THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 August 2009

Pelik or Jelik ?? ..Aku Tetap Aku



Bukan senang kan nak share story perkara tentang diri sendiri tapi rasanya apa salahnya cerita serba sedikit pasal aku....maybe serba sedikit orang lebih mengenali siapa aku.. (perlu ke, ada ke??) segala yang buruk itu kelemahan aku sendiri...dan yang baik itu kelebihan aku..so INI AKU bukan HANTU

* rupa mak without makeup..ni la wajah PLASTIK NATURAL aku..no makeup, krim, foundation bagai...mak tak cantek la tak makeup kan..pucat lesi mcm spesis apa tah..gambo berangan pose ala gadis remaja ala2 MILEY CYRUS dah tua skit...mentor nya adik aku DIRA
  • Di beri NAMA oleh mak sedara aku ngan nama NORAZALIMY..sebut betul2 kang mau tergeliat lidah …kalau orang panggil nama aku teragak agak belum habis sebut aku dah tau tu nama haku…dulu masa sekolah aku tak suka nama ni..sebab selalu kena sound ngan ustazah pasal pa nama aku cam gini…nak marah aku wat pe gi la tanya mak ayah aku…diorg pun sebab mak andak aku yang request... katanya sempena nama ustazah yg sgt baik masa dia sekolah ..motipp supaya aku jadi utajah lah tu…eheheh harapan la..ada ke?? tak de ciri utajah langsung aku ni..apapun sudah tertulis azali ini nama aku…terima saja..so leh ar panggil, Mimy comel , Limy, Amy…janji ada bunyi MIE, MY belakang tu…ok jekkk
  • ADIK BERADIK aku ada 4 orang..aku anak yang ke-2…tapi pompuan sulung la…aku ada abang sorang..beza setawun jek…aku n dia mcm anjing ngan kucing masa kecik2… pastu bawah aku sumer adik2 pompuan….aku ngan adik2 kira sporting gak la…tapi aku ni kuat bebel bising mau pecah cermin kalau aku kuar sore…..tu yang kadang diorg hangin ngan aku ni kata GARANG ..leh tahan tapi kengkonon je la tunjuk hebat skit…suka tak suka mak tetap jadi KAKAK FAVOURITE diorg ni kan…ahahaha no choice laaa ..jangan melawan kang aku tak belanja .. (ugut gitu)
  • Aku ni suka sangat nak MEMASAK tapi hampagas kedaun…suka searching resepi kat google..siap compile buat buku resepi..tapi bila aku try nak buat macam tak menjadik jeeeee…jangan tak tahu aku siap beli buku motivasi “MEMASAK ITU MUDAH” ….sampai mcm tu sekali la aku ni teringin benor nak masak…asyik cuba tak jadik je last2 aku gi beli je la habis citerrrrr..tolong la ajar aku masak skit nehhhhhh
  • First time orang tengok aku sure akan cakap muka mcm sombong,berlgak,poyos, cam bagus,kerek,eksyen...sbb MEMEK MUKA aku mmg ada sikit serius ala2 masam + kurang asam.. (takkan le mula kenal kak dyla menci nak layan mak kannn skarang tgk comolot gitu...) ..tapi bukan aku …kalau dah kenal aku over peramah…tak kenal maka tak cinta..sori ek pada yang terasa hati ngan muka mak ni…so try la tegur2 mak ni..sumpah aku tak makan orang
  • Aku ni OUTSPOKEN erti kata lain DIRECT PERSON…terus terang amat le penting...ayat telus tuu..aku bukan pendiam…mulut banyak…aku mmg suka cakap..sebab tu aku banyak kawan… aku suka make a friends..walaupun orang tak mo kawan ..aku buat muka tak malu je….janji aku ikhlas…aku pun tak reti nak pilih kawan..semua kawan bukan lawan… malangnya disebabkan aku banyak kawan gak la aku hilang chenta…sbb ada yang tak leh terima aku ni banyak kawan…tak pe mak rela putus chenta demi kengkawan yang lama aku kenal..….
  • Sore aku ni tak reti cakap slow…kuat itu aku le…bukan sengaja..VOLUME TAK LEH CONTROL…selalu kena syhhh je ngan orang.. pernah kena sound kat tgk midnite movie sebab aku cakap2 citer tu boring yang amat…so kena sound mat saleh .”syhh !! could u please shut up" (kak dyla hingat tak kes ni..?? gilerlaaa) hah amik ko kena sound lepas tu terus aku tido…malu siot..don’t expect aku ni wanita lemah lembut…control ayu..itu bukan aku
  • Orang kata aku ni FUNNY KELAKOR..orang kata la…kadang aku tak buat lawak pun org gelak gak…camno tu..ke muka aku ni macam MAK MANDIR …??aku mmg suka berseloroh….spontaneous no skrip maaaaa….kalau orang gelak happy tu rasa cam best je…boringla serius2 ni…at least masalah leh hilang kejap…harapan tak masuk raja lawak ?
  • Sebenornya aku ni FOBIA AYAM hidup....geli giler vavi..tapi KFC aku bedallllll sbb dah matik…sejak sekolah lagi aku selalu jadi bahan orang takutkan ngan ayam…mak takut dek non....jgn la cuba2 tunjuk gambo… mmg aku larikkk berbatu ..kang aku nangis masak la ko nak pujuk kann....papan board AYAMAS at tepi jalan sgt ngeri…apatah lagi lori ayam kat sebelah masa tgh drive..mmg gegel… …bila balik kg nenek mmg aku tak turun bawah la..duduk je la atas takut ayam punya pasal….janji tak jadi MAK HAYAM ok….matikk aku pasni orng pedajal aku ayam..larikkk
  • Jangan tak tau aku ni serba serbi GAYAT .. cth ;naik bot, tempat tinggi, bukit, laut..GUA cuak beb...macam2 la..kira nya aktiviti lasak tu bukan aku la orangnya...tak challenge..tak suke tak suke (sambil gelengkan kepala) ...dah la mak ni suka jatuh..kang larat ke korang nk dukung...cirit terus nk angkat aku ni...
  • Mak penggemar KUCING…sangat suka …dulu pernah bela nama POSH…sempena aku suka giler Victoria Beckham….comel giler ok...siap aku buat bantal kecik kat dia…hari2 aku duk belai dia je dah tak de keje lain…dia mati kena gigit anjing….mak sedih ok..berminggu nanges meraung macam orang hilang laki…jadi mak aku tak kasi aku bela kucing dah …frust tul
  • Aku ni ada sikit TAK TAHU MALU…opss banyakkkk…selamba kodok nya perangai…hehe..aku suka nak mencuba sesuatu yang aku tau aku tak akan dapat…cthnya aku pnh masuk TM Star, Audition apa2 je la yang sewaktu dengannya….isk banyak lagi le…sbb aku suka nyanyi walaupun sore ke laut hitam…mak tak kesahhh..janji cuba…seronok
  • Nampak je aku mcm hunky punky tapi aku JIWA CENGENG leh tahan gak la kuat nanges…bak kata mak aku kuat merengek…yer aku ni sangat manja sebenarnya..patikk ngaku…dan ada sikit jiwa romantik jiwa ala ROCK KAPAK gitu...tapi tak suka nak tunjuk especially depan laki yang aku suka…mengaku je la kalau perempuan tak yah jadi brutal..antara bunga & coklat ..aku pilih coklat …leh makan.....
  • Tapi aku tak suka sensitip or sentap…jarang sekali moody…aku nya prinsip BIAR RATIONAL JANGAN EMOTIONAL…aku tak suka babitkan orang lain dalam hal aku…seboleh2 nya aku akan makesure aku sangat happy ..always smile walaupun dalam hati mood aku tak baper ok….aku tak pernah amik hati apa org nak cakap pasal aku....biarkan lahh...menjaga hati orang penting bagi aku tapi ada limit yer..jangan sampai pijak kepala aku plak..
  • Tabiat buruk suka sangat BERTANGGUH cam keje opis or keje yang aku mmg tak suka nak buat maka dengan itu aku akan ignore jekk ...tapi last minute aku kena gak buat...baru la kelam kabut kan…baru lah ko rasa nak terberak time tu jugak..padan muka..kalau blog tu kemain lagikkk lajuuuuu...habis aku kalau BOS aku baca ni...ya ampun ( opss baca ke??)
  • Sememangnya BOROS bab duit..sbb aku suka soping moping…murah ke mahal tak kesah janji ada beli something utk diri aku…puas siot dapat barang baru…cukup tak cukup belakang kira..pandai2 la nak hidup….keburukkan soping aku suka beli benda yang pasti aku tak akan pakai..cth macam high heels 3’inch…cantek je tgk orang pakai tapi aku tak reti pakai le…membazir kannn..paling favourite beli shades...muka aku kalau pakai shades cam PERFECTO.....walhal tutup eye wrinkle...wakakaka....janji VASS.. (biorlee mak perasan jap)
  • Semua RAHSIA story mory aku lebih suka share ngan EMAK aku…bkn tak percaya orang lain..ada gak citer tapi walau camana pun tetap aku cari mak aku…walhal aku tau kadang citer aku yang balik kena marah …lantak le yang penting aku citer…aku mmg tak leh sorok citer ngan mak aku.rasa macam ada yang tak kena…
  • Errr GELABAH siot mak ni…aku ni kalut kabut skit…pastu mulalah buat apa sumer tak kena …kadang MS.BLURRY…orang dah habis citer satu bab aku tak paham2 lagi…kena label lembsss la…
  • I’m a FOOD LOVER…bab makan serah la kat aku…pantang ajak makan kat mana sekalipun aku sanggup…sangat enjoy la menikmati makanan….yummy…tengok la badan kannnnnn…tak kan la penternakan lemak berlaku dengan jaya nya….
  • Bab kemas mengemas ni ada kantoi skit…aku sekali kemas habis sumer barang aku buang…pastu mulalah aku menyesal buang…tu malas aku nak bersunguh mengemas…tang datang angin rajin aku akan mengemas sekemas2 nya …selalunya seminggu sekali la…tupun kalau tak der Vitamin M =MALAS
  • CARELESS !!..aku bab nak jaga harta benda mmg failed…sbb tu aku tak pakai gadget canggih manggih or mahal…senang hilang & rosak…bila pakai murah2 tu tahan lama la plak..terbalik plak…tabiat aku pelupa tu yang jadi cam gitu…byk makan semut aku ni…

Cukup je la aku story pasal aku yang korang tak pernah tahu…ha kan dah buka pekung dada sendiri…20 je cukup...sebenarnya ada banyak lagi..selebih tu biarlah menjadi rahsia aku…nnt orang kata aku ni angkut bakul sendiri plak…apapun just nak story perangai yang ada dalam diri aku …mana tau benda yang tak patut di buat leh ar diperbaiki lagi kan…Insya Allah



















LOVE BEBEH

22 comments:

daela said...

hahahaha.....kita sebaya...kita adik beradik sama...no kita dlm bilangan adik badik sama...cuma mimy sorang lelaki kan...dila sowang pompuan...

nOllY dOllY said...

uish..panjang lebar!
bape ratus perkataan ni kak?

best2...dpt kenal akak lebih mendalam gituw.. :D

Mimy Hamid said...

daela : sebaya gitu...adik badik sama la plak..camno?? hehe mak ok jekkk

nOllY dOllY : biasala akak ko ni..kata terlebih sudah..kenal la lebih dalam smpi ke suar dalam...opsss

kella said...

mimy! oooo suke memasak yek...
ngeee....ngee.. bila nak masak bagi aku plak rasa .. Amy!
hehehe..

Mimy Hamid said...

kella : masak tpi hampeh camno?? harap print je resepi orang..hadoi lebam aku nk khatam masak ni..ajar aku skit

kella said...

uiihh. terrer sangat ke aku ni... aku senang pakai campak2 je.. haa.. cuba ko tiru cara aku tengok jd tak.. tih..tih..tih..

Mimy Hamid said...

kella : terror tak terror la..sushi, pizza..hebatlaaaaaa...aku campak nasi goreng blh la..itupn kosong maaaaa...haihhhh nk masak ni..kemaruk

busyuksayang said...

tak kisah la pelik @ jelik...yg penting jadi diri sendiri kan dear :D

Emynz said...

Natural is da real beauty *opss matilah sweet talker*

apekene takut hayam? takut hayam je ke seme jenis hewan berparuh?? best kasi adiah bday nie ngeh² hahahaha kiddin.

"BIAR RATIONAL JANGAN EMOTIONAL"
Yap btol.tetibe dtg keje pepagi nak emo haruslah disekeh je kan. ops tetibe emo haha!

TinTaDariHaTi said...

Teringat masa pegi ampang hri tu. tetibe je mimi jerit dlm kete. ingatkan eksiden ke hape. Rupe2nye ader pic ayam besar kat tepi jln. hampesss... hahaha

Mimy Hamid said...

busyuksayang : ya beb..being myself maaaaa

Emynz : peh ayat sweet talker..i like..huuhhu...yee mak benci hayam..ko jgn nk memandai bg hadiah ayam..mak larikkkkk satu tm bergegar...tlg la jgn emo..tensen ok..

TinTaDariHaTi : wah itu la peristiwa menyayat hati sanubari..meleleh siot..gambo besau ..cam kena histeria dah..wakakaka

Emynz said...

mmg tensen.kate kan tidak pada Emo. *tetibe*

Mimy Hamid said...

Emynz : ya YB..*yang bertuah*...TIDAK TIDAK...no emo plzz..nak emo gi kumor2 pepagi..*aku dh merepek..

tHEoNeANDoNLy said...

satu lagi mimi ko tertinggal... bukan ko suka karok ker...huhu..

Mimy Hamid said...

tHEoNeANDoNLy : ayat ni pebenda "sbb aku suka nyanyi walaupun sore ke laut hitam…mak tak kesahhh.."...gambaran KAROK la bebbbbbbbbbbbb

Eri-chan said...

yer penakut ayam,itik dan ular dan segala binatang bersisik..
karok siap dgn menari lagi..
pot-pet siap bole ajuk org gitew..
blur2 mmg selalu kena lembsss dgn kengkawan..
brg murah?oiii coache ko pe kes? mahal kan...jaga baik2
haha nice knowing mimi, she lots of fun
masak? campak2 je..mcm aku buat..hehe belasah!!

Mimy Hamid said...

Eri-chan : wah nampaknya sumer pasal aku dah story nyah...mak confuse jap...wakakaka..by the way..ur such a good friend sis...bravo

eKiN said...

part FOBIA AYAM yg best tu...;) aku n adikku dira slalu bersekongkol kenekn akakku ini...hehe..pastu,nnti die jrit cam kne histeria..haha

Mimy Hamid said...

eKiN : ko suka la aku histeria...pehhh..habis la aku ngna korang

Anonymous said...

nak tiru gaya ala miley tapi tak jadi..orang buat lagi cantekk la..

ADIK DIRA

Mimy Hamid said...

Anonymous ADIK DIRA : cantek ke adik oii..tak kose la kak ngah

mizzura said...

salam hii..wah manyaknye pasal diri sendiri..just nak share dulu time sekolah tak suka dengan nama last sebab tu feminin..smpai kdg2 tak letak pun..pastu bila sapa tah cakap penat makbapak bg nama reka dengan penuh kasih sayang then barulah sedar and letak nama and vangga itulah nama kita :-)

Google