THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 October 2013

AidilAdha di Kuala Lumpur

Salam mood kosong dah ok sikit....bukan apa pagi tadi terkena migraine melampau..tengok cahaya pun tak leh...lalu aku gi klinik amik MC tido kejap rehat kan kepala otak serabut....MC pun tak balik rumah..lagipun boss takde...tak la bzz nya pun...aku rest tido dalam surau...sedap tido ekon selimut selubung....pastu dah ok sikit makan lunch ...wah dapat makan terus segar sikit....dapat makan cergas...

Dah cergas sikit mata leh tengok cahaya nak update blog ringkas sikit...citer pasal AidilAdha....tahun ni tak balik kg Tganu..kalau biasa tetiap tahun balik Tganu...tahun ni belah KL pulak...belah KL memang boring la...nak gi mana...sepatutnya plan awal balik kampung Muar Johor..nak balik hari je...banyak pulak halangan itu ini ...lain kali la...orang kampung pun dah rindu Fayel...takpe la Muar dekat je...2 jam dah sampai...next time...

Raya KL la kita tahun ni...Gombak bebeh....balik sebelah rumah hehehe...mementang rumah mak aku sebelah aku tak masak  pun kikiki...kalau selalu mak aku masak rendang , kuah kacang, kuah lodeh nasi impit tahun ni takde...sebab dah selalu buat...tetiba tukar menu Nasi Tomato Ayam Masak Merah Kuah Dalca...hmmm bila dah terhidang tu tetiba nak kan menu raya sebenar....serius kurang feel raya...

Ada kisah pagi raya...aku beria siap kan anak bujang bangun pagi....siap berjubah kopiah bagai...konon solat kul 8.30 pagi...tapi erkkkkk...sampai 8.30...dah start...EA je sempat ikut ...aku baru nak terkedek ke bahagian muslimah...dah penuh...hmm nampak nya duk luar la....frust aku...huhuhu...selalu tak miss solat raya setahun 2 kali ni..takpe ar takde rezeki nak solat sunat.....tak dapat solat tak balik...tunggu kejap...tunggu makanan muahahaha...kat surau area rumah aku ni..ada hidangan makanan mangkuk tingkat orang bawak...so moh la kita jamah jamah...sempat la merasa lemang rendang ketupat...lepas kempunan hari raya..

Kitaorg tahun ni tak buat korban...tapi melihat lembu kena korban ...pengalaman pertama untuk Fayel...ada 3 tempat tumbang lembu...Umno Bahagian tumbang 12 ekor...masjid pun ada aku tak tau...surau hari ni....abah aku tiga tiga tempat dia pegi..kitaorg gi umno je...dekat...nak menunggu 12 ekor kena tumbang pehhhhhh lama kot nak dapat daging ....tak tahan balik rumah...heheh abah mesti bawa balik punye....Fayel first time tengok lembu dia takut...dia panggil moo moo...agak pengecut sikit...hahaha...lagi dia tengok lembu berdarah...dia peluk takutttttt....

Itu saja serba ringkas citer AidilAdha...maaf kan daku la citer berjela...aku tak reti taip pendek....hahaha...lantak korang la baca ke tak...muahahaha...yang penting blog bercerita kekdahnya....apapun Salam AidilAdha buat semua...raya korban...hati perasaan terkorban pun ada kaitan kan...ehhhhhhhhhhhhhhh....ok byr di akhiri dengan gambar..oh ye gambar dari instagram je...gambar banyak dalam henpon tapi henpon aku tragedi aidiladha kasi pecah...sedihhh huhuhu...



Fesyen raya korban ...berjubah berkopiah...ala ala imam muda...tapi sayang tak sempat solat hehehe

Aku takde OOTD aidiladha...sarung je jubah heheheh...salam raya dari kami 2 beranak...yang sorang lagi pak beranak tukang snap pic...tak nak masuk gambar kata nya...hmmm takut saham jatuh kot...huhuhuhu...


Ready nak makan ramai ramai...tengok tu Fayel dah cop tempat...tak menyabar nampak nya

Hidangan raya juadah mum kitchen Nasi Tomato Ayam Masak Merah Kuah Dalca...pelik pulak tahun ni takde menu raya Nasi Impit semua...huhuhu...konon nya boring baru je buat 2 minggu lepas...tapi tetap la menu itu dicari tau...

Nampak tak sipi sipi EA baju oren...ahh sipi je.....ye tak sama color...dia tak de jubah...sebab tak sama takde pic family ...Fayel sibuk ajak papa tengok moo moo


Fesyen tengok lembu kata nya OOTD....baju raya aidiladha ...beria ia nak baju ni ok sebab ada upin ipin...dah jadi 3 ipin lak ko nak...sama je dengan kartun tu

Hahahah adeh anak bujang ku takut lembu....apa pun tak boleh anak ....datang kemain lagi pastu nak ajak balik takut lembu punya pasal









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

mamyharraz said...

salam aidil adha utk mimy.
raya sy pun biasa2 je.sambut 3 beranak kt PD kebetulan lampu merah mmg tak dptlah solat raya.pagi2 pulak abg askar dah g melapah.

balik KL baru dpt jamah lemang kt rmh mak :)

Erna Nordiana Zamri said...

Salam Aidil Adha kak mimy.
erna beraya di rumah mertua. tp raya biasa-biasa saja. tak masak pun. bawa bekal nasi himpit yg tak masak lagi. pastu mama mertua ku yg tolong rebus. hehe..

iman pun takut juga tengok lembu dekat2. jauh berani la dia. dekat takut...hehe

ayahmamilisa said...

selamat hari raya aidiladha mimy..mamilisa pon tak balik ganu coz raya puasa tiap2 taon balik ganu..hehe..
raya haji biasa je di pahang..tak merasa daging korban pon taon ni..

♥ ROS ♥ said...

Ros dua2 umah blk..hehehe.. Dkt2 pun susah :p
Kakmi xmakeup nmpak pucat.. :)

erin said...

aish pun pakai jubah, tapi xde gambar proper dia, asik ngamuk je sebab demam, syg sgt rasa takde gambar pakai jubah yg proper..sobss

Aeen said...

Raees raya aji pakai tshirt ngn suar short je..x pkai bju raya...heheh...mama n papa dia pun sama pakai tshirt ngn suar..dok rumah sehari suntuk...heheh...so mmg xde pic raya aji pun taun nie...

Umi Qi said...

alolololo somel sgt fayel pakai jubah...dah nampak tokoh jadi abg long tau kak mimi....sedap juadah hari raya korban hehehhe fayel takut tgk lembu ye...QI plak suka tgk lembu...dtg dekat nak plok lembu korban wakakkakaka

Dee said...

lembu tak kacau pun takut ke fayel..hehehe..

mimy..k dee dah pergi 2x lah jenguk eida pepel..

Nadine said...

Fayel encem sgt pakai jubah tu!!

Aty_Fared said...

aku raye rawang 3 beranak jer tahun ni...petang2 baru jiran depan umah si nad tu datang...huhu

SweetLikeWhat said...

hahaha tergelak saya 3 upin ipin..jaat tau akak kata gitu..haha

nasi tomato pun sedap kak..tetiba teringin..

selamat hari raya kak..ade lagi ni raya..hehe

Google