THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 November 2011

Oh Adik...Miss You La Baby

Sapa baby tembam comel ni...ini Dira..adik bongsu aku paling gedik dan mengada...aku tengok gambar ni aku teringat masa dia baby dulu...comel giler....dah la putih melepak tembam bobok..ishh geram....mak aku pregnant masa aku Form 3...dulu aku pernah hantar pertandingan bayi comel Nona TV3..tak sangka dapat no.2....sempat aku lihat dia dari dalam perut mak sampai la dah besar panjang sekarang....dulu masa dalam perut aku la tolong tick denyutan gerakan 10x...heheh now its back to me lak merasa getaran baby sendiri..

Dah kakak aku ni jadi nak tak nak kena tolong la uruskan si baby kecik ni...Dira membesar depan mata aku...aku leh tengok progress dia apa yang dia interested....kecik kecik dulu dia suka modelling posing sakan sana sini...dah besar pun masih sama...posing moncong itik tak tinggal...now aku nampak dia ke arah muzikal sikit...suka gitar...suka compose lagu sendiri dan berangan nak jadi penyanyi...cuma please dira kurang kan addicted to sosial network etc FB, Twitter, Blog..ehh ada blog dia ni...nah promote sikit baca blog budak remaja baru nak naik kan http://inadirah.blogspot.com/

Entry ni khas buat Dira...Kak Ngah sayang adik...kak ngah marah bukan sebab tak sayang...adik masih remaja banyak lagi peluang depan mata...jangan sia siakan masa depan..rajin rajin la baca buku..jangan asik nak hadap inernet....please dira jangan khayal ngan dunia banyak cabaran ni....semua nak terbaik untuk adik....semua nak tengok adik berjaya dunia akhirat....kalau boleh challenge abg, kak ngah dan kak lang...buktikan adik more hebat dari kami...please ke...PMR dah berlalu..its ok another next step SPM.pls pls...ini penentu masa depan

Yang sebenarnya aku rindu masa dia baby yer gak...teringat sesangat....ohh how i miss that moment...teringat ingat mak sakit nak bersalin kan dia...aku kelam kabut nak balik cepat tengok adik baru..tak caya tengok adik abru comel nyaaaaaaaa....selalu duk ulit ulit, peluk cium,,gigit manja...bawa dukung ke hulu hilir...sorong stroller tetiap petang...perkembangan dari baring, merangkak, berdiri, bertatih jalan ...tup tup now she is Form 3..gosshh cepat masa berlalu...dan kebetulan sama aku pregnant secara automatiknya dira as maksu nak ada anak buah baru :))....wish my baby pun comel macam dira gak...ini lah khasiat susu ibu dari mak aku tanpa sebarang campuran susu formula selama 3 tahun...yer hasilnya tembam putih gebu...i like....


adik dulu baby dira ...tembam gebu...time ni 5 bulan...eeee geram nak geget je...yer dia selalu jadi mangsa gigit pipi dalam diam..tup tup nanges jek..hahaha ....i miss this picture....

Anak manja kesayangan mak...maklum la susu ibu selama 3 tahun tu....bongsu lak tu...dia rapat ngan mak but sometimes suka memberontak gak...jiwa remaja kan....adik dengar kata mak tu...

peel pelik dia ni bila bergambar suka yang bukan bukan...tengok la plaster kat hidung la....ada banyak lagi ...malas aku nak tepek wat sakit mata aku je...edit rambut blonde la ..mata juling la...moncong itik pun banyak..heheh whatever la ko dik janji ko hepi sudah....


TING TONG AKU MERINDUIMU...MEMOGA BABY AKU MACAM MUKA MASA KO BABY LA DIK OI....BAGI TERKENAN SIKIT AMIK SIPI SIPI...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

PinKy MoMMa said...

alorlorlor sweetttnyer kakak ni..debob nyer dia masa kecik..meloyot nox :)

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

hehe...serius comei gmbr mase baby tu..su pun nk cam tu jugak

mamyharraz said...

sgt manis kakak rindukan adiknya :)

mmg sgt comel adik mimy masa baby..dah besar comel bertukar cantik.

Mrs. Norrie said...

teringat dia masa ko bawak gi kolej...hahhahahaha!!!! Terkedek2 dia jalan dgn tocang dua kat kepala...so cute!!!!!

Liyana said...

comel giler kot, nk bby comel mcm ni jgk la :D

NanieZara said...

bulat betoi dira ni masa kecik ek....wish k.mimy dpt baby gemuk bulat mcm dira.

Natasha Farina Arifin said...

bobok..bobok..bobok..bobok..budak tomei...heheheheheh =)

Pepel BoNda AmaNi said...

bestkan nok ada adik...aku nie tumpang kasih adik2 blogger ngan fb jerk la nok...

Google