THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 November 2011

Setahun Usianya Perkahwinan Ini....

Eh Eh sudah 1 tahun la kawen.....teringat ingat lak bagaimana pertemuan kami hingga ke jinjang pelamin...meh baca sini http://nurmimy.blogspot.com/search/labe/how%20we%20meet dan cepatnya masa berlalu...setahun sudah aku pegang tittle isteri kepada Encik Awak atau nama sebenar Megat Azmawi....aku menghitung jari dan hari esok 26 November adalah ulangtahun yang PERTAMA kami as suami isteri...dalam masa 1 tahun kawen kami suka berangan angan untuk rezeki kemewahan duniawi yang berganda...namun setelah 6 bulan kawen..Allah mengurniakan kami rezeki lain iaitu anugerah anak dalam kandungan...Alhamdulillah bersyukur dengan rezeki mu yang sungguh terindah ini...

Imbas kembali detik setahun yang lalu...macam macam kami lalui...dari tempoh kenal mengenal selepas kawen..banyak beza ek bercinta, bertunang, berkahwin...kejap baik  giler pastu merajuk pulak...dah tu ketawa belahak macam hapa ntah sesama...kadang bosan pulak rasa muka yang sama duk hadap...tapi bosan itu lah pengikat rumah tangga....aku ada kerana kau ada...cehh wahh ....yang penting sentiasa di sisi saat suka duka...gaduh gaduh itu biasa...bertegang pendapat...adat la...lidah kami selalu tergigit hehehe...tak tergigit tak thrill la yer...best gaduh ni penambah perisa kemesraan...habis gaduh memasing sedar betapa penting dan perlunya sesama kita suami isteri...

Masih teringat tahun lepas sibuk menguruskan hal kenduri kawen..sibuk terkejar sana sini...rasa tak cukup nafas dan masa time tu...waktu sekarang sedara mara dah penuh....masa berinai jari kaki....masa ke spa...masa amik kek....fitting baju pengantin...tepon sana sini...haishh cari barang tak siap...macam macam la...sempat gaduh kecik hati hahahaha..semua ada...semua itu aku abadikan disini http://nurmimy.blogspot.com/search/label/Wedding...rasa rindu baca semula...memori tercipta terindah tak mungkin aku lupa...ohh aku kini sah isteri milik Megat Azmawi..

Mengenali karakter EA selepas jadi suami...dah makin sangat sibuk...sangat workhard komited ngan keje...memula rasa tak selesa...dulu cinta cintun boleh je spent time...ahakssss....tak boleh nak komplen banyak itu tanggungjawab dia...itu sumber rezeki menanggung kami...oklah biar sibuk keje dari sibuk lain kan....ehhh ada gak sibuk lain..sibuk ngan game bola...aduhai sejak kawen tetiap minggu kot ada tournament sana sini...aku pengikut setia la sampai dah preggy ni....ada lagi pentegar game...aduhai kalau main PS2 memang lupa diri...hahaha...tak leh wat pe..dah hobby...

Selain itu aku mengiktiraf EA tukang masak jugakk...sedap air tangannya...yummylicious...aku makan pun berganda ganda....juga tukang sepah yang  hebat....baju seluar sana sini...hahaha ...tukang sakat paling menyampah hokeh sampai leh bikin sentap hangin...boleh jadi tukang urut gak tapi berkira...upah 20 sen...huhuhu....dia juga roommatte, bedmatte, pillowmatte, blanketmatte....segalanya perkongsian bersama kecuali seluar baju kecik la kan...tak muat pun....hehehe..paling utama dan penting...ketua imam aku,pembimbing aku dunia akhirat...terima kasih suami...dan bakal papa .....:))



Simbolik Jam Menghitung Hari 26 Nov 2011......Tik Tok


Sebagai kenangan, marilah tengok videoklip kisah percintaan kami...:))....hehehehehehe...teringat ingat ko saat pertemuan...huk aloh..hihi gedix mari
video



SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN 1ST Hubby ;)

Saya cinta kamu suami...terima kasih menjadi suami "TERHEBAT" bagi dunia saya...Semoga Allah merahmati rumahtangga kita bina dan kekal bersama ke akhir hayat...Semoga kehadiran cahayamata hasil kita bersama akan menambahkan lagi kemanisan kebahagian kita kelak..

Amin


Yang Menyayangi, Isterimu






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

23 comments:

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

semoga diredai olehNya..aminnn..

Liyana said...

auwww.... romantik nye... syahdu je bace :)

byk beza kan org lelaki ni bila dh kawen, tp yg pasti sgt menyenangkan hati, hehe

Natasha Farina Arifin said...

happi anniversary kak....semoga bertambah seri anniverseri nih dgn kehadiran baby nanti...hehehehe...

SURIA AMANDA said...

hepi anniversary mimi...

NeenaAnuar said...

HAPPY ANNIVERSARY BEB!

aku doakan moga kalian berbahagia selama-lamanya.. enjoy every single moment together as much as u can.. be a good parents to your children.. and be a good children to your parents.. insyallah Allah bakal merahmati kamu berdua dunia akhirat.. amiinnn..

mamyharraz said...

Happy anivesari dear :)

semoga ikatan perkahwinan awk dan suami mendapat ke berkatan dr Allah.dan berbahagia dunia akhirat amin.

Bitt (double IS) said...

wewwittttt

sweetnya la haii u mimyy.....happy i tengok entry u yg nehhh..

happy anniversary....wish more love, happy and success....

La dOLcE mEa_nAtt said...

auwww seronok la.....heppy anniversary akak

Nadine said...

awwwwh, so sweet!!

love this entry 1000x!

happy anniversary dear, may u two lovebirds continue to keep on loving each other till eternity.

:)

Pepel BoNda AmaNi said...

hapie anibesari beb...semoga jodoh kalian berpanjang sehingga ke akhir hayat hendaknya..amin...

POSH76 said...

Happy anniversary...aku sentiasa doakan yang terbaek utk both of u...dan juga baby yang bakal dilahirkan...moga bahagia dunia & akhirat amin

Kella said...

ololo.. so suwetnya mimy... =) terharu pulak ku membacanya...
selamat ulangtahun sahabat... =) semoga kebahagiaan milik kalian ...

amal said...

oh oh sgt sweet! happy anniversary! :D

aishah jamrek said...

hepi 1st anniversary.. ^_^

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

happy for it! tahniah dan semoga kekal ke akhir hayat! amin..

Eri-chan said...

selamat ulang tahun perkahwinan Mimy & Megat. M&M = mekar, menyinar

eLLy said...

Happy annv dik!!..

Semoga sentiasa saling mengasihi dan di kasihi :)

mimie1678 said...

happy anibeseri to mimy & encik awak... semoga kekal ke akhir hayat.. inshaAllah... amin.. :-)

محمد رازيق said...

tahniah. moga berbahagia selalu.

Ann Ishak said...

happy anniversary BFF

mekchu said...

ehhh.. dia pun ada videoo.. scr jujur aku tak tgk lagik sbb takut jeles...

happy belated anniv mimy... semoga kalin berbahagia.. thn dpn dah ada baby.. seronok nyaaa.. aku dulu tahun ke-3 baru dpt mi-cah.. take care..

Softtouch [Hanim] said...

hey anniversary mimy....semoga bahagia2 selalu...semoga terus bahagia n terus bahagia..aminnn

NanieZara said...

Happy anniberseri kak mimy & abg megat & juga baby...hehe

Google