THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 October 2013

Hello BerDaiso Lagi Untuk Bento

Menjejak ke Daiso tanpa sengaja boleh gitu..ye tak sengaja...kebetulan aje ni...adik aku Ekin mengidam karipap IKEA....aku lak mengidam Daiso hahahah...okla tu sama mengidam....sorang makan sorang tools...pastu nak ajak mak aku sekali ..kesian pulak lama tak bawa jalan jalan keluar....plan nak keluar adik beradik all the ladies...tak nak bawa Fayel...bawa dia kang satu hapa benda aku tak boleh beli...tapi rasa kesian gak ...kalau ikut dia penyeri jalan ...takpe la...papa dia pun keje....adik ipar aku Zupa rela hati nak tolong jaga...ok set...jangan tolak...bersiap kul 5 ptg baru gerak gi area Mutiara Damansara singgah Ikea n The Curve 

Kemain single 4 beranak...lama nya tak keluar macam ni...bukan senang...kami melepak makan Baskin Robbins pastu teman aku cari barang kat Daiso..yer sasaran utama daiso dulu ye...Daiso The Curve besar ...best memilih...pulak tu tak bawa Fayel...dengan senang hati bawa bakul kemain ko membelek tengok satu satu masuk bakul...hahahah...pastu cari satu sudut tepi selongkar sort balik ...mana yang perlu dan tak perlu...pitam ko nak bayar oi...memang la sedap amik je..mementang RM5..sasaran bento so tools bento aje...yang lain tutup mata...sok lusa dapt gaji berDaiso lagi...setel bayor..berjaya untuk target tools bento saja ..bajet RM50... 

After Daiso gi IKEA...Ekin mengidam karipap IKEA...dia kan pregnant...kempunan payah...hari tu IKEA tak ramai orang...beli makanan pun kejap je...kemain puas la Ekin dapat Karipap IKEA...gembira kemain...pastu ronda market IKEA jap...tak leh lama...memasing laki dah calling tanya ...bila nak balik ..hmm haishh gitula ye life dah lain dari dulu ....rindu pulak moment keluar bersama...takpe la nanti next keluar ladies lagi la...tengkiu my ladies teman gi Daiso dan IKEA....




4 single ladies of the day...lama nya tak keluar adik beradik...sejak memasing dah berkomitmen family

whatsapp dari uncle Zupa..bawa meronda kete sbb tercari cari mama dia

Hai anak mama kena tinggal...heheheh 

Tengok tv sorang sorang...

 Uncle Zupa tolong mandi, buat susu..

Hello Daiso The Curve aku datang terjah...marilah memilih barang dengan rileks...feeling bebas kan

Sawan Daiso sudah...hahaha kena sorting barang mana perlu ke tak...giler ko sasaran untuk bento saja...dah pi cari benda lain...


Akhirnya rembatan di daiso...hahaha...malas ar nak snap pic satu satu....aku bgtau ikut number 
1. Bekal BENTO color oren
2.Benda untuk asingkan terlur kuning dan putih
3. pan bentuk muka katak
4. Pickup tool gambar binatang bento
5.Penerap roti 
6.rumput bento
7. bekas silikon comel bentuk bear comel
8.Acuan penerap
9. silikon garlic konon untuk menyenangkan kopek bawang putih ...hmmmmmm hampehdotcom...tak praktikal ok...
10. Bekas aiskrim...














Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

20 comments:

~Lieza~ said...

wahhh...bestnyer kak mimy...jeles akak dpt shopping byk2...hehehe...

ayahmamilisa said...

wah semangat berbento makin memuncak neh..nanti cite ye mimy misi membentokan fayel..hehe:)

SweetLikeWhat said...

ala bestnyeeee..daiso ipoh takde pick animal tu.wuwuwuuwuwwu

ameris said...

wahhh soping daiso lagi...

Wawa Yusoff said...

comel je gambar sawan daiso tu. ibarat kalau boleh nak buat mini daiso kat rumah sendiri. hahaha

Cik Eka said...

gila tgok daiso. hehehe

ritu pegi aeon. saja wat tak nampak. hahaha..

kak, eka dah lama tunang kak. nak kahwin dah. nanti eka anto jmputan emel kt akak ea..

Qhaifa Nur said...

tak sabar nak ke daiso ni....dengarnya murah..macam-macam ada...bilalah nak sampai sini

Queen said...

nik pun duk teringin nak ke daiso tu..

nak belii bekas ais krim tu..

sufiyyah asyik la pau ais krim dgn ayahnye skang.. hari2 ais krim pink.. sungguh tak sihat

Mama Damia said...

itu dia mama fayel memborong..mcm menarik je yg bentuk bear tu

Cik Puan Rara said...

busuk busuk gitu pon habis 50 jugak bila masuk daiso kan kak.hahaha.sabo jelah!

YanaUjang said...

haha mmg bebetul sawan ni...adoyaii :p

puansazusarin said...

Satu hari nnt kne jgk jejak kaki ke daiso...

Mommy_Cha said...

ini sawan tahap level berape ni?
cer habaq mai?
ish kakmi...kakmi.

mamyharraz said...

geram kalau masuk daiso
sy pun suka beli brg kt situ
dapat menelek brg satu2 mmg best hehe

bestnya fayel suka makan kan mimy..ank sy susah mkn..mee goreng nasi goreng sumer tak nak kadang pening tak tau apa dia suka huhu

Nadt said...

Nadt pun rasa nak sawan sama tengok gambo ni..hahaha..nak kena serang gak daiso the curve ni..

Shasha Azmar said...

kak miiiiii...daiso lagi??? adoiii..jeles ahhhh

Umi Qi said...

Dasat betul tools bento utk fayel akak borong weeeeeeeeee.....kaloh umi Qi hahahha...kak mimi lawa la adik2 kak mimi...weeeeeeee

♥ ROS ♥ said...

Kakmi....bestnyer dpt shopping..penuh raga tu..hihihi...
Belah sini kecik jer... :(

~ NANA ~ said...

nak lantik kakmi jd duta daiso la! hehe

Tyra dan Zami (Tyrazami) said...

Hye... silent reader here.. hehehe... juz nak sharing sedikit info yang i tau apsal cara mudah untuk kopek bawang putih:
* Masukkan dalam microwave lebih kurang 20 saat, pas tu keluarkan dan kopek dgn tangan je.. mudah!

Google