THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

13 August 2009

Aku Mahu Topi FEDORA !!!!!!!

Ada orang sebut HAT, CAP..yang penting bahasa melayu tetap TOPI…mak tengah mengilai tahap separa mental dah ngan topi ni la beb…nama nya FEDORA..sebut2 betul2…bukan FERRARO ROCHER…itu coklat noks….tolong ar mak ni..mana ek nak cari pi beli…jangan la plak korang suggest branded LV, GUCCI, FENDI, COACH …mak tak mampu dek non..poket mak ibarat "daun kering yang berguguran terus layu" je.. (nada siannnn yg cam sialan…)CAPZ KAPAL sudah...hapa tebiat lagi ke aku ni nak pakai topi ni gi mana?? Ingat ko SELEBRITIVI ke?? aku SELEBETRET je….hahhaha….opss gaya kasi lebih la klu rhopa cam hampas kelapak kenala kasi polished la skit…kasi smart lol…mak berangan nak jadi JLO..tapi takhta tak leh lawan JUJUE LOPEZ ….huhuhu… 


*nk gak si SELEBETRET ni tunjuk topi... haloo ni bukan FEDORA HAT yer ...ini NEWSBOY CAP....cap kesayangan yang dah kepam & lusuh..erkkkk dah mana hilang ntah...biasa ar ..habis madu sepah dibuang...sebab mak kan nak feeling ngan FEDORA plak...gituuu..

Kat HOLLYWOOD gi Market (standard skit la bunyinya ) pun leh pakai topi ni tau…sesuai ke aku nk bawa gi PASAR MALAM....manatau PAPARAZZI bloggers (mcm la ko REDMUMMY ..huhuh) nak kejar mak nnt senang nak cover…mak kan KEJI di blog sendiri….hhuhuhuh…aku ingat nak pakai di hari raya tapi tidak le raya pertama…giler hapa…harus la pagi raya gaya sopan santun ayu …ini dah gaya ranggi lo…tebiat lagi…nnt bila mak balik kampung tu perasan la kejap jadi orang KL ala SELEBETRET pulang ke kampong dengan penuh kegayaan mutu keunggulan...…. mau le nenek aku sound.. "apa kejadah cucu aku jadi cam gini" ….aku jawab la "biasa ar tok pesen rambut tak basuh semingu" …wakakaka..pecah rahsia ..tetttttttt ...
* patut tebiat pakai tudung..huhu*


Aku mahu satu !!..please ya dong....gak2 aku pakai ada tak rupa SELEBRITI hollywood bawah ni…SELEBETRET itu pasti kot..pedulikkkk…nak jugak …pehhhhhh smart seh…berair mata nengok…selagi tak dapat ni haruslah berangan topi polis abah aku siang malam sampai lebam…pastikan mak dapat before raya menjelma ni yerkkk….dapatkan di pasaran selagi tak luput dek masa tak lekang dek zaman … *AKU MAHU !!!

* ni selebriti hollywood ke?? leh lak aku wat bodo tak kenal..ni Intan Ladyana...peh smart siot...merembes meleleh air liur aku ... nak jugak stylo gini..sesuwai

* peh FERGIELICIOUS....lagi la buat mak teruja...tak senang duduk..lagi plak ngan jacket stylo tu...sgt smart sehhhh
* jalan gi kaki lima gempak gak kalau ala2 LINDSAY LOHAN...white color suci lol...

* malas aku nk citer..tgk sendiri le..betapa vass nya JESSICA ALBA ..plak tu sarung shawlll..adrenalin bergegar beb
* ni jgn citer la...JLO mmg la trademark topi semestinya...body cantik siot

* Marcia Cross pakai pun gempak..santai jek...harus mak santai jugak...gi pasar malam pn buleh..

* model ke apa aku tak kenal lol...yg pasti aku sudah jatuh cinta sama FEDORA hat....mau satu



LOVE BEBEH

17 comments:

Emynz said...

hahahah! beb ko try tawaf bb.aku rase ade kot x pun pavilion ke. rase cam penah nampak tapi ilang ingatan kat mane.

daela said...

hahaha..beb2..aku ada dua cap mcm yg ko pakai tu...ko nak x???warna kelabu jer aku nk bg ko..warna merah aku sayang...kakakakaka...

Ms AiReEn MoHd said...

nok mak pon ado gak topi bagai hah...kenkunun nak jd jlo...kang terjadik jubo...wakakakak mak tak hengat piling alala jubo pakai topi putih hah....kekejap mak piling alicia kunci lak...keeekekee...

Real Woman said...

mimi, i segan la pakai topi ni..ntah pasal apa. mmg la stylo tapi i takut orang tgk semacam. Eh tapi lantak la kan org nak cakap hapa pun!!

Mimy Hamid said...

Emynz : mak tak sempat lagi nk tawaf BB..kang aku gi lain aku beli..Fedora ke mana...ko smpi hilang ingatan la plak..
daela said...

daela : beb jual kat mak color kelabu buleh?? buleh laa...mak sangap ni..free lagi di galakkan...huuh

Ms AiReEn MoHd : beb mak pun nak feeling ala kak ALicia Kunci's tu...boleh ngan gaya lagu "I KEEP ON FALLINGGGGGGGGG"

Real Woman : i kan tak tahu malu..pedulik je...org pndang semestinya...sbnrnya diorg nak pakai gak tu..uhu

Nadine said...

hi mimie,

i am a silent reader of yours (not anymore :P)suka baca ur blog. sincere. straightforward. :)

hope this help:
http://deardreammaker.blogspot.com/2009/07/fedoras-craze.html

Mimy Hamid said...

Nadine : eh nadine wuz here...long time no see rupanya silent reader..dah dah jadi pembaca tegar lepas ni..heheeh..anyway TQ info..i dah view...sgt merembeskan jiwa...akan dimulakan aktiviti jaul beli..apreciate it...

busyuksayang said...

wah!!! cute la dear...tapi kalo dpt pakai sambil bersantai di tepi pantai...lg best kan :D

tHEoNeANDoNLy said...

amboi bertopi topi sekarang nih... habat..

Eri-chan said...

beb, aku masa g melaka sepah dowh topi neh..murah tak hingat aku tak beli dah pegang brp kali...tak boleh tahan mcm2 kaler kat jonker street murah nak mapus2 mcm2 kaler...rm10 jekkk waduhhhh rugilak...tp leh g lagi melaka..mak aku asyik bg signal nak pegi MYDIN melaka...

Ara said...

hoo kak...ade belambak kat bb nih...kat times square pun rasenye ade...

g la ronda2 k.l cri topi tu...mmg cun sehh...klau ko pkai lg gempak kot kak...ko kn ala2 aura diva sikit...klau jln2 kat pasa mlm cnfem meleleh air liur org tgk ko kak!!

atoyis said...

hye limy..nice blog..tak kesah la topi pape pon..awak ttp nampak comei mcm form 1 dolu2..heheheh

Mimy Hamid said...

busyuksayang : tu la dek non..mak nk gi cuti pantai celah mana lak ni..cuti yilekkkkkk

tHEoNeANDoNLy : biasa ar mak ni..kan da kebabom...

Eri-chan : dah tu bila ko nk gi melaka ?? mak kirim satu la..kasi mak the vass gitu..

Ara : ko rajin tak gi BTS..akak ko ni kirim buleh?? pemalas le nk gi ...mmg nk pki gi pasar malam pun...hehe

atoyis : eh apakah ko kenal aku masa form 1...?? expose la diri skit..iskkkk....aku rasa form 1 lg hampeh ..outtttt

kella said...

u look so sweet la.. dgn topi dalamgambar tu..

Mimy Hamid said...

kella : shweet ke..ke topi tu yg gempak..aisehhhhh..TQ

eKiN said...

lawa dak topi tu..style gak..tp nk pkai g mne??huhu..

Mimy Hamid said...

eKiN : aku nak pakai gi pasar..ko caya tak??

Google