THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 September 2013

Berkongsi Cerita Gembira

Salam kasih sayang....hi blog....aku dah habis rehat...nak comeback blog...merajuk dah pulih hati dah tak kecik...hati makin besar pulak...tak malu dah tua nak majuk majuk...ngade sangat....ntah ar sejak menjak meniti usia ewahhh...kemain sensitif...huhu...aku tak boleh nak kecik hati sangat ngan blog sendiri ni...tempat kenangan lagi nak tinggal ye dak...maka aku berblog lagi if ada yang sudi membaca...yang rasa tak sudi tu pegi la kau jejauh....pasal ko la aku tinggal kan blog kesayangan ni...kalau rasa tak puas hati sangat dengan corak penulisan aku senang kau tak payah baca...tak de unsur paksaan pun kau mesti baca blog aku ....

Mukadimah permulaan berblog kembali ...ewah macam memula baru buat blog aje...almost 2 weeks stop berblogging..tempoh paling lama aku betul betul nekad stop menulis apa entry...wahh kebal hati aku kan....hati tengah merajuk apa pun boleh buat beb...apapun terima kasih yang support tak henti minta aku teruskan blogging...terima kasih korang my readers...terharu sangat rupanya dalam pada blog ikan bilis ni ada juga pembaca blog picisan merapu ni....disebabkan sayang sangat la aku berkongsi cerita ngan korang...sebab korang sudi membaca...tapi ingat jangan cakap belakang pulak....depan cakap lain belakang mengutuk gile haram punya...no no not good...bad attitude penyakit busuk hati tu

Berehat 2 minggu aku menerima 2 berita gembira ...kegembiraan pertama...takde angin takde ribut...takde taufan pun tuptup dapat berita aku kena bertukar unit...errkk memula terkejut sebab aku pun tak jangka...aku pun takde ura ura isi borang nak keluar audit ke apa...tapi aku yakin ini la hikmah petunjuk Allah...sebab tak di sangka sangka...aku terima berita ini dengan sangat positif...perasaan sedih tu takde langsung.....pulak tu pertukaran effective genap 6 tahun aku kat audit....Allah nya aturan sangat cantik....department baru kawan baru tingkat baru boss baru keje baru...semua nya baru...ibarat kau tukar keje baru la cuma satu company...apapun aku bersyukur penghijrahan baru ini membuatkan aku sedar banyak perkara...satu perkara utama yang aku nampak...rambut sama hitam hati lain lain itu la manusia......ok dah bye next week kat tempat baru

Berita Kedua gembira...tengok gambar ada 2 line...no speku eh akak ko ni pregnant....belum rezeki lagi la....doakan aku jejak langkah sama juga berdouble line...yang berdouble line ni ialah adik aku Ekin yang kahwin bulan may hari tu....ye Ekin dah pregnant korang....aku lak excited...dia rilex je...aku la kalut...kalau nak tau UPT test tu aku yang belikan..sebab dia tu leh wat tak tau je...dia tak nak test...haiyoo apa daaaaaa....punya la takut minah tu....aku membebel ngan dia...cepat buat...baru la terhegeh ...ko tengok...orang lain yang rasa simptom lain aku yang hover muahahaha...sampai mengidam nak makan itu ini...saiko haha takpe ar adik sendiri kot...anak buah aku kan...paling best Fayel nak dapat adik baru....hahaha..dah tak leh kepit ngan maklang paklang dia...semua tau kan fayel manja ngan diorang...ni dah preggy aku tak bagi ekin dukung...itu pun Fayel ngade...asik nak "kong kong (dukung) ngan ekin...happy sangat....Ekin take care ye....aku jadi nurse ko sekarang pantau apa yang patut....semoga selamat adik ku....sesungguhnya kakak mu ini teruja n gembira....habis la Fayel turun takhta manja...hiksssssss 












Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

34 comments:

achiek anis said...

welcome back kak mimy...:)

e.t.t.y said...

tokojut aku kak nengok upt tu. dalam hati, sampai hati kak my tak bagitau aku.. wakkakakaak motip nk sentap kannnn....

ayahmamilisa said...

yeay happy mimy dah kembali :)
tu la ingatkan double line tu mimy punye..takpe nanti kita usaha sama2 yek mimy..aim for baby 2014 sama2 :) hehe..

S.n.Fariza said...

alhamdulillah. tahniah

e k i n ♥ y u s r i said...

waaaahhh..
ekin dah pregnant ea kak?
rezeki die
alhamdulillah

Diana Aziz said...

Akhirnya, come back! Ate dah elok khennn... mimy, xnk gather2 lunchie munchie ke b4 kuar unit nih? Btw, congrats to ekin...

ariana8733 said...

yeayyyy...akak berbloging semula...sonok...

thniah wat ekin ye kak, suh dia jage kndungan & kesihatan bebaik...

psss...ingat kan upt akak td..baru nak double sonok...tp x pe, leh usaha lg, fayel nak manje lg tu..

ciknana said...

welcome kak mimy~
abaikan je org² yg phd tu..slagi Encik Awak izinkan akak berblog...akak taip la ape pun..sya ttp bace...hihi..
wow weee...tukar unit ke...syok la ddk kt HQ, tukar unit pun dlm bangunan yg sama...
sy kt region, tah mane la dia nk campak...huhu..jgn jauh dr umah sudah le..

ctmah said...

welcome back kak mimy!!
ni baru betol kak long kawasan!
hehe

Aeen said...

welcome back kak mimy....rindu nk bace entry akak....:D

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

alhamdulillah,, dedua rezeki :)

Ros Anis Rusli said...

ala...ingt akak yg peknen!!!

Lavender violet said...

yeayy..kak mimy kembali...

~ NANA ~ said...

yeayyyyy! tahniah la atas dua berita gembira tu...takpe, ada rezeki nanti, kak mimy lak berdouble line...jom kita saing! hehe

Siti Shuhadah said...

waaa..bestnyaaa...tahniah kak mimy sebab naik pangkat..hehehe...& tahniah ekin... dah pregnant... nak ikot jejak ekin jugakkkk...huhu..

Riana said...

yah kak mimi da tak merajuk..bole baca hr2..=)

as ♥ Leenda said...

yeayyy akak dah tak merajuk..hihihi..

ameris said...

welkam back. rindu nk baca celoteh mimy.

Mr n Mrs Zaidi said...

welcome back kak mimyyy... hepi for u too sis...ingt akak pegnent tp xpe walaupun bukan ttp daku gembira...

Qhaifa Nur said...

dapat tengok fayel lagi...

mrs kayrul said...

selamat kembali mimy...kayrul yg tak merajuk nie pun blog terabai 2 minggu...macam mana tue...huhuhuhu

mrs kayrul said...

selamat kembali mimy...kayrul yg tak merajuk nie pun blog terabai 2 minggu...macam mana tue...huhuhuhu

ina khairina said...

yeayy mimi dah kembali....suka!suka!suka!tp fb bila nak buka blk?

tahniah utk ekin,jaga diri bai2k ye ekin...

YanaHime said...

Jgnlaa merajuk2 lagi. Jgn kisahkan sgt yg duk sakit hati tu. Biarkan jaa depa. And tahniah utk adik mimy. Jaga diri elok2 ya

Nailah Azman said...

Mabrook kak for your career! Mabrook jugak sebab bakal dpt anak buah baru. Semoga segalanya dipermudahkan inshaAllah. ;)

Aty_Fared said...

Welkem back my fwen.. :) jgn dipedulikan org lain tu... derang akn bertepuk tangan kalo kite mengalah...amalkan :: ade aku kesah...hahaha...ingat ko pegnan... tp tuk ekin..sampaikn salam tahniah aku yer...:)

Allene said...

wow.... welcome back...
tahniah kt adik kak... ;)

♥ ROS ♥ said...

Kakmi dah come back..yeayyyyy..cuak tau ingt kakmi pregnt xnak gtau..hahahha..

Nadine said...

alhamdulillah, happy for u and ur sis. welcome back, babe! :)

Shasha Azmar said...

pewitt..pewitt..kak mimy is back.. =)

Emynz said...


welcome back mate, yay . congratulation kat ekin

Misz Pinkie Winkie said...

yeayyy...selamat berblog kak..
winduuu nak baca blog akak..
neway tahniah tau..best tempat baru, suasana baru, bos baru....
n tahniah tuk adik akak juga

Mrs. Ady Firdaus said...

selamat berblog kembali kak wahhhh terkejut fayel nak dapat adek ihihi pe pe pun tahniah utk adik akk jugak

m@m@yAyA said...

thniah ekin da peknen..bestnya peknen nk jugakkkkkk!~

kak xper cabarn tuk akk kt tmpt baru.mn thu yg baru nie lagi best dr yg lama.Akk can do it..Chaiyok!

Google