THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 April 2014

Penapis Air di Rumah....Perlu Ke?

Kawasan rumah aku tak terlibat dalam catuan air ...Alhamdulillah lega disitu....tapi masalah aku adalah air kotor....sangat keruh dan berkarat...air masak dibiarkan lama jadi berkeladak...oh no aku takde water filter...dan sedang mecari cari water filter yang mampu milik dan poket....installment banyak...tapi takut jugak nak komitmen ni..sementara survey apa water filter mampu milik ni...bermodal la kami beli penapis air spritzer yang ada air panas & air suam...tapi dengan syarat guna air mineral...kos untuk ini filter RM80..air mineral beli 4 botol ( 1 botol 9 liter) RM9.90 x 4...untuk air saja RM39.60...ini khas untuk minuman lebih kurang sebulan untuk minum saja...hmm jimat ke rugi? habaq mai..akak failed nak tau untung rugi..

Pastu tanya kata survey geng wasap...ada yang suggest Coway..Bio Aura, Elken, huwaa ni semua memang la bagus...tapi komitmen..asik duk pikir pasal penapis air...ada budak datang nak pasang penapis air tong besar tu...sapa pasan pernah nampak...parent aku pakai benda alah ni...elok jugak..yg datang promote ni brand Electrolux...so ada trial 5 hari...cuba la dulu...pastubodek tokey tu dia extend aku pakai seminggu...yeayyy....aku tak ingat apa parent aku nya brand tapi fungsi sama..ada arang dan pasir dalam tong tu...penapis air untuk kegunaan harian mandi membasuh memsaak...untuk minum pun boleh katanya..tapi aku was was aku masak air...

Sepanjang 5 hari penggunaan..nampaknya aku amat berpuas hati...air adalah bersih...sebelum ni aku ada masalah semut menghurung berenang...aku panggil semut diet suka nau air masak panas...eeee geli berenang...so aku terpaksa buang air masak air...mana boleh minum air bersemut kan...now sejak pakai penapis air tong ni...masalah semut dah tak ada...mana pegi nya semua semut ni...hahah ...nampak sangat air aku kotor banyak klorin tu sedap dia berenang...mandi pun dah tak was was syiok je konpiden air dah tapis...basuh baju pun rasa ok...before ni bang megat kulit sensitif selalu marah aku gatal badan kata nya....ok setel now tidak lagi..sumber air dah bersih kot kan

Hmm review semuanya ok...ada lagi lebih kurang seminggu masa di beri samada aku nak terus kan memakai..dan semestinya terikat komitmen...tapi bila pikir kan balik komitmen untuk kebaikan apa salahnya kan...untuk kesihatan jugak...punca penyakit mostly punca air..hmmmmmmmm ada masa lagi nak pikir...pikir lagi...kena buka belanjawan...kena bersidang laki bini bajet bajet..now bil air Syabas masih free tak payah bayar..kurang dari berapa liter...so tak pernah la aku bayar bil air melampau..paling paling pun RM6...hmm korang pakai penapis air apa...boleh share tak...or nak bagi pandangan patut ke aku beli Blondal Penapis Air ni ??? sila la komen ye...


Ni penapis air dalam rumah untuk minum...yang penting bancuh susu Fayel...air mineral..bermodal aku beli 4 botol untuk sebulan...worth it ke??

Tengah problem air kotor...tup tup datang lak salesman promote...suh trial dulu 5 hari...pastu pujuk tambah trial 2 minggu...ok la kita cuba la...

Selamat di pasang depan rumah...ni dah pasang...pasang terus ke nak buka??

Masih berfikir fikir patutkan ada didepan rumah ...hmm 

kebaikan Blondal katanyaaaaaaaaaaaa......













49 comments:

missayu said...

pendapat ayu,memang bagus pakai filter besar depan rumah tu,satu rumah dpt air bersih,tp kalau piping kat rumah dah lama and karat,macam xde function gak...

Lavender violet said...

sy pakai coway kak mimy..
Alhamdulillah puas hati sgt..
ade air panas, sejuk, n suam..
da tkyah susah2 nak masak air n simpan air dlm peti.. just tekan je.. :)

DYatie said...

Kte takde penapis. Ad hati nak pakai tapis luar rumah gitu tapi duduk flat mmg nan hado la mi. Nak beli ala2 coway sumer tu. Komitmen jugak. N skrg buat air arissa mg beli air mineral tiap2 bulan. Huhu.

Miss Moon said...

air skrg mmg karat nya Masyaallah

Mimie , akak ada buat giveaway RM 100 ...nanti cek kat blog akak kay ...

Aeen said...

rumah ain pakai coway...so far alhamdulilah la ..xde masalah air karat...senang,cepat n mudah...sebulan dalam 100++ je bayar..

diana aziz said...

Pilih mana yg terbaik. nana pon x reti bab2 ni.

Nana pon same mcm megat. kulit selalu gatal. Beza air kat Trg dan KL mimy. Air kat KL ni keruh, berkarat..... air kat Trg, bersih je..

anis abdullah said...

Aku cadangkan ko pakai la yang tgh trial tu. Jimatla. Ko takyah teruskan spritzer tu lagi dah. Rumah kami filter apa tah untuk tapisla. Terus minum. Kat puchong tapis apa tah tapi still kena masak tak boleh direct. Air minum beli berkotak2. Tapi memangla sejak kena catu air ni kat puchong semua komen gatal2 kepala badan.

Fara Dilot said...

kak.. mmg bagus kak pakai filter.. tapi tatau aa jenama ape terpaling bagus.. sy pkai yg takde jenama jek jugak..

dlu kalau takde air sehari pastu air ade balik, air kat mesin basuh akan jadik kuning pastu basuh baju putih jadik kotor balik..

skarang pas pakai filter depan umah.. dah tak berlaku lagik kejadian tersebut walopon dimusim kemarau ini..

Nadya Honey said...

kalau ambik penapis air tu, bape kene bayarnya?

SyimaSyaz said...

mi... rumah kita rasanya sama zon.memang kotor sangat sebab kat empangan tu kan air dah kat bawah2... tu yg berkeledak tu. geli gak...

yg penapis air trial tu jiran mak ni pakai.sebab dia jual MLM.tp gabaknya kan... tak tau la elok ke tak, tgk dia sihat walafiat je... hehehehe... tp mak pakai amway. elok jugak.kakak ku kata rm50 sebulan dia bayar.abg ku pun beli yg amway tu... ni pun kitorang pun tk pakai penapis, sian anak lah takut sakit tekak.

Shakina Farhan said...

air skg mmg kotor tahap ape je..sanggup beli air mineral 1 kotak tiap mggu..penapis pki tak berjenama, tp da pindah rumah sendiri nanti nak igt nk pasang coway..minum kat umah org pun sedap je rse air die..hahaha..gitu sekali terpengaruh diri ku ini..

CikAwiens a.k.a Mummy Awiens said...

; sis mimy.. kalau nak pasang coway... skrg ade promo dalam rm 70-80++ sebulan..
If akak nak pasang bleh la contact saya..
nooraiin.husaini@gmail.com
(",)v

daus samad said...

Jom dapatkan penapis air dan penapis udara coway.. Apa kelebihan Coway berbanding yg lain:-1- percuma service setiap 2 bulan sehingga 5 tahun2- percuma pemasangan @ percuma pemasangan di kediaman baru ( bg pelanggan yg sering ditukarkan tempat kerja)3- percuma penukaran penapis apabila tamat tempoh penapis dan percuma produk check up4- free after sales service for all the parts5- produk menjadi hak milik pelanggan selepas 5 tahunPembelian blh di buat dgn 3 cara iaitu sewa-beli/beli-terus/ansuranPembelian cash/direct debit/card credit juga diterimaBoleh call/whatsapp/sms sy di 0192578935 @0102808860 

Olies Beauty & Health said...

Kami Blondal sales representative. ( Untuk kawasan k.l,selangor & nilai )
Hubungi saya untuk 5 hari percubaan percuma . 012-6770032 (Lia) 012-2267509 (raznan) blondalsales@blogspot.com

Olies Beauty & Health said...

Kami Blondal Sales representative. (untuk kawasan k.l,selangor & nilai )Hubungi kami untuk percubaan 5 hari outdoor filter. 012-6770032 (lia) 012-2267509 (raznan)

Mohd Nizam Ibrahim said...

Abang nak tak air yang dirawat macam air ecpi dalam rumah abang dalam masa 24 jam....hubungi saya 0147255264....

Ashrap Ash said...

https://www.facebook.com/pages/Mesin-Kangen-Water-Malaysia/573526186126263
~WE HELP PEOPLE,YOU HELP YOURSELF~
(CHANGE YOUR WATER,CHANGE YOUR LIFE)

aku la... said...

sama la sis baru semalam orang blondal datang bagi trial seminggu..memang dalam hati nak try lama dah..sbb air xsedap bila minum(dah masak) tapi hubby kata sama je rasa..pastu rambut gugur makin banyak..anak2 selalu sakit tekak..so saya plan nak ambik je pas ni.duit boleh carik..kesihatan yang utama...

Syahir Omar Mukhtar said...

sy boleh syorkan water filter apa yg sesuai di rumah kita.boleh hubungi saya syahir 013-2969435..

fitri ariff said...

Assalamualaikum, saya dari cuckoo international, menjual penapis air beralkali dengan 3 suhu. Kami juga ada menyediakan sewa beli serendah rm68. Boleh hubungi saya di 014-3389788 untun penerangan percuma

fitri ariff said...

Assalamualaikum, saya dari cuckoo international, menjual penapis air beralkali dengan 3 suhu. Kami juga ada menyediakan sewa beli serendah rm68. Boleh hubungi saya di 014-3389788 untun penerangan percuma

Hafeez Hashim said...

ok jugak pakai penapis air yang besar untuk luar rumah tu. air paip kat malaysia ni yang disalurkan terus ke paip rumah kebanyakannya dah dirawat dan menepati standard piawaian WHO. tapi air yang masuk melalui paip rumah kita ada klorin dan perlu dimasak sebelum diminum.

untuk kegunaan luaran macam mandi,membasuh dan lain-lain bolehlah. perlu juga water purifier atau penulen air kat rumah. fungsi water purifier atau penulen air ini supaya air paip yang dirawat dengan klorin tadi kita boleh terus minum tanpa perlu dimasak. sebab tu penting cari water purifier yang ada fungsi panas,sejuk atau suam.berbaloi sikit.

jadi senanglah nak buat susu anak ke,nak buat air panas bile tetamu datang ke atau untuk kegunaan kita sendiri untuk minum.

tapi yang penting penapis air luaran atau dalaman ni kita kena servis tengok pada keadaannya. ada yang perlu servis 6 bulan sekali,2 bulan sekali tengok pada kualiti filter yang ada pada penapis air tersebut.

tak guna jugak kalau kita pakai penapis mahal tapi kita tak servis atau tak tukar filter kita. serupa macam kita minum air paip biasa pulak. kalau filter kotor nanti terdedah pulak pada bakteria bawaan air macam e-coli atau macam-macam lagi.itu yang bahaya.

Muhammad Azrin Zulbahrin said...

penapis air memang penting zaman sekarang ni. Cuma ramai orang bila beli penapis air, mereka lupa atau jarang nak servis. Hasilnya, lepas dah setahun air pun tak sebersih macam mula-mula beli.

Bagi saya, inilah kelebihan kalau beli penapis air coway, sebab servis memang terbaik

smart guy said...

As salam dan selamat pagi semua.

setelah sekian lama membaca komen2 yg ada, saya juga mencari kebenaran antara air mineral dgn air R.O....kini saya telah jumpa apa yang dicari dan telah mengetahui air yang mana perlu di minum dengan selamat dan memberi kesihatan yang baik. silalah pergi ke link dibawah ini untuk mengetahui dari Kementerian Kesihatan Malaysia sendiri.

http://www.myhealth.gov.my/index.php/pergigian/umum/water-filter-usage-a-effects-on-oral-health

rujukan terbaru daripada Kementerian Kesihatan Malaysia mengenai air osmosis berbalik. semoga anda semua telah sedar. sila rujuk ke WQA untuk mengetahui dan mengenali pakar air dunia dan malaysia yang di iktiraf.

Iamwhoiam said...

Good sharing, Elken Bio Pure K-Series or Elken RO Water is effectively removes virtually all types of contaminations, after drinking the water from Bio Pure R. O. System for 5 months, my heath has improved. For detail visit:
http://kidbuxblog.com/wondered-what-actually-elken-bio-pure-is/

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Sekarang memang dah bermacam² jenis penapis air yang ada di pasaran. Tapi semuanya bergantung pada kita untuk memilih dan buat keputusan. Bagi saya, brand yang popular xsemestinya menjanjikan quality air yg bagus. Pentingnya fahaman kita terhadap jenis² air yang terhasil daripada penapis air. Saya bukan seller penapis air, saya bercakap melalui pengalaman dan fahaman saya. Kesimpulannya, cari lah penapis air yang menghasilkan alkaline water (mild/light), instead of RO, etc. Even mineral water pun x baik sangat untuk kesihatan (long-term).

Iamwhoiam said...

Good sharing, now, you can have as much of this extraordinary Alkaline hydrogen water as you want, whenever you want it. All you need is the Hexagon Water Filtration System 2. With this water filter system, it’s like having a “miracle water” spring in your own home, pouring straight from your tap! Read more at:
http://kidbuxblog.com/hexagon-water-filtration-system-2/

Nor Akhmar said...

Assalamualaikum ..

Bagi sesiapa yg nak sihat, saya sarankan utk minum air alkali ... mmg dah terbukti dah air alkali adalah yg paling baik untuk badan kita dan penyembuhan ... tapi bukan semua mesin air alkali yg ada di pasaran ni baik ..

Sesiapa yg ingin tahu lebih lanjut boleh hubungi saya ... dah ramai dah saya bantu mereka yg ada masalah kesihatan luar dan dalaman ... menggunakan air dr mesin seperti yg saya gunakan ni ...

Sesiapa yg ada eczema, psoriasis, kencing manis, gout dan sebagainya bolehlah kita sama2 ikhtiar ...

InshaAllah semoga mendapat kesembuhan ..

Nor Akhmar said...

Assalamualaikum ..

Bagi sesiapa yg nak sihat, saya sarankan utk minum air alkali ... mmg dah terbukti dah air alkali adalah yg paling baik untuk badan kita dan penyembuhan ... tapi bukan semua mesin air alkali yg ada di pasaran ni baik ..

Sesiapa yg ingin tahu lebih lanjut boleh hubungi saya ... dah ramai dah saya bantu mereka yg ada masalah kesihatan luar dan dalaman ... menggunakan air dr mesin seperti yg saya gunakan ni ...

Sesiapa yg ada eczema, psoriasis, kencing manis, gout dan sebagainya bolehlah kita sama2 ikhtiar ...

InshaAllah semoga mendapat kesembuhan ..

Olie said...

Blondal ni akali bukan RO . Ada sijil halal dan sirim.

Sesetengah filter adalah RO dan tiada halal cirt.halal cirt untuk penapis dalam.ada yang guna rulang haiwan.

Blindal juga ada pakage cash dan installment. Bukan sewa beli.

Saya blondal distributor boleh hubungi 0126770032.

Iamwhoiam said...

Good sharing, now you can have as much of this extraordinary Alkaline hydrogen water as you want, whenever you want it. All you need is the Hexagon Water Filtration System 2. With this water filter system, it’s like having a “miracle water” spring in your own home, pouring straight from your tap! Read more at:
http://kidbuxblog.com/hexagon-water-filtration-system-2/

Insan Dan Jiwa said...

Barang baik tak perlu kata-kata indah..
Hehehe..
Air Sihat (alkali) untuk badan & poket..
Pertama di Malaysia
http://www.go4unico.com

Unknown said...

Kami Blondal Sales n servis (untuk kawasan pulau pinang,kulim n area yg sewaktu dengan nya )Hubungi kami untuk percubaan 5 hari outdoor filter. 01114453724 (sal)

Unknown said...

Kami Blondal Sales n servis (untuk kawasan pulau pinang,kulim n area yg sewaktu dengan nya )Hubungi kami untuk percubaan 5 hari outdoor filter. 01114453724 (sal)

Juwairiyah said...

salam sis. saya rekemen sis pakai Instarguard Outdoor Water Filter. murah sgt..! RM260 satu set! upah pemasangan RM80 ja. jadi berapa sis kena bayar? RM360 sahaja!
bayar pun selepas pemasangan. tak payah susah2 nak kena advance dulu kan.
meliputi seluruh semenanjung Malaysia
Buatan Malaysia
ada 4 lapis iaitu karbon block, pasir kasar, pasir halus dan zelolite
kegunaan untuk menapis karat dan klorin
yg penting, HALAL sebab tiada unsur haiwan. semua guna batu mineral semulajadi sahaja. vessel (tong) pun dibuat drpd bahan yg selamat.
Warranty 10 TAHUN~!
pH 7.8 masih neutral, prone to alkaline --> kalau 0 hingga 6 acidic, 7 neutral, 8-14 alkaline. as in National Standard For Drinking Water Quality (NSFDWQ) for Drinking Water. pH mestilah dari 6.5 hingga 9.0 sahaja.
servis disarankan sebulan sekali
disarankan servis backwash bagi setiap 10 hari (sebulan 3x)
dan tukar penapis baru, setahun sekali.

macam mana nak dapatkan Outdoor Water Filter yang termurah ni sebanyak RM360 sahaja ni?
Hubungi 013 3341041. Whatsapp. tq ^^

momongs said...

coway paling bagus..
boleh pilih samaada nak air mineral, R.O ataupun beralkali ikut kperluan badan. sekarang ada promosi raya RM50 je daftar pmasangan..
call/wasap 0146404466 (azam coway)

Norsyarifudin Ahmad said...

Coway brand penapis air no 1 dimalaysia dan korea,antara client coway iaitu petronas,putrajaya,masjid,tabung haji sluruh malaysia,hospital,jabtan agama islam,jabatan kerajaan..satu2nya produk yg dbenarkan masok hospital..bermula dari rm75 sebulan..hubungi saya untuk keterangan lanjut -syarifudin:0142296431

goldnecklacebonanza said...

MERDEKA SALE CUCKOO!
PENJIMATAN BERBALOI-BALOI??????????
CUCKOO MILD ALKALINE WATER
CUCKOO BEYOND STANDARDS
PROMOSI TERLAJAK LARIS CUCKOO !!
.
SETIAP 2 MINIT, SATU UNIT PENAPIS AIR CUCKOO DIJUAL
.
.Mana Xnya, dahla murah bebenor harganya berbanding dengan jenama lain (serendah RM72.08 sebulan)
.
.
- Air pulak air mineral beralkali yang bersih dan sangat baik untuk dijadikan minuman harian keluarga.
.
- Menepati piawaiaan air sihat dan bersih Kesatuan Kesihatan Dunia, WHO
.
- Kami Buat PH test LIVE depan mata customer
.
- Proses nak beli pon tersangat lahmudah dan dijamin lulus segera*
.
- tak kira dimana location tuan/puan berada, sy boleh process order tuan/puan dengan pantas. 5 minit sahaja diperlukan untuk mendapat agreement dari Cuckoo HQ
.
.
Melalui skim sewa beli kita layak mendapat:

?? PERCUMA yuran pendaftaran,Jimat RM265!

?? PERCUMA penghantaran seluruh Malaysia!

?? PERCUMA pemasangan seluruh Malaysia!

?? PERCUMA penyelenggaraan/servis (setiap 4bulan)

?? PERCUMA penukaran filter (setiap 4bulan)

?? PERCUMA pemasangan semula (jika berpindah)

?? PERCUMA 'full warranty' termasuk peralatan mekanikal, elektronik, jika pecah/rosak/tidak berfungsi
.
.
.
.Urusan dokumentasi MUDAH & kelulusan SEGERA
.
? tak perlu slip gaji
? tak perlu garentor
? tak perlu advance payment
? tak perlu downpayment
? tak perlu processing fee
? tak perly bayar pendaftaran(Sementara masih promo)
? tak perly bayar pemasangan
? apa pon tak perlu.. Semua adalah PERCUMA!!!!!
? suri rumah pon boleh apply
? yang bisnes sendiri pon boleh apply
? yang makan gaji lagi la boleh apply
.
.==============================================
?? PROMOSI "0" PENDAFTARAN & PROCESSING FEE ??
==============================================
Lepas ni bancuh susu anak,buat kopi.. tak payah refill air,Tak perlu masak air, Tak payah angkat air dari mesin.. cuma tekan jer.. semudah ABC ?? ?? pasang Water filter cuckoo air bermineral beralkali rendah MAMPU MILIK ni..

CALL/WHATSAPP????
??013 4442172 AHMAD MEOR OTHMAN
??013 4442172 AHMAD MEOR OTHMAN
??013 4442172 AHMAD MEOR OTHMAN
p/s: untuk respon yang pantas, boleh tinggalkan nombor telefon di ruangan komen/whatapps direct ke 0134442172

Keluarga Sihat, Keluarga Bahagia
.
Jom bertukar kepada CUCKOO HARI INI !
.
.
Untuk makluman, Ahmad Bin Meor Othman (Id: 21764) merupakan wakil sah Cuckoo untuk menguruskan permohonan dan pemasangan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

PILIHAN BIJAK PILIH CUCKOO
Hubungi saya terus di:

013-4442172 Ahmad Meor Othman ID:21764
013-4442172 Ahmad Meor Othman ID:21764
013-4442172 Ahmad Meor Othman ID:21764

p/s: untuk respon yang pantas, boleh tinggalkan nombor telefon di ruangan komen/whatapps direct ke 0134442172

ateyca razalli said...

Saya agen Coway yang sah. Harga serendah RM95 sebulan. Pilih la yang terbaik untuk anda dan keluarga. Boleh terus whatsapp/call:013-3392494(atika)

cucukoowater said...
This comment has been removed by the author.
cucukoowater said...

Assalamualaikum..saya wan,pembekal segala jenis water filter dengan harga terus dari kilang.cth mcm outdoor filter blondal tu kita tolak harga rm350 sahaja.
kalau dispenser yg ada sejuk panas mcm coway @ cuckoo tu kita tolak harga rm799.tak pyh byr bulan2 lagi.
kalau teringin nak byr bulanan produk cuckoo pun saya boleh uruskan..
berminat dgn tawaran saya sila whatsapp 0176052700 utk respons pantas.so jika berminat wsap laju2.
jadilah pengguna yg bijak...pilihan ditangan anda..

cucukoowater said...

Assalamualaikum..saya wan,pembekal segala jenis water filter dengan harga terus dari kilang.cth mcm outdoor filter blondal tu kita tolak harga rm350 sahaja.
kalau dispenser yg ada sejuk panas mcm coway @ cuckoo tu kita tolak harga rm799.tak pyh byr bulan2 lagi.
kalau teringin nak byr bulanan produk cuckoo pun saya boleh uruskan..
berminat dgn tawaran saya sila whatsapp 0176052700 utk respons pantas.so jika berminat wsap laju2.
jadilah pengguna yg bijak...pilihan ditangan anda..

cucukoowater said...

Assalamualaikun...saya wan,pembekal segala jenis water filter dengan harga terus dari kilang.cth mcm outdoor filter blondal tu kita tolak harga rm350 sahaja.
kalau dispenser yg ada sejuk panas mcm coway @ cuckoo tu kita tolak harga rm799.tak pyh byr bulan2 lagi.
kalau teringin nak byr bulanan produk cuckoo pun saya boleh uruskan..
berminat dgn tawaran saya sila whatsapp 0176052700.jika tanya dlm ni x keluar notification dan sy x tau pertanyaan anda.so jika berminat wsap laju2.
jadilah pengguna yg bijak...pilihan ditangan anda..

Cuckoo Online Branch said...

PROMOSI PENAPIS AIR CUCKOO

Tak perlu yuran :
PENDAFTARAN DAN PEMASANGAN
.
JIMAT RM 265.00
Cepat DAFTAR sebelum terlambat!
.
.
Dengan Penapis Air Mineral Beralkali Ringan semuanya jadi MUDAH!
.
✔ Air Mineral Beralkali Ringan PH 7.5-8
✔ Tapis segala HEAVY METAL
✔ Tekanan air rendah boleh pasang
✔ Dapur tampak EKSLUSIF
✔ Tak perlu dah masak air lagi.
✔ Tak perlu angkut air dari mesin lg
✔ Air SEDAP,BERSIH DAN HALAL
.
-------------------------
APA ITU AIR MINERAL?
-------------------------
Air yang mengandungi:
1. Magnesium
2. Kalsium
3. Potassium
4. Sodium
.
-------------------------
APA ITU HEAVY METAL?
-------------------------
1. Zink
2. Aluminium
3. Chromium
4.Cooper
5. Iron
dan macam-macam lagi yang datang dari salur paip kita yang BERKARAT.
.
-------------------------
APA YANG TUAN/PUAN DAPAT?
-------------------------
Hanya bayaran serendah RM72 (termasuk GST6%) sebulan, dapat
.
✔ PERCUMA servis 4 bulan sekali.
✔ PERCUMA tukar filter 4 bulan sekali.
✔ PERCUMA alat gantian.
✔ PERCUMA pasang semula (jika berpindah)
✔ PERCUMA khidmat nasihat jika memerlukan.
.
-------------------------
DOKUMEN YANG DIPERLUKAN?
-------------------------
❌ Tak perlu slip gaji
❌ Tak perlu garentor
❌ Tanpa yuran pendaftaran
✔ 1 bulan sewa sahaja jika RENTAL
.
-------------------------
SIAPA YANG BOLEH APPLY?
-------------------------
✔ Suri rumah
✔ Keluarga yang ada anak kecil
✔ Suami yang sayangkan isteri
✔ Anak yang sayangkan parents di kampung
✔ Nama Blacklist ctos/criss
✔ Kakitangan Swasta
✔ Kakitangan kerajaan
✔ Permis Kerajaan
✔ Pemilik Syarikat Sdn. Bhd atau Enterprise
.
-------------------------
TUNGGU APA LAGI ?
-------------------------
Biar kami bantu an.da uruskan semuanya!
Hubungi kami sekarang.
.
Whatapps/Telegram/SMS/Call
.
011 18632093 (Nasir ID : 21475)
017 7390601 (Haslina ID : 23181)
.
Atau tinggalkan No. H/P di sini -> m.me/cuckooonlinebranch
.
.
Layari website kami -> http://cuckooonlinebranch.com
Respon pelanggan kami -> http://goo.gl/rqcVCw
.
-------------------------
Untuk makluman, Nasir (Id: 21475) & Haslina (Id: 23181) merupakan wakil sah Cuckoo yang bekhidmat di Cuckoo HQ untuk menguruskan permohonan dan pemasangan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Untuk sebarang persoalan, boleh terus rujuk kepada kami.

Cuckoo Online Branch said...

PROMOSI PENAPIS AIR CUCKOO

Tak perlu yuran :
PENDAFTARAN DAN PEMASANGAN
.
JIMAT RM 265.00
Cepat DAFTAR sebelum terlambat!
.
.
Dengan Penapis Air Mineral Beralkali Ringan semuanya jadi MUDAH!
.
✔ Air Mineral Beralkali Ringan PH 7.5-8
✔ Tapis segala HEAVY METAL
✔ Tekanan air rendah boleh pasang
✔ Dapur tampak EKSLUSIF
✔ Tak perlu dah masak air lagi.
✔ Tak perlu angkut air dari mesin lg
✔ Air SEDAP,BERSIH DAN HALAL
.
-------------------------
APA ITU AIR MINERAL?
-------------------------
Air yang mengandungi:
1. Magnesium
2. Kalsium
3. Potassium
4. Sodium
.
-------------------------
APA ITU HEAVY METAL?
-------------------------
1. Zink
2. Aluminium
3. Chromium
4.Cooper
5. Iron
dan macam-macam lagi yang datang dari salur paip kita yang BERKARAT.
.
-------------------------
APA YANG TUAN/PUAN DAPAT?
-------------------------
Hanya bayaran serendah RM72 (termasuk GST6%) sebulan, dapat
.
✔ PERCUMA servis 4 bulan sekali.
✔ PERCUMA tukar filter 4 bulan sekali.
✔ PERCUMA alat gantian.
✔ PERCUMA pasang semula (jika berpindah)
✔ PERCUMA khidmat nasihat jika memerlukan.
.
-------------------------
DOKUMEN YANG DIPERLUKAN?
-------------------------
❌ Tak perlu slip gaji
❌ Tak perlu garentor
❌ Tanpa yuran pendaftaran
✔ 1 bulan sewa sahaja jika RENTAL
.
-------------------------
SIAPA YANG BOLEH APPLY?
-------------------------
✔ Suri rumah
✔ Keluarga yang ada anak kecil
✔ Suami yang sayangkan isteri
✔ Anak yang sayangkan parents di kampung
✔ Nama Blacklist ctos/criss
✔ Kakitangan Swasta
✔ Kakitangan kerajaan
✔ Permis Kerajaan
✔ Pemilik Syarikat Sdn. Bhd atau Enterprise
.
-------------------------
TUNGGU APA LAGI ?
-------------------------
Biar kami bantu an.da uruskan semuanya!
Hubungi kami sekarang.
.
Whatapps/Telegram/SMS/Call
.
011 18632093 (Nasir ID : 21475)
017 7390601 (Haslina ID : 23181)
.
Atau tinggalkan No. H/P di sini -> m.me/cuckooonlinebranch
.
.
Layari website kami -> http://cuckooonlinebranch.com
Respon pelanggan kami -> http://goo.gl/rqcVCw
.
-------------------------
Untuk makluman, Nasir (Id: 21475) & Haslina (Id: 23181) merupakan wakil sah Cuckoo yang bekhidmat di Cuckoo HQ untuk menguruskan permohonan dan pemasangan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Untuk sebarang persoalan, boleh terus rujuk kepada kami.

zulkifli abiah said...

assalamualaikum .. betul air RO sangat2 bahaya utk kesihatan dan blh memberi kesan sampingn yg berpanjngn .. satu2nya water filter yg mmpunyai mineral hnyalah ESPRING .. ESPRING satu2nya WATER FILTER juga sistem rawatan air yg mempunyai mineral dan menapis 140 jenis kotoran serta membasni 99.99% kuman atau bakteria dlm air .. rawatan air espring telahpun diuji secara saintifik dan alhamdulillah dgn adanya lampu UV pada espring dpt membasmi kuman.. so sya cadangkn kpda anda supaya tukar kpda ESPRING ..sempena promosi espring pads bulan ini syarikat AMWAY membuat bayaran utk 4kali bayar tanpa interest atau tanpa RIBA .. ws sya utk keterangn lanjut tntg ESPRING (0134113401)

zulkifli abiah said...

assalamualaikum .. betul air RO sangat2 bahaya utk kesihatan dan blh memberi kesan sampingn yg berpanjngn .. satu2nya water filter yg mmpunyai mineral hnyalah ESPRING .. ESPRING satu2nya WATER FILTER juga sistem rawatan air yg mempunyai mineral dan menapis 140 jenis kotoran serta membasni 99.99% kuman atau bakteria dlm air .. rawatan air espring telahpun diuji secara saintifik dan alhamdulillah dgn adanya lampu UV pada espring dpt membasmi kuman.. so sya cadangkn kpda anda supaya tukar kpda ESPRING ..sempena promosi espring pads bulan ini syarikat AMWAY membuat bayaran utk 4kali bayar tanpa interest atau tanpa RIBA .. ws sya utk keterangn lanjut tntg ESPRING (0134113401)

Cheb Cuckoo said...

Cuckoo5star.com

myzrianacoway said...

feel free to complete this survey form. tq

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceWWnLzC-fQJ73KlK3bAYoVDtQehAyTT9TotPKuN84j5vDQw/viewform

Google