada awal nya sebab aku malas...huuhhu...aku rasa renyah pulak...lagi kesedap Fayel dah tak makan solid food..senang lenang banyak

Makin lama aku tengok bento ni dah berjangkit sorang sorang...terbaru anez zamri, ekin yusri, liza sofiyya...ni la antara yang aku pasan...pastu ntah camana...aku pun rasa nak cuba la berbento...berbento basic basic dulu like snack ke..tak nak start renyah nanti aku mula la...fokus nanti sakit kepala vertigo macam dulu ...memula start bento cari bekas dulu...cari di daiso...RM5...beli satu je sebab nak mencuba kata nya...

Bila dah start mencuba...aku dah jatuh hati pada bento...serius la memang berjangkit...tak kenal tak cinta ..tak tau tak jatuh hati..gitew....aku rasa nyesal beli satu je bekas bento...nak cari bekas lagi dan lagi...kenapa aku suka bento...bento telah membuatkan Fayel makan...mungkin dia rasa seronok bekalan setiap hari dibekal oleh mama nya...bento ni bagi aku ada aura positif merapatkan diri dengan anak...bila dah mula...kau akan gigih nk sediakan bekalan untuk dia...aku dah rasa...its wonderful...

Aku tanya mak..bento fayel makan tak...mak aku cakap..Fayel suka..bento habis...lagi semangat aku...walaupun hanya sekadar snek simple...tapi kepuasan yang aku dapat adalah bila Fayel makan bekalan bento dari mama nya...aku cuba minggu depan untuk masak pula ...hope semangat bento tak hot hot shick la...oh bento aku sudah jatuh hati....pasni nak gi daiso cari tools comel comel....siap ko daiso aku datang.....


buat permulaan merasmikan bento...ini bento hujung minggu nak gi tengok bola petang..tu meriah sikit...ada roti jala, nugget, fries



Bento minggu ini hari bekerja dimulakan dengan Roti Butter, Jagung, Koko Krunch


Hari kedua dah start nak jadi kreatif..beli biskut ABC...mahal ko biskut ni RM8.90...skip lunch demi nak beli biskut import ni..demi mu anak..susun ikut nama....waffle coklat, anggur...happy bekalan habis licin


Bento untuk hari ni...start dah ada makanan best sikit.....bekas bento cantik takde..pakai apa ada kat rumah je...Spaghetti Carbonara, Jagung, Fries, Biskut Tiger....eksited nak cari tools lagi bg lg comel...yeayy














Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

24 comments:

YanaUjang said...

hoho konsisten nya kerajinan mu kak! sy ni kengkadang rajin..kengkadang malas..hahaha tools bento kemain lengkap dh kt rmh..adoyaii :p

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

nice bento!!! =)

ayahmamilisa said...

dd belom serajin mu mimy..hehe..bento comey memang menarik minat anak, diorang lagi bersemangat makan..bento ni bagus coz air tangan ibu kan..:)

Mommy_Cha said...

TERBAHEK LA KAKMI :)
aku ben 10 kenai la. bento ke lauttt muahahaha!

DYatie said...

Sy xpernah lgi wat kn arissa bento. Sobs.

Ros Anis Rusli said...

ok kak..nk bento gak!tgu bulan depan!tgu gaji!huhu

nUR_rOsALiNdA said...

Rajinnya ko nok...

MimahAjil said...

rajin kak Mimy...salut sgt mommies yg dh start berbento ank2...mimah gak kelaut...huhu~

mamyharraz said...

comel sgt bento fayel
sy skrg tgh gigih ambik hati ank masak mcm2 maklumlah selama ni nenek dia yg masak menu mkanan dia.

♥ ROS ♥ said...

Olololo cute sgt kakmi.. Teringin gak bento2 ni.. Nak tgk cojlat abc tu... Mcm mana rupanya :)

Shasha Azmar said...

owhh kak mimy, kenapa anda sungguh gigihhh..jelessss

Nadt said...

Yeahhh..makin ramai yg berjangkit nih. Seronok kan berbento.sok nak pi daiso gak ni. Nak tambah bekas comel2.

~ NANA ~ said...

i kalau hantar anak ke nursery atau BS, maybe i pon terjebak! best la tgk

SyimaSyaz said...

haa kan dah berjangkit..

happy bentoing.... eh

ameris said...

kena gi daiso nk berbento gak laaa

Umi Qi said...

rajin lah kak mimi...ju hanya mampu berbento hari cuti je kak hahhaha....umi Qi is pemalas hehhehe

ctmah said...

wah...good job kak my!chaiyok2!

~Lieza~ said...

Yeayy...dh brjangkit kat Kak Mimy gak...hehe.. Comel la sumer Bento Fayel.... Pasnie Bento Fayel guna bekas tupperware plak la... Untong la... hehehe

SweetLikeWhat said...

terbaikkk kak!!!!!
tak dapat gambarkan kepuasan tu kan kak..
lebih2 lagi anak makan..
yippi!!!jom semangat berbento..hehe

mrs kayrul said...

sama la kita mimy...kita baru terjebak nak berbento nie

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seronok bila makanan habis kan kak.. kita yang dewasa ni pun seronok kalau ada orang sediakan makanan gini hehe

Nadine said...

Mimy, am so impressed with u dear! rajin yg amat! creative lak tu :)

Definitely akan ikut cara u buat bento bila prepare Faaz punye bekal next year pegi skolah! :)

Chekgu Azrine said...

Ohh tidak!!!
Bento..benti xreti weyhh..
Tp tot nk cubala jgk bila aish dh besar sikit lg

Aty_Fared said...

aku dah minat nak buat..tapi tak gigih..dan lagi..nak berbento gi mana..hahahaha...

Google