THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

13 September 2013

Rutin Sepetang Balik Keje Bersama Fayel

Balik keje paling utama aku kejar nak balik cepat adalah Fayel ....yer sesapa mak bekerja pun nak cepat balik tak sabar nak tunggu anak....apa yang best kan bila Fayel dah toodler ni...kepulangan mama dia balik keje adalah ditunggu tunggu....sampai je depan rumah …terus berlari depan pintu…tok mak nya buka gate dia dah jerit mama mama mama mama sambil buat aksi melompat bintang….hilang penat oii tengok anak ceria…terhibur hati…tak dan aku nak balik rumah dulu ye...terus grab peluk cium dulu...

Dah sampai rumah tu bagi upah la Fayel seround dua dulu naik kete…Fayel ni kan dah biasa dari baby lagi setiap petang mesti berjalan...petang petang rutin meround pusing pakai stroller peel suka jalan bawa sampai dah toodler ni....now pimpin jalan kaki pusing satu lorong…exercise kaki katanya…pastu nampak pin pon Fayel jerit babuuu…adeh kena paw aku …babu pun dah kenal Fayel…biasa ar selalu tok mak beli…kalau aku memang kena pilih roti je….tapi pandai pulak tu duk belek bahagian depan sebab ada mainan…hamboii dia…dapat roti seketul mainan satu ding dang ok dah boleh masuk rumah….


Gitulah rutin mak bekerja menghabiskan masa dengan anak….sebolehnya aku pastikan sampai rumah awal …Fayel dah toodler ni dia nak kan perhatian lebih…masa bonding time waktu begini la adalah moment penting…muahh sayang Fayel …nanti mama balik awal lagi ye…kita jalan jalan lagi ye…yeayyy esok weekenders bermula..


Mama parking kete terus Fayel meluru keluar...sambil lompat bintang...Mama mama

Apa apa seround dua pusing dalam kete dulu

Budak yang dari kecik kuat jalan seround...hehehe...

Lepas tu jalan berpimpinan dengan mama...kalau dulu jalan naik stroller...oh my baby now is toodler....

Alamak dia panggil babu la...babuuuuuuu...haipp bahagian depan dia belek ye

Mama bagi beli bhgn roti saja....sila pilih

Kemain pilih roti tapi tetap nampak kopok eh....

Bahgian depan jugak di tuju lagi...ok amik dingdang satu roti satu eh


Fayel fav roti krim...makan beria sambil beriba tok mak

Makan roti dulu sebelum balik rumah











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

♥ Elin ♥ said...

seronok mkn roti eh...

dulu ada 'bai' jual roti mcm tu angkut pakai moto..tp skg x der dah..bai tuh jual segala mcm roti..

Liyana said...

fayel comel! abang2 sgt dah :D

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seronok tgok anak meloncat bila kita balik kan..

NM03 said...

aku menantikan qays boleh dok sendiri kat tempat co-pilot tu noks. senang aku nak bawak dia p maner kalu daddy dia tak ikot.

Allene said...

bestnya balik rumah, terus jumpa fayel.
betul la, budak kan, kalau sehari tak jalan2 beku otak dorang. so, macam lin, dari umah bs ke rumah sendiri, tu kira jalan2 la gak kan.. ihihih

YanaUjang said...

kt kwsn rmh sy xde lak babu ni lalu..tp kwsn rmh mertua ada...hehh so zafirah x knl sape babu..kahkah dia tau 7 eleven and kedai runcit je (^_^)"

Jan@Afzan said...

seyes comel dan hansome dak fayel ni k.mimy...

kan, dah jadi mak2 ni, nak balik awal amik anak, tgk anak...hilang penat..huhu. Wpun pun lepas dah amik anak tuh, balik rumah, buat keje, tgk anak, main ngan anak--- kita masih penat TAPI sebab anak, ilang penat..

tapi kak, kdg2 saya terlelap gak kejap, baby saya buat keje sorang2..uishhh, bahaya kan? Kadang2 tuh penat sgt, husband OT malam..saya berdua je..

yUmiE AzuRa said...

iman pn skrg dh suka mkn roti krim gardenia tu.huhu.tu je yg plg senang bekalan die kelaparan dlm kete blk dr taska.hahaha

Misz Pinkie Winkie said...

fayel..meh sinie nak kunyahhh!! gerammsss

ameris said...

mmg gitu kan bila dh toodler ni. rayyan lak bila singgah petrol pam mesti dia excited, ada la menda yg dia pow...

Cinta Cinta said...

roti ni pun faberet saya.. tetiap minggu beli.. tgu roti bai lalu depan rumah pagi sabtu.. sedap.. roti nama yg gah pun kalah.

Nini Mohd said...

hensemnya anak bujang.
btw, skrg ni susah dh nk jumpa bai jual roti camni.
kat kawasan umah i ni lg la takde langsung. huhuu~

http://ninimohd.blogspot.com

Google