THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 November 2011

Nama Baby Boy or Girl Dah Standby

Eceh ceh awal lagi dah standby nama baby yer...bab ni aku suka la belek belek buku nengok nama...Si Encik Awak dia ikut aku je....aku listing nama yang aku suka berserta makna yang baik..kalau EA angguk makna ok...kalau dia mencebih makna buang dalam listing...yang penting anak kami nanti opcos ada pangkal nama keturunan MEGAT for Boy, NAN/PUTERI for girl...woo payah la nak letak nama pendek pendek dah tentu awalan dah panjang kan...

Ikut aku suka nak sebutan pendek..satu perkataan jek...tapi EA lak dia suka panjang...ewahhhhh....adik beradik aku pun sibuk gak nak pilihkan nama....macam anak buah aku dulu kitaorang mak sedara sibuk but now anak aku...hehehe aku dan EA la letak..sori adik adik ku yer...nanti anak korang memasing korang pakat la letak sendiri yerk....aku pun cari just search google sajo...buku tu ok gak tapi banyak sgt pilihan...aku pilih rasa sedap bunyi then google kat internet...keje mudah pemalas nya mama...heheh

Apa apa hal pun kitaorang dah capai kata sepakat senarai pendek nama anak...tak banyak list pun...1 nama boy 1 nama girl...even jantina dah tau boy pun..3 x checkup tetap nampak penis...hehehe maknanya telor boboi....nama girl tetap kena standby mana la tau kan...tetiba kuasa Allah taala girl pulak  :))...tak kisah la jantina apa pun kan...terima dengan hati terbuka...janji baby sihat sempurna...nama pun leh standby untuk nama baby akan datang...erkkk confident jek...hehehe...yer aku berazam nak anak lagi dalam tempoh terdekat setahun dua jarak....Insya Allah...heheh sakit bersalin pun tak rasa dah berangan yek

Nama pun mengikut pilihan dalam buku then terus google sajo....tak de unik unik buat gabungan pun....cuma amik awalan pangkal nama mama papa nya sajo....


MEGAT AZMAWI + NORAZALIMY  = 

boy -Megat N_____    A____ = pemberian/hadiah indah yang menawan hati ku
or 
girl -Puteri N_____  A___= bunga suci murni yang lembut menenangkan ku /ketetapanku


Syhhhhhh rahsia ....hahaha poyo jek.... takpe tunggu je baby keluar nanti key...sure aku canang kepoh kat sini.....huhuhu...lambat lagi pun ada 3 bulan lagi nak bersalin ni...huii awal nya dah pilih nama...ala saja je...standby tak nanti nak daftar kelam kelibut...hehehe yer la tu kang tetiba last minit tukar....hehehe hmm Insya Allah tak kot sebab nama nama yang pilih sudah terkenan di hati di samping panggilan sedap dan bermaksud makna yang baik .....kita tunggu baby coming soon yerk...sabar key lagi 3 bulan jek..Edd dijangka 31 January 2012...aminn



13 comments:

PinKy MoMMa said...

hahaha bagus bagus..stand by awal..aku yg tak preggy pun dah stand by ni camner ;D

NeenaAnuar said...

wahhh! boboii yerrr.. tanjatt boboii tau! ahahhaa...

tak sabar nak tunggu your newborn beb! :)

mamyharraz said...

stanby nama awallah bagus..nnt masa dah bersalin kita jd stress yelah mana nak layan sakit lagi..

utk pemilihan nama sy rasa elok kita org pompuan yg pilih hehe :)

-oP_ida- said...

wah bagus tuh dh siap-siap awal...supaya nnti tak kalott.....

konferm bOi erk akak..
nida lak konferm gegirl>>.... ^_^

SURIA AMANDA said...

yezza..dah ada nama...elok stanby awal2..

POSH76 said...

mesti sedap nama baby hang...glam yang penting makna yang penting..

Liyana said...

sy sejak bcintan2 cintun dulu dh pilih name bby, giler awal berangan kan, hahaha nsb baik still dgn org yg same lg, heeee

Iza said...

Salam perkenalan dari teratak usang.
Tahniah..

http://azilas.blogspot.com

Nadine said...

Mimy, I masa preggykan Faaz dulu pun awal2 dh pilih nama ngan my hubs. Masa I preggy 4 bulan rasanya, as soon as we know d gender of the baby. Ni kes terexcited lebey, first time la katakan..hihi.

p.s: nama boy tu mcm boleh guess je kalau ikut makna nama tu. hehe ;)

eLLy said...

tak pe i sabar menunggu kehadiran baby mu :D

Natasha Farina Arifin said...

wah tahniah kak dah ade nama...i pulak masih dok pikir2 dah ada nama ujung dan awal tapi nama tgh tuh still mencari2....asyik tak dipersetujui daddy nye. tapi nama girl takde pulak standby...hihihihi kalo2 terkejut tergempar kuar girl buh jelaj jemah ke, tipah ke, semah ke, kak ton ke...hihihihi

Mrs. Norrie said...

excited kan nak letak nama anak sulung....masa anak sulung aku arituh berebut2 laki bini nak letak, siap MIL pun nak kasi sekali...last2 aku pilih muhammad, laki aku pilih Wildan, MIL aku pilih Danish

jadilah MUHAMMAD WILDAN DANISH
masuk anak kedua dan ketiga nih, dah tak kisah dah...janji nama yg baik maksudnya,,,

Pepel BoNda AmaNi said...

aku lum ada nama lagi nie....aku nyer due awal bulan 1....aduh...xlama dah nie...

Google