THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 November 2011

Beralih Susu Pilihan Baru


Testimonial Susu Dumil Mama Baru

 pagi tadi dah dah cuba....bancuh 5 scoop+air panas+ air batu

Kita minum dulu buat bekpes....bau sedap macam Vanila...rasa ok la not bad...rasa susu putih la...boleh diterima tekak....compare ngan Anmum...hmmm Anmum ada macam manis sikit kot...maybe lidah aku kot rasa gitu...Dumil tawar jekk ..apapun aku tak kisah pun apa jenis susu...yang penting mesti Susu Putih


 ------------------------------------------------------------------

Tetiba dah 7 bulan tekak nak cuba susu mum baru....dah tak mo Anmum..aku sejak 2 bulan setia ngan Anmum...ntah napa tak leh terima yang lain...ala time memula awal awal preggy kan tekak mengada..itu tak leh masuk ..ini takleh masuk....haishh sudah tamat berlalu edisi 1st trimester yang memenatkan asik meloya...hehehe...pengalaman mahal tu ..tak leh di ulang balik semula unless pregnant semula kan....amin memoga ada la kesempatan mengandung lagi di masa akan datang.....

Eh citer pasal susu semula...aku kan kuat terpengaruh ngan kuasa iklan...dah tu Dumil Mama nya iklan asikla duk tayang ..kerap lak tu...haishh dah tekak aku nak try Dumil Mama....hmmm EA bebel cakap aku takleh tengok iklan...semua nak...dia tak bagi beli susu Anmum ada lagi stok...oh no sorry.....yes serius memang nak tukar sesangat...tak kira apa jadi sekalipun...dan tadi merewang ke Mid Valley time lunch ...aku gi Jusco terus rembat susu baru pilihan Dumil Mama...yes laa....yeaaa dapat..tapi belum try rasa lagi...sedap kah?? jenis susu putih sedap kot...eh eh main agak je..


terpengaruh ngan iklan punya pasal kannnn....hohoho...harga murah sikit baru RM19.90...okla tapi tahan 1/2 bulan je kot..pek kecik

 
RISAU NYA KENA SOUND NGAN EA MEMBAZIR ...HOPE DAPAT LA TEKAK AKU TERIMA SUSU NI..AMIN






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

NanieZara said...

huh..pantas hupdate ek...

Natasha Farina Arifin said...

WAH..SUSU BARU....tingin gak nak rase..tapi kalo tak sedap...terpakse mak pasrah nanti..uawaaaa! last2 menten kat mamil mama jerlah....tapi herganya murah eh kak? boleh tahan arr...

POSH76 said...

susu penting...ko tak minum nanti kena bapap dgn EA...hehe

Liyana said...

susu ni ok je kak, sdp je rase nye, tp bese la tekak ni mengada nk susu anmum yg mahal tu, ahaks

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

alamak..takut pulak nk tukar susu..setia ngan anmum lagi..

amal said...

sedap tak kak? ehe

ReYNa said...

haritu pikir2 jugak nk beli ni sbb harganya x ler mahai sgt.last2 g beli enfamama.sedap gile tp mahai pulak.so nak tau dumil mama ni sedap x?hihi

Ann Ishak said...

susu Dumil mama tu ko tinggalkan dekat office jelah, boleh minum waktu siang jugak

Kella said...

weh... aku suka tengok iklan dia weh.. suweet sangat... =)

moga ko dan beby dalam keadaan baik baik ya mimy! aku tak kesempatan lagi jumpa ko dalam keadaan perut ko yang dah besar ni.. tiba tiba jadi rindu plak dengan ko weh... :')

Cik Rose Cute said...

Mengandung wajib minum susu lhorh....hihihihi

SURIA AMANDA said...

along dulu minum Enfama Vanilla tuh...besttttttt.....sambung kat baby enfalac...pas tuh enfakid...then enfagrow..dania dah besar tukar pi dugro sebab susu enfa mahal..hahahahah

hana said...

akak dulu masa anak yg 1st, kuat minum susu.bila anak no2 & 3, tetiba cam taknak minum..rasa2nya susu ni memang elok utk baby coz akak perasan anak sulung jrg sakit, tp adik2 dia, mudah sgt nak dpt penyakit..

NeenaAnuar said...

minum susu putih.... eewwweuuuu.. ini lah yg paling aku takoti! uhuhu...

Bitt (double IS) said...

kalo nak elakkan pembaziran tak habis susu lama tu...mimy try campur susu baru dengan satu scop susu lama...hheehhe

dulu i lagi sokakkk susu fresh milk...senang tak yah susah2 nak bancuhh...agegeggee opssss hahahahha sila habiskan susu lama hokehh!!

Nadine said...

Babe,

I pun minum dumil mama sbb i kan lactating mommy (menyusukan baby). sedap you...yg penting takde sukrose (xde gula tambahan) susu ni. sihat! ;)

Pepel BoNda AmaNi said...

aku pregnant kali nie memang xleh minum susu langsung...tekak nie memang xleh terima langsung..tiada kompromi gitu...

Softtouch [Hanim] said...

ala xsmpat nk minum susu ni sbb 2009 susu ni xde..hehehehe...kene peknen no3 br leh minum susu ni..baguslah mimi nk minum suus..bagus tau...

Google