THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 November 2011

3 Dalam 1.....Boleh la Sekali Harung Terus

Alamak malu nya aku nak buka citer ni...macam menunjuk pulak...hover...feeling Kim Kardashian la ke?? eleh macam orang tak lain tak dapek la kann...sebelum aku citer pape lebih...ya ampun...aku tak berniat nak menjaja citer yang agak menunjukkan barang tapi tetap gak kena letak kat blog sebagai kenang kenangan buat aku....hokeh...agak agak terima tak statement ni...jangan risau hadiah belum sampai taraf ke  tiffany n co, cartier, swarovski pun tidak....apatah lagi tomei, habib jewels, poh kong....nan ado....huhuhu so tak yah rasa aku berlagak key....

Sebenarnya tak de apa pun...selain nak kasi kongsi kongsi tunjuk...rasa ada yang friend ngan aku kat FB dah tau...tapi kat FB tak la citer detail nya dak...kat blog detail la skit...ok bukan rahsia lagi ...tahun  ni pertama kali aku celebrate besday, annivesary ngan husben...sian baru pertama kali ko...hiksss...dan pertama kali juga pregnancy...tu sebab nya hadiah ni namanya 3 dalam 1...sekali harung je terus...tak banyak pikir kan dan bajet kuar pun sekali je...yer pandai taktik bijak laki aku ni...nak jimat no.1....

Cincin ni tak la sesuprise mana pun...lalalalala...aku memang tau pun dapat cincin sebab aku yang nak cincin...dah EA tanya aku ...nak apa...aku pilih sendiri...dah lama weh sebenarnya since 29 July 2011..4 bulan ko..lebamm baru la terhegeh dapat...masa  tu aku baru disahkan mengandung....EA kata nak apa apa tak?? aku nak apa ek...tetiba teringat nak something kat tangan...gelang tak minat...yer aku suka cincin...kawan opis aku adalah penjual set jewelery batu stone original yang ada banyak patern then leh ikat ikut pilihan emas gold, white gold, silver, dan etc..so pilihlah apa saja ko nak ikut kemampuan wang RM$$$...EA dah bg greenlight aku pun kemain la mendesign...yer tak suprise tapi aku suka...lalalala....

Since benda ni kena order sebab imported dari Cambodia..lambat jugak la aku tunggu...lama ko 4 bulan hokeh..yer la benda jauh kan lambat la sikit....pastu EA ada tanya "dah siap ke cincin ayg tu.".."belum bulan 11 baru dapat sebab dari Cambodia"...terus je EA cakap.."kalau macam tu terus la ek sekali besday n annivesary ayg heheheheha" sambil buat muka sopan innocent pujuk suh aku accept la tu hadiah 3 in 1 kan...erkkk...tapi takpe sebab niat dah cakap sekali harung untuk pregnant + besday + annivesary ...aku terima sajo...yer aku paham tak de la nak marah ke hapa ...kena paham gak beb...ada lagi penting yang kena kami utamakan dulu iaitu baby kami...baby nya barang wooooo semua leh tahan mahal tau...takpe baby lagi penting...memoga kehadiran baby menjadi pengerat kasih sayang kami aminn...eh lari citer lak...oklah nak tengok adegan tayang menyang jom ...



kotak cincin dah sampai....warna hijau ..baru tadi sampai...tergezuttttttt eh dah bulan 11 ...4 bulan tunggu

ehem ehem excuse me....perasan tak ...cer tengok


cincin design sendiri ..aku berkenan batu ORIGINAL WHITE SAPPHIRE...

kat FB tayang gambar ni...ceh baru pasan ...ada kesan gigitan nyamuk bersepah

ok tukar tangan...pakai kiri lak...tangah ni bersih sikit...suci sikit nengok shining batu...

taraaaa...meh tayang tayang...Alhamdulillah walau cincin ini 3 in1...tapi orang bagi aku suke la....yang pasti merasa gak aku pakai batu original ni...harga rahsia tettttttttt...tak beriban jangan risau yer



 3 DALAM 1 MACAM MINUMAN SEGERA LAK KAN...APAPUN AKU BERSYUKUR DAN TERIMA ....TERIMA KASIH ENCIK AWAK...ME OK JE APA U NAK BAGI...YANG PENTING KITA BAHAGIA SELAMANYA KEY...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

26 comments:

Girl Girl said...

Cantiknye,,,, :)

Pretty Ryna said...

cantik la kak mimi..class gitu

Kyra said...

suka kamoo...cantik cincin tu..gtau la rega tak aih..anggap je kamoo tu low profile..gtau la gtau la yang!!

-oP_ida- said...

chantiKKK...gojers lah akak....

BTW happi anibesari in advance to akak n EA....

Liyana said...

kelasss kak mimy, sy ni harapannnnn jela nk dpt benda romantik2 gini, hahaha

mamyharraz said...

berkilau ;)

cantik sgt..sweet juga EA mimy kan..3in1 oklah senang kita nak set dlm mind terpandang cincin terus teringat 3 situasi indah tu ;)

*siaplah abg askar!! haku pun nak rejam soh bg hadiah* =P

Liyanaroxx said...

Kelassss kau mariaaaa!!!eyh silap..kelasssss kak mimy!!!chanteklahhhh kak!!!sukaaaaa!

p/s : tak kesah hadiah mahal ke murah janji "sentimental value" kak! :)

Kella said...

cantik! cantik! cantik sanagat!! itu yang mampu ku katakan!!!1 tahniah wehhh.... =)

nUR_rOsALiNdA said...

Nokkkk!!!!~
Mak jeles ok!!!~

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

cantiknya!:)

ratusiput said...

cantik nok...shining2 gitu.i like...siap leh design sndiri lg tu yg best.ala2 pereka cincin lak.aku pun lg ske sambut skaliarung ni.jimat.takyah nk ikut org.org tu duit tak pakai byk yg lebih.takde hal pun janji kite hepi :)

mimie1678 said...

eh... cantiknya! takper.. yg penting dia igt dan dia hargai ko... itu hadiah klu dpt alhamdullilah... :-)

ariana8733 said...

wahhh..cntik sgt kak..

hana said...

lawo giler mimy..chaiyok2 !!

Mrs Nazar said...

bersino2.... i like...bestnya dapat adiah...anniversary cum bufday cum pregnant... non of that i dapat tahun nihh...huk huk huk...

suka bebeno la ati miker tu kak mimi..

Deqna said...

dapat hadiah mesti lah suka beb.. tak kisahlah hadiah apa pun kan...cantik cincinnya pun.... nanti baby lahir ko nak mintak apa pulak? baik fikir dari sekarang hehehe

Natasha Farina Arifin said...

lawonye kak...kelas gitu ibu-ibu tau!

Shu Shinju said...

sgt cantik.... lawaa... laa..gtau la berapa kak.. shu nak tempah..nak wat cincin kawin...:)

Eri-chan said...

ah tahniah. hadiah pilihan hati semestinya akan dipakai hari2 kan

Pepel BoNda AmaNi said...

aku nak suruh dedi amani baca la n3 nie...lalalalalalalala

Pepel BoNda AmaNi said...

aku nak suruh dedi amani baca la n3 nie...lalalalalalalala

SURIA AMANDA said...

malatops ko mimy oiiii..

Nadine said...

Mimy,

Cantiknya ring tu! Pandai u design. Mmg meletops la ;)

Softtouch [Hanim] said...

cntiknya mimy cincin tu...mesti mahal nie....serius cntik!

Bitt (double IS) said...

wahhh cantekkkk...

mesti puas hati sebab sendri yg designkannn... :)

NeenaAnuar said...

serious cantek and sesuaii ngan tangan ko beb!

don't worry.. harga itu tak menjamin kebahgiaan.. apa saja yg diberikan kite terima dengan seikhlas hati kan. itu yg lebih utama.. :)

Google