THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 November 2011

Kisah Cuti Pendek Ke ILham PD - Jom Bergerak Ke Nogori Sombilan

Kisah cuti pendek dah nak mula...plan nak gi cuti PD sebulan sebelum dah rancang...kebetulan bekas baby sitter mak aku dia ajak cuti sama...eh bekas baby sitter maksudnya...dulu mak aku jaga anak anak diorang ni pastu dah pindah randah kami still baik...anak baby sitter masih manja ngan mak aku lagi sampai la bebudak tu dah besar panjang anak dara sek menengah.....so kami ni dah macam family gak la...mak pak budak ni Abg Awie dan Kak Faie pelawa duk menginap kat Ilham PD ..diorang dapat staff rate under PNB....penginapan diorang bayor...kitaorang ni just datang nanti belanja makan je la..

Berehhhh...lets go bebeh...opsss kisah nya agak kelam kabut masa nak pegi...baru nak feell bermoon moon ngan Encik Awak...sekali seminggu sebelum keluar schedule Encik Awak kena keje tarikh 29-30 Okt tu...hari tu pulak ada final handover inspection projek hotel dia ...no excuse lak tu...ok sangat sentapppp....elok elok plan nak bertogether sesama ...frust aku....mak abah aku pun frust...hehee apakah....aku dah memang tak nak pegi ....EA kata nak pegi jugak...tapi dia akan datang petang dari KL...so aku nak gi naik apa...plan transport dah kena tukarr daaa....


Jeng jeng....dan Ekin akhirnya terpaksa mengoffer ehem ehem ....opsss lalalalala....nak sorok tak dapek....Ekin bawa bakalnya ikut....kena jugakkk sebab kete tak muat....mana nak letak mak buyung debab ni..kete Myvi Ekin dah sarat...so kita bawa bakal Ekin nama Zufar join together la...aku naik kete Zufar....Zufar pun kena bawa aku gak...sori dek ko tak dapek nak berdating dating ngan ekin satu kete...Zufar menurut perintah EA suh angkut bininya...jaga elok2 katanya...huwaaaaaa sedeh bini tertukar pasangan ...laki ku kena keje pulak...cehhhhh...takpe ku tunggu di PD yer bang...cepattttt.....

Kami berkonvoi 3 kete termasuk kete Abg Awie dan Kak Faie...follow LEKAS Highway sebab lalu Kajang..memang lekas :))....patut check in dapat kul 12...tapi kul 12 masih dalam on the way...singgah sana sini...gi Senawang jap...pastu terus ke PD...sampai kul 2 ptg..rumah pun tak kemas lagi...simpan barang terus makan kat pekan PD....lapo begile.....


kepergian ku ke PD tanpa suami..hukhuk...malam nanti baru EA datang..tunggu

hohohoho tukar pasangan....ehhh sapa itu...lalallalaa....partner baru kah.....wat muka tu aku tak tahan

hai ini Zufar..sapa dia...lalalallaa....Ekin punye pakwe....aku tertumpang rela naik kete dia....bagus bawa kete behave dak ni...kena sound ngan aku la kan nak lelaju..

sampai pekan PD makan dulu...hukhuk...ini Abg Awie dan Kak Faie...mereka dah macam family.....anak anak diorang baby sitter mak aku selama 9 tahun ....

aku yang tangan asik tak lekang dengan henpon hapdate EA ngan Kak Faie...masih maintain macam dulu gak...sama je rhopanya dari dia anak hantar anak pertama dia smpi la anak dah besar panjang....mudaaa euwwwwwwwwww

mak dan abah :))....abah tengah khusyuk baca menu macam baca suratkhabar...mak bajet sweet sweet je dalam gambar kannn

ewah ewahhh jeles jeles ni....mereka berpasangan.....aku dengkiiiiiiiiiii...

eleh cover kononnnnnn....jeles  tauuuuuuuuu....huhuhu...aku mampu nengok je la....laki ku takde..huhuhu..takpe siap ko laki aku ada...

kanak kanak riang di port mereka memasing...sembang apa la ek diorang ni...jangan kacau biarkan

tunggu makanan ..air sampai dulu...tengok la aku tak sabar nak menikmati nya....makanan kat sini sedap dan banyak...sori tak sempat snap gambar...lapar begile nya pasal

dah habis makan ...tak sabar nak masuk rumah....nak landing landing...sabar ye bebudak

masuk je semua santai melepak...dengan panas nya...letihnya....semua dah nak tido petang dulu...jomm sebelum next agenda....



STOP DULU KAT SINI...KITA SAMBUNG CECITE ILHAM PD NEXT...BABAI






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Nadine said...

Ilham resort ni under PNB ye? padanla x pernah dgr b4 this. cantik jugak tmpt ni..

sila update cpt cerita seterusnya, x sabar nak baca :)

mekchu said...

pernah stay ilham yg ground floor tu.. bukak je pintu terjun kolam :)

dulu kat keitech bayo rm100 je utk apartment bawah tu.. skang kalo ajak mak ke sana, dia rekues nak bilik bawah tu pitammmmm nak bayooo..

menten ngan cekak berkait ko tu..

Cho Zila said...

gituler ceritanyer yerk takper janji sampai... bersama2 bercuti ni best yerk... lama tak ke PD..

mamyharraz said...

bestnya bercuti-cuti dgn family semua..tskk terasa mahu bercuti jugak waktu terdekat ni.

hehe dpt bygkan perasaan mimy bila tgk org lain semua berpasangan..

Deqna said...

seb baik jadi jugak perginya yer.. kalau tak kempunan mak buyung nak ke PD..

aku next week InsyaAllah ke sana jugak..

daela said...

Adoi...aku dah lama nok tak bercuti2 dengan famili....busy2...adik2 nak mendirikan masjid tak lama lagi...heeee...:)

PinKy MoMMa said...

aku dulu duk kat intan P.D tu je nox..ilham dok pernah lagi..tu pun pergi ngan mak..tm staff kan murah skit ;p

Liyana said...

sy jgk yg x lepas bercuti lg.. huu

POSH76 said...

bessnyer gi jenjalan.....Ilham ni not bad...tunggu citer selanjutnyer

Pepel BoNda AmaNi said...

bercuti bersama family adalah masa paling best skali kan...

Natasha Farina Arifin said...

alahai dah berpakwe baru tuh....heheheheheh...

Bitt2 said...

owhh best jugak sini...rasanya haritu my schoolmate ada seggest lepak pd lepak kat sinun jugak...tapi tak dapat p sebab hubby kerja jugak...hehehe kalo tak konpem i sentap mcm u jugak darling...hehehhehe masa tu sentap dok umah jek la akekkke

Shu Shinju said...

bestnye bercuti ngan family..:)

Google