THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 September 2013

Rutin Menghantar Pagi Fayel

Semalam dah share pasal beg harian Fayel ke rumah tok mak…hari ni cerita rutin menghantar Fayel tiap hari ke rumah tok mak..kebiasaan pagi kalau aku drive sendiri seawall 6.30 pagi aku dah ready hantar beg dulu…Fayel jenis bangun lewat so urusan hantar dibuat oleh papa Fayel…kekadang je Fayel terbangun pagi…alamak…memang aku lewat ke opis sebab Fayel nak seround dulu…nanti melalak pagi buta tak best lak aku nak mengadap insiden nangis nangis ni…hati berat je nak gi opis…takpe la pusing sekejap dia ok …

Kalau rutin aku gi keje bersama suami lak…kami keluar hantar bersama….yang pasti Fayel masih tido berdukung …masuk rumah tok mak terus letak dalam buai…aku lak tukang hantar beg..sambil tu cium cium puas puas dulu…part cium tu memang aduyai…touching sikit…sedap cium anak pagi pagi bau masam yang best…tu yang bila cium kuat kuat tetiba terbangun nak ikut…terkedek kedek nak bangun buai terus keluar nak ikut mama papa…

Dah bangun tu siap la kena bawa seround dua…..ini kalau aku dan EA gi keje bersama…tak de masalah nak pikir lambat sebab berhantar kan..parking pun tak yah pikir…bila Fayel bangun pagi nengok mama papa duk kete mula la dia muka masam…siap hulur tangan…sorry fayel…mama papa work…kalau jalan pasti mama bawak fayel sekali…so tok mak dukung fayel…kitaorang bye bye dia…muka masam je…hahah..sian…gitu la rutin pagi kami bekerja tinggalkan anak seharian…nak buat camana kena tinggal…mencari rezeki kan…



Papa hantar masih tido berdukung rumah tok mak sebelah

Masih tak sedar tu terus masuk buai

Part mama hantar beg seharian

Fayel ketiduran dalam buai...kami cium cium sampai tersedar

Mula la nak jalan seround dua angin pagi

Tamat meround sessi pujuk anak pulak...mama papa work tau

Masam je muka nak ikut...buat bye bye pun tak nak...ok tok mak kena dukung...











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

Aeen said...

kuat betul tok mak dukung fayel....heheh

Umi Qi said...

Tok mak fayel so sweet...suka tgk opah senyum gitu...

Misz Pinkie Winkie said...

kan kak..bab nak tinggal anak kalau nak g kerja tue ..alahai tak sanggup rasanya..

SweetLikeWhat said...

sedihkan kak..
tapi nak wat cmne terpaksa..hannah masam jugak taknak babai pun..tapi bile ambik die ptg kang, pandai pulak die babai opah nak balik..alahai anak..

Diana Aziz said...

dh big boy dah fayel....

Ann Ishak said...

mama balik keje nanti bawak jalan satu bandar pulak je :)

masniwati rahman said...

Tak sabar nk tnggu anak besar. Skang ni pun bru 2 bulan, dgr suara akak dah senyum2. Tu pun dah rasa bangga bagai.

SyimaSyaz said...

semangat badan dia tu...

pelik, anak saya memang happy je bila hantar rumah nenek.tak heran mama dia byebye ke apa... 1x 2x je dia penah nangis, tapi kejap je.

Google