THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 September 2013

Apa Khabar Fayel si Abam Besar

Soal nak tukar url tu rasanya setelah dapat suara ramai ...ramai yang suka nurmimy ini dikekalkan ...baiklah...demi permintaan readers yang support..ok dah tak payah email ye...hahahah sian korang eh pepenat komen bg email pastu tak jadi lak...takpe ar...email tu penting gak rujukan masa depan...ok deal...

Fayel Fayel...update gambar dan gelagat Fayel la....sejak takde FB ni ramai lak duk bertanyakan khabar Fayel...email, wasap...yang berkirim salam ngan Fayel...ok Fayel dah jawab w'salam dengan mulut pelat...hahaha...terharu ok sebenarnya...jejaka budak bujang busuk masam yang sedang meningkat naik ligat lasak dengan perangai macam macam auta ni ramai yang peminat rupanya hahaha...peminat ke pemenat lalala....dulu aku ada FB selalu ar sharing aktiviti kisah dia...dari pregnant hingga ke baby...now dah toodler...tak de la niat aku nak menayang nayang muka anak...macam ko sorang ada anak...itu yang buat aku malas tak de hati nak update FB...dalam 1000 kawan dalam tu tak semua suka apa aktiviti kita buat...nak remove kang penuh soal tanda tanya...jadi baik la aku deactivate....puas hati...lagipun aku dah rasa best hidup tanpa dunia facebook...kalau tak asik gatal tangan nak hapdate je keje nya...mihmih

So pada yang rindu Fayel tu...terima kasih mama Fayel wish...budak yang bernama Fayel tu Alhamdulillah sihat walafiat...dah makin lasak meligat...lasak bukan sikit sikit...yang bikin mak dia hot geram rasa histeria...terlolong jadi tarzan...Fayel dah boleh cakap sikit sikit...kalau dia panggil mama berkali kali tu tanda nya dia nak perhatian kena jawab balik pertanyaan dia...kadang malas aku nak nyahut.."mama mama mama"...selagi ko tak jawab ye kenapa...selagi tu la bersahut mama mama mama...akal panjang gak...suka itu apa orang buat...baru ni aku cuak gak...tetiba ada bahasa baru keluar "kimak kimak"..kena marah berserta tepuk mulut...tapi sebenarnya itu ada lah "kimbak kimbak = tembak"...itupun dia pegang pistol sambil bercakap..huk aloh rasa bersalah marah...sory fayel...aku bukan apa sebelum ni bahasa dia dah ada PakLo= Sepak lu sambil aksi menendang......paklo dah takde ye...legaa...mulut potpet leh tahan...ada ciri ciri mulut banyak cakap macam mama dia gak hahaha...

Now Fayel dah jadi kawan baik aku...mama lover....janji tau Fayel sayang mama forever...dia la peneman aku suka duka...kami bestfriend...terima kasih atas pinjaman dunia ini...papa Fayel selalu bzz..its ok now aku dah ada teman....jadi aku dah boleh bawak Fayel jadi bodyguard...walau pun dia body builder je boleh harap...kadang pitam gak keluar berdua Fayel melasak...dia ngan aku agak cheecky sikit...ngan papa dia jadi behave grrrrrrrr...itupun papa dia tak percaya anak bujang dia aktif semacam di luar kawalan...ada je la tanda putera kat badan...dahi benjol la apa la....apa tak nya dia ingat dia abang long kawasan kot...semua benda nak di langgar nya...taiko budak konon...paling kesian kalau gathering anak anak gojes...anak anak gojes ada yang jadi mangsa dia main langgar je..adehhh...kesian wehh...bebudak lain nengok dia lari takuttttttt je...Fayel Fayel...geleng kepala 

Dalam pada abg kawasan tu Fayel ni sebenarnya ada gak penakutnya...dia geli lipas ok...aku terpaksa mengguna kan kaedah lipas untuk bagi dia mandi , makan, apa je la kalau dia degil...lipas mati aku masuk plastik...letak depan toilet supaya dia tak masuk kawasan larangan...hahaha memang tak jejak oii...pakai baju pun sama...aku cakap nanti lipas amik...terus hulur tangan...adeh...peturun mama ko gak la anak...mama takut ayam...fayel takut lipas...sepp kita sesama...hahaha..takpe la kecik kecik takut lipas jangan bawa sampai ke besar ye..tak macho gitu 

Ok buat yang rindu Fayel....terima kasih ye...doakan Fayel jadi anak soleh, bijak, hormat orang tua yer...ok sila la tengok aktiviti bergambar Fayel bye sekian...




Yes exactly


Budak manja masih suka stroller....berbaloi aku beli mydear murah tahan sampai toodler

Dia tau ni ubat mama dia...tapi kena kontrol gak takut terlepas makan..risau

Pemakan hanya di rumah atok saja...grrr yer la banyak melayan

Muahh baby 

Penggemar char kuew teow...

 share sikit bagi mama air kotak..

Main swing slide rumah orang tapi dia yang conquer habis...

Fayel nak jalan no.1

memula nak duk belakang...abang sangat rupa

nak duk sebelah papa ...konon nak drive

amalan menabung sejak ada minion..habis syiling kena kebas

lepas solat amin tapi tengok gangnam..apa kes

Bersongkok tapi layan gangnam..adeh











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

Aeen said...

Fayel dah nampak abang sangat....handsome...:D

SweetLikeWhat said...

smart la fayel pakai kemeja..mcm dah besar sangat..
suke tgk gambar yang die share air kotak ngn mama..rase mcm oh dalam hati ni cair budak besar fayel pandai share..terharu tgk..
gud boy fayel..

~ NANA ~ said...

fayel si budak bijak!! apa ni abg long kawasan takot lipas? hihi

Erna Nordiana Zamri said...

nampak dah muka abang-abang tu fayel :) rindu kak mimi dan fayel..kita singgah sini :) :) :)

Nailah Azman said...

Fayel mmg nampak abang2 dah. Sekejap je dah besar. Rasa mcm baru baca entri Kak Mimmy masa Fayel baru lahir.

Anyway, Kak Mimy buat benda betul pasal url blog tu. Takyah sebab layan si sampah yg busuk hati tu, kak mimy lak kena tukar url bagai. Lantak pi kat dia kak. Janji Allah SWT tau cerita sebenarnya.

Moga sentiasa dalam lindunganNya. ;)

Ilya Melissa said...

salam perkenalan kak mimy..xsempat nak kenal dlm group gojes..comelnya gelagat fayel, si handsome boy
Take care :)

♥ ROS ♥ said...

hensem sgt kamu fayel..nak booking boley??? hahhaha

♥ ROS ♥ said...

hensem sgt kamu fayel..nak booking boley??? hahhaha

e k i n ♥ y u s r i said...

wlupun abg long kwsn
tetap sopan ngan gegurl tau
hehehehe
teringat fayel pgil nama zara hr tue
hehehee....soft spoken

ameris said...

dh ada adik nnt mesti jd abang yg btanggungjawab si fayel nie..

ayahmamilisa said...

dah besar abam fayel..Besfren forever ngan mama ye fayel :) teman setia @ bodyguard mama sokmo :)

mrs kayrul said...

fayel boleh satu geng gangnam ngan hadif...hadif asal lagu tue keluar kat tv siap menari2 lagi...hehhe

ctmah said...

handsome boy!

m@m@yAyA said...

hahaha terbaikla abam fayel..~

dah nama abam kawasan ke kenala jd bodyguard mama alwiz..

MimahAjil said...

Fayel hensem........acik suka kamu :)

Google