THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 September 2013

Setuju Atau Tidak Nama Blog Di Tukar


Salam semua....seminggu di unit baru...setel semua....suasana keje baru yang best...terutama sekali boss...sangat best...hamboi baru lagi masuk dah bagi pujian hahah...sok lusa kena marah majuk balik boss tak best la hapa...hahaha...so far boss baru ok...rakan sekerja yang memula macam tak acuh ..tapi dek sebab aku ni selamba...aku memulakan dulu ramah tamah...nampaknya mereka mereka okey rupanya ...Alhamdulillah full blessing...cuma selaku budak baru ni...masih malu malu nak berinternet time opis hour mihmih.....jadi budak fokus keje konon ...hahahah ...berblogwalking waktu lunch sajo la...heheh...ketinggalan sudah citer hot blogging kawan kawan...

Seminggu lepas cerita hot di entry lepas...kalau di tanya perasaan aku....dah immune kena kali kedua...dulu kali pertama gabra gak...menangis gak la sebab petik nama anak kan lagi la terlebih emosi....padahal benda kau tak buat orang duk menuduh tanpa usul periksa....tuduhan tak berasas...walau pada dasar tu memang la nampak terang terang itu nama blog aku...yer aku paham sapa tak sentap marah kalau tetiba datang drop komen mengutuk kita , family anak anak...tapi dalam hal ni bukan ke kita boleh bersikap profesional bukan terus melenting...tanya dan cari dulu kebenaran sesuatu cerita...kes pertama bukan aku berdiam ye....aku dah try call..try email...so aku dah buat apa aku patut buat...aku mengambil sikap beralah dan berundur dari nak membalas kenyataan...

Kali kedua terjadi lagi...kali ni aku lebih cool, rileks walaupun di henyak dengan dugaan lagi besar terang terangan muka kena print screen merata social networking...bagus jugak aku takde FB, Twitter, Keek, ye aku hanya ada Instagram...jadi kurang la aku rasa nak marah ke hapa orang duk pung pang sana sini sebab aku tak baca dan nampak depan mata.....mula la kata aku jeles la...nak naik kan rating blog la...tak malu la...hati busuk la...padahal yang tuduh melulu tu lagi la hati hitam dan busuk....sebab mengaibkan orang tak buat....aku lebih suka mengambil pendekatan cari bukti...dan email...terpulang nak percaya atau tidak...aku pegang kunci sabar dan jangan melenting...jangan melatah...ini semua mencermin kan peribadi kita...people can judge...orang akan lebih menilai siapa benar dan salah..aku tak minta orang tolong backup aku pertahan kan aku sebab aku takde pengikut Follower...mereka ini yang tolong bersihkan nama aku ni pun bukan firestone....mereka adalah sahabat yang lebih mengenali siapa aku....jadi aku rasa adil...if follower follower haters boleh menghina mengutuk aku....mereka juga ada hak mempertahankan aku jika mereka kenal siapa aku sebenarnya...


Atas insiden ini jugak..untuk mengelakkan kejadian keli ketiga keempat kelima menjadi bahan makian tak berdosa kena fitnah lagi...aku bercadang untuk menukar nama url ini....sayang pulak rasa nak tukar nama link sedia ada ke baru...senang menggunakan nama NURMIMY...ramai dah tau..jadi disini aku minta suara ramai readers...sekadar pandangan...setuju tak pertukaran url nama blog ini ditukar atau dikekalkan....sekiranya anda bersetuju untuk tukar....minta kerjasama drop komen dan tinggalkan email anda....jika link ini ditukar maka bloglist korang pun akan bertukar...no more nurmimy after this....cadangan nama untuk pertukaran baru akan aku email kan pada sesiapa yang berminat dan setia untuk membaca blog ini....terima kasih semua...



gambar happy anak beranak selingan hahaha motip nak gak letak pic tu hehehe











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

52 comments:

missayu said...

akak tukar or tak,nnt email la ayu ye hidayu_amanshah@yahoo.com

meg said...

dont leave me.. chikiboom73@gmail.com

~ Huda Qamar~ said...

ala takyah tukar la kak mimy. mcm org bersalah pulak (pada saya la) sampai nak tukar nama blog. tapi hanya akak je tau mana yg terbaik kan =)

my email kickers85@gmail.com

memang keji sgt org yg burukkan kak mimy tu. dia yg berak tepi jalan, tapi tuduh org lain punya taik. grrr

ameris said...

up to u mimy. only u know the best solution. apa pun dun forget me: amerislovely...

ciknana said...

up to you kak mimy...
sy sokong akak 100%.

i'm ur silent reader.

we are one T*..
passion to win
support each other!

achiek anis said...

terpulang kat akak...sy follow je kak...jgn lupa saya achiek85@gmail.com

Lavender violet said...

akak kalau tukar emel kite
lavender8186@gmail.com

Siti Shuhadah said...

tukar pon bagus gak kak.. harap x jadi la benda ni tuk ke-3kalinya.. jgn lupa shu... shufa1120@gmail.com

norey said...

kalau bertukar..jgn lupa maklumkan..nooraihan.mdzain@gmail.com

e k i n ♥ y u s r i said...

dua2 pon boleh kak
yg pntg, sy tetap follower setia akak
huhuhuh

ekinrazman@gmail.com

Ann Ishak said...

apa keputusan terletak di tangan mu, jangan lupa email kakak mung yang mungil bolat nih hiksss...

remember, smile is the best medicine :)

SueGinola said...

Salam...

For me tak payah tukar...penat-penat mimy develop blog ni, disebabkan orang lain mimy nak tukar...memang big NO NO NO...apapun keputusan ditangan Mimy...^_^

Nadine said...

tukar ke tak, "I will follow u.." -->mcm iklan DiGi. Hehehe...

nfn4181@gmail.com

Allene said...

cuba tukar... mn tau pasni orang da tak ganggu...

nnt bg je link baru... i follow u... =)
allene_hadlene@yahoo.com.my

Watie Shaharin said...

Babe,
all this while i baca je ur blog.. so kali ni nak komen.. pd pendapat i.. u tak perlu lah nak tukar ek.. just stay the way u are.. lebiuuuu

Jan@Afzan said...

kak mimy..

terpulang pada akak..:D

apapun, saya tetap nak ikut blog akak..

nazfarun@yahoo.com

Cik Puan Rara said...

xpe kak.akk buat lah apa yg akk rasa boleh permudahkan akk.abaikan mereka. ni email rara safura.rara@gmail.com

yana said...

yana stuju akk tuka..dh tuka jgn lupe email yana tau...nnt rinduu hehhee

maryana771@gmail.com

xoxo

Emynz said...


tuka pun oke je kot,
jangan lupe roger aku kalo ko tuka beb ,

mama ila said...

haah ila pun sama..kalau dah tukar url tu..jgn lupa email ila yer =)

ila_gpb@yahoo.com =)

Miss N said...

k.mimy.. kalo tukar url.. bgtau nolly yerr..

nloven1502@gmail.com

salwana nordin @ che'wa said...

mana yg baik lah kak..

yg penting berani kerana benar ye :)

good luck!!

Queen said...

link blog menten.. nama je tukau.. =P

hehe.. bernas tak bernas tak..heheh



btw.. kalau u tukar juga
nah.. ini email i.
jgn lupe inform2 .. heheh


takpun tempek je link blog baru kek sini..

Misz Pinkie Winkie said...

lin ikot jerk kak.
sbb aperpon lin tetap cari blog akak.
ilang rasa bosan..
nie email lin eh.
rosislinda@gmail.com

siti alfakhishah aman said...

saya ari2 memang jenguk blog mimie as SA..

email saya tau kalau tukar link..
alise@richwiseplaster.com

SSA said...

Sata silent reader akak, bagi saya akak tak payah la tukar url tu ;)..

Saya setuju dengan komen akak ats tu, macam kita plak yang bersalah..

Nurul Aziz said...

takyah tukar kot? tapi kalau rasa nak tukar.. ni emel cikoyui@yahoo.com
:))

ctmah said...

kak my!
follow nama ig kak my pun ok gak
nnt kalau dah tukar, jgn lupa menjemah kat kami ye kak =)

ina khairina said...

be strong nok...apa2 pun aku tetap sokong hg di belakang

aqifrayyan1605@gmail.com

lapiskeju said...

saya pun berminat membaca blog ini.. :)
ini e-mail saya twinkletwinklelittlestar775@gmail.com

SyimaSyaz said...

ikut kata hati mimy... btw, i peminat setia (tetiba), kalau tukar bgtau ek... syimasyaz83@yahoo.com

julie said...

kalau tak tukar pun ok...kalau tukar pun ok...at least boleh mulakan 'kehidupan' yang baru...kalau bertukar jangan lupa email saya...zany9384@yahoo.com

D Yatie said...

whatever decision u make, I'll always support n be with u.. jangan lupa emel daku mama fayel.. kata nak berbesan kan..... hahahaha...

dayangmtib@gmail.com

Kamal Amirul said...

tukar pon okay,x tukar pon okay sbbnya klu org nk buat jahat,tukar pon still same jek...dorang copy paste jek URL tu..da xde keje sungguh org2 nie sume..klu tukar jgn lupa email akak ye: maria_190998@yahoo.com

farin said...

maybe ni jln terbaik buat akk.. jangan mengalah ye kak mimy..
farinnas12@gmail.com

amal said...

mana2 pun boleh kak. yg penting email lah saye hehe tak nak ketinggalan membaca kisah2 akak n fayel. rinduuuuu akak!

alwani.amalini@gmail.com

ida kamarudin said...

salam..sy silent reader akak..mmg bc tiap2 kli akak tulis entry bru. x pyh tukar url br la..ramai silent reader akak.kang ssh kmi nk bc

misseida86@gmail.com

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

Dont bother others who always brings us down sis... stay for who u are.. :)

nana said...

Jgn lupakan saya...kancil_bulan@yahoo.com

Chekgu Azrine said...

Up to u sis..pk mana yg terbaik..
Jangan lupa daku ye sis
alyatirah@gmail.com

SweetLikeWhat said...

mana yang baik pada akak, akak buat je ye..

jgn lupakan saya..

awaniszamri@gmail.com

ariana8733 said...

mane yg terbaik wat akak..akak teruskan ye..ana follow je..

jgn lupe add ana ye..

ariana8733@yahoo.com

Aida78 said...

salam mimi nak tukar mcm x best jerk kalu nak tukar rojer2 yerk kang dah x tahu blog mane lak...

m@m@yAyA said...

akk adik ko nie xksh pn akk nak tkr url ke tak..
yang penting jgn lupa daku eh kak..

nti ku sorang tetinggal ketapi lak..apapun ku sokong akk sebab diam tue lebih mulia dari memekak maki hamun xtntu psal kan..

jgn lupa email daku eh syahirazunida42@gmail.com

chuya - the mother of A's said...

ekseli tak tukar pun takpe.. sebab kalau tukar pun, if pendajal still nak buat, dia tetap boleh masukkan url baru...

yg konon mangsa tu takkan takleh pk.. saya pun leh jer komen kat mana2 blog kutuk2 pastu masukkan email dia, url dia.. benda simple as this..

mimy kuat kan ati jer.. tapi kalau nak tukar gak, ni email kite ye..

chuya9159@gmail dot com

~Lieza~ said...

Kak Mimy...liza rasa xtukar pn xpe... Tp kalu Kak Mimy rasa xselesa ngn url lama then tukar la... Maybe akak nk fresh look ke...hehehe...

http://littlelovelyleez.blogspot.com/

rozilah che yusoff said...

mimy..ni rozi..hehhee...jgn lupe kite ye...
azeeri1011@gmail.com

Shasha Azmar said...

akak tukar atau tak, sha tetap follow jugak..hehehe..luv u kak mimy..muah3

♥Cik Nurfarah♥ said...

kak tak payah tukarlah kak.

hanna montelna said...

kak mimy...
tukaq ke dak jgn lupa inform sy....
hanz_2209@yahoo.com.my

NAS said...

Jangan lupakan daku mcnetmunim01@gmail.com

kathy jem said...

Ok jugak tukar nama tu..

Google