THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 September 2013

Beg Baju Baju Untuk Seminggu Rumah Tok Mak

Cerita rutin mengemas baju ke rumah tok mak pulak….biasa aku bekalkan baju untuk seminggu terus…sambil aku melipat baju hujung minggu sambil tu aku kemaskan beg baju Fayel untuk dibekal ke rumah tok mak…memang banyak la aku bekal kan baju..macam nak balik kampong pun ada…hehehe…maklumlah seharian duk rumah tok mak sepanjang mama keje…mama balik pun dah siap ready mandi petang…malam Cuma salin baju tido je…so total up sehari penggunaan baju Fayel sehelai dua je di rumah sendiri…


Pembahagian baju baju aku susun mengikut waktu .,..baju untuk siang 2 helai…baju petang santai lepas mandi sehelai …jadi anggaran total Fayel pakai baju sehari lebih kurang 3 helai…total baju diperlukan lebih kurang 15 helai…dulu Fayel baby pakai rompers agak senang…now dia dah big boy most bajud dia semua sepasang baju dan seluar….aku bekalkan singlet suit jee..takut panas….kulit dia sensitive…standby jugak baju baju lebih kot kot tok mak nak bawa jalan ke…selalu nya petang kalau adik aku Ekin dan husben dia selalu gak la bawa jalan nak beli barang…ok mari kita tengok baju baju bersiap untuk seminggu…



Malam Ahad rutin melipat baju sambil mengemas baju baju Fayel untuk ke rumah tok mak susun ikut jenis baju

Tshirt singlet sepasang untuk 7 helai...baju untuk di pakai siang hari

Tshirt lengan pendek sepasang 4 helai....juga untuk siang hari

Baju tido 5 helai



Seluar jeans untuk jalan jalan if keluar..selalu standby kadang mak sedara Ekin nak bawa keluar

Bekalan baju lubang if demam

Tshirt standby ..if ada muntah ke apa

Seluar panjang pendek standby gak...takut berak berbekas ke

Tuala 2 helai...besar n kecik

Siap...ready bawa ke rumah tok mak...hah ko macam nak balik kampung kekdahnya....








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID




9 comments:

Bitt (double IS) said...

hhehehhe banyaknyaa baju fayel

SweetLikeWhat said...

senang siap seminggu terus..hehe

Deqna said...

sama rutin ko ngan aku... aku pun kalau hari ahad malam isnin tu memang sibuk lah mem packing baju anak2... aku lagilah dua beg. satu beg utk kakak satu beg utk adik. Pun stok utk seminggu punya. tak koser aku nak buat setiap hari so buat sekali seminggu sudah.. cam ko jugak ada baju siang ada baju malam. pastu spare extra sikit. Pastu aku ni plak sorting2 baju kemain lagi tuk bebudak nie.. let say baju ni minggu ni dah pakai, next week nya kena pakai baju lain pulak... following week baru repeat balik baju...apa2 ntah aku.. padahal baju bdk dok rmh je pun...

YanaUjang said...

sbb sy htr zafirah ke taska..so rutin ngemas beg ialah hari2..either buat mlm or pagi..hihi

Rasp said...

memang wajib ada beg baju ni kan bila hantar babysitter...

fayel kecil lagi so memang byk bekalan baju dia...
cam i Sapphire dah besar...so kurang lah skit bekalan tu....
tapi masa she baby memang banyak lebih kurang cam fayel ni ler...

ameris said...

wahh banyak jugak. biasanya baju fayel pakai seharian mimy basuh ke tok ma yg basuh?

meera said...

Kak baju kotor tetiap hari bawak balik ke? Dah umah tok ma je..

Aty_Fared said...

Heheh..dok sebelah umah jer pon ko kene siapkan cegini kan.. :) elok senang tak yah buat 2 3 kali kije..

ct shah said...

saya pun prepare seminggu baju eryn dan amanda sbb tak nak susahkan babysitter basuh bagai.but saya prepare 2 pasang setiap sorg utk sehari.selalunya alhamdulillah cukup.:-)

Google